Ahojte baby, poprosím Vas skúsene o radu. Čakáme s manželom prvé bábätko a vyberáme kočiar, žiaľ vôbec sa v tom nevyzname, prosim poraďte nam co mame pri výbere kočiara sledovať, co by mal určite mat, ake kolesa by malo mat, vybrať kombinovaný ci vanickovy a samostatne vybrať športový...? Pripadne nam odporucte značku, eshop, pripadne kamennú predajnu - my sme z LM, no nie je problém zájsť do RK, ci LE, SN, PP..dakujem za akúkoľvek odpoved 🙂
Tieto veci mám za sebou takže pár rád čo by mal mať kočiar a čo využijete.
* určite 3 kombinácia
* pevná alumíniová konštrukcia
* ľahké skladanie do auta
* nastaviteľná zbiehavosť kolies
* nafukovacie kolesá - predné otočné kolesá s možnosťou aretácie, ľahké ovládanie cez sneh - zadné kolieska na ložiskách
* výškovo nastaviteľná rukoväť, možnosť sklopenia ak máte výťah oceníte
* pri športovej časti: polohovateľná chrbtová opierka
* polohovateľná opierka nôh
* polohovateľná strieška s okienom - možnosť rozopnúť a používať ako slnečnú striešku
* bezpečnostné pásy
vybavenosťou kočiarov je ešte taška, sieťka proti hmyzu....
Mala som x - lander
Ja odporucam vybodnut sa na trojkombinaciu, vacsinou nejaka cast nezodpoveda predstavam a vacsinou je to sportovy kocik, alebo vanicka. Kup klasicky hlboky kocik, s kolesami, co rpejdu cimkolvek, hlavne, aby sa hupal..kludne z bazaru a insvetuj do dobreho sportiaka, ktory budes pouzivat ovela dlhsie.
@lienka1987 no hlavne musíš vedieť čo od toho kočíku chceš... lebo niekto sa pohybuje len v meste a nepotrebuje nafukovacie kolieska, niekto naopak potrebuje kolieska do terénu... niekto chce vaničku čo sa dá použiť ako autosedačka, niekomu je autosedačka na figu... takže ťažko Ti radiť, keď neviem načo Ti ho bude treba.
Ja som si kúpila veľký kočík, dôležité boli veľké, nafukovacie kolesá, možnosť nasadiť na konštrukciu autosedačku, rovnako ma zaujímalo aká hlboká je strieška. Ako sú dostupné náhradné diely, či sa dá kočík pohodlne zložiť do auta... a tak podobne..
@jankalukasova inak ja byvam v centre mesta a vzdy sa smejem, ekd sa povie kocik do mesta a do terenu..slovenke chodniky a cesty su tak rozbite, ze podla mna kazda potrebuje kocik do terenu..teda dobre kolesa, odpruzeny....
My budeme asi kupovať tento kočík Tako Dalga lift...keď nám nebude vyhovovať športová časť tak mám sľúbený od sestry Bebetto Nico
Súhlasím s @alby2014 - keby som sa mala vrátiť v čase, kúpim z druhej ruky hlboký kočík a s co najväčšou vaničkou a veľkými nafukovacimi kolesami, lebo to využijem cca 5 mesiacov... A potom investovať do sportaku.
- nafukovacie kolesá všetky 4
- veľké pohodlné sedenie pre dieťa
- polohovanie do úplného ľahu
- polohovanie nožičiek
.... My máme teraz Britax B Motion 3...
@alby2014 Presne tak! Ja som mala odskusanych viacero kocikov,kedze som.kocikovala susedov,sesternicu i "au-pair deti", kvoli tomu som zvolila univerzalny kocik,ktory mi vyhovovak a nemusela riesit vymeny kolies za zimne/letne ako na aute. Mala som trojkombinaciu aj s velkym kosikom,kedze som potrebovala velky na nakup,lebo ja nesoferujem a zmestil sa mi kocik aj do vytahu(maleho) i do kufra auta.
@lienka1987 kazda ti poradi ten svoj. Treba zvazit aj velkost kufra,ci mate vytah,ci sa ti skor paci klasika (ja napr.len klasiku,preto som si zvolila inglesinu magnum) alebo toe modernace (tym zas ja neviem prist na chut a napr.z otocnych kolies som nervozna), aki ste vysoki.. Tych vasich kriterii moze byt x,ja som si zvolila taky,aby vyhovoval mne. Mnohe baby tu pomenili x kocikov,nez nasli ten,co im sadol najviac. Ono by bolo fajn ist niekam a vyskusat si to. Mali by sa robit skusobne jazdy s kocikom po terene ako sa robia s autom- predvadzacia jazda,lebo ked ste nikdy ine dieta nekocikovali,tak chapem,ze to mnozstvo roznych typpv moze byt matuce.
Inak odporucam pozriet sa i na satky ci ine nosice,mnohe babatka sa zo zaciatku radsej nosia nez v kociku (moja skusenost-prve dieta kocikove,druhe prve 3mesiace v kociku len po zaspinkani v nosici, kocikove ostalo az potom).
Moja "magnumka" mala vyhodu aj v tom,ze hlboka cast bola zaroven aj sportovou (co bol bonus,ktorym si ma uplne ziskala), cize ak bolo nutne tak som trosku nadvihla opierku,ked dietatko uz bolo starsie a chcelo vidiet,tak to pomohlo. Rovno s kocikom som kupivala aj fusak -vyskusany priamo na kociku,rastuci,cize jak pre mimino,tak i pre vacsie dieta,hoci my sme ho vyuzili az v zime,ked mali 8 a viac mesiacov.
@lienka1987 este dodatok - ked sa ti nejaky zapaci,skus si pozriet aj skusenosti mamiciek - aj tu je vela tem o tom,kde sa aj dozvies,ktore su viac poruchove,ako riesia predajci prip.reklamacie.
@alby2014 to je tiež pravda... ak nie si len mamina z nakupného centra a ideš aj do parku, na ihrisko, cez obrubníky a podobne... tak ho ozaj potrebuješ...
Ahoj, skus si precitat https://premamicky.eu/najlepsie-kociky/ ...ja som si cez tuto stranku kupila kocik...tiez som nevedela akke su dolezite parametre medzi jednotlivymi kocikmi
@nika14121
Ahoj. Videla som foto kočíku, nad ktorým uvažujeme 🙂 Chcem sa spýtať, či ho máš alebo nie ?
"Tako Dalga Lift 2017"
Ďakujem 🙂
@simona_simi ahoj, nakoniec sme ho nekupili
@lienka1987 ja pozeram aka je velka vanicka.. ci sa mi paci tvarom kocik.. kolieska aby neboli velmi male.. myslim ze najviac zatial vyuzijes vanicku a vajicko,takze ja radsej kupim 3 kombinaciu..da sa aj samostatne ale vyjde to viac.. 3kombi kupis peknu aj do 500 eur ak nechces nejaky super luxus znackovy kocik .. ja sa rozhodujem medzi Bexa, Camarelo, BabyMerc a Takko,Riko