Baby prosím Vás viete mi poradiť nejaký retro kočík , ktorý má väčšiu vaničku? Už som mala zopár kočíkov vybratých, ale zdá sa mi , že všetky majú strašne malú vaničku , neviem či tie kočíky tak po novom vyrábajú. Termín pôrodu mám v auguste a bojím sa, že keď dám do kočíka fusak, aby v tej vaničke nebolo bábätko moc natesno.
Ja som sice nemala retro kocik, no suhlasim s alby2014 , ze vobec nevies co ocakavat od sportoveho kocika, co sa potvrdilo aj mne aj kamoske, ze sportove su cista kastrofa z tej nasej trojkombinacie. Dalsia vec je ta, ze ci ti maly bude chciet lezat v hlbokom. Ja som bola velky odporca tych vajicok nastoknutych na kocik, kde vozili po meste deti, no dopadla som tak isto. Moje dieta od mala nechcelo len lezat, ale chcelo vidiet svet okolo seba a preto som hlboky skoro vobec nepouzivali a uz ked mala 5 mesiacov som musela prejst do sportoveho, lebo inac by som s nou vonku nemohla ist. Vo vanicke revala na cele mesto, ze sa ludia po mne pozerali, co s nou robim.
My mame roan marita prestige,mala sa narodila v septembri a fusak z ovcieho runa sa cez zimu v pohode vosiel a mala patrila mezi vacsie.deticky a mala stale dost pohodlia...ma aj polohovatelnu opierku...vanicku sme vyuzili do 7 mesiacov...mame dvoj kombinaciu,sportak je tiez.velmi priestranny...a cenovo su tieto kociky velmi v pohode
ďakujem Vám dievčence za odpovede, rada si nechám poradiť nakoľko som prvorodička 🙂 takže skúsenosť s kočíkmi vôbec nemám
@radus37 A si si istá, že chceš retro kočík? Podľa mňa sú hrozne veľké a nespratné, máte veľké auto? Ja mám Cam dinamico, malý má za chvilu 5 mesiacov a v pohode sa vojde do vaničky aj naobliekaný a s fusakom. Druhá vec je to, že už som bola nútená vytiahnuť športovú časť, lebo vo vaničke malý už nechce byť, vrieska tam akoby ho rezali. Športová časť sa dá dať v pohode do ľahu a on má lepší výhľad ako z vaničky a je spokojnejší.
@janickacrazy vieš čo najviac na mi páčia tie retro kočíky, kvôli tým kolesám . Takže teraz sa rozhliadam po tých z klasických mi zatial nič do očí nepadlo.
@radus37 nemusis velmi riesit vanicku...nevies ci babatko vobec bude chciet spavat v kociku....a okrem toho sa do vacsiny vaniciek zmesti babatko do 5-6 mesiacov,potom uz vacsinou chce z kocika vykukat takze maminy menia vanicku za sportiak. Ja mam jedneho syna augustoveho, druheho v septembri. Mala som casualplay playmoon a vydrzali sme vo vanicke do marca- aprila. Aj s fusakom a to decka neboli ziadni drobci. A mala som v zalohe aj klasicky hlboky kocik ale ten sme nepouzili. Potom som maleho presunula do sportiaka ktory sa dal polohovat az do lahu. Na tvojom mieste by som sa skor snazila vybrat kvalitny a pohodlny sportiak ako riesit hlboky kocik, vacsinu casu budes dietatko vozit v tom sportovom. Ale ak kocik s velkymi kolesami tak potom silver cross, tie polske napodobne niny sa mne teda vobec nepacia.
Pozri si tie inglesiny, Inglesina sofia je retro prerobene na povedla aby som klasiku- Na kalsickych kocikoch su dobre vacsie nafukovacie kolesa...ja som netusila, ake mame rozbite chodniky kym som nezacala kocikovat..moj kocik prejde cimkolvek....tam, kde moderne kociky koncia, ja len zacinam :D
Uvaz ci potrebujes, aby sa predne kolieska otacali...ja som to enchcela, mala som skusenost, ze ked som kocikovala sestrinu malu, tak tie otacave kolieska ma strasne iritovali aj po zaaretovani. Kocik by si si mala vyskusat, pretoze napr. Roany su sice krasne, ale tazke...napr. Inglesina je ovela lahsia...cize odporucam na predajni vyskusat. Co sa tyka spratnosti, moj kocik normalne vopchame do kufra auta aj s podvozkom...
PLus nesuhlasim s nazorom, ze 5-6 mesacne dieta sa dava do sportiaka...ano dieta chce pozerat, ale napr na mnohych kocikoch sa da polohovat chrbatik...trend davat deti do sportiaka je vysledkom malych vaniciek na hlbokych kocikoch, lebo proste maloktora kombinacia ma normalnu korbu... Mojmu bezi 8 mesiac a este stale jev hlbkomom a este chvilu bude, je to mensie babatko a v sportaku sa doslova straca, pricom ani este nesedi... Netusis, ci sa tvoje babatko bude rado kocikovat, alebo nie...ale ja zastavma trend, ze deita sa nauci na cokolvek....satku, nosic, kocik. Ide o tom, co bude matka od narodenia preferovat.
@alby2014 V mojej vaničke sa tiež dá polohovať chrbátik, ale moje dieťa ešte nevie sedieť a nechcem ho dávať do pasívneho sedu, preto som vytiahla športovú časť, nie preto, že sa do vaničky malý nezmestí. Moj malý vo vaničke proste nechce byť, to sa s ním vobec nedá ísť von, lebo vrieska ako nepríčetný a že si zvykne na čokoľvek, no bohužiaľ nezvykol si. V športvom leží a je spokojný, lebo má lepší výhľad a o tom to je. Doma mi spí vo vaničke bez problému, vonku bohužiaľ nie. Je to moje tretie dieťa a poviem ti, každé je iné.
@janickacrazy a v sportiaku nie je v polohu, ci pasivnom sede? Mojmu, ked zdvihnem trochu opierku chrbatika je maximane v pololahu..
@alby2014 ved píšem, že v športiaku je v ľahu
ja som investovala do kvalitneho len hlbokeho kociara, trojkombinacie su blbost ( moj nazor) vzdy je tam nejaka cast o kompromise......plus netusis este, co budes chciet od sportiaka. Kupili sme Inglesinu Sofiu, maly je augustovy, je v nej doteraz, mal tam fusak z roku pana....a vosiel...