Skusene mamicky, poradte mi prosim. Snazim sa vybrat kocik pre dietatko, ktore sa narodi zaciatkom aprila. Precitala som si vela diskusii a pozrela stovky obrazkov a videi, ale je tolko typov kocikov, ze fakt neviem, ktory by som si mala ist pozriet na predajnu/kupit. Mam asi taketo poziadavky - sirka do 60 cm (v dome je malinky vytah), radsej stvorkolka ako trojkolka, najviac mi zalezi na klasickej vanicke - pouzitelna pripadne aj ako autovanicka, najlepsie polohovatelna, dalej pekna sportova cast otocitelna ku mne aj odo mna, kolieska vacsie ako golfove. Vyborna by bola pre mna moznost pripojit skejtik (pre moje dvojicky, ktore maju teraz 11 mesiacov a vozim ich v ich golfaci ale ked sa rozbehaju dufam ze sa budu vozit na skejtiku). Dalej velka strieska, ktora dieta aj zakryje v pripade necasu a nie je symbolicka. Este som si vsimla v diskusiach ze je dolezite odpruzenie, aby kocik nebol tvrdy ale neviem ci odpruzenie je vynimocne alebo ci ho maju kociky bezne. Potrebujem aj aby bol celkovo skladny a lahky, aby sa zmestil do kufra auta kde uz teraz vozime dvojickovske golfky. A cena - nie samozrejme ten najdrahsi 🙂 A este aby bol pekny farebny, nielen teraz vyrobcami tak oblubena cierna farba...
na velkost vanicky kasli. bude to letne dieta takze ziadne fusaky ani nic podobneho. kym pojdete do fusaku bude mat viac ako pol roka a to sa uz vacsina deti vozi v sportakoch. mozno jane ci concord alebo mutsy.
@tulina77 presne tak,,na velkost vanicky vobec nepozeraj...no neviem si predstavit dvojky na skejtiku-to bude krute 😅 aj ked asi inu moznost nemas
noa z tych podmienok veru tazko nieco poskladas 🙂 mna fakt nic nenapada
popozeraj si aj bazar,,mozno ti nejaky padne do oka ked je to inak odfotene ako v internetovom obchode 😉
No dvojky tak jedno na skejtik, druhe do nosica a babo do kocika, co to utiahne - tiez si myslim, ze jane, concord su dobra volba. No budete mat doma toho dost tie prve mesiace len co je pravda, drzim vsetky palce, nech to zvladnes.
Ahojki. Kočíkov je dnes naozaj veľmi veľa. Mňa skôr zaujala tá šírka do 60cm. To je pri dnešných "in" kočíkoch dosť problém. Skús si pozrieť značku Chipolino Gema. Ja som ho mala pri výbere kočíka na zozname pre celkom dobrý dizajn. Je to klik systém Vanička, autosedačka, športiak, super skladný, štvorkolka, otočné kolesá, dobrá cena, no slabšie odpruženie a menšie kolesá.
No odporučila by som a aj som potom kúpila Quinny Zapp. Sú to skladné "in"golfky, je to tiež klik systém, od verzie 2011 otočná polohovateľná sedačka (super systém) + autosedačka testovaná overená Maxi Cosi (používala som aj namiesto hlbokej vaničky - často sme chodili autom, a aj pri obyčajnej prechádzke vonku si dieťatko v nej spokojne hovkalo. Mala som k autosedačke aj originál fusak, takže nám to v pohode stačilo a na vaničku som si ani nespomenula. Od cca. pol roka sa dala použiť športová sedačka. Je max. skladný, lahký a úzky cca. 55cm. Zložený sa vmestil aj pod nohy na zadných sedadlách Fabie. Myslím, že sa dá dokúpiť aj skejtík a hlboká vanička, no to si skúste radšej overiť. Mínusy sú slabé odpruženie, malé kolesá (ako všetky golfky), no a cena. Za komplet športiak, autosedačka + fusak na autosedačku som dala okolo 500eur. Inak som bola najmä s praktickosťou max. spokojná.
Tak prajem veľa trpezlivosti a najmä nerobte si z výberu kočíka príliš veľkú hlavu. Byť maminkou sú oveľa príjemnejšie starosti. Držím prstíky. Ala.
ááá ešte ma napadlo.... Namiesto nepraktických striešok som používala obyčajný slnečník. Lahko sa pripevní na konštrukciu kočíka a dá sa natočiť a prispôsobiť na ktorýkoľvek smer a uhol svietenia slniečka. Je jedno, či používate s hlbokou vaničkou, autosedačkou alebo športiakom. A je samo "in", nie prehodené uteráky a plienky cez kočík, to je v móde kočíkov niečo hrozné🙂)).
Tak ešte raz všetko dobré. Ala
@katkazaborska @katy1979 @zuzikkaa @anjelicek26 @aliasia
baby, dakujem za odpovede, pozeram co ste mi odporucali. Premeriam este raz vytah a skusim dnes skocit sa pozriet do kocikova aj babylandu. brendon som uz omrkla minuly tyzden 😉
pre dvojky som od narodenia volila najlacnejsie riesenie pri kociku, ake som nasla (pologolfac s velkymi kolieskami a fusakotasky vsetko spolu za 350 euro), nemohla som dat vyse tisic euro za paradny duokocik ked som mala tak strasne vela vydavkov s oblecenim a vybavou - nemala som si od koho vecicky pozicat tak som si vsetko od oblecenia po vanicku aj postielky a milion inych veci musela kupovat nove a to hned dvojmo. Pre nove babatko mam vsetko oblecenie a vybavu uz nachystane, tak za kocik som ochotna dat viac, aj ked sa mi strasne nepacia dnesne ceny monokocikov. Dvojky su teraz vo faze, ze chodia sami okolo nabytku a sami dokazu aj stat, snad samostatna chodza nie je daleko. Kocikovania s troma babatkami sa celkom obavam, urcity cas urcite bude so mnou musiet chodit bud niekto z rodiny alebo opatrovatelka. Preto vaham nad malymi kolieskami pri monokociku, zda sa mi ze ked pripnem este skejtik, kocik bude asi velmi labilny.
Rozmyslam este nad takym riesenim ze kupit si iba hlboky kocik najprv - napr. Peg Perego podvozok a Navetta vanicka - a sportiak vyriesim casom.
Znacky sa mi pacia zatial Jane (ma ho kamaratka a tvrdi ze je ako Ferrari medzi kocikmi), Peg Perego (vraj Pliko je fajn kocik, aj Skate ma celkom zaujal len tie hrozne farby...), Quinny Zapp som si tiez vcera pozerala.
@tulina77 aj ja som mala taku dilemu, kazda mama to urcite riesi, kazda ma ine poziadavky na kocik, ale na 100% nam nevyhovie asi ani jeden, ale ja som si kupila baby jogger city selekt
http://www.babyjogger.com/city_select_lp.aspx
https://www.youtube.com/watch?v=OUQbMebYXCA
http://www.originalbabyshop.eu/porovnanie-baby-...
http://www.originalbabyshop.eu/main.php?action=...[cws_cataloque]=ordr&_relOrderType[cws_cataloque]=asc&myRelsstr[cws_cataloque]=&f[cws_cataloque]=84
@tulina77 ten hlboky ma tiez napadol,,alebo co tak nosit mimi v satke a dvojky v kociku?? 😀
alebo kup nieco taketo
http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
@zuzikkaa no, nosit mimco v satke, to si neviem predstavit... dva mesiace budem urcite rozbita po cisarskom, takze budem rada ked budem vobec ledva chodit ☹ dvojky boli mesiac predcasne a mali sme striktne instrukcie od lekarov a na rehabilitacii, ako musia stale lezat na rovnom, nesmieme posadzat, nepomahat pri chodeni, ziadne choditka, nosit iba predpisanym sposobom... vsetky taketo veci su pre donosene deti a mamicky, co maju iba jedno dieta a najlepsie po prirodzenom porode a este ho aj v pohode koja. Nic z toho nebudem splnat 😉
@tulina77 P&Teds , mimi do tasky jeden dole a priviazat skejt...
v teme sme mali viac mamin, co mali skoro po dvojkach mimi, alebo naopak, ale asi by ti povedali, že vela km sama nenarobis ...
keby si nemala výtah, tak Bumbrle a nan sa da kupit este pridavne sedatko
@juliagregor naivne si myslim ze dvojickovskeho alebo surodeneckeho kociku sa coskoro zbavim 🙂 vraj ked sa deti naucia chodit, aj tak uz v ziadnom kociku neobsedia... preto by som rada mala nejaky pekny kocik vyslovene pre jedno bejby a ten skejtik iba ako poistku
@tulina77 este ste malicki, nechaj si dvojkovy...maminy mali aj Cortinu, je dost velká, že ked tam mas mimi, tak tam posadili aj jedno dieta a druhe viedli za ruku...detom je uplne jedno v com sa vezu, hlavne je, aby si ty mala pohodlie....
@tulina77 mna zaujal tento, da sa k nemu co-to dokupit, tak mozno aj pridavne sedadlo alebo skejtik.....inak obdivujem ta....ja by som to nezvladla.......
http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
napis otazku na fb do maminiek, nech ti popisu ako chodili..
to vies, že nechcu sediet, ale lietaju a zhasnu ako unavene fakle a pojdes s mimi v kocariku a k tomu 2 unavene a kriciace deti, kt. sa ti budu plieskat o zem, k tomu budes mat milion hraciek, odrazadla.... 😎
kasli na krasu
v bazariku na Fb, jedna maminka daruje spojkz na kocik, skuste vyskusat, ci bz sa dali spojit spolu dvojkocik a mono, v pripade nudze
no to si tu dala taky zoznam ze sa obavam ze taky ani nenajdes 🙂 ja som vyberala podla vanicky.hlavne aby bola priestrana.nezalezalo mi moc na vahe kocika hlavne islo aby malo velke nafukovacie kolesa a v predu otocne ine ani za svet.sportova cast je uz na ukor vanicky alebo skor tym ze sa da otocit aj v smere aj v proti je mensia.tkaze jeden kocik nedokaze splnit vsetky nase poziadavky, tak to na nas vyroicovia usili aby si si pocas troch rokov kupila aspon dva kociky. 🙂 .ja mam este sportovy klasika skladny ale v zime skoro nepouztielny 😀 .drzim palce.urcite ti tu poradia skusenejsie maminky.