Ahojte, potrebovala by som poradiť a nenašla som tu tému s takýmto špecifickým obsahom, aj keď je tu obrovské kvantum diskusií o kočíkoch. 😒
Mám kočár - dvojkombináciu (staršie Tako), ale nie som spokojná so športovým prevedením, je to taká ťažká, nemotorná a nespratná haraburda.
Moja malá bude mať v marci budúceho roku 9 mesiacov a rada by som na jar kúpila teda nejaký športový kočár a neviem si dať rady, keďže som úplny analfabet, čo sa týka kočíkov pre väčšie dieťa.
Aký je vlastne rozdiel medzi športovým kočárom a golfovými palicami? Čo je lepšie?
Do akého veku dieťaťa ste kočík používali?
Chcela by som niečo ľahko prenosné, variabilné (použiteľné na asfaltovú cestu, aj "do terénu"), spratné do kufra auta, niečo, čo vydrží už na "furt" (myslím tým, od cca 9 mesiacov do veku, kým sa deti vozia v kočíku, aby som zas po pol roku nemusela kupovať nový kočík), a kde je slušný pomer cena/výkon (nechcem nič luxusné, chcela by som sa vpratať do sumy max. 150€, kočík by som kúpila aj cez bazár).
Veľmi pekne ďakujem a dúfam, že ma admini nezrušia. 😒
Ahojte, naozaj mi neviete nikto poradiť? ☹
Vďaka...
Ahoj carodejnica,
ja osobne som mala golfky a lepší je asi športový kočík, hlavne čo sa týka šoférovania jednou rukou. Na skladanie do auta sú lepšie golfky. Na tvojom mieste ( kedže tvoja malinkabude mať iba 9mes) by som si kúpila kočík - aj s hlbokou časťou a otočnými prednými kolieskami ( napr. tako jumper, camarello,...) kľudne aj s druhej ruky po jednom dieťati - v ponuke ich je dosť ( BB, mimib....).
To je môj názor. Ja som mala Demu - scout x classic a bola som spokojná,golfky sme kupovali,až keď mala malá
2 roky a niečo - už bola ťažká na točenie kočíka bez predných otočných koliesok.
my sme kupili golfac, lebo sportovy mi bol tazky vynasat na 3. poschodie aj s malym po schodoch. ovlada sa lahucko, zatial je celkom lahky ked ho "trepem" hore aj ked ma maly cez 9 kg a dobre sa ovlada aj jednou rukou. inak sportovy mame z kombinacie bambi ozon 4 a som spokojna (keby som ho nemusela vynasat).
ahoj moj nazor je ze je lepsi sportovy kocik, ale ma nevyhodu ze je väčší ako golfáč. je ale určite pohodlnejší a priestranejší, lahsie ovladatelny, ma väčší košík, ako golfové palice. Mám momentalne aj športovy ktorý predávam malý sa mi nechce voziť v kočíku a golfáč mám len ked ide k svokrovcom.
carodejnica...pokiaľ bude mať na jar tvoja malá 9 mesiacov, odporúčam športový s úplne polohovateľnou opierkou chrbátika a nôh, najlepšie s prehadzovateľnou rúčkou - ja mám demu step lux a som spokojná, kupovali sme ho, ked mal malý 6 mesiacov, krásne sa mi tam vyspinkal aj ako ročný v zime vo fusaku a zložený kočík sme v pohode zmestili aj do malého kufra....no a tento rok v lete sme dokúpili golfáč - dema flash...
malý má teraz 2 roky a šporťák som si na zimu nehcala, predsa len, ked napadne sneh, sú na ňom lepšie kolesá a aj viac miesta na to, aby som ho tam fajne nababušila
Jéj, veľmi pekne ďakujem za rady. 😀
Ste zlatunké!
Hlboký kočík už nechcem kupovať, bude leto, podľa mňa je to už zbytočné 😒 ... radšej teda nejaký športiak, ktorý sa dá polohovať, keby si malá chcela pospinkať. Bývam v rodinnom dome, takže sa nemusím s kočárom trepať po výťahoch.
Inak o tých predných otočných kolieskach som počula, že nie sú dobré do terénu, len na asfalt, že sa zvyknú zaseknúť v "hrobli" a človek s tým nepohne.
Ten Dema step lux, čo radí bzuco, vyzerá celkom dobre... on má otočné kolieska, ale dajú sa zablokovať.... teda tak som to našla na nete... 🙂
ano, dajú sa zaareovať...ale to fakt stačí len na nejakej poriadne rozdrganej ceste, aby si "neurvala" kolieska 😅
a ak ti nevadí kočík od niekoho, teda kúpený caz bazárik, dajú sa kúpiť aj do 100eur...ja som veľmi spokojná a úplne najviac mi vyhovuje obrovský nákupný košík, ktorý je zboku napojený na pružiny a ľahko sa doň dostanem aj ked malý spinkal a opierka bola úplne na ležato, čo je na iných kočíkoch problém
no, ja rozumiem pod rozdielom to, že golfové palice majú rúčky oddelene v tvare golfových palíc a športový kočík ju má spojenú.....
a u mňa vedie športový kočík, nakoľko je s ním ľahšia manipulácia - sú situácie, kedy potrebuješ kočík ,,odkarovať" jednou rukou, a práve vtedy sa golfáče riadia hrozne...mala som aj-aj a píšem ti z vlastnej skúsenosti.
A ešte jedna rada - nekupuj kočík s veľmi malými kolieskami 😉 🙂