Ahojte kocky.nas najmenší chrustik by mal medzi nás zavítať v auguste,a ja stale neviem ci nam nebude treba surodenecky kočiar.malinky Kubik bude mat 21 mesiacov.mam v tom dosť zmätok.ci počkať,a uvidí sa ked sa babo narodí,alebo to pomaly začať riešiť.dcerka mala 3roky ked sa nam synček narodil,a ta sa chcela kočíkovať.😊Malinky este stale býva v kočíku,rad v ním aj spáva cez den.tak neviem.ak môžete,budem rada ked poradíte.dakujem
@carinka77 ja mám trojročný rozdiel medzi prvým a druhým synom a 18-mesačný rozdiel medzi druhým a tretím synom. Súrodenecky kočík sme nikdy nemali. Ale záleží na Tebe, kam chodievaš, kde bývaš, aké máš deti. Najstarší bol zvyknutý chodiť vedľa kočíka a držať sa ho. Prostredný to od neho okukal a keď sa narodil najmenší, začal to robiť automaticky aj on. Keď som niekde išla sama s 3 deťmi, najstarší tlačil hlboký kočík (ľahko sa manévroval) a ja golfáč s prostredným. Keď sme šli celá rodina, s manželom sme mali každý jeden kočík. Pre prostredného taký úplne jednoduchý, ktorý sme poskladali a strčili pod veľký kočík. U nás rozhodovalo aj to, či by sa surodenecky kočík zmestil do výťahu, do auta...
Ak budeš nútená často chodiť sama von s dvoma mladšími deťmi, nemáte napr chodníky a väčšiu premávku, nemá Ti kto pomôcť a prostredné dieťa je živšie, tak by som nad tým kočíkom uvažovala. Ale inak Ti v prípade potreby stačí aj hlboký kočík + golfáč, čiže to, čo už máš doma, predpokladám. Prípadne si nejaký surodenecky kočík vyhliadni a uvidíš, ako bude. Možno Ti bude stačiť len ten skejtik.
ahojte, moja malá mala 17 mesiacov keď sa narodilo bábo. Od kedy som vedela, že som tehotná som sa snažila ju nenásilne osamostatňovať - od kedy vedela chodiť, tak som ju nechávala chodiť samú pri kočíku - veľmi sa jej to páčilo, samú som ju nechávala kŕmiť sa a podobne, aby to bolo aj pre mňa jednoduchšie a samozrejme aj pre malú a aby nepociťovala veľmi zmeny keď príde bábo. (aj začala sama spať v izbe) Mali sme výhodu, že sa mladšia narodila v lete a všetko sa točilo len okolo cesty do obchodu a cesty na ihrisko pri dome. Alebo autom do parku.. Takže sme to bez problémov zvládli bez súrodeneckého kočíka. Bolo to lepšie aj v obchode a vlastne všade. Keď mala 2 roky a 2 mesiace, začali sme chodiť dosť dlhú trasu do parku na odrážadle a to bolo super. Zvládla to bez problémov. Mladšia má teraz rok a pol a bez kočíka by to zvládla úplne v pohode. Samozrejme musela sa naučiť, že ma musí poslúchnuť keď poviem stoj na ceste a podobne.. Môj názor je nebábätkovať sa so starším dieťatkom viac ako je to potrebné, lebo potom to bude len ťažšie keď príde mladší súrodenec. Teraz nosím kočík so sebou iba preto, že doň nakladám nákupy 🙂 Troj ročné dieťatko podľa mňa nepatrí do kočíka, má behať, hrať sa, objavovať..
ja mám súrodenecký kočík je to super aj do obchodov a tak nemusíš všetko vláči aj deti....pre mňa jednoznačne ano 😉
Dakujem za názory,s manželom sme sa tiež zhodli natom,ze pravdepodobne uvidíme aké to bude ked sa babo narodí.a Gabinecka,to ke som napísala ze sa trojročná chcela voziť v kočíku,neznamená ze sa v ňom aj vozila.ona len chcela mat tu pozornosť ktorá sa jej nedávala ked sa maly narodil.ju sme prestali kočíkovať uz ako ročnú...😊
ja najmenšiu nosim v šatke a staršiu v kočíku... Ona totiž zaspava v kočiku, kedže v posteli treba na zaspatie prsnik a to sa pri maličkej neda, kedže je stale nacapená na mne
My máme medzi dievčatami rozdiel 18 mesiacov a tá staršia pekne krásne už musela chodiť po svojich. Všetky vecičky nechala pre mladšiu sestru - kočík ,postieľku.....
neviem kde sa mi stratil prispevok.my mame kocik ABC Tandem za sebou.je na nezaplatenie k lekarovi do obchodu.lahko sa ovlada.alexik mi zacal neskoro chodit tak som ho nestihla nacvicit na
dlhu chodzu.teraz sa sam pyta dole a ked je unaveny sadne si nemusim ho niest na rukach.☺
@carinka77 jasné chápem ťa, nemyslela som to ako útok, ospravedlňujem sa ak si to tak pochopila. To bol iba môj názor. Inak máme v okolí veľmi veľa detí čo sa vozia vozia aj v 3 rokoch, aj plienky majú, aj cumle ešte..
za mna jednoznacne kocik. rozdiel medzi detickami mame 20 mesiacov, ja som si myslela ze to nejako "dam" ale nedala som, dalej ako okolo domu sme sa nedostali, tak ked mala malinka 3 tyzdne sme museli kocik narychlo kupit, my sme mali Calualplay sx4 twinner, zo zacciatku som mala Nely vpredu nakliknutu vo vajicku, potom neskor uz boli k sebe otoceni a bolo to super, lebo tam sa daju tie sedacky rozne nakliknut / rozne varianty/
co takto kupit stupatko a namontovat ku kociku? ja som to tak riesila.. aspon nemusis zbytocne vyhodit kopec penazi za surodenecky kocik
@carinka77 jednoznacne kocik aj ja som ho mala a nedam nan dopustit 🙂 rozdiel mam 22mesiacov mne pomohol velmi a predala som ho asi za 5dni po nahodeni inzeratu 🙂 pouzivali sme ho aj do zoo aj na dlhsie prechadzky na stupaku nema starsi take pohodlie 😉 a ma velky nakupny kosik takze som bola super samostatna 😉
@gabinecka_ viem ze si to nemyslela zle.len tieto su rôzne.mala uz ako ročná nebola rada v kočíku a Malinky tam je zatiaľ rad.ale jednoznačne asi počkám ked sa babo narodí aké to celé bude a tak.
@carinka77 treba začať šatkovať velmi skoro... ja som s malou začala v 2 týždnoch. Staršiu som začala šatkovať v 3 týždnoch... obom sa pačilo... Najstaršieho som skušala nosiť ked mal 3 mesiace a jemu sa už nepačilo (ale vtedy som o nosení moc nevedela a davala som ho do neergonomického nosiča, možno preto sa mu nepačilo)
Inak baby, ktorým detičky chodili popri kočíku v roku a pol akože... váááááááu. To ja sa s malou takto moc daleko nedostanem, prežože každá mláka, kaaždý konarik na zemi, každá daždovka je jej. Takže bez kočíka vyslovene len na vychádzky pri ktorých niesme časovo obmedzení. Ale ked sa treba niekde dostaviť na určitý čas, alebo niečo vybaviť, to si neviem predstaviť bez kočíka.
@carinka77 ja by som to neriesila, lebo ked sa ti narodi druhe dieta, tak starsi bude mat uz 2 roky pokial sa nemylim, to by uz pomaly si mal zvikat na chodzu.ja mam este mensi vekovy rozdiel, mi sme kupovali surodenecky ale potom na dva roky uz krasne chodil sam. takze to by bolo zbytocne podla mna a keby aj ste sa rozhodli tak by ste to vyuzili tak na pol roka.
a asi je aj rozdiel, či matka šoferuje alebo nie... ak ma žena k dispozicii auto, zrejme sa da bez kočika uplne v pohode.
Jednoznacne odporucam surodenecky kocik.Rozdiel medzi detmi mam tiez 21m,myslela som,ze to zvladnem.Dcera nebola kocikove dieta a aj tak sa to nedalo.Zrazu sa aj ona chcela vozit ako mladsi bracek,kazda prechadzka koncila tak,ze som ju posadila na okraj vanicky 🙂 Kupila som stupatko,po dvoch tyzdnoch letelo z domu,dcera tam nechcela byt.Nakoniec sme museli kupit surodenecky kocik-Graco quattro tour duo tu na MK.Muz nebol nadseny,ze dalsi kocik.Nelutujem,zachranil mi zdravy rozum 🙂 Ak mozem odporucat,najlepsi surodenecky kocik je Baby Jogger City Select,da sa pouzit aj pre jedno dieta,ale je drahsi.Lacnejsie su tandemove Graco alebo ABC.
A rozmyslali ste nad takou moznostou ze mat iba golfac, skejtik, nosic a prenosnu tasku?
Teda ked malicke spi je vo vanicke, vacsie chodi alebo sa skejtikuje, a ked si chce vacsie oddychnut, taska sa hodi dole, a malicke sa vlozi do ergonosica, cize vacsie si sadne/lahne. Tak do pol roka mensieho.. Kto to riesil takto? Da sa to zlvadnut?
Ak to ke jedna z možnosti.toto ma veru nenapadlo.no jednoznačne sa asi rozhodneme,ked sa babo narodí.uvidime ako bude aj synček na tom.ci bude chcieť este bývať v kočíku.
A este by ma zaujimalo ako mamicky riesia behanie s dvomi detmi, ci to vobec niekto robi..
@ivkadracova behanie myslíš ako chodenie po vonku s dvoma deťmi? Úplne v pohode. Naučila som ich od mala, že chodia popri mne, na strane bližšie ku tráve, nie pri ceste, počkajú keď poviem čakaj, pred cestou zastanú. Napr. vedia, že ak idú rýchlejšie - keď behajú, tak ma musia čakať pri každej lampe. Aby som na ne nemusela veľmi vykrikovať keď budú ďaleko.
Mladšia mala mesiac a staršia mala presne rok a pol keď som sa s nimi vybrala sama do parku busom. Chodím s nimi všade sama, lebo manžel je v robote. Najčastejšie peši alebo busom, málokedy nám nechá auto. Staršia veľa používala odrážadlo. Teraz to bola trochu divočina, keď pred pár týždňami začala chodiť na odrážadle aj mladšia, takže chodíme s dvoma odrážadlami 🙂 Trvalo pár dní, kým sa mladšia naučila pravidlá, ale už je to v celku v pohode. My sme vonku dve hod. doobeda a celé poobedie.
@gabinecka_ ja som skor myslela behat s kocikom.. Myslela som na seba ;) ako sport.
@ivkadracova aha 🙂 no tak v tom prípade staršia odrážadlo a mladšia kočík alebo dve odrážadla 🙂 No na to musí byť aj kočík. Mali sme dva kočíky trojkombináciu concord wanderer - s tým si to teda neviem predstaviť, ale druhý kočík máme trojkolku Mountain Buggy Urban Jungle, takže s ňou v pohode 🙂 Je to luxux kočík aj na takéto veci. Pri treťom už nebudem ani nič iné riešiť. 😀
@gabinecka_ Dik za tip ; ) na ten kociarik.
Ja chcem behat ked nebudem velmi znicena, co najskor po po porode, cize obe deti budu musiet byt v kociku, inac mozem behat do kolecka :D .. samozrejme nie maraton ani sprint, ale aspon pobehnut, aspon 5 km poklusom / rychla chodza. Ja viem ze mi to robi dobre. Aj teraz v 5 mesiaci, po chorobe, uplne iny pocit mam ked som isla na taku rychlu chodzu, hoci aj s Plikom po tych hnusnych deravych cestach.
No bolo mi aj povedane, ze tie deti ma ubehaju dost : ) dufam, ze ubeham ja ich!
@ivkadracova 😀 noooo veľa zdaru, bodaj by si na to mala energiu, lebo ja sa teraz začínam dávať dokopy čo som bola taká unavená z nich. Staršia začala spať celú noc mesiac pred pôrodom - dovtedy bola hore každú hodinu... Ale v 9. mes. sa mi už spať nedalo s tým bruchom.. Potom zasa sekcia, dávala som sa dlho dokopy, mladšia síce vstávala každé 3 hod.. no potom sa to zmenilo a za noc bola aj 7-8x hore. Ešte aj na obed spali dlho na striedačku.. Podarilo sa mi ich zosynchronizovať so spaním na obed tak keď mala mladšia 10m. a spala už len 1x za deň. Spať celú noc začala teraz v Decembri, to mala rok a 5m., keď som jej odoprela nočné kojenie. Takže odvtedy spia samé v izbe 🙂 Ale to chcem povedať v lete minulého roku som ešte nebola schopná behať ani nič. Za tie prebdené noci. Inak cez deň boli fajn. Mám ich zrežimované na hodiny. O siedmej večer je u nás ticho a kľud 🙂
Ja som inak dlho zvažovala Mountain Buggy DUET - pozri sa na to.To by si mohla aj behať s nimi. A je úzky. Širšia verzia je DUO. Sú to dobré kvalitné kočíky a veľké.
@gabinecka_ Vsak to... deti su radost ale vedia byt aj vycerpavajuce, a prave preto hovorim manzelovi, ze ja nebudem cakat kym on pride z prace a postrazi deti.. lebo ja uz proste o 7 vecer nevladzem, keby som nechcela byt aj s nim tak idem spat s dcerkou : ) .. cize preto strasne silne uvazujem o takom kociku, nech sa poobede mozeme ja a deti vyvencit, ja si pobehnem, hoci len trosku, budem kludnejsia a oni - dufam tiez. Prinajhorsom budem mat cirkusy na kazdych 100m : )))
Idem sa na to pozriet teda..
medzi mojimi je 1,5 roka rozdiel..dcerka nikdy nebola kočíková, ked bola menšia furt na rukach, ked uz chodila tak uz ani za svet... kocik som od jej 14 mesiacov ani nepouživala....paradoxne som vsak surodenencky kupila, pretoze sme chodili na dlhe prechádzky, tak ked nevladala sadla si, a tiez casto sme boli daleko, maly revy a ja utkala s malou na rukach... potom sa v 22 mesiacov naucila na odrážadle vozit a kocik som predala po 5 mesiacoch..
@carinka77 sak pozri, prinajhorsom kupis a potom predas, ked zistis, ze je to na nic ... az taka strata to zas nebude, aj keby si ho pouzivala za 50 napr. A mozno sa ujme a bude to dobra investicia. (a to ja sa neviem rozhodnut ci, a aky kupit ; ) a tu rady davam, na internete je to tak jednoduche vsetko ...)
ahojky ja som mala tiez taku dilemu.Alexik mal 21mesiackov ked sa Leusko narodil.a rad sa vozil a kedze sla zima a nechcela som ho nechat mrznut tak sme investovali do surodeneckeho.a nelutujem.cez zimu vynikajuci pomocnik na prevoz k doktorovi do obchodu a tak nemusela som ho nahanat.teraz ked je teplejsie sme vytiahli aj skejtik rad tam stoji.takze za mna ano.😉