Ahojte maminky.V july mam termin druheho babätka.Rozmyslam a stale mam dilemu ci kupit kocik alebo skejt,alebo ako to vyriesit.Medzi malymi bude rozdiel presne 1 rok.Prosim vas o nazory,o pomoc o vsetko :/ ...dakujem
Suhlasim..surodenecky kocik...najlepsie podla mna taky co su dve sedacky vedla seba. Ale u nas v dedine som vidala aj maminy s takymi kocikmi ze de5i sedeli za sebou. Len to je potom vacsi kolos..nemotornejsi. Za seba ti poviem ze mam 2-rocny rozdiel a pouzivala som skejt...ale dcerka vydrzala na nom stat len na kratsie vzdialenosti. Ked som chcela ist na dlhsiu prechadzku...napr ze na hodinku, tak sme brali taku skladaciu buginu pre nu..druhy kocik proste. Lebo to drncanie ju uspavalo 😉. Jedna kamoska to zas riesila tak ze mensie si dala do nosica - manducy a vascie do kocika a isla...ale ja som aj jedno rocne nosila este v nosici...takze mozno by sa to dalo aj opacne...ze starsie do nosoca a mensie do kocika. Jedno rocne deti niekedy este nevedia ani poriadne stat..tak ten skejt neni dobry este..ten je tak od tych cca dvoch rokov. Drzim palce, budes to mat vesele. Hlavne nestresovat, na nervy si dat sladke a vsetko brat s humorom 😉!
Urcite surodenecky kocik. Ja mam dvojicky a mam pre ne kocik so sedenim za sebou. Je sice dlhsi ako kociky pre jedno dieta, ale velmi dobre sa s nim manevruje. Navyse, v obchode nemam problem ani s radom pri pokladni. Kociky so sedenim vedla seba su dost siroke, nemusis sa zmestit pri pokladni, neprejdes cez hocijake dvere, dost problematicky moze byt aj vytah a kocik sa nemusi zmestit do kufra auta (ak neratame vacsie mpv alebo suv).
My máme rozdiel rok a 2 mesiace a staršia už v kočíku byť nechcela keď sa menšia narodila, nám stačil skejt
ono vsetko zavisi od toho aky je rozdiel vekovy medzi detickami ale ako pises @dominiicka ja by som v tvojom pripade este pouvazovala asi nad tym surodeneckym kociarok podla mna na skate mate este dost casu takto sa ti aspon pozabavaju medzi sebou ked budu sedkat takto v jednom😉
Tiez sme rozmyslali nad kociarikom,lebo maly este len teraz ma 8 mesiacov zacal sediet sam a myslim si ze ked bude mat rok este chodit nebude ...my chceme kocarik vedla seba,predsa za sebou ja neviem ako by som riesila kto do predu a kto do zadu..na zadneho by som nevidela dobre :/ ...ohladom auta,mame auto a kocarik zo sebou nebravame nikam,doktorovy tiez na aute 🙂 ...tak teda co hovorite vedla seba ci za sebou kocarik?
z mojej skúsenosti súrodnecký kočík. rozdiel medzi deťmi 18m. mali sme súr.kočík a bolo to dobré. malý už aj behal, ale keď bol unavený, tak sa viezol a niekedy si aj zdriemol. sedenie za sebou, inak by sme sa nezmestili cez vchody. sedenie kto kde, som riešila tak, že smerom z domu malý vpredu a späť malá vpredu. Teda, keď to už začali riešiť oni dvaja.
kociarik aspon taka by bola moja volby keby som mala byt na tvojom mieste podla mna je to toje prve babatko este malinke na skejt bude si potrebovat este sadnut ale myslim ze si aj pospi v kociariku daj na nase rady a skor si zhanaj surodenecky kociar a ver ze budes zan rada
Tiez som riesila rovnaku dilemu, ale pre mna to bolo naozaj bud /alebo, rozdiel 20 mes., vy to mate podla mna jednoznacne, lebo pre bezpecnost rocneho dietata je podla mna nevyhnutny, nebavme sa o tom, ze rocne dieta beha, lieta, dokaze stat na skejte, ale, ze ako dlho, cize kedy uvidi muchu, havka a rozbehne sa za nou/nim, len co ty sec. budes utierat rucku mensiemu a pod....Odporucam ho, mam aj phil and ted dvojkocik, ale pravdupovediac tento vyuzivam skoro kazdu vychadzku, ked idem sama, por. s mangelom a jednokociar mame v aute a pod. Je to velky kocik, ak si malicka, alebo stihla baba, tak to bude tazsie, mam 50kg svokru a ta mu inak nepovie, ako,,tank,,. Pre mna v poho, ale tiez som si musela zvyknut, musis pocitat s tym, ze starsie dieta ma napr. v roku 10kg, mladsie po narodeni 3/4, samotny kociar 15, takze ktorykolvek dvojkociar bude pocitovo vacsia zataz. Ja som ho kupovala, ze ked nahodou budem sama a bude treba ist na nakup, do lekarne, na ihrisko, no a nakoniec je to pravidelne a prakticke, mladsie 9mes. spinka a starsie bezi popri, hra sa na ihrisku a ked potrebudeje ist, nechce sa mu chodit, je unaveny a pod.sadne si a nieje problem. V poslednej dobe posobi aj jarna unava a aj v 2,5r. si schrupne po sediacky kym prideme domov. Tolko k tomu, v obchode oki, vsade, kde sa da bezbarierovo oki, my ho mame v kocikarni, takze starsi ma caka pod branou a s mladsiem zliezavam po kolajniciach na schodisku tych 12/14 schodov sa da, treba cvik v takom pripade, dobru ruku pri vybere, bwt., mam ho z 2 ruky, nevahala som financne ,ma nezrujnoval, stal 80 eur tu v bazare a nechala som si aj jednokociar a teda na leto uz len skejt.
Dakujem za rady,no vcera sme sa bavili s priatelom a hovorili sme ze druhemu nehame kocik po prvom,a prvemu kupime bugynu ...ked budem chodit do obchodu tak len s jednym ...alebo ako to vyriesime :/ ...uz som zufala z toho
http://lapsushumanus.blogspot.sk/2009/06/how-to...
Takato bugyna existuje, teda golfac so stupienkom pre starsie dieta, tu na bazare ho maju, aj ako 3 kombinacie, aj len golfac, tak mozno aj takato moznost by bola pre vas fajn, vela stastia.🙂
Ja mam rozsiel 18 mesiacov, riesili sme to skejtikom. Neviem 1r je dost maly rozdiel, ale zase si myslim ze ten surodenecky viac ako pol roka nevyuzijes, ja som maleho mala problem dostat do golfaca ktory sme mali ako zalozny.
Môj názor je (aj keď nemám deti v takom rozpätí), že určite riešiť súrodenecký kočík. Z môjho pohľadu - koľko som vyvozila deti v kočíku, aj napriek tomu, že starší súrodenec bude mať 1 rok, tak ešte minimálne rok - až dva sa bude voziť v kočíku. Nie možno stále, ale na dôležité presuny ho môžeš potrebovať.
Ak do ďalšieho kočíka nechceš alebo nemôžeš investovať viac peňazí, určite by som kúpila kočík z bazáru - súrodenecký. Priložila som ti aj nejaké linky. A ak máš kočík po prvom dieťatku, tak ten by som si nechala v prípade, že nebudeš potrebovať so sebou brať obidve deti.
Naši kmotrovci mali Phil&Teds a veľmi si ho vychválili a reálne aj veľa využili. Pri poslednom dieťatku dokonca ho už ani nedávali do klasického kočíka, ale mali ho práve v tomto kočíku od narodenia s nejakou novorodeneckou vložkou alebo ako sa to povie. A prídavné sedátko, keď nepotrebovali, tak si ho jednoducho len odpojili.
Za mňa skejtík vôbec nie. Reálne to dieťa na ňom podľa mňa veľa nenastojí a hlavne na dlhšiu trasu je to úplne nevyhovujúce. Záleží samozrejme ale na tom ako často a na čo potrebuješ kočík využívať.
My napr. bývame v menšom meste, kde som všetko riešila počas MD pešo - nákupy, lekár, vychádzky, vybavovačky... tzn., že u mňa bol kočík využitý na 100% každý deň. Náš malý má už tri roky a aj napriek tomu, keď ideme niekam na dlhší výlet, tak si kočík berieme so sebou, pretože predsa len si ešte potrebuje pri dlhšej chôdzi oddýchnuť.
U mňa teda bola investícia do kočíka to najdôležitejšie, pretože som vedela, na čo všetko ho budem potrebovať. Niekto, kto veľa kočík nepoužíva, tak samozrejme naň až taký dôraz nekladie.
Takže príjemné rozhodovanie a hlavne pokojné tehuľkovanie 🙂
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/hv0sbl/...
My skejt využívame naplno. Ale mám väčší vekový rozdiel. Asi by som nekupovala súrodenecký kočík, ale druhé narodené dieťa by som nosila v nosiči a staršie v kočíku. Určite nebudete s takými malými deťmi hneď podnikať veľké cesty za nákupmi, na ihriská a pod. A potom by som kúpila skejtík. Veľa šťastia.
Ja mam medzi babami dva roky a dva mesiace a mali sme skejtik a ten sme aj vyuzili, ale keby bol medzi nimi rok urcite by som volila surodenecky kocik alebo nieco podobne. Existuje aj take pridavne sedadlo ku kociku.
@eliska07 dakujem,toto nam urcite pomoze pri rozhodvani 🙂
A vam tiez vsetkym dakujem,za vase rady,nazory 🙂 pomohli ste nam dakujeme 🙂
Ahoj, ja mam rozdiel medzi detmi rok a 9 mesiacov a aj tak som mala surodenecky kocik. Dcera uz sice chodila, ale dlhie trasy peso nezvladala. Na skejte by sa mi este neudrzala. Kocik som naozaj vyuzila, starsia mala nieco cez tri roky, ked sme ho zrusili, nemala som problem sama s nimi hocikam zajst (lekar, nakup) a nemusela som
riesit utekajuce starsie dieta. Skejt sme zacali vyuzivat az po tretom roku. Teraz cakame tretie a aj ked mladsi ma 2,5 roka, premyslam zasa nad surodeneckym kocikom kvoli bezoecnosti. Syn je totiz velmi akcny a vonku mi stale uteka, tak si neviem predstavit, ako budem chodit s troma.
Ono je to asi o tom cele, ake dieta mas, moj syncek, 2,5 je nezastavitelny, este aj obdobie vzdoru, uvedomovania sa, takze ked sa sekne, som rada, ze ma nekope, nelezie mi po hlave a s 14 kg sa nevlacim v 1 ruke a v poho si tam sadne, niekedy az po slovnom napomenuti, ked ideme domov a pohoda, niekedy kocikujem s kamoskou, co ma skoro rovnako stare dievcatko a ta je ako babika, mamku pocuva, cupita popri kociku, zbiera kvietocky, tak ta so skejtikom by urcite nemala problem🙂, no dokonca ani ten neriesili, lebo je fakt zlatucka a od mamky sa nepohne, takze individualitu dietata zohladnuje kazdy rodic, ale ja podobne ako siska25 pouzivam dvojkociar uz 9mesiacov a do roka mladsieho ho este xkrat vyuzijem.
Pri tak malom vekovom rozdiele určite surodenecky kočík.