Pozvracal sa po nosení v Manduca nosiči. Čo s tým?

katherine27
3. jún 2010

Ahojte maminy 🙂 ,
obraciam sa na vás s veľkou prosbou.Dnes sme vyskúšali nosič MANDUCA a náš malý dostal pri tom taký záchvat, šok, neviem ako to opísať..bolo to strašné, aj sa pri tom pozvracal..hodinu som ho utešovala, teraz zaspinkal..Myslela som si ako sa mu to bude páčiť a pod, ale som z toho hotová a potrebujem sa poradiť.Je mi jasné, že som ešte nemala takú zručnosť, pomáhal aj manžel, ale takúto reakciu som nečakala..poradte prosím..mám to opätovne skúšať alebo prejsť na niečo iné.Nová Manduca a teraz neviem čo s ňou.Malý má 9 týždňov, ale je strašne dlhý..70 cm a 5220g, čo mi poradíte ☹ .
ĎAKUJEM.

lalus
3. jún 2010

ahoj, v dlžke to určite nebude....manduca je aj pre 3-4 ročné deti...a dobre si ho tam vložila? použila si ešte tú novorodeneckú vložku, alebo už nie?

bershka
3. jún 2010

katka, ja osobne nemam skusenost s manducou, ale segra ma taky nosic, ktory sa dava okolo pasa a mas dieta na tele zpredu. urcite by som ho tam nedavala, ked dostal taky sok. asi sa bal, alebo postupne ho s tym zoznamuj, v ramci hry, len na par sekund... casom to hadam bude ok

katherine27
autor
3. jún 2010

Použila som tú novorodeneckú vložku, skúšala som nosič z predu alebo na boku, ale nezabralo..mala som pocit, akoby mu vadilo že má tie nohy tak naširoko..ja neviem, som z toho dosť zúfalá

nikush
3. jún 2010

@katherine27
mne dnes dosla manduca, som spokojna nadmieru s nou, ale...
ked bol Simon cca. taky stary ako tvoj babo tak tiez nechcel byt v nosici. zato v babysatke bol rad, pekne sa tam schulil a dudal, kludny bol. v nosici mu to vadilo.
mozno je to aj u vas tym, ze j este maly a vadi mu to. skus neskor, ked bude mat 3 mesiace...nas je teraz spokojny jak jeden, v pohode v tom aj zaspi 😀
neboj, bude dobre. nozky mu vadit nemozu

njonja
3. jún 2010

Ahoj Katherine,
nic si z toho nerob, zvykne si. moj maly tiez dlho v nej plackal. Najskor teda reval o zivot, potom len mrnkal. Davaj ho postupne a na kratko.Vzdy ho nechaj len tak dlho, ako bude chciet. ja som zacala asi tak skoro ako ty, teraz ma takmer 4 mesiace a znasa ju super. Ale tiez len tak hodinku, potom sa hrabe von..ale aj to pomoze..

katherine27
autor
3. jún 2010

Ešte ma napadlo, malý je balený na široko, t.j. ortop.nohavičky, bavln.plienka + pamperska, tak ich aj vkladáte do nosiča?..ja som to skúšala keď mal toto všetko na sebe ale aj tak - že iba pamperska

mneme
3. jún 2010

@katherine27 skus sa spytat tu
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/noseni-deti/

a tu
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/manduca-kl...

moja dcera tiez zo zaciatku manducu odmietala, podla mna prave kvoli tej blbej novorodeneckej vlozke. tak som ju spociatku nosila v satke a mdc vyskusala neskor. pre taketo male mimi je satka najlepsia. ale urcite to nevzdavaj, dietatko treba na nosenie postupne "ucit" 😉

lucika09
3. jún 2010

@katherine27 ani môjmu malému sa v nosiči nepáčilo, keď bol tak starý ako Tvoj, tiež to bol hysterický záchvat. Postupne som ho naň navykala, cca od 3 mesiacov v nom pekne vydržal aj 2 hodiny a teraz by sa len nosil 😀 Skús vyskúšať neskôr 🙂

zuzul30
3. jún 2010

katherina27 aj ja sa pridávam k tým čo bábetká najskor odmietali manducu a teraz sa už v nej pohode nosia, malú som tam postupne dávala ked mala dobrú náladu a akonáhlae začala mrnkat hned som ju odtial vyberala, tiež som mala pocit, že jej vadí to že má nožičky tak naširoko, ale teraz už ked má 4 mesiace je to v pohode, je v nej rada.... tak držím palce a hlavne nič nesilit

ada001
4. jún 2010

katherine27 ja sa pridavam s mojou skusenosťou.Manducu sme objednali ked mala malá asi mesiac a pol a tešili sme sa veľmi,lebo ona bola bábo čo malo rado spoločnosť.Keď manduca dorazila,tak sme ju tam s mužom dali a teda plač a krik,sme boli z toho paf.Nepáčilo sa jej ,keď musela mať nožičky tak na široko.Ale nevzdali sme sa a ako pišu aj dievčata,skušali sme to postupne,nie však každý deň a trpezlivosť sa oplatila.Teraz s nosením nemá najmenší problém,dokonce je schopná v ňom aj zaspať a to teda spávať veľa nemusí.Prajem veľa trpezlivosti.

barboramarek
4. jún 2010

ahojte, tak pridam aj nasu skusenost, ja som sa namotala na manducu, ale az ked mala mala pol roka a skor si to neviem predstavit, mali sme klokanku taku dobru, vobec v nej nevysela, ale ako 6 mes. uz si to pytalo nieco ine, tak mame manducu, od zaciatku sa jej pacilo a som presvedcene ze tento nosic neni vhodny od narodenia ale tak neskor 🙂

danula.ch
4. jún 2010

ahoj Katherine, prvy kraj aj nas dostal zachvat placu, hned som ho musela vybrat, ale na druhy den to bolo v pohodicke a zaspal hned na hodinku. podla mna bol problem v tom, ze som mu prvy krat roztiahla nozky tak, aby mu z tych otvorov trcali, na druhy den som to skusila tak, aby mal kolienka co najviac spolu a uspech 🙂 . to bolo asi pred mesiacom, a teraz sa uz tesi ked si manducu zapinam. takze trpezlivost 🙂

katherine27
autor
4. jún 2010

Babule diky za vaše skúsenosti, dúfam, že malého to prejde a zvykne si..teraz mu dám pár dni voľno a uvidím..dám potom info ako pokračujeme 😉

ellit
4. jún 2010

ahoj katherine, no moj maly tiez nechcel byt v Manduce, ale nastastie som ju mala z tej firmy len pozicanu. Je to aj vekom.... Teraz ho nosim v satke a super, neskor prejdem na Manducu, ale podla mna mu vadila ta poloha noziciek. Nosice su vseobecne najvhodnejsie od 3-4 mesiacov.