Nový vs. používaný kočík

nikiki29
3. júl 2018

Ahojte, práve riešim kúpu kočíka. Ani mi nejde tak o konkrétnu radu modelu skôr o všeobecné výhody/nevýhody používaných kočíkov.
Riešime nový kočík vs. používaný za momentálne tú istú cenu. Používaný je značkový (Bébé) a nový bežne stojí 3x viac ako ten náš lacný... čiže (predpokladám) oveľa vyššia kvalita.
Ktorý a podľa čoho sa rozhodnúť najlepšie?

miriama11
3. júl 2018

@nikiki29 ja mam pouzivany bugaboo a neni ziaden problem.nic znicene ani vyhrkane.ako novy a o dost lacnejsi, za mna je to 👍🏻

norulakp
3. júl 2018

jednoznacne pouzivany a radsej si vybrat kvalitny/pouzivany ako lacny/novy. Tam nie je o com diskutovat.

ellca123
3. júl 2018

tiez som mala pouzivany a OK

conspi
3. júl 2018

@nikiki29 mali sme používaný Camarelo a bola som maximálne spokojná. Bol ako nový a ušetrila som 🙂

moonlight1210
3. júl 2018

@nikiki29 pri pouzivanom riskujes viac veci. Napriklad porusenu geometriu (ako pri aute po havarii). Spociatku to nevnimas, a potom zistis (hlavne ked je v nom uz tazsie dieta), ze podvedome tlacis na jednu stranu, lebo kocik sam od seba stale jemne zahyba do boku.
Staci, ak predchadzajuca majitelka nim vrazi silnejsie do obrubnika.

A isto by som ho vyskusala hned na mieste poskladat a rozlozit. Ci nic neseka, nezadrhava, ci vsetko hned zaklapne na miesto a netreba “len trochu viac potiahnut/zatlacit, ale inak je to ok.”.

kika831
3. júl 2018

@nikiki29 ja som si kupila pouzivany Hartan, ale nebola som s nim spokojna. Nakoniec som si kupila 200€ chicco novy a bola som maximalne spokojna. Takze je to asi individualne podla toho co od kocika clovek ocakava. Podla mna sa da kupit aj dobry kocar za normalnu cenu.

nikiki29
autor
3. júl 2018

Tak ho asi predsa len pôjdem vyskúšať ako funguje a vyzerá naživo... hlavne toho skladania sa bojím v akom bude stave, lebo predsa len ho majiteľka určite denne skladala hore-dole 🤔

radusiq
3. júl 2018

Ja som mala 1 novy (nebol lacny) a siel z domu hned ako som prestala pouzivat vanicku. Potom 2 pouzivane ktore som vyuzila ovela viac a este posunula dalej. Kupovala som ich s tym ze po prvej skusenosti si radsej vyskusam pouzivany a ked tak ho predam a kupim si taky isty novy, ale vobec nebolo treba tie dva pouzivane boli skvele (nechala som si oba, nevedela som sa rozhodnut ktory bol lepsi)

miku1
3. júl 2018

@nikiki29 Ja som mala trojkombináciu Cam, kupovaný používaný, len asi 2 mesiace. Ušetrila som kopu peňazí, využila som ho pri oboch deťoch. Predala som ho, takže tá cena za kočiar sa ešte ponížila.

bubinko1506
3. júl 2018

Ja som kupovala vsetky 3 nove - zial s dvojkocikom sa musim prisposobovat vytahu. Trojkombinaciu som pouzivanu, s vhodnymi rozmermi nenasla, zvysne 2 boli kupovane za akciovu vypredajovu cenu

shades3
3. júl 2018

No ja pri prvej dcere pouzivany “ako novy”, manzel ho chcel aj pri druhom a to sa moji rodicia rozhodli kupit nam novy - riko brano... je to z tych lacnejsich, trojkombinacia za cca 450 eciek cez net... a je teda uzasny, ked ho porovnam s tym pouzivanym tak mega rozdiel... Aj buginu sme mali jednu novu (naprd) a jednu pouzivanu, tam zas pouzivana sla lepsie, ale vyzera chudina hrozne... Podla mna naozaj dobre vyskusat je zaklad, aby sa ti dobre keroval, mal vhodne kolieska na tvoj teren a lahko sa ti skladal...

samanta44
3. júl 2018

@nikiki29 radšej používaný veď daktore mamičky používajú kočík pol roka a potom ho predávajú za polovicu takže za mňa zbytočne kupovať nový za dakedy nenormálny cenu

deti95060810
3. júl 2018

za mňa nový...

jankalukasova
3. júl 2018

Podla toho co od neho chces.. ja mam jedneho lacneho poliaka (bexu) a k nam na dedinu, na makadam a polnu cestu si neviem nic lepsie predstavit.. ale kedze to bol lacny kocik (430€) kupila som novy, potom som mala jeden s tzv. korytkom, lebo mala dlho nesedela, ten bol super aj ked jazdeny, potom som mala novy sportak, ktory vozim v aute. Ten bol super ale dcerka je velka a musela som ho vymenit... opat za jazdenku.. ale som velmi spokojna.

siska53
3. júl 2018

@nikiki29 ja som kupovala novy..a vydrzal tak super,ze sa nasledne vyuzil pri druhom,kde uz bol sice pouzivany,no a este som ho aj predala.

Buginu sme mali po jednom mozno dvoch detoch ako doplnok ku kociku a ta vydrzala aj moje dve deti.. a hoci vyzerala strasne,deti,aj cudzie,ju milovali 🙂

fantaghiro21
3. júl 2018

Zavisi, ako dlho ho chces používať. Všímam si, že je nejaka obluba kupit kocik, a po 2 mesiacoch vymenit. ...
ja som si prvy kocik od narodenia kupila používaný.(2 kombinacia)S tým, že som ratala, že dcerka vyrastie, a budem už vedieť viac, čo od kočíka očakávať. Prvý kočík som používala 9 mesiacov (nakolko dcerka je predčasna a tým drobnejsia) Však bol strašne ťažky, nakolko v bytovke nemame výtah, nevladala som ho niest.
Nový kočík z obchodu mám už 5 mesiac a neplanujem ho vobec meniť.🙂 Pokial by sa mi nepokazil na totalku...

beton
3. júl 2018

@nikiki29 všetky kočíky som mala používané a potom predané. Spokojnosť. Hlavne treba zistiť, ako ním majiteľka zaobchádzala (či chodila po nákupnom centre alebo po Tatrách), či ho každý deň nedrgľovala po schodoch, lebo nemá výťah a pod. Keď má v byte zviera alebo fajčia, tak môže dosť smrdieť.... a keď takéto muchy vychytáš, budeš isto s kúpou spokojná.

nikiki29
autor
4. júl 2018

Človek by čakal ako jednoducho sa rozhodne a ono to nie je take ľahké 😂
@fantaghiro21 no ja sa určite nechystám meniť kočík po 2 mesiacoch (ak to nebude naozaj nutné) a najradšej by som ho využila na maximum... preto sa rozhodujem čo kúpiť aby som to neoľutovala.
@beton majiteľka mi písala že je “ako nový”, najviac používané bolo vajíčko, vanička takmer nepoužitá... no kto by napísal chyby keď chce predať 😁 ich chlapec je už veľký a kočík predávajú teraz, takže je možné že bude dosť používaný aj keď na foto sa nezdá.
Máme to hodinu cesty, takže sa pôjdeme pozrieť osobne a zvážim to... mať “značkový” ale rozhrkaný určite nechcem.

saja1
5. júl 2018

Ja pristupujem metodou - kupim novy kocik-samozrejme sme to asi 5 mesiacov studovali 😆viem co kupujem, mam zaruku, nic nie je osuchane pokrivene znicene. Vzorne sa onho staram 😀 potom ho predam. Nakoniec ma to stoji o malo viac ako pouzivany, ale v podstate bez rizika. Ale keby som nemala dost penazi na kupu noveho kvalitneho kocika, kupim radsej stary kvalitny, ako novy lacny.

ebi88
5. júl 2018

To asi zalezi aj od znacky, mame concord wanderer kupovany novy uz pouzivany polroka, a teda po umyti je furt jak novy. Kolieska aj konstrukcia aj sedenie, nehrkoce vobec, proste je ako teraz rozbaleny, klop klop (to je moj milasek ten kocicek ;) Do drahsej znacky by som sla aj do uzivaneho. Ale sla by som pozriet osobne.

eeffka
5. júl 2018

@nikiki29 treba vyskusat. Ja som z principu kupovala len jazdenky a vystriedala som 4j. Najviac som vyuzila posledny golfac skladatelny do uplneho lahu za 20ku a este som ho predala za 10. Prezil s nami 2leteske dovolenky stanovacku aj sidliskove hrkanie
Pre mna bolo podstatne rychle skladanie nakolko som vela chodila autom.