Ahojte uvazujem nad kocikom bud cierna/siva farba..
Zaujimaju ma skusenosti pri ciernej ci vam neblednu striesky,ci nevidno prilis kazdu smuhu na kociku..
Neviem sa rozhodnut kt.farbu volit..
Vdaka 🙂
@katrin21 šedé kociky sú najkrajšie. Dajú sa skvelo kombinovať pre obe pohlavia. S ružovou to vyzerá super, ale aj s modrou a žltou. Kebyže mám teraz možnosť, tak idem do Bugaboo buffala novinky - atelier. Pripadne do grey melange. Je to taká striekaná sivá. Niektoré značky kocikov ako Napr Bugaboo reklamujú aj vyblednutie. Mne sa páči stokke xplory v čiernej. Vyzerá luxusne a nadčasovo. Sama som ho mala, ale je pravda že na čiernej je všetko hneď vidieť 😩. Na sivej nie. Momentálne mám bgb Buffalo diesel denim a vyzerá stále skvelo aj keby boli poťahy špinavé. (Čo samozrejme niesu keďže ich pravidelne periem). Ale na druhom kočíku bgb bee3 shiny chevron či je cely čierny je vidieť každé smietko. Ale nevadí, čistí sa to ľahko a ani konto nevybledlo vôbec.
dakedy bolo predeticky vsetko biele a svetle a myslim si , ze to malo vyznam a bolo to pekne . jednak sa to najlepsie perie, neobsahuje to farbiva a je to pre dietatko take vhodne, nevinne...kocik cierny ja napr mam golfac, ale v inej farbe proste ten ktory som chcela nebol a vnutro ma svetle. kamoska ma svetlo sivy kocik a druha ma kremovy a su nadherne. vsetko k nim doladis
@myskacici presne...da sa kombinovat ta siva, viem... ale ucaroval mi aj cierny, no neviem ci zalezi od znacky ci blednu ci nie, znama ma cierny a bledne jej a extra super znacku. Radsej si dam poradit, aj ked fakt sama neviem, vacsinou ked nieco vyberam tak sa mi pacia dve veci a potom sa neviem rozmysliet 😀
@olivnik urcite su svetle veci a biele hlavne na miminkach naj! to sa aj mne velmi paci... golfac je uz o inom, tam uz tak vela tej ciernej nie je.. Mam tiez kremovy, bezovy preto uvazujem 🙂 dakujem
@reni1512 mam bgb s ciernou vanickou/ sportovou castou a cervenou strieskou, co sa tyka udrziavatelnosti povrchu a stalosti farieb, nie je co vytknut. Kocik ma 3 roky. Ale jediny dovod preco by som uz nekupovala ciernu vanicku je, ze cierna strasne pritahuje slnko oproti inym farbam, aby to nebola mala sauna pre dieta
@reni1512 Ja mám šedý kočík a som spokojná, nevybledol vobec a ozaj sa dá doladiť podložkou, fusakom a inými doplnkami pekne pre dievčatko i pre chlapca. Mám ho už 2 roky a vobec sa nešpiní, vyzerá stále super. Na čiernej vidno každú špinku. Inak pekná farba je ešte taká olivovo-zelená, tú som mala pre druhého syna a tiež sa nešpinila vobec.
Mne sa čierne kociky nepáčia vôbec a mohla by to byt neviem aka značka momentálne mám sedy elodie a je super aj pre chlapca aj pre dievča
@reni1512 zdravím. My sme mali tmavomodrý s bielou ..... teraz mám červené -- čo je pre mňa top farba. Červená je energia a hlavne sa mi páči. Aj údržba je fajn. Ale máme aj čiernobiely kočík - golfáč. Ten mi moc nereže....ale bol to darček...tak sme používali aj ten. Vozím ho v aute ako ... keby niečo. Ale najviac fičal červený Peg perego G3 . Pre mňa maxi spokojnosť. Veľký ľahko ovládateľný aj košík má veľký a pevný.
A čo sa týka vyťahania na slnku?! Červený Pliko máme strechu vyťahanú býval veľa na slnku. Tá GT3 nemá natoľko vyťahanú strechu a ten čiernobiely Pliko tiež má tú čiernu vyťahanú. Ono záleží od materialu a podľa toho či sú veľa na slnku. Ale inak tiež mi moc "nevoňajú" tmavé a čierne farby pri malých deťoch. Ale každý sme iný. Ja osobne preferujem svetlé veselé farby. Ale aj bielu.😉
A tak ako píše katrin21 naozaj čierna nie vhodná ani na spodné prádlo...tiež nám to bolo vysvetlované Dr. ktorí sa tomu venuje---ževraj spodné prádlo má byť najlepšie iba biele a bavlna alebo aspoň svetlej farby.
Prajem šťastný výber aby ste boli spokojná.
ak by som sa mohla pridat, podla mna su teraz tie sede koriariky nadherne. su uni, co je ich velkou vyhodou, nevyblednu, no nevie a v kombinacii s bielou konstrukciou su bozske
Za mna sedy..cierny nie je nicim.zaujimavy a vybledne..bud cely alebo v spojoch..
@lulu2014 aj my mame cervenu gt3 paradny koc..predtym som mala book plus krasna dizajnovka fiat 500 ale ten podvozok..na leto mame tiez pliko😂😂zvladlo 3 x plitvicke jazera 3 x more v lete je stale na slnku tiez je to fiat 500 cize strieska je cierna ale nebledne krasny je ako novy stale.takze zalezi od materialu😁
Kamaratka mala cierny, velmi sa zlostila v lete, ze strasne slnko nan pali a pre to babo to nebolo bohvie co, akoze vyzeral dobre, ale taktiez bolo vsetko na nom vidiet, tak ho potom aj predala a kupila si fialkovy, to uz bolo o inom aj v lete 🙂
Dakujem 😘
Ja som mala cierny kocik ,nesúhlasím s tym ze su zavadne,zalezi ci sa kupi kvalitny alebo nie. Mne nevybledla farba ani na strieske ani inde ,starala som sa on,da sa kombinovať uplne s hocičim a je jedno ci mas chlapca alebo dievca
@katrin21 nedovolila by som si toto tvrdit ked nie si vyrobca, myslíš ze ine farby co su nie farbene? Okrem bielej vsetky takze to mas uplne jedno,ja som volila farbu kvoli praktickosti a naslednemu predaju dalej cize sledovala som dopyt po farbach kocikov ale je na každom aku farbu zvoli,čiže ak chceme byt bio tak len bielu.
@nellita hmm..keby si videla o tom dokument tak by si si to tvrdit dovolila...cierna proste je problem. Neda sa namiesat z prirodnych pigmentov a pod. Proste sa to neda.a je jedno ako je seriozna firma co kupuje latky...alebo robi kociky, oblecenie. . problem s tym mavaju aj renomovane znacky. Rozdiel he max v tom ze mas zlu ciernu a este horsiu ciernu. Nic ine na vyber.
Tu je jeden z dokumentov na tu temu..ale aj ine..tie som narychlo nenasla..ked najdem dam link
Ked som pred 10 rokmi kupovala kocik, mala som len dve podmienky. Aby bol cierny a aby sa dal hojdat. Nevedela som si predstavit, ze sa prechadzam po sidlisku s nejakym modrym alebo zelenym hebedom. Kupila som cierny, na vanicke mal nejake biele kruzky alebo cosi. Nemala som s nim ziaden problem, ani po roku uzivania nezbledol, takze som ho potom predala dalej.
Ja som mala čierny pri dvoch deťoch. Obe letné deticky. A farba ostala rovnaká. Slnko nevytiahlo.
To je asi vec vkusu podľa mna tak na cintorin ale aspon v lete nebude slnko tak svietit dnu do kocika ak sa ti takyto kosik paci tak si ho kup
ja cierne kociky nemusim, ani tie STOKKE... ani Cybex cierne..ani ine... mozu byt 100x dizajnove...
preco? lebo cierna farba obsahuje z latkok vzdy najviac skodlivin, v jednom dokumente o povode farieb vraveli, ze neexistuje prakticky vyroba zdraviu nezavadnej ciernej.... fakt ze nie.
Preto aj detske veci nikdy nebyvali cierne ( divna moda teraz ).. farbiva sa odparuju, dieta to dycha...
na obleceni to ide cez pokozku do tela, senzitivnejsie deti reaguju aj ekzemami a pod.( kamoske zakazal dermatolog tmave oblecenie pre syna, nic . mal ekzem, takze nieco na tom bude)
Takze je to na tvojom zvazeni.... cierna /antrancitova... za mna ani jedna, skor by som sla do bledo šedej, nech to neni ako truhla cierna na kolesach.
A stalost farby -- hmm , zalezi od vyrobcu, niektore vyblednu, ine nie. Co tak sledujem.