Súrodenecký kočík - rozdiel 2,5 roka

bebbee
27. okt 2021

Ahojte, viete mi poradit ci treba vobec surodeneckych kocik ked je rozdiel medzi detmi 2 roky aj 5 mes? Ak ano aky je najlepsi, parametre: rychlo zlozitelny, lahky, kt sa da prerobit na mono, nezabera vela priestoru v kufri auta (hoci auto mame velke)
Alebo ci staci dokupit len stupal k povodnemu kociku, mame cybex ale neviem isto ci by mala vydrzala len stat po dlhsej prechadzke na skate(stupaku) ake mate prosim skusenosti? Dakujem vopred

erikad82
27. okt 2021

@bebbee ahoj! Ja mám rozdiel rok aj mesiac. Nemala som suroden.kocik len skejt ku kočíku. Malý behal,sem tam sa odviezol a dobre bolo...

galganka
27. okt 2021

Každý ti napíše podľa seba a svojho staršieho dieťaťa. U máš bol rozdiel cca rok a pol a súrodenecký kočík mi riadne poslúžil. Chodili sme von na dlho, aj na nákupy, aj sama s deťmi na výlety, staršia sa v ňom mohla vyspať, v zime to bola megapomoc...

gubcikova
27. okt 2021

Záleží od dieťaťa.Ja mám rozdiel 2r.2mes.mala chodila pešo,na odrážadlá ,alebo sa sama napratala do košíka pod kočiar (ešteže bol taký veľký)😁😂

didi2102
27. okt 2021

@bebbee tak ja na surodenecky kočík nedám tiež dopustiť,syn mal 3 a dcéra 1.5r a napr boli obaja chorí ,trebalo mi ísť ku dr a na nákup tak aj keď syn nebol v kociari od 2r vytiahla som ho,o nás nemal skejt úspech a podľa tvojich parametrov kočík neexistuje,na sólo kočík sa dá prerobiť iba bugaboo donkey,ten som mala aj ja lenže mi nevyhovelo skladanie do auta,každý časť musíš rozložiť a Korýtková sedenie ,teraz som mala požičaný tfk myslím a tak tomu sa povie pán kočík

lusyc
27. okt 2021

Veľmi záleží od detí. Mne všetci hovorili, že mi súrodenecký kočík netreba, ale ked som z kazdeho výjazdu došla, že mladšia v hlbokom kociku, staršia na rukách a o pás uviazaný pes, tak som veľmi rýchlo po troch mesiacoch kupovala. Mam som valco snap duo s prenosnou taskou na bábätko, ten mi najviac pomohol, ľahký, skladny, obe baby sa tam fajn zmestili, hoci to u nás nie je nejaké kriterium, sú veľmi chudé. Vytiahla som ho aj ked mali 4,5 a 2,5 roka na dlhšiu vychadzku. Jeho nevyhoda, nedá sa urobiť monokocik a nema odpruzenie kolies, čiže len na dobré cesty. Do lesa som si zohnala phil&teds, prešiel terén, ale nie som stotožnená s trojkolkou doteraz. Bol na mňa už aj ťažký. Teraz keby som mala vyberat, páči sa mi bumbleride indie twin, keby mi trebalo. Ale vystačím si snáď s hlbokym pre tretie bábätko, stredna pochodi ovela viac ako najstaršia. A ked nie, valco duo mi pomôže, aj na nakupy sa mi s ním dobre chodilo. Rozdiel medzi detmi mame dva a budu tri roky.

nevenka
27. okt 2021

My sme mali rozdiel 21 mesiacov a surodenecky kocik sme nemali, ani skejt, nic. Maly chodil od roka, takze na kratsie vzdialenosti sme sa chodili prejst. Velmi skoro vladal riadne trasy, nesetrila som ho a dobre mi potom spal.

zuvelyn
27. okt 2021

Ja mám rozdiel rok a pol a súrodenecký kočík nemám, starší syn v kociari nesedel od kedy začal chodiť. Ty ale musíš vedieť ze aké mas dieťa

evkamotka
27. okt 2021

S rovnakym rozdielom mam deti a nemala som surodenecky. Starsi sa vozil zozadu na tej tycke co spaja zadne kolesa. Postavil sa na nu miesto skejtika, takze sa v beznom kociku zviezli dvaja (starsi stal). Kupovala som mladsiemu schvalne taky kocik, aby sa mi tam starsi na stojaka takto zmestil (mutsy evo)

dzejsik
27. okt 2021

@bebbee my ideme mat rozdiel 2 roky a 7 mesiacov a surodenecky rozhodne neriesim (drobec sa narodi cca o mesiac) … ak by sme chceli na normalnu prechadzku ist nejak rodinne, tak starsi ma cestovny sportak alebo odrazadlo, inak bude chodit peso

ckatka
27. okt 2021

Podľa mňa vyuzijes.
Minimalne preto, lebo nebudeš obmedzovana návratom domov na obed, aby starší šiel spať. Môj si na obed v kočíku pospal ešte aj v 3 rokoch, cez vikend (keď nebol v škôlke aj v 3,5 roku.
To nie je o tom "vyvážať" veľké dieťa v kočíku. To je o tom, dat mu bezpečný priestor na spanie/oddych, keď ma toho dosť. Pokiaľ nikam nechodis, len okolo domu, na ihrisko a pod...nevyužiješ. Ale keď ako ja, že zbalis ráno veci do kočíka, decko, a celý deň si mimo a muž vás berie po ceste z prace domov...tak sa ti hodí.
Satka/nosič je fajn, ale máš stále niekoho primontovaneho na sebe a ani na záchod sa poriadne s tým nedá...(Mam 6 satiek a dva nosiče...ale sú občas chvíle, keď chcem mať deti mimo seba).

alzbeta311
27. okt 2021

.

siska53
27. okt 2021

@bebbee ja mam 2r.rozdiel, kocik sme neriesili..mas behal.od 11m. Ak bolo nutne a siel este niekto, mali sme buginu. To sa stalo asi 2-3x? Surodenecky kocik by bol u nas zbytocny.

gerfinka
27. okt 2021

@bebbee mam rozdiel 22 mesiacov medzi deťmi. Nemala som súrodenecky kočík, keďže prišla korona až tak sme veľmi nikam nechodili. A staršia si odcupkala sama prechádzky. Teraz ma vyše 3 roky, mladšia skoro 1,5. Keď sa niekam ponáhľam alebo staršia nevládze, tak ich na chvíľu supnem do kočiara obe, sklopim aprtiak do polohy lezmo a po sedliacky sa zmestia obe. Ale to naozaj tak, že napr.ked potrebujem stihnúť bus alebo vlak,.

luc308
28. okt 2021

@bebbee ahoj, my budeme mat medzi detmi tiez dva a pol roka a rozhodli sme sa pre bugaboo donkey..jedna vec je, ze syn je zihadlo, byvame v centre mesta, nahanat ho na motorke s novorodencom v kociku po uzkych uliciach plnych aut nie je velmi lakava predstava 😅 dalsia vec u nas, stale si rad sadne a pospi v kociku, napriek tomu, ze je naozaj akcny, ma rad svoj klud..ked vyjdeme z domu pol dna sme prec, tak si myslime, ze mu bude urcite pohodlnejsie si sandut/lahnut podla jeho potreby. Stale je to maly clovek aj ked he to dvojrocny velkac 😁

lubmapa
28. okt 2021

@bebbee podľa mňa kočík určite nie.

smiling89
15. nov 2021

@bebbee ahoj, závisí od deti, ja mám rozdiel 20 mesiacov, nekúpila som si taký najprv, predpokladala som že starší pôjde peši, na odrážadle alebo na stupienku...a teraz si ho idem kúpiť predsa len 😀keď už mladší (5,5m) ide z vane do športového, starší má 24m. Škôlku, sestru aj rodičov máme od nás 2km, stále k nim musíme ísť autom alebo musí ísť aj muž (čo nás obmedzuje časovo keďze pracuje). 2 ročný zvládne cestu tam ale domov už nie a to si myslím že bude ešte dlho tak....atď. vybrala som si bumbleride Indie Twin, ktorý máme aj Mono kočík po staršom a za mňa najlepší kočík(už som zopár poskusala😀), ľahký, super ovládatelny, skladanie a rozkladanie jednoduche a rychle...len už sa asi nedá kúpiť iba bazarovy.

veronkav
3. máj 2022

@smiling89 ahoj. Prosím Ťa, ako ste spokojní s Bumbleride indie twin?