Ahojte 😊 veľmi sa mi páčia retro kočíky. Trosku mi zamotali hlavu kamošky ze tieto modernejšie s otočnými kolieskami sú lepšie. A teraz sa neviem rozhodnúť.
Poprosím vás napíšte mi vaše skúsenosti.
Retro kocik ma prosim v com vyhody? Okrem toho, ze v kazdom momente manipulacie ho musis podvihovat, aby siel na ten spravny smer, dostat sa do vytahu ci prejst medzi regalmi v obchode vyzva 🙄
@anjelicek26 presne a nasi furt nadavali na tie nase otocne kolieska, co si to nezaistim. Tak som ocinovi povedala, ze nech skusi vyjst z bytu do maleho vytahu, z vytahu, cez 4x dvere a zatacky a potom nech mi daco povie. A este, vytocis sa jednou rukou. Mna uz to vytacalo tie komentare, odkocikovala som 3,5 dietata (to stvrte sa este vozi), on nekocikoval mna a sestru vobec a keby aj, byvali v dome a rovno po jednej ulici na dedine hore-dolu. Segra ma ten retro, ale ma dom, mala jej v tom nechcela byt, takze ju nosila, tak na take, ze stat v obyvacke a obcas v tom pohojdat babo, ok.
Tak si predstav, ako často ten kočík budeš používať a kde. Ak bývate v meste, kde budeš musieť využívať MHD či napratať do auta, výťahy, obchody s úzkymi uličkami, tak by som ani neriešila retro kočík. Ja som jeden ozaj retro mala u našich, ale využívaný bol iba na prespávačky na dvore. Neviem si predstaviť, ako by som s ním fungovala v praxi. My bývame v centre mesta, všade som chodila pešo, a najmä neskôr, keď sme už mali športový kočík, tak kočík bol mojim základným dopravným prostriedkom, a neviem si predstaviť, že by nemal otočné kolesá. Skús vyskúšať v obchode s kočíkmi, prejdi aj medzi regály, daj si viac kolečiek, a uvidíš.
@anjelicek26 iba hojdanie a dobre pruzenie.
Ale mala som polsky s nafukovacimi kolesami a ten pruzil tiez paradne a ani polna cesta s blatom a ani sneh nebol problem. Teraz mam tiez polsky, ale gelove kolesa, je mensi, ale v snehu to nie je ono, a ani na rozbitych slovenskych chodnikoch, to je dan za to, ze je lahsi a spratnejsi. Takze aj nieco "medzi" sa da najst.
@nevenka My sme mali Peg Perego a dokúpila som k nemu tzv. terénne kolesá. Čo v praxi znamenalo, že prvé dve boli rovnako veľké, ako zadné dve a neboli otočné. Po prvej prechádzke som ich dala dole, a vrátila späť tie otočné. Strašne ma to vytáčalo, že keď som chcela zmeniť len mierne smer - napr. som sa chcela uhnúť oproti idúcim ľuďom na chodníku, obísť dieru, musela som kočík dvíhať a potom zase dvíhať, aby šiel rovno, v smere jazdy.
Nemam ani retro ani super moderny. Tie sa mi uz vobec nepacia. Svagrina ma “retro” a vzdy si chvalila.
Retro kocik na neodhrabane chodniky, do lesa po snehu, blate atd topka, brzdi aj na zaladovatenom kopci a trasy, kt vyuzivame hlavne teraz v zime ziaden moderny kocik nedava, byvame ale pomerne na severe na samotke, len kvoli tomu mame AJ retro kocik.
Na bezne uzivanie, cestovanie, 'skladanie' do auta a na priemerne klimaticke podmienky maximalne nekompaktne a neprakticke.
Cize ak nedavas niekolkohodinove tury s psami ako my, alebo nemusis kocik tahat do/z auta/autobusu, na poschodie a podobne, je to za mna zbytocna investicia.
Mame uz druhy x oba, tak viem porovnat.
@rebrambora bývam na dedine v dome. A keďže chcem chodiť aj na záhradu kde treba ísť aj po rozbitej ceste teda hlina kamene tak neviem ako by sa správal ten s otocnymi kolieskami. Nechodím busom. Mam octavia combi tak vojde azda všetko 😆
@bluubluu V tomto prípade by som išla do retro kočíka. Neskôr môžete mať spratnú, skladnú alternatívu s otočnými kolesami, ak sa potrebujete prebehnúť mimo 🙂
Prve dieta som vozila v retro kociku. Vyhody boli tie, ze presiel akykolvek teren - dieta sa narodilo v zime a v snehu uplne super, nikdy sa kolieska nezasekli a dobre hojdal - dieta ale neznasalo hojdanie, takze nam to bolo nanic. Nevyhody ale prevazili. Bol tazky ako krava, mala som co robit, aby som ho vytlacila do kopca. A kedze byvame na kopci, tak to bolo kazdodenne trapenie. Bol totalne neskladny - zaberal cely kufor auta, a to mame fakt priestranny kufor. Kedze vela cestujeme, tak to bolo hrozne zbalit sa niekam. Sportak som uz kupila modernejsi. A pre druhe dieta uz urcite budem kupovat tiez modernejsi kocik.
Retro kočík alebo moderný ale s veľkou vaničku, veľkou športovou časťou. A to asi žiaden nemá, okrem retro. 😃
Otočné kolieska som si teraz vyskúšala po tých zlatovatelých cestách a som až plakala od zúfalstva, jedno tam, druhé tam, keby som sa mala teraz rozhodnúť, už len retro.
Mne sa retro nepáči, takže by som brala terenny sportiak a na to vanicku a vajicko naklikavat.. do terénu su vraj naj trojkolky, takze thule alebo baby jogger z tych co poznam ..
Ale ak sa ti paci retro, tak kup a uvidis, prinajhoršom predas a kúpiš iný
Inak predne otocne kolieska sa daju zakliknut a netocia sa
A neviem ako to je s retro, ale ja som využívala casto, ze sa vajicko nakliklo na konštrukciu kocika a takto sla (napr z auta k dr/obchodu) hlavne ak dieta zaspalo, netrebalo ho prekladať
Ja som vedela, že naša princezná bude väčšia, tak som okrem trojkombinácie zohnala aj originál Libertu. Kúpila som do nej nový matrac a mala som to hlavne kvôli tomu, aby mala dosť miesta. Nakoniec ale naše milované dieťa vôbec nechcelo spávať v kočíku, tak sme ho ani moc nevyužili. Toto som však nemohla vedieť vopred, tak som si radšej zaobstarala a bola som spokojná.
Ja som mala moderný, športový kočík trojkolku, bola s ním výborná manipulácia po rozbitých chodníkoch v meste, aj v obchode sa s ním dalo a čo som bola veľmi prekvapená tak sme ho mali na dovolenke na Donovaloch a vyšli sme s ním aj po teréne na kopec. Ja by som si retro kočík nekupovala, ale mali sme jeden starší na chate a po dedine sa s ním celkom dalo 🙂.
Ja som mala retro kočík, ale používaný len vnútri a vonku na záhrade na spanie. Občas som šla s nim aj na krátku prechádzku po ulici, bolo to ok, ale neprišla som tomu na chuť. Mne vadilo to, ze v zákrutách, nerovnosti na chodníku a podobne bolo treba zdvihnúť celý kočík, kým ten "bežný" používaný (mala som Milu kids) bol úplne úžasný a lahko ovládateľný jednou rukou. Neskôr som predala oba, lebo už boli nám zbytočné, no viac mi bolo ľúto za tým Milu kids.
@bluubluu su predsa aj kociky s vacsimi prednymi otocnymi kolieskami a este aj hojdave, tazke asi rovnako ako retro kociar, napr vsetky polske Camarella, susedovci v jednom odvozili 4 deti aj po terenoch … ak neriesis skladnost do auta, pozerala by som cosi take … potom mozes pozriet slovensku vyrobu Jasmine maju aj retro aj otocne (mozes si kupit dve konstrukcie k jednej nadstavbe), alebo napr ABC Design Salsa prejde teren aj je hojdava… pripadne Britax Go Next z bazara…
Určite moderný kočík.
Poznám pár bab ktoré si kúpili retro kočík, každá pri druhom dieťati kupovala nový moderny kočík