Ahoj dievčatá. Keďže čochvíľa rodim a u nás stále pretrvávajú mrazy cez deň aj -10 a silný vietor tak rozmýšľam či môžem použiť pri prevoze z pôrodnice domov do vajíčka obyčajný veľký fusak od elodie details. Do vajíčka sa vojde (akurát samozrejme na konci pretŕča) , diery na pasy má tiež tak nevidím dôvod prečo nie. Akurát že ešte som nikoho nevidela takto vajíčko s fusakom používať tak nechcem byť za blbca 😀 príde mi to byť fajn že babatko bude mať pekne okolo seba vyplnený priestor a nebude ho toľko prefukovať keďže mame aj striešku a nemusím babušiť tolko ako s overalom a
dvomi dekami. Povedzte mi niekto prosím že Niesom jediná 😀❤️
@darinelainey určite nebudeš za blba, ja používam dodnes fusak do autosedačky a to už máme autosedačku od 0 - 18 kg.
Aj ja som mala fusak do vajicka, ale bol kratky. Ale myslim, ze ked to tebe nebude vadit, ze pretrca, tak ostatnym to moze byt uplne jedno. Len je otazne, aky je tazky, ci nebude pri neseni v rukach vajicko naklanat. V aute je to jedno, len ten prenos do auta.
@darinelainey Ahoj, ja tiež využívam fusak v autosedačke, takže normálka.
Ja som vajíčko používala minimálne, ale mala so v ňom fusak vhodný do vajíčka.
Tento mať môžeš, hoci nie je vhodný do vajíčka, takže ak ho plánuješ využívať dlhšie s fusakom, tak by som si kúpila taký, ktorý do neho aj patrí.
@darinelainey Ten fusak nie je prispôsobený na vajíčko. Fusak do vajíčka áno, ale nech je taký, ktorý je nato prispôsobený a nie je prvý čo Ti padne do ruky. Všimni si tie riady pri pásoch, vajíčko takto ani nespĺňa bezpečnostné kritéria o pohodlnosti ani nehovorím.
Ja som tiez tak brala maleho z porodnice ze som mala fusak vo vajicku.
Ten fusak by sa mal používať len v 5 bodových autosedačkách. Do vajíčka vôbec nepasuje.
My máme tiež fusak v autosedačke a plánujem aj druhý do autosedačky, ale zase by nebolo odveci pozrieť, či je ten, ktorý vhodný na danú kategóriu autosedačky.
Súhlasím s vyššie uvedenými príspevkami, tento fusak absolútne nie je vhodný do vajíčka a mne sa neosvedčil ani pri novorodencovi.
Samozrejme je mi jasne že nieje na to stavaný. Ide iba o špeciálnu situáciu kým je takáto potvorská zima. V podstate možno iba jednorazova záležitosť. Nie o pravidelné využívanie . Máme aj fleecovú zavinovacku priamo do vajíčka ale nieje tak teplá. 🙂
Nasa sa narodila v decembri a domov som ju brala v zimnom overale a prikrytu dekou. Po pozreti videa nizsie by som to zvazila, ze ako by som ju obliekla, ak by som ju brala domov teraz...
https://www.today.com/video/car-seat-alert-a-wi...
Pozri si video (staci po 1.minute). Crash test s naobliekanym dietatom v autosedacke. Nie je to bezpecne, tam narvat tolko vrstiev, ktore tam 'nepatria'. Ten crash test je robeny ri rychlosti cca 50km/h. Ja sa pre toto snazim nasu malu naoblekat co najmenej a radsej ju prikryjem dekou, alebo sa snazim vykurit auto dopredu.
No podla mna to nie je dobry napad, ten fusak moc nezapnes, ked tam das babo, to radsej ten fleecovy a na to deku prehodit, ale mrazy maju byt do vikendu, potom sa ma oteplovat a kedze si este ani neporodila, takze kym pojdete z porodnice, mozu byt aj plusove hodnoty
@darinelainey lenze nahoda vie byt mrcha... kebyze ste sa autom prevratili, tak ti to babatko odtial vypadne, pri nejakom "len" naraze hoc aj v meste nebude dobre fixovane . novorodencekovia su velmi krehucki, radsej teplo obliect (ale nie overal, skor teply svetrik atd) a dat tu fleecovu zavinovacku, pripadne prehodit deku.
ja som tiez pouzivala fusak vo vajicku, trcal a bolo mi to jedno, ale tie pasy tam sedeli tak, ako maju cize 5 bodov, nie 3, ako je to tu.
Však, ak budeš mať fleecový fusak, deku a príp. nánožník to Ti stačí. A keď pôjdete domov, už -20 zrejme nebude.
Hlavné je ze ma diery na popruhy. To že vytŕča von určite nevadí. Aj ja som niesla malú tak isto vo veľkom fusaku vo vajíčku.