Ahoj maminky. Dostali sme autosedačku Cybex Aton a ja ku nej zháňam podvozok, aby sme ju mohli naplno využívať. Ale akosi sa v tom strácam. Na ktoré podvozky sa dá nakliknúť táto sedačka? Samozrejme okrem originál Cybex 🙂
Ďakujem za každý koment.
@lavender21 dakujem, pozriem aky mas kocik 😉
Autosedacku sme dostali do daru, paci sa mi a je mi luto ju nevyuzivat plnohodnotne. Len si neviem predstavit, ze pridem do obchodu a tam mi budu vediet poradit a skusat ci pasuje na ten podvozok 😕
A zasa kupit podvozok cybex za 600€ sa mi zda uz moc 😀
Ale ani v bazare nie je.
@monikags podľa mňa by ti aj v obchode vedeli poradiť... 😉 ale priznám sa že ani neviem kde predávajú samostatné podvozky... Ale tá sedačka je ozaj často kupovaná, takže tie adaptéry robí väčšina výrobcov 😉 na podvozok ku kočíku čo máš, ak teda máš, by to určite nešlo?
Cybex pasuje na adaptery pre autosedacku Maxi Cosi, maju rovnake uchytove body. Adaptery pre Maxi Cosi vyrabaju takmer vsetky znacky, takze si mozes vcelku vyberat, urcite sa da nieco kupit aj tu na bazari, ak chces len podvozok.
@lavender21 ja mam este po synovi kocik Concord Neo, ale zial nikde som sa nedocitala ci sa nan da zapojit tato autosedacka ☹
@monikags ja teraz predavam bugynu cybex callisto..ked das adaptery,tak je to travelsystem cybex...len neviem ake mas poziadavky na podvozok (terenny,alebo lahka konstrukcia)
@monikags ak je to tak ako písala @uhnakova a je to adaptér ako na Maxi Cosi, tak ti stačí dokúpiť adaptér. Napríklad tu http://www.buggies.sk/concord-adapter-maxi-cosi...
Pokiaľ objednáš cez internet môžeš do týždňa vrátiť, tak najlepšie bude to vyskúšať. Na českých stránkach som našla že by to malo sedieť aj na Maxi Cosi aj Cybex všetky sedačky. Poprípade sa tam dá poslať otázka, tak sa skús priamo u predajcu toho adaptéra opýtať. Vyjde to určite lacnejšie ako nový podvozok 😉
@monikags co znamena v tvojom ponimani "podvozok". Aky mas kocik? Cybex vajicka sa daju nakliknut s adapterom takmer na kazdy kocik znameho vyrobcu. Takze ak uz mas kocit, pogoogli, ci sa neda nakliknut aj na ten tvoj.
A este. Co je "plnohodnotne" pouzivanie vajca? Plnohodnotne ho pouzijes na prepravu dietata v aute na co je vlastne vyrobene (popripade este tak prenos k lekarovi atd.).
@yanni podvozok myslim konstrukciu kocika, na ktory sa naklikavaju vsetky 3 casti(vanicka, sportova, vajicko)
Ja mam kocik Concord Neo.
Plnohodnotne vyuzivanie znamena, ze vajicko nebudem mat stale v aute, ale ze si ho mozem nakliknut kedykolvek na kocik a ist napriklad do mesta. Navyse ja ho budem denne pouzivat, kedze dcery vozim do skoly, odstavim auto na parkovisku, nakliknem na kocik autosedacku a idem ich odprevadit az ku skole. No a poobede to iste. No a to iste pri synovi, ktoreho rano odprevadzam do skolky. Nechcem dieta nechavat v aute ani na minutku.
@monikags nie je to jeden adapter pre vsetky kociky, treba kupit adapter pre konkretnu znacku kocika, ty si pisala, ze mas Concord, takze by ti pasoval adapter z odkazu @lavender21, pre istotu kopirujem odkaz znova: http://www.buggies.sk/concord-adapter-maxi-cosi.... Mozes is vybrat aj iny obchod, staci zadat do googla adapter Maxi Cosi pre kocik Concord a vyhodi ti odkazy na obchody.
@yanni u nas bolo nakoniec vajco jedina zachrana .. vanicku sme takmer vobec nevyuzili kedze dcerka mala silny reflux a vrestala tak ze som sa bala vyjst von 😢 po tom co mi doktorka radila ze nech ju necham spat vo vajci kludne v noci (co by teda vobec nefungovalo, doma spala hlavne na mne v satke a vedla mna), tak som si povedala ze prezije aj prechadzky a vylety vo vajci. velka vdaka za nakliknutelne vajco. ale jasne ze ked ma niekto normalne dieta, tak lepsie je vozit v priestrannej a rovnej vanicke
@meluela ved jasne, ked ma tieta roblem, tak ho nenecham trapit sa. Ale zase, nechat dieta spat v noci vo vajci, no ja neviem. To uz radsej na sebe. Aj ja som tak prespala 4 tyzdne s copanou na prsiach. Ona nemala fakt ze nic, ziadny reflux, uplne zdrave dieta ale jednoducho 4.-8. tyzden den a noc revala, zaspala mi fakt len polozena na mne a ja v polosene. A to jeje vyvreskovanie preslo zo dna na den. Dodnes neviem, co jeje bolo.
Sesternicin maly mal tiez silny reflux, doslova vrieskal prve tri mesiace v jednom kuse. Ona ho nosila ale ani to velmi nepomohlo. Jej by ani vajco nepomohlo (vtedy este tie adaptery nebolo), nemohla ho nikde polozit, inak reeeeev.
Takze to len skusat, co pomoze. Fuuuuuu
@yanni vsak to aj mne prislo drsne ze spat vo vajci .. ale asi by som ju tam aj dala kebyze nereve aj tam ... vajco ako-tak akceptovala iba v pohybe na kociku, v aute ani velmi nie, tam vrieskala tiez. my sme mali tiez aj dni ked revala aj na rukach, uz sme boli vela krat zbaleni na urgent ze to uz neni normalne a potom si grgla a na chvilu prestala revat. presne, tie prve tri mesiace to bolo uplne psycho, dalsie tri trosicku lepsie a odkedy je tuhsiu stravu a vie sa sama dostat kam potrebuje tak sa vacsinou krasne usmieva, hoci volna mi vela nenecha 😅
Ak by mal niekto zaujem, predavam:
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/vq8xo2/...
@chellina pasuje ti to na Britax podvozok? Ja mám Britax b-motion 4 a nvm, či mi to bude pasovať..vopred ďakujem 😁
@yanni tak ta q-ckova je aktualne najlepsia v svojej triede🙂 takze predpokladam ze aj tato funkcia je plne funkcna... ja som tiez autosedacku vela vyuzivala na chodenie na nakupy a pod. ... akonahle som dietatko prekladala do kocika tak som ho zobudila, cize mne sa ta funkcia velmi paci🙂
@monikags Ja mám kočiarik Junama a dokupila som si len adaptér, aby sa mi autosedačka Cybex Aton dala nasadiť na podvozok. Keďže je to celkom predávaná autosedačka tak väčšina výrobcov kočiarikov robí špeci adaptéry aby to šlo nasadiť. Ale teda podvozok k nej som kupovať nemusela takže neviem ako by som na to šla. Asi vybrať nejaký ľahký, skladaný a overiť či to cez adaptér pôjde nasadiť 😉