Poraďte kočiarik

mimacek
30. jan 2014

Milé mamičky, práve sa rozhodujeme pri kúpe nového kočiarika. Naše požiadavky sú, aby bol ľahko skladateľný a aj ľahký na váhu. Aby bol kombinovateľný (hlboká vanička, športový a autosedačka), samozrejme bezpečnosť je tiež jedna z priorít, no nech je aj praktický. Cenu nespomínam, lebo viem, že chcem kvalitný kočiar a tam je škála veľká. Možno si žiadam veľa ale hľadám taký zdravý kompromis. Tie čo máte či už pozitívne alebo aj negatívne skúsenosti, podeľte sa so mnou prosím. Už vopred vám ďakujem za príspevky a rady.

grundia
30. jan 2014

@mimacek je tu aj skupina,Kocikovo.Skus sa aj tam spytat,niektore ti radu vysypu z rukava🙂

nikolet_89
30. jan 2014

@mimacek ahoj ja odporucam xlander xa

ivanka.7
30. jan 2014

@mimacek na toto sedia niektore druhy Peg Perega - lahky, lahko skladatelny, aj variabilny. Teraz PP Book, najdu sa aj medzi PP Pliko Easy Drive (ja som mala jedno, ale ten moj konkretny model sa uz nevyraba - ale mozes pozriet u mna v albume Veci co sa osvedcili). Ich nevyhoda su mensie kolieska, cize to prosto nie su terenne kociare, mne na BA rozbite cesty a chodniky stacili, ale po lesoch som s nim veru nechodila. Zato som si ho ale vedela sama vylozit do trolejbusu, zniest jedno poschodie po schodoch a narvat do mini bratislavskeho vytahu, tak ze sa tam ku mne zmestil aj moj pomerne velky pes 😉 Book ma myslim kolieska uz lepsie

nigguska
30. jan 2014

Este by ta malo zaujimat,aku ma vanicku. to je velmi dolezite.....je som mala teutonia a bola som nadmieru spokojna....

mimacek
autor
30. jan 2014

dakujem vám zatial za rady, este by som rada doplnila, ja uprednostnim taky, ktory ma 4 kolesa, aj kvoli terenu aj kvoli zime a vanicka je pre mna na zaciatok uplny zaklad, ta proste musi byt. Vela cestujem autom a preto ta lahkost a jednoduche skladanie su tiez dost dolezite. Este raz dakujem

janickacrazy
30. jan 2014

Ja len tak na okraj, Teutonia je dobrá, ale rozhodne nie lahká. Kamoška má Bugaboo, vela cestuje a dost si ho chváli. 😉

janina81
30. jan 2014

ja teraz jeden predavam a popravde nedam nan dopustit, az mi ju luto ked na neho pozeram

gabika_vin
30. jan 2014

My sme pred 3 mesiacmi kupili Peg Perego Book Plus-3kombinacia,vysiel nas na cca 750€.Je naozaj super co sa tyka skladania podvozku + vsetky casti sa daju nasadit kliknutim.Teda sportovu zatial nepouzivame.Vanicka je XL - velka a polohovatelna ,sice sa mi zda trochu tazka s malym ked ju nesiem po schodoch.Peg Perego je vseobecne dobra znacka,ale tento kocik je jednoznacne typicky mestsky.Ked sme sa chceli prejst po horsom terene tak som mala niekedy pocit ze sa nam ten podvozok rozpadne.Co tiez moze vadit je ze sem tam zakopnem o brzdovu tyc dole,mam pocit,ze je velmi blizko noh.A posledna vec,detail,ale nas strasne hneva-latka na streche na vanicke je kratka a stale sa vysuva, tym padom vzduch/vietor sa moze dostat dnu.Ale celkovo hodnotim pozitivne,aj ked by som si mozno radsej vybrala podvozok, ktorym je mozne "hybat" ako na starych kocikoch.

nikkyniks
31. jan 2014

Ahoj, ja tiez rozmyslam nad kocikmi ... ale uz mam vybraty Maked Lucky lan 🙂 Povodne som chcela PP, ale odradili ma, ze ma malu vanicku, je tvrdy a kolieska su stavane na mesto ... ja potrebujem nieco do terenu a Maked ma dost dobre kolesa, ktore si aj nafuknes sama ... umele kolieska su na dve veci 🙂 Vela zien pise,ze maju maked a su spokojne, skus pozriet, ja ho uz objednavam a je trojkombinacia a stoji do 400€. 🙂

renatka80
31. jan 2014

Ahoj, my sme si vybrali Camarelo Malaga - 3 kombináciu (vanička, športová časť, vajíčko). Som s ním veľmi spokojná, je ľahký, dobre sa skladá a je tam veľká vanička aj športová časť. Všetky časti sa dajú nasadiť kliknutím. Žiadna zložitá manipulácia. Športová časť aj vanička má veľkú striešku, takže do kočíka mi nefúka. My sme sa rozhodovali medzi značkovými kočíkmi, napr. Brio go alebo Cam Dinamiko (majú aj malé vaničky). No ani na jednej z týchto značiek nám neponúkli aj pozáručný servis. Na Camarelo mi dali 5 až 6 ročný pozáručný servis.

sissaka
1. feb 2014

My sme sa rozhodli taktiž pre Maked. U mňa zatiaľ čaká na prvé použitie ale mám kamošku, ktorá v ňom jazdí už pol roka. Je veľmi spokojná,tak sme si ho obedjnali aj my. Pred tým som mala možnosť si ho vyskúšať. Sme z dediny, takže aj na rozbité aj zasnežené cesty super, presne kvoli kolieskam ako napísala @nikkyniks 🙂 Tiež má striešku na šporťáku, kt. sa dá roztiahnuť a bábo je celkom ako v kryte 🙂

helulik
1. feb 2014

moja sestra ma camarelo...je s nim spokojna, vanicka super velka, ale sportova cast malicka, hlavne na zimu, ked tam chcela dat fusak, tak maly tam bol strasne na tesno...ale vozi sa... 🙂 ja som akurat vcera nasla kocik presne podla mojich snov... 🙂 Maked...pozri album... 🙂 uplne uzasny...zamilovala som sa hned...je pravda, ze vzdy som chcela camarelo, ale tento jednoznacne zvitazil... 🙂

lenka1993
1. feb 2014

Každá ti bude odporúčať kočiar ktorý má doma takže ťažko povedať. Ja osobne odporúčam brio go. Je krásny, skladný, kvalitný, kolíše sa a má peknú veľkú vaničku 🙂

monstos
1. feb 2014

Zevraj je dobry tento. My mame mutsy transporter, ale jeho nevyhodou je ze sa sportova cast neda otocit, horsie sklapanie sedacej casti a strieska- lepsia je taka co sa da rozipsovat a sklopit. Je to super v lete proti slnku a v zime proti zime, vetru. Mam taky golfac a kebyze hladam novy kocik tak by musel mat. Kocikovali sme atrasne vela a ta strieska je fakt super a dost podstatna. Vela mamiciek riesi mozno nepodstatne veci ( velkost vanicky - vacsinou akonahle deti sa zacnu dvihat- sediet, vo vanicke nevydrzia. Uplne sklopenie sportovej casti do lahu- nam to tiez neslo a maly sam tam naspal teda riadne vela a v pohode 🙂 kazde babatko je ine a ine veci mu budu vyhovovat🙂 takze z nasej skusenosti by som hladala kocik somsklapacou strieskou. Tento je zevraj fajn aj cenovo. Su tu aj nejake diskusie nanho, tak treba precitat

GB hardy

https://www.youtube.com/watch?v=JSLPsJjxmUQ
zuzu122
1. feb 2014

Ja mam zimne dieta a pouzivali sme Jane cross formula strata, sklada sa ako golfac a zmestis ho aj do maleho kufra auta, vyhoda je pevna vanicka ktoru jednoducho odcvaknes a pouzivas namiesto autosedacky, nemusis tak dieta prekladat ked vela cestujes. Xlander bola tiez jedna z moznosti, cenovo su vyhodne, aj do terenu ale trosku tazsie od Jane. Pokial neriesis peniaze osobne by som volila TEUTONIU. Su to velmi prepracovane a kvalitne kociky.

sissaka
2. feb 2014

Čítam, že dalšiu mamičku zaujal Maked 🙂
Našla som video s kočiarikmi od tejto znašky, pridávam link:

https://www.youtube.com/watch?v=QoluqAtmQzc
bubutko
2. feb 2014

To brio go bol aj moj sen, nenasla som na nom ani jednu chybicku, okrem ceny teda. ze to bola brutalna palka. Ale z vlastnej skusenosti odporucam Casualplay S4, je pomerne lahky, tiez sa da hlboka vanicka priputat do auta, ale my sme pouzivali vajicko, teutonia neviem, ta je dost mala vanicka co som citala. Lepsie ked sa do hlbokeho zmesti dieta tak do 7 mesiacov aj na to pozeraj. A potom ci sa da kocik dat do uplneho lahu a ci sa daju polohovat nozicky. To neskor ocenis ked prejdes na sportiak. Ja som bola s CP S4 velmi spokojna. Ma aj nafukovacie kolesa co bola vyhoda a presiel aj v horsky teren, mam vyskusane.

igigi
2. feb 2014

a co vrawvite na kocik koelstra mambo daily alebo bingue daily?
http://www.baby-markt.de/Meerestiere/KOELSTRA-K...
400€
Mate s nim niekto skusenosti? Velmi sa mi paci
Je odpruzeny?

kiakocikovsvet
7. feb 2014

@mimacek až by mal byť ľahký a priestranný tak skúste si pozrieť Brio Go

jul11
7. feb 2014

@mimacek Brio go-v nejakej inej diskusii som citala,ze Brio go konci,ze to predali nemcom. Inak celkom dobre,ale mne sa nepacia tie male koliecka predne na ziadnom kociku.Teutonia-mala vanicka,sesterka musela dat cca 4mesacnu do sportiaku. Ja som malu vozila do 9mesiacov vo vanicke v zime vo fusaku a to mala cca 80cm. Ale to mam klasicky velky hojdaci kociar,ktory nie je lahky,ale prejde cez sneh,lad-Roan Marita. Potom mam aj Bebe Confort High Trek,ten je lahucky,lahko ovladatelny-ale je to trojkolka,niekto ich nema rad. tiez som mala vyhrady,ale potom som si u kamosky vyskusala a bolo to super. Vanicka sa da tiez upevnit do auta,tak na dlhsie cesty sme pouzivali,ale tiez tak do max 4-5mesiaocv,potom bola mala.Tak sme zimu preckali vo velkom kociku a na jar sme presli na High Trek sportovu cast, ktora sa da otocit do v smere aj proti smeru jazdy. Po skusenostiach by som mozno teraz este hladala kocik,kde sa sportova cast sklada priamo na kociku a netreba samostatne. Ale na tom High Treku je ta sportova cast naozaj lahucka a nezaberie vela miesta,ale ked ma clovek mensie auto alebo viac deti alebo bali vsetko ako ja,tak kazdy centimeter je dobry

mimacek
autor
7. feb 2014

Dakujem vam zienky, ste super, vela hodnotnych rad, urcite su napomocne.

jul11
7. feb 2014

@mimacek este ma napadli,ze mamky si pochvalulu Casualplay S4 a S3 a aj Concord Fusion a Camarelo. Je tu velmi vela diskusii,tak skus aj tam preklikat. kazdy ma ine ocakavania,poziadavky a financne moznosti. Prajem ti,nech si vyebries ten spravny

mimika1973
8. feb 2014

Ahojte, pripajam sa aj ja k diskusii. Co si myslite ak poznate o kociku CHICCO, Trio Living Smart? vyzera byt pekny, ale ci je aj prakticky to neviem, asi to bude tiez metsky kocik len tiez....