Ahojte. Malý má 3 mesiace a nosí veľkosť 68. Zatiaľ máme kočík Moon Resea 3kombi aj s autosedačkou, ktorá je do 9 kg, čo dosiahne určite ešte tento rok. Rozmýšľala som, že by sme našu 3kombi predali a kúpili nejaký iba športový kočík a pokračovaciu autosedačku od 9 kg. Problém však je, že sa v športových vôbec nevyznám. Podľa mňa by nám Moon nevydržal do konca kočíkového obdobia a museli by sme eventuálne kúpiť nejaký druhý športový aj tak.
Rada by som bola za odporúčania na kočík, ktorým by som prešla mesto a aj horší terén na lesnej ceste, nechcem veľmi 3-kolesový, mal by mať väčšie kolesá, dlhšiu striešku (máme tuhé zimy a fúka), nosnosť aspoň tých 17 kg. Kolesá najlepšie bezúdržbové, neviem si predstaviť nafukovacie a prípadnú výmenu, ak by som kdesi dostala defekt alebo prepichla gumu, ale kľudne dajte tip aj na kočík s nafukovacími, ak máte dobré skúsenosti. Sympatické sú mi značky Easywalker, Joie, Britax. Môžu byť odporúčania aj na nejaké staršie typy, keďže kočík možno pozriem aj z druhej ruky. Hlavne aby bolo operadlo dlhšie, lebo v tom Moone by si náš dlháň v športiaku určite búchal hlavu do striešky. Ďakujem krásne za pomoc!
Ja mam valco s nafukovacimi kolesami od leta 2020 vozim v nom druhe dieta a zatial som defekt nemala (klop klop klop)... Tak sa tych koliesok nafukovacich az tak neboj....
@suzy2508 my toto akurát riešime...pôjdeme buď do petite&mars street alebo valco bud snap 4 alebo trend 🙂
A ja chcem práveže iba nafukovacie, penové sa veľmi rýchlo zničia v teréne 🙂
@suzy2508 Ahoj, my sme to mali podobne. Mali sme svojkombi, ale vanicku sme vyuzili velmi kratko a skoro musel ist do sportovej casti, ale to sme tiez videli, ze nebude mat dlhe vyuzitie, takze sme nakoniec kocik predali, kym bol fakt ako novy a kupili sme sportiak Petite&Mars Royal. Je to mestsky kocik, ale my sme s nim boli velakrat aj v lese. Strieska je megadlha, maleho takmer celeho zakryla a vies si ju posuvat hore dole. Da sa dat do uplneho lahu. My sme spokojni.
Ukecali ste ma na tie nafukovacie kolesá, dnes som pozerala kopec športových iba s nafukovacími a páčia sa mi tie, ktoré ste hore spomínali. Aj Valco, aj P&M Street Air a Royal. Aký je rozdiel medzi street Air a Royal? Čo ma trochu odrádza od P&M je, že strieška nemá UV. Valco vyzerá tiež super. Mrzí ma ale Britax Romer B Motion 4 plus, že sa už nevyrába a nenašla som od Britaxu k nemu nejakú pokračovaciu náhradu. Máte kočky ešte tipy pre mňa aj na pokračovaciu autosedačku od 9 kg?
@suzy2508 ahoj, od Joie mozem tiez odporucit sedacky i spin 360 a i traver, nie je im co vytknut ani po dlhsom pouzivani, ale kocik od nich by som uz viac nechcela, po 4 mesiacoch siel prec - hrkajuce predne kolesa a rozvrzgana konstrukcia hned na novom … ale teda autosedacky maju super 🙂
co sa tyka kocika Petite Mars Royal je super odpruzeny a prejde ti vsade, toho sa bat nemusis, kolesa ma z tvrdenej gumy bezudrzbove, milo ma prekvapil, s nafukovacimi sa da kupit Street, ale za zvazenie by bolo aj do 2 rokov potiahnut s Moon Resea a potom si kupit len nieco ultraskladne, kedze uz budete viacmenej chodit skor peso a na odrazadlach/kolobezkach a kocik bude taky na vylety
@dzejsik ďakujem pekne za tip, mrknem sedačku. S Royal teda nemáš problém ani napr takú kamenistú cestu popri rieke prejsť? Môj moon to vôbec nedával, musela som sa otočiť po pár metroch. Ja som chcela pôvodne do 2 rokov ostať pri Resey, ale náš malý je strašný dlháň, pri 3 mesiacoch teraz je už dosť natlačený vo vaničke, muž má 193 cm, čiže má byť po kom 😂😂 a na tú športovú časť od Resey som bohužiaľ čítala skúsenosti, že si väčšie deti eventuálne búchajú hlavu do striešky, že váhovo by väčšie dieťa kočík uniesol, ale výška striešky nepustí + neviem, ako by to bolo cez zimu s takým dlháňom vo fusaku. Čiže preto som radšej rozmýšľala predať 3kombi a ísť do športového + pokračovacia autosedačka 🙂 asi budem veľmi tuho rozmýšľať nad P&M Street Air a Royal, dizajnovo sa mi páčia viac než Valco, okrem iného je cena neskutočná.
@suzy2508 namiesto pokracovacej sedacky by som kupila poriadne vajicko do 13 kg napr. klippan dinofix. mne sa na 3mes a velkost 68 nezda ze dieta je priliz dlhe. Dobre vajicko ti vydrzi aj do 2r kludne. Inak, to ze teraz dieta rychlo rastie, to neznamena, ze to tak pojde aj dalej. ked sa zacne hybat, tak sa to radikalne spomali. Aj ked ako pises, asi ma predispoziciu byt vysoky. Kym dietatu nestrci hlava z vajicka, mas cas na autosedacku. Ak chces pokracovaciu, vyber co najmensi rozsah, idealne do 18 kg.
Co sa tyka kocikov, tak trojkombinacie su hroza podla mna. mali sme pri prvom. vajicko kratko vydrzi, sportova cast kratka ale siroka. Potom sme kupili Valco Snap Sport ultra a bola som velmi spokojna. mali sme nafukovacie kolesa, vydrzal nam pre 2 deti a posunuli sme este dalej. Este tusim niekedy spominali zeny ze Greentom je kocik, ktory vydrzi dost dlho a zvladne teda aj vacsie/dlhsie deti.
@suzy2508 rozumiem, máme známych čo sú vysokí a ich 8mes. syn nosí rovnakú veľkosť ako náš 17mesačný
Royal a Street sú hlavne odpružené oproti Valcu a ak to poteší, tak do Royalu sa nám zmestí aj náš 4ročný so 106cm, lebo je tam ešte medzi opierkou a strechou veľký priestor, na tej strieborne konštrukcii oceňujem, že nevidno žiadne škrabance voľným okom
ale teda na veľmi kamenistý terén sú samozrejme top trojkolky ako Thule, BabyJogger, TFK… no také normálne porozbíjané hrbolaté lesné a polné cesty prejdem, aj po lúke, aj neupravené pozamŕzané chodníky
a áno tú Joie i spin 360 s novorodeneckou vložkou ako pokračovaciu môžem odporučiť (tie vložky sú tri dielce, ktoré postupne uberáš), aj z bokov je tam pekne chránené dieťa, i keď jasné, že kým z vajíčka netrčí hlávka, tak ostať v ňom 🙂
@dzejsik no ja už sa začínam obzerať po 74, lebo z tohto mi už tiež pôjde preč o chvíľu. Áno, presne to odpruženie sa mi páči na P&M. Dizajnovo sú krásne oba aj Street+ Air a Royal. Váham ale medzi typom kolies. Akože nechodím zatiaľ s drobcom kade-tade po nespevnených cestách, ale rada by som mala tú možnosť + v meste máme katastrofálne rozbité chodníky a vysoké obrubníky.
Dobre že si ma odhovorila od Joie, mala som vybraný Joie Mytrax alebo som zvažovala aj Litetrax 4, dizajnovo mi bol sympatický, aj keď mal krátku striešku na môj vkus.
@suzy2508 mozem sa opytat aky kocik ste nakoniec kupili a ci vam je este dobry? Dcera ma 94 cm a zvazujem P&M street alebo Valco snap trend
@katherine12 čauko, kúpila som nakoniec z druhej ruky Oyster Zero. Určite choď do neho, keďže vydrží strašne dlho a spomedzi všetkých kočíkov, ktoré som kedy mala, je tento s najdlhšou plochou na ležanie, najvyššie položenou strieškou (vydrží) a cez vymole ide perfektne.
@suzy2508 dakujem 👍
@katherine12 ešte sa pozri aj na novšiu verziu Oyster Zero Gravity, bazárové tiež za fajn cenu. Má lepšiu brzdu (nášľapnú), väčšie vetranie v strieške a skladá sa sám. Za mňa fakt lepší kočík nie je (mala som Moon Resea S, Thule Spring, Nuna Tavo Next, čiže je s čím porovnať 😁)
@suzy2508 toto sme teraz riesili, lebo nas 13m ma uz urcite cez 90cm. A teda co sme mali kocik z 2kombinacie, tak ta strieska na nom je spravena tak sprosto, ze sa tam uz vobec nezmesti.
Vsetko co opisujes (az na nafukovacie koliecka) splna - Valco Baby trend sport 4 https://www.4mama.sk/sportove-kociky/valco-baby...