Retro alebo moderný kočík s otočnými kolieskami?

bluubluu
15. dec 2023

Ahojte 😊 veľmi sa mi páčia retro kočíky. Trosku mi zamotali hlavu kamošky ze tieto modernejšie s otočnými kolieskami sú lepšie. A teraz sa neviem rozhodnúť.
Poprosím vás napíšte mi vaše skúsenosti.

pribinak
15. dec 2023

Určite moderný kočík.

Poznám pár bab ktoré si kúpili retro kočík, každá pri druhom dieťati kupovala nový moderny kočík

anjelicek26
15. dec 2023

Retro kocik ma prosim v com vyhody? Okrem toho, ze v kazdom momente manipulacie ho musis podvihovat, aby siel na ten spravny smer, dostat sa do vytahu ci prejst medzi regalmi v obchode vyzva 🙄

nevenka
15. dec 2023

@anjelicek26 presne a nasi furt nadavali na tie nase otocne kolieska, co si to nezaistim. Tak som ocinovi povedala, ze nech skusi vyjst z bytu do maleho vytahu, z vytahu, cez 4x dvere a zatacky a potom nech mi daco povie. A este, vytocis sa jednou rukou. Mna uz to vytacalo tie komentare, odkocikovala som 3,5 dietata (to stvrte sa este vozi), on nekocikoval mna a sestru vobec a keby aj, byvali v dome a rovno po jednej ulici na dedine hore-dolu. Segra ma ten retro, ale ma dom, mala jej v tom nechcela byt, takze ju nosila, tak na take, ze stat v obyvacke a obcas v tom pohojdat babo, ok.

oblecenie99
15. dec 2023

Tak si predstav, ako často ten kočík budeš používať a kde. Ak bývate v meste, kde budeš musieť využívať MHD či napratať do auta, výťahy, obchody s úzkymi uličkami, tak by som ani neriešila retro kočík. Ja som jeden ozaj retro mala u našich, ale využívaný bol iba na prespávačky na dvore. Neviem si predstaviť, ako by som s ním fungovala v praxi. My bývame v centre mesta, všade som chodila pešo, a najmä neskôr, keď sme už mali športový kočík, tak kočík bol mojim základným dopravným prostriedkom, a neviem si predstaviť, že by nemal otočné kolesá. Skús vyskúšať v obchode s kočíkmi, prejdi aj medzi regály, daj si viac kolečiek, a uvidíš.

nevenka
15. dec 2023

@anjelicek26 iba hojdanie a dobre pruzenie.
Ale mala som polsky s nafukovacimi kolesami a ten pruzil tiez paradne a ani polna cesta s blatom a ani sneh nebol problem. Teraz mam tiez polsky, ale gelove kolesa, je mensi, ale v snehu to nie je ono, a ani na rozbitych slovenskych chodnikoch, to je dan za to, ze je lahsi a spratnejsi. Takze aj nieco "medzi" sa da najst.

oblecenie99
15. dec 2023

@nevenka My sme mali Peg Perego a dokúpila som k nemu tzv. terénne kolesá. Čo v praxi znamenalo, že prvé dve boli rovnako veľké, ako zadné dve a neboli otočné. Po prvej prechádzke som ich dala dole, a vrátila späť tie otočné. Strašne ma to vytáčalo, že keď som chcela zmeniť len mierne smer - napr. som sa chcela uhnúť oproti idúcim ľuďom na chodníku, obísť dieru, musela som kočík dvíhať a potom zase dvíhať, aby šiel rovno, v smere jazdy.

maryetta
15. dec 2023

Nemam ani retro ani super moderny. Tie sa mi uz vobec nepacia. Svagrina ma “retro” a vzdy si chvalila.

rebrambora
15. dec 2023

Retro kocik na neodhrabane chodniky, do lesa po snehu, blate atd topka, brzdi aj na zaladovatenom kopci a trasy, kt vyuzivame hlavne teraz v zime ziaden moderny kocik nedava, byvame ale pomerne na severe na samotke, len kvoli tomu mame AJ retro kocik.
Na bezne uzivanie, cestovanie, 'skladanie' do auta a na priemerne klimaticke podmienky maximalne nekompaktne a neprakticke.
Cize ak nedavas niekolkohodinove tury s psami ako my, alebo nemusis kocik tahat do/z auta/autobusu, na poschodie a podobne, je to za mna zbytocna investicia.
Mame uz druhy x oba, tak viem porovnat.

bluubluu
autor
15. dec 2023

@rebrambora bývam na dedine v dome. A keďže chcem chodiť aj na záhradu kde treba ísť aj po rozbitej ceste teda hlina kamene tak neviem ako by sa správal ten s otocnymi kolieskami. Nechodím busom. Mam octavia combi tak vojde azda všetko 😆

oblecenie99
15. dec 2023

@bluubluu V tomto prípade by som išla do retro kočíka. Neskôr môžete mať spratnú, skladnú alternatívu s otočnými kolesami, ak sa potrebujete prebehnúť mimo 🙂

struhanka
15. dec 2023

@bluubluu Pre dieťa sme do cca 10 mesiacov používali retro kočík. Bola som plne spokojná, jazdila s ním aj po snehu. Bol priestranný, dieťaťu sa v ňom dobre a pohodlne spalo.

diewcatqoo
15. dec 2023

Prve dieta som vozila v retro kociku. Vyhody boli tie, ze presiel akykolvek teren - dieta sa narodilo v zime a v snehu uplne super, nikdy sa kolieska nezasekli a dobre hojdal - dieta ale neznasalo hojdanie, takze nam to bolo nanic. Nevyhody ale prevazili. Bol tazky ako krava, mala som co robit, aby som ho vytlacila do kopca. A kedze byvame na kopci, tak to bolo kazdodenne trapenie. Bol totalne neskladny - zaberal cely kufor auta, a to mame fakt priestranny kufor. Kedze vela cestujeme, tak to bolo hrozne zbalit sa niekam. Sportak som uz kupila modernejsi. A pre druhe dieta uz urcite budem kupovat tiez modernejsi kocik.

vyrovnanaosoba
15. dec 2023

Retro kočík alebo moderný ale s veľkou vaničku, veľkou športovou časťou. A to asi žiaden nemá, okrem retro. 😃
Otočné kolieska som si teraz vyskúšala po tých zlatovatelých cestách a som až plakala od zúfalstva, jedno tam, druhé tam, keby som sa mala teraz rozhodnúť, už len retro.

enoula
15. dec 2023

Mne sa retro nepáči, takže by som brala terenny sportiak a na to vanicku a vajicko naklikavat.. do terénu su vraj naj trojkolky, takze thule alebo baby jogger z tych co poznam ..
Ale ak sa ti paci retro, tak kup a uvidis, prinajhoršom predas a kúpiš iný
Inak predne otocne kolieska sa daju zakliknut a netocia sa
A neviem ako to je s retro, ale ja som využívala casto, ze sa vajicko nakliklo na konštrukciu kocika a takto sla (napr z auta k dr/obchodu) hlavne ak dieta zaspalo, netrebalo ho prekladať

tanyan
15. dec 2023

Ja som vedela, že naša princezná bude väčšia, tak som okrem trojkombinácie zohnala aj originál Libertu. Kúpila som do nej nový matrac a mala som to hlavne kvôli tomu, aby mala dosť miesta. Nakoniec ale naše milované dieťa vôbec nechcelo spávať v kočíku, tak sme ho ani moc nevyužili. Toto som však nemohla vedieť vopred, tak som si radšej zaobstarala a bola som spokojná.

culienka
15. dec 2023

Ja som mala moderný, športový kočík trojkolku, bola s ním výborná manipulácia po rozbitých chodníkoch v meste, aj v obchode sa s ním dalo a čo som bola veľmi prekvapená tak sme ho mali na dovolenke na Donovaloch a vyšli sme s ním aj po teréne na kopec. Ja by som si retro kočík nekupovala, ale mali sme jeden starší na chate a po dedine sa s ním celkom dalo 🙂.

jaskolka
15. dec 2023

Ja som mala retro kočík, ale používaný len vnútri a vonku na záhrade na spanie. Občas som šla s nim aj na krátku prechádzku po ulici, bolo to ok, ale neprišla som tomu na chuť. Mne vadilo to, ze v zákrutách, nerovnosti na chodníku a podobne bolo treba zdvihnúť celý kočík, kým ten "bežný" používaný (mala som Milu kids) bol úplne úžasný a lahko ovládateľný jednou rukou. Neskôr som predala oba, lebo už boli nám zbytočné, no viac mi bolo ľúto za tým Milu kids.

dzejsik
15. dec 2023

@bluubluu su predsa aj kociky s vacsimi prednymi otocnymi kolieskami a este aj hojdave, tazke asi rovnako ako retro kociar, napr vsetky polske Camarella, susedovci v jednom odvozili 4 deti aj po terenoch … ak neriesis skladnost do auta, pozerala by som cosi take … potom mozes pozriet slovensku vyrobu Jasmine maju aj retro aj otocne (mozes si kupit dve konstrukcie k jednej nadstavbe), alebo napr ABC Design Salsa prejde teren aj je hojdava… pripadne Britax Go Next z bazara…

annkol
16. dec 2023

@bluubluu ja mam obidve kociky s otocnymi kolieskami (hlboký a sportovy) ale keď sme bývali v meste vyhovovali mi otočné, teraz bývame na dedine a brala by som už retro kočík, hlavne pevné veľké kolesá🙂