Športový kočík s rovnakou šírkou kolies vzadu aj vpredu

lubos4411
14. aug 2023

Prosím poraďte športový kočík, ktorý by mal rovnakú šírku kolies vzadu aj vpredu a zároveň by sa vedel polohovať na polohu ležmo.

Totiž s kočíkom, ktorý má predné kolesá na úzko sa nedá vyjsť cez plošinu, ktorú máme vo vchode na schodoch. Predné kolesá sa zaseknú. A náš malý ešte nevie dokonale sedieť, tak je nutné aby mal možnosť aj ležať.

Budem rád za každý tip na kočík.

janocka
14. aug 2023

@lubos4411 cez plošinu prejdeš po zadných kolesách - kočík nakloníš tak, aby boli predné kolesá vo vzduchu a hore budeš cúvať, kočík budeš ťahať. Keď pôjdeš dole, tiež nadvihneš predné kolesá a kočík pôjde po zadných.

Je tu kočíková poradňa - napíšeš po akých povrchoch budeš chodiť, koľko chceš do kočíka investovať, aké máš ďalšie kritériá a na základe toho ti budú odporučené nejaké konkrétne modely

tinkavvv
14. aug 2023

@lubos4411 suhlasim s nazorov vyssie, ze plosina by pre mna nebol dovod, aby som kupila kocik s kolesami v rovnakej sirke.

lubos4411
autor
14. aug 2023

@janocka manželka má problém s kolenom a nie je dosť silná aby kočík vytiahla nakloneny cez strmu plošinu. Takže prosím o tip na kočík nie tip na vystup na plošinu. Ďakujem.

tinkavvv
14. aug 2023

@lubos4411 takych kocikov je uz malo. Resp budu to tazke polske kociky. Pozri kocikovu poradnu.

janocka
14. aug 2023

@lubos4411 taký kočík zoženieš asi už len v bazári... plus je potrebné počítať s tým, že to bude starší, ťažší model. Možno nejaký retro model - Inglesina Classica

uhnakova
14. aug 2023

Akurat ide o to, ze ked prilis kocik naklonis, dieta z neho moze vypadnut. Neriskovala by som prilisne naklananie. Naozaj idealne je ho naklopit na zadne kolieska. Nemyslim, ze to vyzaduje vacsie usilie ako tlacit ho nakloneny hore strmym briežkom.

jaskolka
14. aug 2023

Také kočíky budí skôr tie z 2,ci 3 kombinácii. Samostatny sportovy kocik s rovnakou šírkou kolies neviem ci sa dá kúpiť, všetky majú tie predné kolesa trochu užšie. Možno ešte nejaký golfový, teoreticky

banalu
15. aug 2023

BGB Bee ma myslim rovnake kolesa vpredu aj vzadu 🤔

janocka
15. aug 2023

@banalu vidis, ano. Ten to tak ma. Ak sa teda nic nezmenilo - mala som ho pred 10 rokmi