Prináša kočík v dome pred narodením smolu?

colormoda
30. aug 2015

Maminky chcem sa vas spytat , ci ste mali v dome kočík pripraveny este pred narodením dietatka. Kupili sme kocik a mame trocha problem s jeho odlozenim a pocula som take , že doma nemože byt až kym sa nenarodí babatko lebo to prinasa smolu a nestastie .... je to pravda ?

peneloppe
30. aug 2015

@colormoda
My sme mali kocik uz pred narodenim. Boli sme si ho obzriet v obchode a potom sme si ho objednali z internetoveho obchodu, vyslo to tak lepsie a tym padom sme ho aj mali doma skor. Normalne dnu komplet pripraveny. Niekolko tyzdnov pred porodom.
POdla mna to smolu neprinasa, su to povery.

hradnapani
30. aug 2015

@colormoda kalendar ukazuje rok 2015. To by si nemohla mat doma nic, ani postielku, ani vybavicku.

86alenka
30. aug 2015

Never na povery...my sme kočiar kupovali v 7.mesiaci....chcela som aj skôr, no tiež som nechcela počúvať tie reči niektorých ľudí, že to prináša smolu...v podstate sa to berie tak, že hlavne do 3.mesiaca je vysoké riziko, že sa niečo stane a ak sa stane, tak vinu pripisujú kočiaru, postieľke, výbavičke...nešťastie sa môže stať aj v poslednom mesiaci, bohužiaľ aj po narodení a určite za to nemôže kočiar....hlavne buď v pohode, mysli pozitívne, všetko bude OK, nenechaj sa vynervovať rečami a teš na na bábo....

mitomi
30. aug 2015

Nie,never tomu,to su iba hlupe povery.Ja som mala doma kupene vsetko,ked som bola v 6 mesiaci. 😲

andisko
30. aug 2015

a co potom my, ktore cakame druhe dieta? mame kocik po prvom prestahovat zatial k susedom? 🙂)

monhla
30. aug 2015

@andisko A čo mi čo čakáme tretie a polka domu sú setské vecičky? 😀 😀 😀

@colormoda kamoška tomu verila a kočík nekupovala. malý sa jej narodil trošku skôr a kočík aj s celou výbavičkou jej kupovala svorka - síce podľa jej najlepšieho zmýšľania, ale aj tak si vieš predstavt ako to vyzeralo 😝
V tom čase čakal bábo brat so ženou a všetko bolo nachystané min. mesiac pred pôrodom. Kočík, postieľka, kolíska, vecičky opraté a vyžehlené,... Švagriná mala jednoducho po príchode z pôrodnice nachystané všetko ako chcela.

P.S. Ja som s kúpou výbavičky začala, keď som dostala prvú tehu knižku /v 8tt/ Kočík som kupovala v 7. mesiaci a s neterkou sme v ňom vozili bábiku 😀
Teraz mám kočík od 5 mesiaca, lebo manžel mi chcel spraviť radosť po nešťastnej udalosti v rodine a tak ma zobral na nákupy.

Ak sa niečo naozaj stane, tak kočík ozaj nebude na vine, jedine, že by si ho kupovala sama a v rukách niesla domov cez celé mesto. No to hádam rodiť nebudeš 😉

0silvia0
30. aug 2015

@colormoda v názve témy máš chybu 😉

dionyzka
30. aug 2015

@colormoda cim toho doma budes mat menej, tym budes po porode viac zostresovana. Viem si zivo predstavit ako po porode s bolavymi prisiami, placucim babatkom a poranenou hradzou beham po obchode. Nemala by som ani chut sadnut k internetu a objednat ho. Vtedy mas jednoducho ine starosti. Ma som pri kazdom babatku mala vsetko pripravene, vyprate, ozehlene, poskladane.

sylvia217
30. aug 2015

Tiez sme kupovali postieľku a kociar pred 7 mesiacom.. Vecicky uz skôr, asi od 4m.. Kociar sme kupovali surodenecky, strašne som ho vzdy chcela, tiez sme chceli jedno po druhom a tak aj mame..

katarinamarkova
30. aug 2015

@colormoda kaza jedna povera, ktorej veris nosi smolu 🙂

bajana
30. aug 2015

@colormoda skus sa nad tym racionalne zamysliet - kedy dnes ludia kupuju kociky? kde ich asi skladuju? pri triezvom odhade tipujem na 50% deti, ktorych kocik je doma este pred ich narodenim....myslis teda, ze polovica vsetkych deti sa narodi chora, resp. sa nenarodi vobec? len preto, ze domov prisli neskor ako ich vozitko?

katka253111
30. aug 2015

ale kdeee... my sme.mali kocik kupeny z bazarika uz v 4.mesiaci tehotenstva, lebo som sa.bala,ze.mi ho niekto vyfukne.🙂 a.nic 😉 drobec mal pred 3 dnami 11 mesiacov 🙂

jana_eyre
30. aug 2015

nie, praveze kocik kupeny dopredu prinasa OBROVSKE STASTIE, lebo sa narodi babatko 🙂

clovek by si predsa nekupoval kocik len tak 😅

karin363
30. aug 2015

Ja som poverciva, ked som vzdy zacula nieco zle ohladom deticiek, tak tieto mamicky mali vsetky do jednej prve z vybavy pred porodom uz doma kociky. Aj Zuzke Haasovej, prve co mala, bol kocik aa ako to dopadlo?? Ja by som kocik nekupovala skor ako sa dietatko narodi. Mam 2 deti, aa vzdy som kocik kupila az po porode. Aj tak, ked sa dieta narodi, 2-3 tyzdne po porode s dietatom musis byt doma, hlavne v zimnom obdobi. Budes mat dostatok casu si kocik zakupit, ved nemas sa kam ponahlat.

blumchen2
30. aug 2015

Myslim, ze tato "povera" je rozsirena kvoli tomu, ak zena mala doma vybavicku, pripadne kocik a tehotenstvo sa skoncilo zle, bolo to velmi bolestive pozerat na tieto veci... moj nazor.
na druhej strane spravidla kupujes hned trojkombinaciu, aby si mala prichystane vajicko, v ktorom odvezies dieta z porodnice.

bajana
30. aug 2015

@karin363 nepoznám nikoho, kto by bol s dieťaťom prvé 2-3 týždne doma (teda ak práve nemrzlo a nebola hmla)...toto odporúčanie je staré rovnako ako odporúčanie nemať doma kočík pred pôrodom 😉

karin363
30. aug 2015

@bajana rodila som v aprili aa ked som prisla z porodnice, uz som chcela hned na prechadzku aa dr mi vyslovne zakazala, mohla som az po 2 tyzdnoch ist s dietatom von. Nevymyslam si, je to fakt. Ale kolko lekarov, tolko nazorov, mamicka sa musi sama rozhodnut, ci kupit, ci nie, len som si tu vyjadrila svoj nazor, ved o to tu aj ide.

vroni
30. aug 2015

To je riadna sprostost. Dieta uz z porodnice potrebuje sedacku, obvykle sa kupuje s kocikom, po par dnoch musim ist na kontrolu k lekarovi, co ho zakusnem ako maca za siju a odnesiem v zuboch? A jasne, ani starsie dieta nepojde do skoly, jest tiez nebudeme a ja budem uplne zenova matka, ktora caka 12 tyzdnov na kocik (lebo na kociky pre obe deti som tolko cakala) a ani sa nehnem z domu, lebo sa moje neuvedomele dieta narodilo medzi novembrom a februarom 🙄 🙄 🙄

jeennyv
30. aug 2015

@colormoda kamoska mala vsetky veci u svojich rodicov, lebo keby to nahodou nevyslo alebo by sa nieco stalo, nezvladla by to mat vsetko doma...ale aj ja som toho nazoru, ze povery su tak silne nakolko im verime....

jeemima
30. aug 2015

never takym veciam ani nad tym nerozmyslaj zbytocne si cosi privolas my sme mali kocik od 6 mesiaca doma ...porodila som predcasne ale isto to nebolo kvoli kociku....skor ked sa na to pozriem opacne keby som si ho nebola kupila tak skoro neviem kto by ho vyberal za mna kedze by som uz bola v nemocnici....

karin363
30. aug 2015

@vroni uplne prekrucas co pisem, ked sa v tom chces vyzivat, tak prekrucaj dalej. Je to len na organizacii, ked som prveho syna rodila, kocik som mala objednany pred porodom uz aa s predajcom som sa dohodla, ze si kocik vyzdvihnem az po porode, aa ked som porodila, pre kocik mi siel manzel, takze autosedacku - vajicko som uz mala, ked som sla z porodnice. Pri druhom dietati som kocik objednala az ked som prisla z porodnice, do 10 dni som ho mala doma. Vajicko som pouzila z prveho kocika. No kocik som tak skoro nepotrebovala, rodila som v oktobri, nechcela som riskovat, ze mi dieta ochorie, tak som s nim do 1 mesiaca nesla na prechadzku, bola som len 2x vonku, ked som sla do poradne ku pani doktorke.

monciky
30. aug 2015

ja som kociar kupila uz v 4tt, len mi ho dodali az ked som bola v 4 mesiaci..., ak by sa cokolvek stalo, myslim, zeby mi ho vzali spat, takze som sa nebala...

anickad77
30. aug 2015

@colormoda 🙂 co sa ma stat, stane sa, nejaky kocik to neovpyvni 🙂 ide o to, comu veris ty, nie co hovoria ini 🙂 podla mna je lepsie si nachystat veci pred porodom, potom budes ustata a budes mat plne ruky prace okolo babatka 🙂

alcahelca
30. aug 2015

my sme mali všetky vecičky nachystané dávno pred pôrodom... ako prvé bol kočík ! - kúpený hneď na konci tretieho mesiaca tehu 🙂
ostatné vecičky kupované priebežne, postielku sme nachystali 2 týždne pred pôrodom..... Všetko je to o tom, čomu veríš, ak si poverčivá, no tak si zabezpeč kočík ešte ako tehu a nech ho manžel/partner vyzdvihne až keď sa malé narodí 😉
ja si neviem predstaviť, že by som po pôrode (sekciách) mala časť, chuť a priestor znáňať výbavičku pre mimčo.... a s kočíkom sme boli vonku hned ako sme sa vrátili domov z pôrodnice (a to je jedno dieťa zimné a druhé letné )
všetko dobré prajem...

vroni
30. aug 2015

@karin363, nereagovala som na teba, odpovedala som na otazku.

fanta3
30. aug 2015

my sme cakali na ukoncenie prveho trimestra a potom sme postupne vsetko kupovali- vybavicku, plienky, postielku a kocik. Vsetko bolo doma omnoho skor pred porodom....podla mna sa zbytocne zatazujes takymito myslienkami. Tes sa na babatko, ked mas chut nakupovat vecicky, tak kup teraz a neries povery. Uzivaj si tehu a tes sa na malinke

prasiatko30
30. aug 2015

Ja neverim ze prinasa smolu ale pri prvej dcere sme boli s obchodom dohodnuty asi takym stylom ze koncom jula sme mali uz kocik vybraty, objednany a sa mi zda ze sme zaplatili aj zalohu - dob dodania bola vyse mesiaca lebo v auguste prakticky nedodavali ten co sme chceli. Mali im ho doviest nejako v prvej polke septembra ale povedali nam ze ho mozeme mat u nich v obchode az kym ho budeme potrebovat alebo teda chciet vyzdvihnut. Dcera sa narodila o 14 dni skor a tak si pamatam ze po narodeni na druhy den isiel muz doplatit kocik a vyzdvihnut ho - z porodnice sme uz isli vo vajicku od noveho kocika

ematko29
30. aug 2015

Su to len hlupe povery.prosimta hadam takemu neveris.myslis si ,ze kociar moze sposobit potrat?vedcto uz len znie smiesne.ja som zacala uz 6mesiaci zhromazdovat vybavicku mala som uz vsetko vyzehlene prichistane ked som predcasne v 34tt porodila.bola som rada ze tie veci uz mam lebo fakt by som to v tom zhone nezvladla a bola som rada ze vobec xistujem po sekcii.

andisko
31. aug 2015

@karin363 to bude skor statisticka vec. osobne si myslim, aj podla reakcii tu, ze 95% zien nakupi vsetko uz pred porodom - pripadne to maju vsetko doma po prvom dietati. to je ako keby som povedala, ze vsetky zeny co poznam a potratili, mali doma kilo neotvorenej hladkej muky. tak si ju nekupujte pred porodom :D

oskvarka
31. aug 2015

@colormoda ja som si kupila v 6 mesiaci a mama sa na mna nahnevala :D... ako toto su take hlody predchadzajucich generacii... skorej ide o to v ktoro tyzdni... napr 25 tt uz je babo zivotaschopne ked sa narodi aj na druhy den.. co teda nemusi byt na 100 percent ale tak mozes si povedat ze dovtedy sa este skorej moze nieco stat potom uz skorej nie.. al eto je tiez o nahode... o prirode..