poraďte mi najlepší kočík , skúsenosti , značky , na čo dať pozor , čo si všímať , niesom síce prvorodička , ale prvý kočík som kupovala pred 8 rokmi 🙈 a asi sú tu už tie témy ale z roku 5 a ja by som potrebovala aktuálne info , ďakujem krásne 🙂 aaaa bábätko bude v zime takže asi zimný kočík ?
Ťažko vybrať najlepší...Kto ma čo odskusane a preferuje, podľa toho bude radiť. Za seba hovorim-uz by som nekupila nový kočík. Hoci som mala drahy a aj kvalitny kočík, jedno dieťa ho nestihne "zničiť" a preto si myslím ze zbytocne toľké peniaze...Kvalita áno, ale nemusí byť nový.
V paneláku je riziko ze ti v pivnici kočík zničia zlým zaobchadzanim susedia, teda asi radšej lahsi kočík, možno budeš nosit schodami do bytu. V dome to neriešis.
Vanicka velkostne podľa toho, či podlahnes trendom a dáš do sportaka sice maličké bábo, ale predsa už je jar, teplo. Vtedy mozes mat aj malú ale zase pozor na spotovy. Alebo necháš vanicku dokym sa zmesti, co pri velkych moze byt aj 8-9 mesiacov a potom uz "nemusi" byt tip-top sportak....No je toho veľa. Ja sama som maniak do kocikov ale až používaním a striedanim som zistila že ideálny asi neexistuje. Na každom najdes niečo plus aj minus
my sme v januari kupovali invictus v plus a sme spokojni, predtym sme pri dvoch detoch mali bertini a deti sa narodili velke, zdal sa mi, ze ma malu vanicku a napokon sa nam na nom aj tak zlomila rucka...tento invictus sa nam zapacil, lebo ma vyssi podvozok, obaja s manzelom sme vysoki, to bola jeho podmienka, aby nezakopaval, a moja, aby bola dostatocne velka vanicka.. kupili sme 3kombinaciu cez internet novy za 518€ a pouzivame asi 3 tyzdne - kazdy den, zatial spokojnost
@12zuzka7 🙂 no... najlepsi kocik podla mna neexistuje - je len kocik ktory teve sadne ci nie, je podla tvojho vkusu alebo mimo😉
Ja mam zimne babo, kupila som si cybex priam platinum so sedackou q a som spokojna - velky odkladaci kosik, velka vanicka, klasicky tvar, protiveterna strieska, polohovatelna sportova cast, kvalitne materialy, naj autosedacka na trhu ktora sa mimo auta da polohovat do lahu...
Tebe sa nemusi pacit( ako sa mne nepaci mima xari napr. ... ) prip. Ti nemusi vyhovovat ( ako mne nevyhovuje bugabo) - odporucam pozriet kolko financii mas k dispozicii, spravit si uzsi vyber mozno podla vzhladu a nasledne najst najvhodnejsi podla vlastnosti ktore ocakavas ( urcite ten potom pozriet v kamennej predajni a povozit si ho, vyskusat funkcionality etc. ...)
Zalezi co ocakavas, kolesa odpruzenie, otocny,korytkove sedenie atd vanicku by som az tak neriesila je to len na chvilu
Za mna znacka bebetto.
My mame bebetto tito s line a som nadmieru spokojna, co sa tyka vanicka dlha siroka este sa da aj hlavicka dat vyssie, vajicko uplne super, sportova cast skvela, velka, priestranna, konstrukcia pevna, odpruzena proste skvely vyber
100ludi 100chuti
Ja som tiež vyskúšala veľa kočíkov a Bebetto je víťaz 🙂
Baby a ja sa zamiesam, nechcem otvarat novu temu a vsetky zalozene su uz stare, porqdte ktore golfove/buginy/sportove kociky su najlahsie? Ze vynesiem sama schodami aj s malym v nom. Radili mi peg pereg pliko fakt lahky ale nie velmi sa minpaci :/ monza musca je zasa uz tazsi.dik 🙂
Btw my sme mali trojkomb. BabyActive polsku a pohoda, z druhej ruky, a kocikom by som neprehanala, ani sa nenazdas a dieta vyrastie, teraz mame uz len sportovy concord, super kocik donterenu ale je dost tazky.
@12zuzka7 moji maju sice 8 a 6,ale kebyze cakam dalsie teraz,ked moja srdcovka je uz par rockov predana inej,tak by som znova hladala kocik na ten sposob. Kedze mne tie moderne s otocnymi kolesami a malymi vabami nevyhovuju. A vybrala by som ho bez ohladu na datum narodenia dietata,ci zima ,jar,leto.. Uplne jedno.
Idealne mas,ked si ho vies ty vyskusat a nielen v predajni,inak sa mozes seknut.. Ak nemate vytah,tak asi budes hladat lahky kocik (to ja som.riesit nemusela,mojabpre niekoho "opacha",pre mna najlepsi kocik,sa zmestil aj donzsho maleho vytahu.
Ahoj. Tiež sme kúpu kočíka poriadne zvažovali. 🙂 Nakoniec sme kúpili Britax Go Next. Je síce drahší, ale chceli sme niečo kvalitnejšie. Zatiaľ sme s ním max. spokojní.
Za mna bugaboo fox 😉 skladny, odpruzeny, prejde teren, veľký nakupny kos, moznost "prezliekat" ...
Inglesina magnum -nie je to polsky ale taliansky vyrobok co je aj citit, mas tam vanicku z ktorej spravis sportak ak dieta vyrastie, je odpruzeny na kazdom kolese (ma ich styry) cize babo sa hojda ako v tych starych kocikoch a nafukovacie kolesa prejdu vsade (niektore modely mali aj nienafukovacie, co si treba zistit pred kupov, ale bolo ich pomenej) ... Ale neviem ci sa da kupit este novy (ci ich vyrabaju) no tu na koniku som videla takmer nove okolo 350 eur. My sme kupili tiez od ruky za 170 (mal mensiu vadu, ktora nie je az taka hrozna) ale tie drahsie vyzeraju uplne top
@danusskaaa vcera som pozerala recenzie a videa a teda hned by som ho brala
@tilly aj ja po nom poskulujem... len ho uz nemam kde skladovat 😣 mala som moznost ho vyskúšať a je suprovy!
@danusskaaa a ja v ňom už nemám koho voziť 😭
@leeo vraj nevyrabaju uz.. To je moja srdcovka..jedine z druhej ruky.. To ako vraj idealny kocik neexistuje,tak pre mna existoval presne tento.. Dokonaly.. Ale vies ako, ludia maju rozny vkus.. Zas ak by som ho mala trepat pesi,taknto asi nemam ziaden kocik,lebo pri mojej vyske a vahe je kazdy tazky,este staru buginu by som zvladla.. 🙂
My mame nafukovacie a uz 8 mesiacov v pohode, takze ak vsetko ostatne vyhovuje, tohto by som sa nebala. A to som tiez na zaciatku nafukovacie nechcela 🙂 ja som si napisala na papier co urcite chcem aby vedel a podla toho vyberala 🙂 napr. pre nas velka vanicka je ale fakt top, nasa v nom zatial poobede von vzdy spi, uz ma 8 mesiacov a som rada, ze sa tam este zmesti. A okrem toho som ja osobne chcela lahky, otocna korba, velky nakupny kosik, v sportovom uplny lah, vysoka rucka kedze sme vysoky a dost miesta na nohy ked kracam (pri niektorych kopete do kosika, treba vyskusat).
@siska53 ja som po hodinach sedenia na nete a hladania idealneho kocika, narazila prave na inglesinu magnum a hned som vedela, ze ho musim mat, lebo splnal vsetko co kocik splnat ma. Doslova som sa do neho zalubila. Tak sme kupili od ruky. nafukovacie kolesa sa dostanu aj tam, kde umele nemaju sancu 🙂
@leeo presneee. Ja som bola este v 1.trimestri,ked som cedela cca aky kocik-prosto klasiku,nakolko som mala s cim porovnavat kedze nieco som odkocikovala cudzim.predtym. Na dovolenke ma uputal Roan Marita,no kedze cez net som.to nzkoniec neccela.riesit,sla som do kamenneho,kedze nazivo je nazivo,tam.sice taky nemali,aj ma.odhovarali,no ponukli mi ingelsinu a bolo rozhodnute. Od 4.m.som vedela,aky kocik budem.kupovat. A teda voobec ma.nesklamal.
Na rozbite slovenske chodniky za mna inglesina s nafukovacimi kolesami. Aj v zime na sneh super. Mali sme trilogy system s podvozkom ergo bike ale neskor aj trilogy podvozok kvoli poskladaniu do auta.
@oskarica kupili sme polsky Camarelo, vyhovoval mi, ale teraz mame druhu dcerku, tak sme dokupili dvojkocik a k tomu Valco baby snap 4 ako sportovy.
Závisí od toho, aké máte požiadavky. Štvorkolesový, trojkolesový, retro (veľké vpredu neotáčavé kolesá). Určite vám poradím nekúpiť kočík s nafukovacími kolesami, ak sa dá. Vaničku hlbokú a čo najväčšiu, športovú časť priestrannú. No a posledné, najdôležitejšie-nie najlacnejší, hoci krásny. Radšej si priplaťte a sledujte recenzie na internete. Držím palce.