Poraďte kočík pre bábo narodené v zime

upam
27. sep 2013

Prezerala som diskusie ale uz mam z toho gulas, aj modely kocikv sa menia cize starsie diskusie asi nie su aktualne. Prosim poradte s akym kocikom mate dobru skusenost, idealna by bola nejaka trojkombinacia na kocikovanie do terenu, caste prenasanie autom. Ak mozete napiste plusy minusy resp. na co si dat pozor pri vybere. dakujem 🙂

ichbinich
27. sep 2013

Ja mam Brio Go. Velke kolesa, predne otocne kolesa su blokovatelne. Prejdem po luke, kamenoch, piesku, snehu,...
Skladanie velmi jednoduche, rozkladanie este jednoduchsie.
Sportova sedacka otocna v oboch smeroch, kociar je zlozitelny so sedackou v oboch smeroch.
Vajicko bud Brio alebo so specialnymi adaptermi aj Maxi Cosi.
Obrovsky nakupny kosik, soferuje sa jednou rukou. Nekope do koliesok ani osi ani moj 1,86m vysoky manzel. Vanicka prijemne vysoko. Hmotnost so sedackou 11,5kg. Da sa vytunovat streiska a podlozky u pani Moniky 😉
Nevyhoda: vysoka cena noveho kociara a original doplnkov, ale byvaju akcie, pripadne treba sledovat bazar.

upam
autor
27. sep 2013

dakujem kusoik nizsie je podobna otazka akurat tam mamina je vysoka a hlada kocik pre vysokych ludi co ja s mojimi 158cm nevyuzijem :D

siska53
27. sep 2013

@upam ja mam inglesinu magnum, velke nafukovacie kolieska, rucka je polohovatelna, cize vie kocikovat vyssi i nizsi clovek. Ja mam 155 a muz 180 cm, kazdy si to vzdy nastavil podla svojich potrieb.
Vanicka bola slusne velka, kocikovala som v nej v zime i moje jarne deti, cize v zime mali 9-12 mesiacov, spinkali v nej, zmestili sa.
Kosik priestranny, pre mna vhodny na nakupy.
Jedina nevyhoda pre nasu rodinu- zaberie viac miesta v aute, ale zvladli sme s nim i kratstie dovolenky s 2 detmi, niektori vraj odmontuvaju kolieska, ak je to nutne, vraj to netrva dlho.
A je tam urcite riziko defektu, s cim zas pri pneumatikovych kolieskach treba ratat.gumy treba raz za cas dofukat.
Ja som ale take kolieska ocenila pri kocikovani v zime. Nenahraditelne.
Inglesina robi i klasicke gumove, len ten model je drahsi..aspon pred 3,75rokom, ked som riesila kocik, bol.
Inak,,teraz mame este i sportak golfac, ten je sice skladnejsi a lahsi na prenasanie, no na tlacenie tazsi. Ak mala bude v zime kocik este potrebovat, asi sa vratime k inglesine..

olexa
27. sep 2013

@upam ahoj, my sme hladali dlho kocik pre nasu malu, chodili po predajnicah surfovali na nete a stale sme sa vratili ku kociku Jané Slalom Pro, je uzasny na zimu ma nafukovacie kolesa, velku vanicku oproti ostatnym (tato je najväcsia), tvoja vyska pri nom nie je problem...pri vybere kocika pozeraj na kolesa, na zimu nafukovacie, velkost vanicky aj ked pre teba to nie asi az tak podstatne ked babo bude februarove a na jar bude vo vanicke uz bez fusaka...je toho strasne vela na co by si mala prihliadat, ale co je dolezite pre mna nemusi byt pre teba...kludne sa pytaj uprimne poradim 😉

ichbinich
28. sep 2013

@upam: Ja mam 1,60m, a rucka je nastavitelna 😉

tiumen
28. sep 2013

my budeme decembroví a tiež máme kúpené BrioGo 🙂

kadan
28. sep 2013

Camarelo Q12 Evolution
má veľkú vaničku, madlo sa dá nastaviť, nafukovacie kolesá, má dobré jazdné vlastnosti
malý sa narodil 1.1. takže zimné dieťa, boli sme spokojní 😉

var001
28. sep 2013

my mame coletto mateo čierno- sivej farby, mame zimne babatko, boli sme velmi spokojny, velke nafukovacie kolesa, dostatocne velka vanicka, vajicko ma aj striesku, aj nanoznik, co ine nemaju, nastavitelna rucka a obrovska vyhoda je otacanie okolo 360 stupnov, velka pomoc pri vetre aj slnku, ide to velmi lahko a rychlo, naozaj super vec a hlavne prijatelna cena, velmi dlho sme hladali kociar a tento je naozaj super, aktualne ho predavam na MK v bazare, lebo uz chceme kupit golfovy, ale keby ze sa mam rozhodnut este raz tak urcite pre tento.

katussska24
28. sep 2013

no pre mna jednoznacne inglesina vittoria, my sme sa v nom kocikovali 9 mesiacov, obidve s tym najvacsim pozitkom 😵 mala sa narodila na Mikulasa,takze sme si uzili....aby nebolo malo minulorocna extremna zima s polmetrovym snehom....no nas krasny kocik zvladol aj tento extrem ! kazdemu len a len odporucam....a kedze cena je vyssia, skuste kuknut na bazar, kedze inglesiny su megakvalitne, vacsinou najdete kocik v top stave za polovicnu cenu ! 😉

lejlla
28. sep 2013

Ja som za jane slalom pro...som maximalne spokojna s kocikom

mirip
28. sep 2013

@upam taliansky brevi ovo,je to trojkombinácia, vanička dostatočne dlhá a široká dá sa dať do nej vpohode naobliekané dieťa aj fusak, bugina je dosť dlhou opierkou my sme využili dosť dlho aj buginu ktorú vieš obrátiť tak že bud vidíš na dieťa a je čelom k tebe alebo je v smere jazdy a môže pozorovať okolie, a vaice je tiež totálne dobré, lebo tiež ho vieš obrátiť smerom k sebe alebo v smere jazdy, a je veľké a priestranné ked je dieťa malinké má tam vo vajci ordtopedickú podložku ktoré sa ked ju je vačšiš dá vybrať a na cesty vajce ako stvorené, nemusíš brať vaničku šupneš vajce a podvozok a ideš, ku kočíku je prebaľovacia takška s prebaľovacou podložkou, tiež pláštenka ktorú vieš prispôsobiť na vajce, buginu alebo hlboký kočík podľ toho čo potrebuješ, tiež máš k nemu slnečník na leto, je to 4kolka a kolieska sú vpredu menšie priemer cca 20cm a vzadu vačšie priemer cca 30cm sú dosť veľké aj do snehu a tiež leto, len cena je dosť vysoká my sme zaď dali v Budapešti 22tis. a na slovensku vyjde okolo 25tis. a nie všade sa dá kúpiť, akoby bol podpultový tovar, no cena bola takáto v 2009tom teraz je už možno nižia nepozerala som, no keby mám vybrať tak si vyberiem zase tento istý kočík, giež má aj nánožník a krásne farby na výber, my smemali čierno oražový a ešte som videla krásny bol modrý,bordový, ale je aj zelený žltočierny skrátka široká škála farieb, a tiež má aj námožník ktorý vieš dať aj na buginu aj na vajce, podobá sa kočíku ktorý spomína @var001,neiviem či to tiež ona nemá kočík taliana... lebo s brevi ovo sústrašne podobné

leasasenka
28. sep 2013

Počítam-pri Saške som mala 6 kočikov.Zo žiadnym som nebola spokojna.Pri Lee som velmi dlho špekulovala a našla som YOLLZ.Ideálny na zimu-má obrovskú vaničku-aj širkovo,aj dĺžkovo-ideálny pre zimné dieťa.Vcelku by ma na nom potešil iba vačší nakupný košík.Inak by som si ho vybrala zas. 🙂 🙂 🙂 🙂

bimba01
28. sep 2013

My cakame babatko na konci novembra a vybrali sme si Camarelo Malaga. Velka vanicka, 4 velke nafukovacie kolesa s moznostou aretacie. Ma vsetko, co sme od kocika chceli.

miroslava28886
29. sep 2013

camarelo je určite ta najlepšia voľba,má najväčšiu vaničku ......

upam
autor
30. sep 2013

@olexa pravdu povediac po nom pokukujem asi najviac hoci som sa este nerozhodla, lebo mam pomerne maly kufor aute a jane sa daju krasne zlozit a su lahke. otazka je kupovat trojkombinaciu alebo nie lebo na tu sportovu cast som citala horsie reakcie ze tam dieta nesdi dobre...

upam
autor
30. sep 2013

@ichbinich da sa to brio dobre zlozit?

zlotazla
30. sep 2013

my sme kúpila bugabo cameleon.veľké kolesá,ľahko sa skladá a je dosť veľký.prcek sa má narodiť v decembri 🙂

ichbinich
30. sep 2013

@upam:
Co myslis pod dobre? 😉
Jednoduchost? Sklada sa velmi jednoducho 🙂 "Chytnut, zmacknut, potahnut", ako sa kedysi spievalo, a sklopit dopredu. Rozlozenie je este jednoduchsie: potiahnes rucku hore k sebe az kym nezacvakne, rozlozi sa sam...
Velkost? Plocha je ako plocha podvozku, plus par centi na vysku k tomu. Sedacka sa sklopi s konstrukciou, "trci" iba rucka.

upam
autor
30. sep 2013

@ichbinich ano velkost - ci mi vojde do maleho kufra auta 🙂

olexa
30. sep 2013

@upam mne sa paci, ze sportova cast je velka a ked je babätko male da sa tam dat zmensovacia vlozka...velke pozitivum davam, ze nema korytkove sedenie a male negativum, ze nema priezornik strieska a na babo nie je vidiet, ale inac je uplne super ! a ked ste malicka ako aj ja, tak urcite uvitate to ze dieta si do kocika sadne samo lebo ma stupienok a nemusite ho dvihat a prist o krize 😀

olexa
30. sep 2013

@upam a k tej trojkombinacii no neviem, u nas to bola otazka penazi , tak my sme sa rozhodli pre to lacnejsie kupit trojkombinaciu

mariana131
30. sep 2013

ahoj, ja som mala v zime concord, vanička skvelá veľká, ale keď malá sedela nebolo jej pohodlne a tak sme ho vymenili za jane slalom pro - naozaj skvelý

sevi
30. sep 2013

mozno trosku starsi ale ja som bola max spokojna s Patron F4.

ichbinich
30. sep 2013

@upam: No to by si si musela vyskusat. Napr. do Fordu Focus som ho vtrepala iba so zlozenym kolesom. Mozno by sa dal vpacit aj bez toho, ale bolo jednoduchsie zlozit to koleso ako sa zabavat spravnym vpacenim 😉
Ale je jedno, pre aky kociar sa rozhodnes: pred kupou chod do obchodu s autom a naloz si ten kociar sama do kufra. Jedno su miery a centimentre a ine je to tam naozaj vpacit 😉