Potrebujem súrodenecký kočík pri rozdiele 16 mesiacov?

zeytin
30. sep 2011

Ahojte... rozdiel medzi detičkami budeme mať presne 16 mesiacov. Termín mám 1.1. 2012. Chcem sa poradiť, že či budem potrebovať súrodenecký kočík. Ja si myslím že hej, aspoň na nejakých 6 - 8 mesiacov. Eliška predsa len ešte nebude dobre chodiť sama a bude zima. V snehu to bude o to viac komplikované. Pozerala som aj iné možnosti - sajdku z boku kočíka... ale to sa mi nejako nepozdávalo. Nechcem kupovať nový, ale z bazáru, ale aj tak je to dosť peňazí, preto sa chcem poradiť so "skúsenejšími"... Aký máte názor, resp. riešili ste aj vy podobnú situáciu?

dosa
1. okt 2011

@zeytin - nedaj si nahovorit, ze nebudes, lebo ako sama pises, bude zima, bude to komplikovane.... takze budes... ak zijes na dedine, kde su dve ulice, tak mozno aj nie... ale ak sa budes potrebovat presunut na dlhsie trasy, tak surodenecky kocik urcite vyuzijes. a okrem toho, starsia ked bude vidiet, ze babo sa vozi, bude chciet aj ona... a po tych 6-8 mesiacoch uz mozte prejst do mensieho sportacku...

k_a_j_k_a
1. okt 2011

Ahoj, urcite budes potrebovat kocik. My mame medzi detmi rozdiel 19mesiacov. Najskor som si myslela, ze to zvladneme so skejtikom, ale po mesiaci jacania starsej sme kupili surodenecky kocik. Odvtedy bola pohoda. Dost mi pomohol, starsia bola rada, ze sa vezie a aj taku jednoduchu vec ako kupit chlieb v mini obchode sme zvladli bez stresov a bez kriku (ustrazit kocik, tasku, pobehujuce dieta a este aj nakupovat bolo pre mna nemozne). Pouzivali sme ho pol roka dost intenzivne. Uz som ho chcela predat, no zobrali sme ho dokonca teraz v lete na dovolenku 🙂 Deti si uzivali, ze sa vezu, vela sme toho pochodili, mohli sme byt dlho vonku a hlavne deti boli zvladnutelne a nebehali kade tade 😀
Inak, my sme kupovali tandemovy kocik, sedenie za sebou, kde sa da sklopit zadne sedatko do lahu, bol pouzity, dokonca sme uz treti majitelia a je v super stave este teraz. Dali sme zanho 100€. Pre mna je to ten naj kocik, aky kedy existuje 😀 A pouzivam ho aj teraz niekedy, ked ideme daleko a potrebujem, aby boli deti pod kontrolou.

kilian
1. okt 2011

@zeytin medzi mojimi velkymi dievcatami bol rozdiel 18 mesiacov.ja som si kupila surodenecky kocik,ale spokojna som s nim nebola.ale v zime ho potrebovat urcite budes.a zalezi aj od toho,kde byvas .....

lili777
1. okt 2011

ja som mala 19 mesiacov a potrebovala som! určite budeš, ide zima. A hlavne ked staršie dieťa bude mať tendenciu chodiť zásadne iným smerom, tak je to super pomocník. Keď niekam budeš musieť ísť, tak proste sa obaja potrebujú vyspať. Ja môj Peg perego duete práve predávam, tak pozri do inzerátov, či by si nemala záujem. Ja som bola max. spokojná, obaja sa tam vyspali

lovacska
1. okt 2011

@zeytin ja mám teraz 16 mesačné dieťa,kočík určite budeš aj prenho potrebovať 😉

diid
2. okt 2011

mam dvojicky a pouzivam tento. (dalsie 2 mam vedla seba) Autosedacku mozes pripevnit na obe sedadla. Zadne sedadlo sa da zlozit vodorovne a nozky sa daju vystriet, 1.5 rocne dieta sa tam vojde vodorovne. Mozes dokupit fusak/tasku do kociara a dat na tu zadnu sedacku pre male babo. Starsia moze sediet v predu. Cenovo je pristupny, neskor mozes predat a kupit kociar pre 1 dieta. Uplne staci, lahko sa ovlada, zlozi jednou rukou ko kufra netreba odoberat sedacky, nakupny kosik je najvacsi aky som videla v kociari. Do 5cm snehu v zime zvladne. Vojdeme vsade do dveri, u lekara, v obchode. Kociare vedla seba pouzivam len na vonku.

http://kociky.heureka.sk/graco-stadium-duo-2010/

andu1
14. okt 2011

cauko, nemáte niektorá skúsenosti s týmto kocíkom? Súrodenecký kočík MARCO TANDEM s vaničkou pre novorodenca - http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
Má skvelú cenu, tak by som rada vedela výhody a nevýhody...

vlcicaa
26. okt 2011

@zeytin odporucam ti surodenecky budes potrebovat ja som si myslela ze to zvladnem a veru som teraz stastna ze mam Phil Teds Vibe bol drahy ale neviem si to bezneho predstavit mam rozdiel 16 mes.

ajca123
26. okt 2011

Ahoj ja budu mat rozdiel 22mesiacov a myslim si ze ja uz nebudu potrebovat surodenecky kocik lebo syn je taky sarkan a v kociku ho neudrzim 🙂
Ale tvoja dcerka bude mat iba 16mesiacov ked sa vam narodi babetko a budes vazne vdacna za surodenecky kocik 🙂 kuk aj na bazary s kocikama pre surodencov lebo ako novy sa neoplati kupovat 🙂 to si myslim ja...
A v zime ho budes vazne potrebovat... Ja nie lebo vsade jazdim autom..
A ako kukam aky mas termin 🙂 ja 2.1.2012 a rodit budu ako vzdy v Ruzinove

bamartinka
30. dec 2011

@zeytin Ahoj, ak si este tu a nie v porodnici 🙂
ja mam rozdiel 14 mesiacov a kocik som nekupovala, ale pridavnu stolicku. Bola som spokojna, vyslo to lacnejsie a stacilo. Moja starsia ale uz pekne chodila dlhsie, boal taka tulacka 🙂 Ale ked to na nu prislo, rada si sadla a biezla sa. A pacilo sa jej, ze sa drzi na boku kocika a vidi trosku na babo 🙂
A teraz pridavnu stolicku predavam za polovicu 🙂

pe
29. aug 2012

ja budem mat rozdiel 2 roky, mala pekne bezka uz sama, ale mam pocit, ze cez tu zimu by sa surodenecky kocik este zisiel, predsa len ked jej bude zima, tak si tam moze sadkat a prikryjem ju a este sa pekne poprechadzame, ale ked budem potrebovat, aby sla, tam kde chcem ja a nie kde si ona zmysli...

lumarque
4. sep 2012

@pe ako si sa rozhodla s tym surodeneckym kocikom,. ja budem mat rozdiel 2 roky 3 mesiace ale mam pocit, ze by sa este vyuzil

vieruna
4. sep 2012

my sme mali rozdiel 24 mesiacov a dala by som oblicku za to, aby som vedela starsieho nejak uskladnit do kocika. Pri dvojickovom ako sme mali my pre mladsich sa nedal ani skejtik pouzit a kym presla zima, tak to bolo fakt na palicu. Jednoznacne odporucam 🙂

sophie1981
4. sep 2012

ja mam rozdiel 2,5 roka a surodenecky som vyuzila maximalne, nakolko som s detmi stale sama, takze ci na urad, ci do mesta, na nakup....ked som sa potrebovala niekde rychlo presunut, priviazala som to do kocika vsetko a utekala.....a priznam, dcerka ma 3,5 roka a v pripade nudze este stale vytahujem pridavne sedadlo... 😅

pe
8. sep 2012

@lumarque este sa po nom nejako vyrazne nezhanam, ale obcas tak zbezne pozriem bazare, skor sa spolieham, ci nejaka mamicka z MC nebude predavat, ze by som ho mala tak poruke... zatial mozno aj ten skejtik vyskusam, je to lacnejsie riesenie...

dejnas
8. sep 2012

ja mám rozdiel medzi detičkami 17,5 mesiaca... súrodenecký kočík je najúžasnejší vynález 🙂 my sme ho využili na 100%, ani sekundu neoľutovali jeho kúpu, veľmi mi pomohol... manžel celé dni v práci, na všetko som bola sama a bez pomoci... bez súrodeneckého kočíka by som to veru nezvládla... krpci si obaja v ňom pospali, vybavila som si nákupy, úrady... všetko... predali sme ho len pred nedávnom a to už má mladší čoskoro 2,5 roka 😉

maklu
8. sep 2012

@ahojte pridávam sa do diskusie kočíkov, vyskúšala som 3 kočíky, baby jogger city select, úžasný pre dvojčatá, ale podľa mňa zbytočne veľký pre súrodencov, medzitým som mala na skúšku phil and teds verve - otrasné, a teraz mám icandy peach, pre dvojčatá nie dobrý ale podľa mňa je vhodný pre súrodencov. spodné sedadlo je akurát pre takého drobca čo cupitá a chce si len na chvíľu oddýchnuť. je krátky, je to ako jednokočík a aj sa dá používať ako jednokočík. Kolesá má podobné ako baby jogger, s ktorým som v pohode s 2 deťmi prešla v snehu. všade píšu, že je vhodný pre dvojčatá, ale ja si mylsím, že pre ne je malý, nepoužívam ho a tak ho mám aj na predaj.
Alw každý musí zvážiť, čo od kočíka očakáva a koľko sa deti vozia, myslím že s kočíkom je to jednoduchšie ako bez neho.

bulinka27
22. jan 2013

@maklu ahoj chcela by som sa spytat na ten kocik Phil Teds verve...rozmyslam nad nim, ze by som ho kupila, budeme mat rozdiel 21 mesiacov medzi detmi....ale za prve ma zmiatlo, ze pises ze je otrasny a za druhe, neviem ci vobec budeme surodenecky potrebovat.... dakujem za radu

maklu
22. jan 2013

@bulinka27 ahoj, ci budes surodenecký kočík potrebovať sa musíš rozhodnut ty, ale mne sa P&T nepáčil, len je to vec vkusu, pre mna bol dost nepraktický, mal malý nákupný košík, ale zase ja mam dvojčatá, takže deti tam sedeli stále.
ak ti 21 mesacne dieťa prejde dost samo a nezvykne spávať v kočíku, zváž možno radšej niečo takéto http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
ale ak v kočíku spí, a nevládze vela prejst, tak potom je súrodenecký kočík dobrý. vela mamičiek si chváli P&T, asi si ho treba ísť vyskusať, či vám bude sedieť. lebo ono sa to na prvýpohlad nezdá, ale ked tam dáš tašku s novorodencom, tak do spodnejs edačky sa nedá sadnut, ale musí ísť staršie dieťa na vrch, čo sa mi nepáčilo. ale vravím, je to vec vkusu. potom ako súrodenecký by som volila icandy, to je podla mna omnoho praktickejší.

bulinka27
22. jan 2013

@maklu dakujem za tvoj tip a rady. No moj maly prejde aj sam, v kociku nespava vobec. teraz uz pojde do skolky na pol dna, takze si skor myslim, ze surodenecky kocik moc nevyuzijem. skolku mame 10 minut od domu. potom pride domov, pojde spat a von pojdeme len na ihrisko, ktore mame tak 15 minut pesi od domu. mame pre neho este golfac Mclaren, takze taka poistka. druhe babo by som chcela tak ci tak satkovat, ale uvidime. Robko - je zive dieta, rad sa sice aj odvezie, ale po chvilke chce uz von s kocika.... ved uvidime potom 🙂 ked tak narychlo neskor nieco vymyslime 😀
inak ja som bola skusat P&T aj Britax a ked bola hore vanicka, tak maly sa dole na pridavne sedadlo nevosiel :/ a to sme skusali pred dvoma mesiacmi. on je dost velky chalan na svoj vek....ma este len 17 mesiacov, ale vyskovo je ako taky 2-2.5 rocny...

milenka74
22. jan 2013

@bulinka27 ak ti prejde aj sam tak nekupuj surodenecky. Ja som sa starala o surodencov s rozdielom 13mesiacov a mala celkom slusne chodila.Mali sme Baby Jogger City select a bola som velmi spokojna.Ale v podstate som ho potrebovala len cez zimu.Mame doktorku tak trosku dalej a jednu cestu vzdy ideme busom a naspat peso s kocikom,cize na zaciatku by to bolo pre nu moc. Na prechadzky blizko domu som chodila uz potom len s jedno kocikom.
na tvojom mieste by som asi zvazila,ci ti ho naozaj treba.Ak mas k dispoziicii auto ,popripade ti ma kto pomoct tak ti kocik surodenecky netreba.
Kym som cakala na surodenecky kocik tak ked bol doma manzel tak sme chodili s dvoma kocikmi a prechadzky len blizko domu aby mala zvladla.Ak chces satkovat tak asi naozaj taky kocik nepotrebujes. Zbytocne vyhodene peniaze.

marykaha
23. jan 2013

@bulinka27 ja mám phil Teds verve a som absolutne spokojna. rozdiel medzi deťmi mam 18mes., Mala som predtým ich typ vibe, ale nakoniec som ho vymenila za verve. na vibe mi nevyhovovalo, že bol trojkolka. verve je super, má aj pár iných vylepšení. samozrejme, ze všetko závisí od toho, na aké dlhšie vychádzky chceš chodiť. mne sa v ňom ešte teraz občas strieda starší syn(3roky) s mladšou dcérkou (cca 2roky) a najmenší je tam samozrejme nastálo. jediná nevýhoda je že bábo má pod prídatným sedadlom menej miesta oproti vibe. môj malý má cca 4mesiace a zatiaľ sa tam aj s fusákom vôjde, no uvidíme dokedy🙂

renatnicka
14. mar 2013

Ahojky mamičky, predám vo výbornom stave 1,5 roka používaný kočík značky Phil and Ted´s Vibe....cena 450,-eur (pôvodná cena 830,-eur) ideálny pre deti narodené po sebe+prídavné sedadlo pre druhé dieťa+prenosnú tašku (cocoon) na dieťa+kryt proti dažďu+cestovnú postieľku grafitti, viď foto. Kočík funguje tak, že menšie dieťa sedi dole a väčšie hore. Avšak kočík je vhodný aj od narodenia. V tomto prípade sa prídavné sedadlo da preč a sklopí sa časť na ležanie do uplnej roviny pre novorodenca. Prídavné sedadlo sa nasadí na prednú časť kočíka. Po odňatí prídavného sedadla kočík funguje ako klasický športový pre jedno dieťa. Veľmi ľahko ovládateľný, brzda je umiestnená na madle, jednoduchým stlačenim tlačítka sa kočík zabrzdí. Veľký úložný priestor. Dá sa polohovať na ležanie v úplnej rovine. Boli sme s ním veľmi spokojní, vrelo doporučujem mamičkám s dvomi deťmi narodenými po sebe. Max. nosnosť je 40kg. Ľahko skladateľný jedným ťahom. V cene je aj cestovná postieľka. Bližšie info mailom renata.kotrhova@gmail.com

marcela1992
23. máj 2013

Ahojte baby.Potrebovala by som poradit...o dva mesiace sa idem snazilkovat o druhe babo a keby sa nam hned zadarilo tak by sa narodilo asi v maji,to bude mat moj drobec 2 roky a 2 mesiace.Myslite ze by sme mali kupit surodenecky kocik?Pretoze sama na dlhe trasy nechodim,myslim ze by stacil aj ten skajtik na statie a ked ideme niekde na dlhsie tak vzdy ide priatel s nami tak by sme mohli zobrat 2 kociky...

yarnie
23. máj 2013

Ano.

cucoryedka
24. máj 2013

my nemame, a nemame potrebu ho kupit, maly je v ergu po dcerke, dokupili sme len vlozku do neho, a starsia bud sama na pesko (je to sidlo,ale ucime sa 🙂 ), alebo v 3kolke s ohybnou ruckou pre rodica, alebo v kociku....mame rozdiel 14m, byvame v BA, ale na okraji mesta, na nakupy chodime autom, lebo v blizkom okoli obchod nie je, starsia v kociku velmi neobsedi, vylety si trasujemetak, aby pospala v aute, ked nevladze bud ruky, konik, alebo 3kolka, a potom zas chce behat, ani v tej 3kolke nechce dlhsie posediet...Ty musis poznat svoje dieta, a okolnosti si zvazit, ci ano, ci nie, ale da sa to aj bez tejto investicie 🙂
inak nakupy riesime spolu, v nakupnom voziku je maly vo vajicku, a dcerka sedi "v tom mieste pre deticky"...celkom to setri peniazky, lebo vlastne mame uz nakupene :D

majkamaj
30. máj 2013

caute,
ja som mala rozdiel deti 15 mesiacov a musím povedať, že mi tento kočiar veľmi pomohol.
Deti som si pripútala, hlavne to staršie a nebála som sa, že mi niekam utečie a že budem za ním musieť behať.
A by ste mali záujem.
Kočiar je dvojročný, ale vo veľmi dobrom stave, v zime málo používaný.
90€

lusynka2
17. júl 2013

@majkamaj Dobry den, neviem ci je kocarik este stale aktualny, ale aspon sa popytam: ako velmi sa da sklopit predne sedadlo? (videla som ABC Design, kde sa dalo iba uplne minimalne sklopit, akoby to ani nebol polosed ☹ )
A tiez ma zaujima, aka velka vanicka, resp. fusaktaška sa vmesti dozadu? 80CM alebo viac? Mali ste ju k tomu?
Kolieska su ake na kocariku? Gumene alebo umele? A kocik peruje ci je napevno? Dakujem zatial za vasu odpoved. Lenka

ivoshka
14. aug 2013

Ahojte maminky, pridávam sa k Vám aj ja. Poraďte aj mne prosím. My čakáme druhe bábo v apríly, a rozdiel medzi detičkami budeme mať 20 mesiacov. Budeme potrebovať súrodenecký kočík aj my? Bývame v bytovke a výťah je malý, ja si myslím, že doň nevopchám žiaden väčší kočík. No keď nám bude treba, tak to budeme asi riešiť pivnicou... Ďakujem za radu 🙂

ramzesa
15. aug 2013

@ivoshka ja keby pri starsich viem o takej moznosti, tak urcite chcem surodenecky kociar. Medzi nimi je rozdiel dva roky a necele tri mesiace a aj napriek tomu, by mi to dost pomohlo. Ked bol len sam, tak som velmi rada chodila na dlhsie prechadzky a raz sa stalo, ze mi na ceste spat zaspal... kym sme dosli domov, tak to bolo cosi nezabudnutelne... 😅 A celkovo mi uz odmietal cez den spat, zaspal, len ak sa s nim nieco hybalo, cize kociarom by sa vela vyriesilo. Uvidis, ake bude Tvoje dietatko.. ale su aj take deticky, co kociarik nepotrebuju a ked zistia, ze babatko sa vozi, tak chcu aj oni. Ja si myslim, ze teraz nie je taky problem zohnat takyto kociarik, cize ak zistis, ze ho potrebujes, tak sa este stale da kupit. 🙂