Poraďte športový kočík s otočnou sedačkou

mamahanka
15. máj 2012

Aký športový kočík s otočnou sedačkou by ste odporúčali? Zistila som, že takéto kočíky sa asi nedajú skladať vcelku, ale sedačka sa musí vybrať. Je to naozaj tak?
Záleží mi aj na tom, aby mal veľké nafukovacie kolesá a dala sa samostatne polohovať opierka chrbta (až do úplného ľahu) a opierka nôh.
A kočík by mal byť dosť priestranný, aby sme ho mohli využívať čo najdlhšie.
A taktiež by nemal byť veľmi ťažký, pretože ho budem musieť denne skladať a rozkladať.

lili777
15. máj 2012

áno, väčšinou je sedačka zvlášť od podvozka. Ja som mala inglesinu magnum - podvozky sú rôzne aj s nafukovacími /bike/. Mala som podvozky dva. Oba boli super. Tento kočík je do 36 mesiacov, veľká vanička, veľmi priestranná. Ale s nafukovacím podvozkom bol ťažší ako s takým mestským /allum/. Skús pozrieť inglesina.cz.

lili777
15. máj 2012

@mamahanka a ešte by som dodala, že mala som aj športiak "v celku". Bol neskutočne ťažký - peg perego gt3. Ledva som ho ja udvihla do auta a som dostatočná "konštrukcia" na to🙂 Mala som kočíkov ako 7 pri dvoch deťoch a asi by som si zvolila opäť túto inglesinu. skús pokukať aj na bazáre. My osobne vyhovoval viac ten podvozok s otočnými kolieskami - je ľahší a lepšie sa ovláda. Ale zas s nafukovacími sa dá aj hojdať, je odpružený a raz som s tým kočíkom videla aj jedného šialenca v Tatrách. Fakt prejde hocijaký terén.

czechzuzanaba
15. máj 2012

@lili777 my mame taky Inglesinu a pred 14 dny jsme se vratili z Tater 😀 Uz ju pouzivame pri druhe dcerce a ted tam mame este aj namontovany skejtik pro starsi, tak je to cele jak tank 😉 Ja taky povazuju Inglesinu za nejlepsi kocarek od narozeni, i kdyz teda musim rict, ze tak do toho roka, roka a pul. Pak uz me to stvalo, kdyz dcerka byla vetsi, ze kdyz sedela, tak ze to houpalo a proste uz ta sportovni verze nebyla ono....to uz jsou pak podle me pro vetsi deti aj lepsi kocarky 🙂

tina_22
15. máj 2012

@mamahanka Ahoj, ja som tiež riešila podobný problém- mali sme neotočnú sedačku, tak som kúpila quinny buzz- bol celkom fajn, vzadu veľké kolesá,, to v predu malé, sedačka do ľahu-ale v celku-celé sedadlo-mne to vyhovovalo, dobre sa skladal- nemusíš dávať dole sedačku- myslím, že u väčšiny nie, ľqahký.
Teraz sa mi páči PP switch easy drive- ale má tenké kolieská. Inak tvojim kritériam vyhovujú hartany, teutonie, gessleiny, cam Cortina, aj bugaboo. Je toho kopec, záleží od peniažkov a kvality, akú chceš.
pekný deň

lili777
15. máj 2012

@czechzuzanaba No a ako športiak je super ten allum podvozok. Ten nie je húpací. Tiež to bol naj kočík zo všetkých a dnes by som si ho určite kúpila znovu. Ľutujem, že som investovala do iného pri dcérke, len aby sa nevozila v modrom🙂 mala som si kúpiť druhú vaničku, keď už som riešila nezmysly🙂

zuzikkaa
15. máj 2012

@mamahanka no taka aky tu popisujes nezozenies 😒 pretoze ak ma kocik otocne sedenie tak je o nieco tazsi ako tie co nie su otocne lebo sedacka musi mat samostatnu konstrukciu -cize nejake to kilecko dve...
+ k tomu nafukovacie kolesa su tiez tazke

okrem tej vahy splna tvoje poziadavky quinny freestyle ale ten ma 15kg cize asi nic pre teba 🙂

hoota
15. máj 2012

@mamahanka ahoj, ja mam teutoniu spirit S3, ale myslim, ze aj ostatne teutonie maju podobne vlastnosti. sedacka je otocna, da sa do uplneho lahu, nozky sa daju polohovat a da sa zlozit bez toho aby si musela odmontovat sedacku. akurat kolesa nie su nafukovacie, ale komorove, a poviem ti, ze predtym som mala kocik s nafukovacimi a tieto komorove su sto krat lepsie, tichucky chod, ziadne defekty. myslim ze nas kocik vazi nejak 13-14kg, denne ho vlacim po schodoch a da sa to zvladnut 🙂

hirjak
16. máj 2012

Otázka bola uzamknutá z dôvodu duplicity