Prosím poradíte mi. Zvažujem kúpu športového kočiara na zimu pre moju 15mesačnú dcéru. Hlavne aby bol dostatočne priestranný,(aby sa mi tam zmestila po prípade aj s fusakom),zároveň aby bola dostatočne chránená pred nepriaznivým počasím, ľahko ovládateľný, poloha opierky chrbta najlepšie úplne do ľahu no a zároveň ľahký a skladný aby som ho mohla využiť aj v letných mesiacoch. Ďakujem.
dobra tema, macacka, dufam, ze baby daco dobre poradia 😉 som tiez zvedava na tipy 😉 😵
alebo, ak máte zlý terén, tak Patron Bohemia F4, ale ten už nie je až tak dobre skladný ako Jane 🙂
my veru mame zly teren 😀 😖 😅
jane slalom 😉 zvladne aj hlboky sneh a zaroven je tam vela miesta pre babo 🙂
zatiaľ dobré tipy, ale uvažujem skôr o štvorkolkach
tak sa mi zdá ,že v tejto téme budeme pokračovať zajtra ráno tak dobrú noc
žiadne iné tipy ☹
ešte som rozmýšľala nad Peg Perego GT4 - štvorkolka, dobre sa ovláda, do terénu. My sme mali X lander XA - dobrá voľba, ale ťažký, preto pri druhom pojdem do Jané 😉
musko ,zatiaľ ďakujem
quinny speedy 🙂
do snehu a zlého terénu? lebo napr. ja tu som kočík do snehu teda nepotrebovala, tie dva dni, čo bol sneh sme to zvládli aj so sánkami a normálnym 8kolesovým športiakom...
ale nomad a slalom sú dobré tipy... len treba vedieť aj cenový strop 😉
no ahoj miskaja mozem odporucit aj nurse look mi ho mame a zvlada vsetky pocasia 😀 😀 😀
macacka, a aky kocik mas teraz?? ten nie je dobry???
katyl: Mame Aro puma, bol to nákup na rýchlo bez akéhokoľvek výberu a porovnávania ale účel splnil. Bola som spokojná hlavne s vaničkou, keďže dcérka sa narodila v júni, v zime sa mi v pohode zmestila do nej s fusakom aj s dekou. Kočíkovali sme skoro za každého počasia a to u nás snehu bolo dosť. Ale to skladanie, kým som ho zložila do kufra 😒 ... A samozrejme iné vymoženosti ktoré tento kočiar nemá. Takže ak športový kočiar určite skladný a ľahký a aby sa mi tam malá zmestila.
tilly: Terén klasický, žiadne kopce a pod. Čo sa snehu týka možno toho roku nebude ale človek nevie. Sánky určite využijeme, ak bude treba ale k tomu šikovný športiak by sa zišiel ale aký? Nemáš nejaký na sklade?
Jane Nomad - lahky, skladny a jeden z najpriestrannejsich. Cely ho otocis o 360 stupnov na mieste - ovladas ho jednym prstom. 🙂 Dnes ho uz vies kupit aj z druhej ruky...
ja este len budem kocikovat, tak moj vyhliadnuty favorit je Concord Fusion, sportak ma 11,5 kg, sklada sa jednym pohybom, 4 kolieska, nenafukovacie, teda nehrozi defekt, priestorny pre baby, nepremokava strieska, integrovany nanoznik....mam ho uz objednany, preto ho tak vychvalujem 😀 😀 😀
je to nemecka firma, Jane ich kupila a tak maju zrejme vela spolocneho, asi hlavne material konstrukcie
skus si ho pozriet v teme niekde vo vybave, alebo popis na nete
ahojte ja používam concord fusion - mam 8 mesacnu dcéru - SOM VEĽMI SPOKOJNÁ, a dúfam budem aj vzime
Concord Fusion sa mi veľmi páči, a Jane Nomad je už odskúšaná klasika. Je niečo na ten spôsob, ale v lacnejšej verzií ?
Nurse je rovnaka firma ako Jane, len lacnejsia verzia, ci nie?
Mne to skladanie Concordu nejde, vzdy sa s tym mordujem - pre mna je tazky a velky, ked je poskladany, ale ovladanie super, vyborne sa s nim jazdi.
Jane neverim vubec nic! ma strasne moc plastovych dilu nachylnych na vsecko! tu ulitne kolo, tu se zlomi zadova operka, na nic se nevztahuje zaruka, o cene nahradnich dilu ani nemluvim! hruza. My mame carreru a myslim, ze hur jsem koupit opravdu nemohla!
doporucit neumim, ale pred jane varuju!
kamaradka ma quinny speedi a je spokojena. i v zime pry v pohode, ale trikolka :(
A co Philandteds?? maju naadhernu,dobre skladatelnu novinku vibe, no je drahsia, maju aj lacnejsie verzie kocika.. 🙂 ak sa mi podari predat moj Buzz, urcite este investujem do tohto kocika.. 😉
My mame Nurse Nekko kupovali sme ho vo februari ked mala zacinala sediet a sme nim spokojny 😉
Concord je dobrý, ale pozor na športovú verziu, má síce nánožník v madle, ale ten je nič moc, je veľmi tenky, skôr proti daždú aj krátky, zakrýva iba nožičky, no neviem, nánožník je ozaj oničom.
ahoj macacka! my máme quinny speedi a k nemu original fusak-je z goratexu, teplý, nie je hrubý ako bývajú kožušinové, takže sa tam malý v pohode zmestí a ešte má aj miesto. Bude mať o mesiac rok. a miesta v kočíku má dosť. So quinny fusaku nemusíš moc dieťa naobliekať, drží teplo, neprefukne a nepremokne, preto tam netreba ni nánožník. my sme spokojní.... ale najlepšie by si mala, ak máš možnosť ísť s malou do nejakej predajne a vyskúšať...
tak, držím palec, dúfam, že správne vyberieš 🙂
Pokud jde o komfort dítěte v zimě, sněží, prší, fouká studený až mrazivý vítr nebo jen "vítr" vytvořený jízdou po směru - při nízkých teplotách je nepříjemný i slabý větřík.., tak je dobré, aby kočárek (sporťák, golfáč) měl
- boudu překlápěcí dopředu,
- případně aby ta bouda měla také zabudovaný kšilt (inglesina zippy, hoco scooter, chicco multiway, knorr eagle atd.), který se dá schovat/připlácnout do boudy (kšilt může být textilní ze stejného materiálu jako celý potah kočárku nebo slídový - slída může být průhledná, se síťkou nebo zbarvená tmavě - viz chicco multiway; přes slídu dítě uvidí i s boudou překlopenou dopředu, tmavá slída funguje jako tmavé brýle, průhledná slída pustí veškeré sluneční světlo dítěti do očí nebo na hlavu, pokud je slída nahoře na boudičce)
- možnost otočit sportovní sedačku po a proti směru (jednoduše klik klik, nikoliv nějak zdlouhavě) nebo rychlejší řešení v podobě přehazovací rukojeti (pokud jde o možnost změnit směr, vypadne dost kočárů z výběru) ... např. inglesina magnum a další inglesiny - přehazuje se sedačka, peg perego pliko switch, peg perego uno -rukojeť, nurse hello - sedačka, bugaboo - oboje, dema nexxus, hoco striker, hartany, casualplay vintage reverse, concord neo, hauck shopper rs, možná.. jeden typ cam pretty evolution atd. Je toho fakt mnoho a mnoho a mnoho a mnoho..
- silnější, impregnovaný nebo vrstvený textil
- mezi boudou a sedačkou a konstrukcí nebyly moc mezery nebo by se měly dát zakrýt
- průhledová okénka, moskytiéry by se měly dát zakrýt textilem
- textil boudy by měl přesahovat pod sedačku, měl by se připínat pod zády (opět jde o ty mezery)
- boční krytí vleže je dobré např. u kočárků, u kterých je po sklopení látka podél lůžka ve tvaru trojúhelníku (viz chicco multiway, hoco scooter atd. - kočárků je mnoho), ale i jiné konstrukce mohou dobře krýt z boku
- v sedě by neměla být bouda moc otevřená, spíš jako to má např. pliko P3 (to je golfáč, který má boudu trochu hlubší), ale v sedě ty děti většinou stejně čumákujou a jsou překlopené k madlu
- nánožník co nejvíc k tělu, krku, obličeji.. (pokud je nánožník obtočený jen přes madlo nebo u něj, tak je dál od dítěte než pokud se připíná na áčkovou konstrukci - viz opět chicco multiway - dávám jen jako příklad, protože se mi zrovna dobře vybavuje, jinak jsou tyto golfky velmi jednoduše řešené, u boudy jsou po překlopení dopředu díry, které by se musely improvizovaně zakrýt, nemají vyztužená záda atd., ale poměr cena/výkon je dobrá)
- je dobré i dlouhé lůžko po sklopení zad a nohou - alespoň kolem 80 cm, ať se tam dítě může natáhnout a přikrýt a nefouká mu zespoda na nohy
- ne příliš uzký sed, aby se tam vešlo dítě v zimním oblečení, s dekou/fusakem
No... takže alespoň něco z toho 😅
A z pohledu jízdy po bahně, čvachtě, sněhu - nejlepší je čtyřkolka na houpacím nebo dobře odpruženém podvozku se 4 velkými koly, pokud možno stejně velkými a gumovými. Obecně ale platí, čím větší kola, tím lepší, čím větší odpružení, tím lepší. Ale zvládnout se do dá vždycky 😉 Sněhu stejně moc není. Minule nebyl skoro vůbec 😅
A z pohledu rodiče je lepší spojená rukojeť a dobré těžiště, aby mohl kočár manévrovat jednou rukou a druhou mít v kapse (pokud nemá víc dětí 😀 ). A také velký košík, protože v zimě si každý rád odloží bundy, svetry, deku, termosku a další věci.. do košíku, nikoliv na rukojeť boudu apod. Ale taky se dá 😉
A třeba Jané Nomád je dost široký, fusak, kombinéza, deky.. žádný problém. Takové jezdící křeslo na trochu větších kolech. Je výborně ovladatelný, lehký (cca 8,5 kg) , má dobré těžiště. Ale bouda se nedá překlápět dopředu a je dost otevřená. Vleže to tolik nevadí. Jinak se to asi musí řešit jedině pláštěnkou. Zas má výborný, hodně zateplený a vysoký nánožník 😉 Dřív se nedal ohrnout (dítě přes něj hůř vidělo, musel se splácnout..), dnes už ano 🙂
Jane nomad 😉