Poraďte vaničku s dĺžkou matracu aspoň 80 cm

moncikova
19. okt 2016

Maminky prosím poraďte model kočíka s naozaj veľkou vaničkou, resp. skôr s matracom, na ktorom dieťa leží. Už som prešla zopár obchodov a našla som len dva: Chicco Urban 2v1 a Joolz Geo, ich matrac meria 79-80 cm. Chicco som vylúčila kvôli tenkej látke na vaničke a tvrdým hrkajúcim plastovým kolieskam, lebo máme hrozné cesty a Joolz je cenovo nad 1.000 euro, tak hľadám, či predsa len neexistuje aj lacnejšia alternatíva.

Prešla som všetky podobné diskusie, ale všade sa spomínajú len údaje výrobcu a to mi nepomôže, keďže tí udávajú rozmer na hornom okraji vaničky (väčšinou sa vanička rozširuje smerom hore, avšak dole ako je matrac, je o dosť menšia). Google ovládam tiež, avšak z rovnakého dôvodu je mi v tomto prípade nanič. 😉 Musela som vylúčiť takých obrov ako Maxi Cosi Mura (udávaná dĺžka je 85 cm, v skutočnosti len 77 cm), Bugaboo a Camarelo (tiež 77 cm) a aj známe poľské tanky.
Najviac mi pomôže vaša osobná skúsenosť, ak máte vlastnoručne odmeraný kočík.

Prosím neraďte mi, že 5mesačné dieťa už aj tak nechce ležať vo vaničke, nie je to moje prvé dieťa a len tak ležať v kočíku nechcelo ani ako 2-mesačné, to však nie je dôvod dávať nesediace bábo na zimu do športiaku. Potrebujem len, aby si tam mohlo 2x denne hodinku dobre a pohodlne pospať, bez toho, aby mu tam odvšadiaľ fúkalo či snežilo, prípadne aby malo nohy a ruky zakliesnené bez možnosti sa pohnúť.

Ďakujem za každú odpoveď k veci! 😉 😵

andrejta
19. okt 2016

Ja som mala polsky tank, nepamatam si kolko bola dlzka vanicky, ale v pohode sa mi tam v decembri vmestil polrocny krpec v lodger bunker fusaku, a on je riadna spageta dlha, mal uz nejakych 70 centi, pouzivali sme ho este do jari.

kp7333
19. okt 2016

Ak chces kocik s mega vanou, do ktoreho sa zmesti babo v zimnom obleceni s hrubym zimnym fusakom, tak skus pozriet tie retro kociky. Ak ti teda nejde o jazdne vlastnosti kocika. Ja osobne nevidim zmysel vo velkej vanicke, kedze dnesne sportiaky sa daju sklopit do uplneho lahu a su urcene pre deti od narodenia. Moje dcery nechceli byt v hlbokej vanicke, lebo nemali vyhlad. Tak isli obe do sportiaku ked mali menej ako 5 mesiacov. Vozila som ich v pololahu a ked zaspali, sklopila som kocik do uplneho lahu, takze boli krasne v jednej rovine. Na zimu boli zababusene v teplom fusaku kaiser a spali v nom ako v bavlnke. A ked fukalo, dala som nanho este nanoznik, takze o zime nemohla byt rec.

diana2000
19. okt 2016

Skús si pozrieť, Quinny mood a Britax go next 🙂

janatrn
19. okt 2016

@moncikova Skus TFK, vanicka ma 80x34cm (realna plocha na lezanie), ja mam maleho juloveho a bol v nom v pohode celu zimu az do marca vo fusaku. A aj maximalna spokojnost s kocikom.

moncikova
autor
19. okt 2016

@janatrn dakujem, presne taketo info potrebujem! Urcite popozeram 😉

moncikova
autor
19. okt 2016

@diana2000 dakujem, Britax urcite nie, ten ma len 76 cm vovnutri 😒 ale ten Quinny som nevidela, udavaju 84 cm, ale to bude zasa ten horny rozmer a kedze dole je uzsia, bude to asi tiez okolo 77 cm realne... skusim pozriet kde ho maju a pojdem pozriet 😉

lubkacibulka
19. okt 2016

Ak poľský tank je aj takto,tak ho mám,Captiva,mala je júnová a keď mala 5 mesiacov mala 10 kil,7mesacna 12 kil,hruby overal... a vždy mi do kočíka vošla krásne,dolezita je aj šírka a na captive sa dá dvihnut hlavička ešte,ako bonus,pouzivali sme aj športiak a kočík je ako nový...Nieje všetko len značka a ceny blížiace sa k 1000 eurám 😃

lubkacibulka
19. okt 2016

*Tako

janatrn
19. okt 2016

@moncikova keby si chcela este nejake info, kludne napis do IP.

cathy26
19. okt 2016

@moncikova ahoj, skus pozrieť značku ABC Desing..vanicka velka, prvý syn je júlový a v pohode aj s fusakom sa tam zmestil az do marca. Teraz mám Turbo 4S tejto znacky,syn je augustový a takisto ako pri staršom...

andrejta
19. okt 2016

@moncikova aston mikado som mala, rozmer lozka 80x34 cm, ak to pomoze

patulik25
19. okt 2016

Ahoj, Knorr-Baby K-One, písala som im priamo do Knorru a napísala mi teta, že je to najväčší kočík aký majú v ponuke s dĺžkou vaničky - vnútorný rozmer 93x36cm. Je to vlastne nemecké Tako, ale Tako uvádza menší rozmer pri tomto type kočíka, takže neviem či je to 100% pravda, že má tak veľkú vaničku (naživo som nevidela), ale našla som to tak uvedené aj na stránkach a aj oni mi tak napísali. 🙂

patulik25
19. okt 2016

Ale nejsom o tom presvedčená, že to tak aj naozaj bude, lebo sa mi to zdá neuveriteľne veľký rozdiel v porovnaní s ostatnými kočíkmi 😨

erikab82
19. okt 2016

Cam Dinamico alebo Cam Cortina dĺžka je 81 cm, malá mi vošla aj s fusakom do 8 mesiaca 🙂 a ešte stále bolo miesto 🙂

katka708
19. okt 2016

Ja som mala Eurocart Passo a vaničku mal tuším 82x38 syn sa do neho zmestil skoro do roka

ladynaamah
19. okt 2016

@moncikova Pôvodne mal byť aj môj len na spanie s rozmermi 84x46 ale drobec si ho tak zamiloval ,že v quinny , ktorý máme nechce byť dlhšie ako je nevyhnutné. Takže ak máš možnosť niekde zohnať ani nerozmýšľaj. ;)

moncikova
autor
19. okt 2016

@patulik25 wow, dakujem!

moncikova
autor
19. okt 2016

@patulik25 naozaj Ti pisala taky rozmer? Na stranke maju uvedene vyslovene 80 cm plocha na lezanie ... a pisane je to aj u Tako MaxOne (tak sa predava u nas) http://shop.knorr-baby.de/Kinderwagen/Kombikind...
Nie je to nahodou udaj za sportovu cast? to by mohlo sediet tych 93 cm...

mandelina
19. okt 2016

Ahoj, ja som mala Camarelo a malú som v ňom vozila 10m, v pohode sa mi zmestila aj s fusakom cez zimu. Ja som bola max spokojná 😉 Hľadala som vyslovene veľkú a priestranú vaničku 🙂