Súrodenecký kočík

28. dec 2022

Ahojte, viete mi, prosím, poradiť kočík pre súrodencov podľa nasledujúcich kritérií?
Aby bolo možné voziť dve deti naraz - jedno v hlbokej časti/vo vajicku a druhe v športovej časti ale aby sa v prípade potreby športová časť odstránila a ostala by iba hlboká cast. Čiže by bol z toho klasický kočík. Nemal by zaberať veľa miesta keď sa poskladá kvôli spratnosi do auta - takže nie klasicky kočík pre dvojičky.
Ďakujem

diaalex
28. dec 2022

Cybex Gazelle S 🙂 zaberá málo miesta a spĺňa vsetko

mamamasama
28. dec 2022

Bugaboo Donkey. Máme však aj Cameleon so skejtíkom.

beky223
28. dec 2022

Presne toto teraz riešime aj my. Uvažujeme nad Cybex gazelle s, nuna Demi grow, Thule sleek, joolz geo alebo poprípade Easywalker harvey... Každý má nejaké tie + a -, ale vraj taký najspratnejší je Cybex... Neviem, budem rada, ak niekto napíše svoje konkrétne skúsenosti

diaalex
28. dec 2022

@beky223 mám Cybex Gazelle S a za mňa najlepší ☺️ Vieš ho poskladať s 2 športovými sedačkami, vieš kombinovať kto kde bude, zaberie toľko miesta čo klasicky kočík, vojdem cez dvere, ľahko sa tlači, prejde každý teren 🙂 kľudne sa pýtaj

xxxxxnnnnn
28. dec 2022

Skús sa opýtať kočíkovej poradkyne tu v Kočíkovej poradni. Len do 1. januára má dovolenku https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/kocikov.... Určite Ti dobre poradí

monqy
28. dec 2022

Ahoj mala som Bugaboo donkey ,hauck duett a aj cybex gazelle
Pre mna je bugaboo srdcovka , vyskúšala som viac typov.
Ale premávke kritéria sedí lepšie podľa mna cybex gazelle

autor
28. dec 2022

@diaalex ďakujem za info. Ako si prosím spokojná s odpruženie a kolieskami?

beky223
29. dec 2022

@diaalex Gazelle mi príde super práve v tej konvertabilite, skladaní a že obe deti majú relatívne výhľad 🙂 len vraj je dosť dlhý a bojím sa že s vaničkou a športovym sedením sa nezmestim do výťahu a bude to otravné dávať hore-dole 🙈 sedenia sú dosť priestranné? Ešte som rozmýšľala že by som zobrala len 2 športové časti a dokupila vložnú tašku cocoon.. ale neviem či by to bolo vhodné pre novorodenca v lete

diaalex
29. dec 2022

Jamy necítiš, nemôžeš kočík pohupovať s 2 deťmi a s 1 dieťaťom to tiež nejde.

diaalex
29. dec 2022

@beky223 neviem odkiaľ si, ale napr u nás v Košiciach v Optime úplne v pohode vojdem do výťahu, zatiaľ som sa nikde nestretla s tým, že by nevošiel kočík.
Sedenia sú priestranné a aj pásy sú dlhé, kľudne vieš dať fusak dnu.
Ja som začala športová + hlboká časť a tak som mala 2x šport

jakubrianka
29. dec 2022

@beky223 ahoj, ktorý ste vybrali? My zvažujem medzi nutnou a cybex gazelle.

beky223
29. dec 2022

@diaalex ďakujem moc. Tam to nepoznám, my máme výťah dlhý len 110cm, tak si nie som istá. A využívate ho už aj ako mono-kočík? Či potom máte v pláne prejsť zase na iný?

beky223
29. dec 2022

@jakubrianka zatiaľ sme sa práve nerozhodli, ešte máme čas. Na nune sa mi páči zase to že je krátka skoro ako mono-kočík a vanička je tak vyššie, že súrodenec dole aspoň trochu vidí na cestu 😅 oproti napr joolz geo. Ale asi budeme musieť ísť niekde do predajne poskúšať

diaalex
29. dec 2022

@beky223 zatiaľ vždy ako súrodenecký, keď potrebujem 1kočík, tak mám Mios 🙂

beky223
29. dec 2022

@diaalex jasné 🙂 a prosím ťa, mohla by si mi zmerať aký je ten kočík dlhý? Kľudne tak ako ho máte teraz, dve športové sedenia

jakubrianka
29. dec 2022

@beky223 ja som dnes pozerala recenziu na YouTube na 6 tandemových a teda poriadne mi zamiešal výber. Vôbec sa neviem rozhodnúť. My budeme kupovať len športové časti, lebo naše bábätko má už 6,5 m.

jakubrianka
29. dec 2022

@diaalex prosím ťa aký je rozmer športového sedáku vľahu?

A ešte by ma zaujímalo čo za pena je na rukovätí? Som sklamaná, že nedali aspoň ekokožu. Bojím sa, ako to bude po pár mesiacoch vyzerať.

19daniela90
29. dec 2022

Prídavné sedadlo buggypod. Za mňa úplne skvelá kúpa. Medzi deťmi mám 19 mesiacov rozdiel

diaalex
29. dec 2022

@jakubrianka netuším vôbec, nikdy som to nemerala 🙂
To nie je pena, ono to je dosť pevná hmota alebo ako to nazvať. Kočík mám už vyše roka a teda tomu sa úplne nič nestalo 🙂 a pritom je skoro non stop v kufri auta alebo niekde sme a nijak ho nechránim 🙂

diaalex
29. dec 2022

@19daniela90 tak s týmto by som do výťahu určite nevošla, plus moje dieťa by spadlo na niektorú stranu keby zaspí na tom sedadle vedľa 😀😀😀

ikissedagirl
29. dec 2022

bola som spokoja s Jane Twin Two.
sedenie za sebou, takze vosiel aj do vytahu, alebo do ulicky pri pokladni v obchode. vanicka sa dala priputat do auta, takze mladsie dieta sa prevazalo bez prekladania. vajicko dostatocne velke, takze sa do neho zmesti aj vacsie babatko.

kompatibilny aj s Concord. Takze som vanicku vedela prelozit z dvojickoveho na single-kocik Concord Fusion, ked som prave nepotrebovala kocikovat obe deti.

beky223
29. dec 2022

@jakubrianka haha, ja som asi tú istú videla včera 🤣 posledný skončil Cybex, potom Thule, nuna, joolz,...

jakubrianka
29. dec 2022

@beky223 presne tú :D nie je tam tých recenzií zas tak veľa. Ale napriek tomu som pred chvíľou objednala cybex a to hlavne z dôvodu, že je skladný, ľahký, je do viac kíl a má košík navyše.

jakubrianka
29. dec 2022

Môj teraz 2,5 syn chodil pol roka peši popri bratovi v hlbokom kočíku a na výlety sme chodili autom, pretože sa bábätko do 1/2 často kojilo a tak by sme tandem nevyužili vôbec do toho pol roka.
Starší pešo viac ako hodinu neprejde ešte a tak sa teším, keď bude teplejšie že budeme von aj 3-4 hodinky ako pred narodením mladšieho a vudú si môcť zdriemnuť v kočíku obaja.

19daniela90
29. dec 2022

@diaalex pozri si to na nete. Dá sa to zložiť ku kočíku alebo úplne odobrať. Dá sa dať do polosedu/poloľahu, keď zaspí. Má 5bodové zapínanie a dokúpiť vieš akékoľvek doplnky ako strecha atď.

19daniela90
29. dec 2022

@diaalex takto sa to skladalo ku kočíku. Alebo som to úplne na 2 kliky vedela odobrať.

diaalex
29. dec 2022

@19daniela90 ale keď ti malý zaspí tak ho zobudíš aby si vedela prejsť?

19daniela90
29. dec 2022

@diaalex ja už to nepoužívam. Zaspal v tom 2x, keď sme šli z cvičenia domov, že bol unavený a zaspal pred obedom a obedným spánkom. A vtedy som normálne vošla až do bytu s kočíkom. Máme rampu do vchodu a široký výťah aj chodbu. Potom som ho preložila do postele. Je to prídavné sedadlo, nie je určené na dennodenné uspávanie/spanie detí. Toto si v podmienkach v titulnom texte nemala. Preto som ti napísala, že existuje aj niečo také. Naše deti neboli kočikové. Ale tak 19 mesiacov je málo. Na rýchly presun super vec. Keď som potrebovala rýchlo do obchodu, na poštu a nemala som 2 hodiny na pomalé tempo 1,5 ročného syna.