Neuznanie reklamácie zlomenej rúčky kočíka

sofiiina
27. aug 2016

Dobry den maminky,v skratke,v juni 2015 sme malej kupili sportovy kocik ABC Design Cobra Plus,stal cca 550 eur,co nie je malo,cca po roku sa mi v ruke zlomila v strede rucka(na rucke v strede je brzda a z pravej strany mi to zostalo v ruke,este ma to aj porezalo,vid foto).Po cca 3 tyzdnoch od reklamacie nam zaslali zamietavu odpoved s tym,ze ide o neodstranitelnu mechanicku vadu a na nu sa reklamacia nevztahuje,mame si vraj pre kocik prist,poslali sme im teda odstupenie od kupnej zmluvy,kedze teda ide o neodstranitelnu vadu a kocik je nepouzitelny,oni sa totiz opierali o posudok nejakeho servismana z Budapesti..zase list,ze trvaju na svojom a mame pre kocik prist,lebo nam budu uctovat skladne a zoznam firiem,kt su autorizovane posudzovat stav veci..co teraz?kocik musime vyzdvihnut,ale mame ist dalej do toho,ze ho dame preskusat tym firmam,alebo rovno sud?alebo SOI?Dakujem za rady,peknu sobotu prajem;)

pribinak
27. aug 2016

Zavolala by som na SOI a aj na Fórum spotrebiteľov a poradila sa s nimi

sofiiina
autor
28. aug 2016

Dakujem pekne,zajtra tam zavolam

katka253111
28. aug 2016

Fuh tak to je sila

bzuco
28. aug 2016

Reklamovali ste u predajcu alebo priamo u výrobcu? ?

1981mirka
28. aug 2016

Zavolaj na soi. Teleonne cisla su na nete. Urcite Ti poradia ako dalej. Mne velmi pekne poradili ohladom kocika. Dokonca aj viac ako im uklada povinnost.

draik
28. aug 2016

Keďže bola reklamácia zamietnutá na základe odborného posudku, môžte si dať spraviť vlastný posudok. Ak ten ukáže opak, Vašu reklamáciu budú musieť vybaviť kladne.

sofiiina
autor
28. aug 2016

@bzuco U predajcu a oni sa tvaria, ze ich servis je autorizovany aj na posudzovanie kocikov tejto znacky..asi mi ostava len dat si urobit vlastny posudok, len bohvie kolko to stoji

sofiiina
autor
28. aug 2016

@draik o tom, ze bol posudok, z ktoreho vysledok je jedna veta odborny, silne pochybujem, kadzopadne dakujem za radu, zavolam na SOI a poradim sa ohladne urobenia vlastneho posudku, pekny vecer

daduska3
28. aug 2016

@sofiiina Asi si kupovala v B...ne v Rači, či?
Mám pocit, že na SK je autorizovaný servis Babyland, skús sa s nimi poradiť. Obávam sa však, že ak aj oni ti dajú posudok, že sa jedná o výrobnú vadu, tak je to "slovo proti slovu" a potom jedine súd.

fokuska
28. aug 2016

Ak sa ale jedna o vyrobnu vadu, tak su povinni vratit peniaze alebo vymenit vyrobok za novy. Alebo sa mylim?

fokuska
28. aug 2016

Pardon, citam ze neodstranitelna mechanicka vada. Ak je vada odstranitelna tak sa vyrobok opravi, ak nie, tak vratit peniaze alebo vymenit za novy. Je niekde v kupnej zmluve napisane ze na toto sa zaruka nevztahuje?

jeennyv
28. aug 2016

@sofiiina ak nie si spokojna tak urcite soi, ale oni s tym tiez vela nespravia, uz som sa na nich pri niektorych reklamaciach obratila a nic moc, v buducnosti ti radim uz na zaciatku reklamacie pytat sa aky je presny postup, co ak toto a toto...a ukazat im, ze sa nebojis, ze ako co mas s takym vyrobkom robit, ked ti neopravia atd. trochu ich pritlacit..mne sa potvrdilo pri poslednej reklamacii, mali plne usta kecov, ale ked videli ze nepochodia nakoniec mi to schvalili a islo o sperky...prajem vela pevnych nervov a hlavne nech to dopadne dobre...

sofiiina
autor
28. aug 2016

@fokuska v kupnej zmluve nie,ide tu skor o slovo proti slovu,kedze ja tvrdim,ze som s kocikom zaobchadzala uplne bezne a setrne a oni sa tvaria ze za to mozem ja..otazka je ale ci je na mieste dat robit posudok firmam kt mi oni napisali alebo sa rovno sudit..ci nebudu poplatky stat viac ako suma,za kt som kocik kupila..🙂

jeennyv
28. aug 2016

@sofiiina co sa tyka poplatkov tak sa to neoplati, sudy sa mozu tahat aj roky, poznam jedneho co sa natahuje o pokutu z dopravneho podniku uz niekolko rokov, ako chapem ho, ze mu ide o pravdu, ale tu pokutu uz davno x raz preplatil...

fokuska
29. aug 2016

@sofiinna cize tvrdia ze mas akoze taku silu ze si to ty prelomila, alebo nieco take? To je divne ale posudky sa asi neoplatia - neda da podla mna zistit ktora firms by urobila objektivny posudok :(

pietra
29. aug 2016

kedysi platilo, neviem ci este stale plati, ze ak si kupujuci nechal urobit posudok a ten ukazal, ze ide o vyrobnu vadu, tak predajca / vyrobca musel reklamaciu uznat a zaroven aj preplatit naklady na posudok.
najlepsie naozaj kontaktovat soi, oni poradia prave v tychto veciach - kde si urobit posudok, kto znasa naklady na posudok atd.

sofiiina
autor
29. aug 2016

@fokuska prave idem odtial a dokonca aj vyrobca tvrdi to iste..ze som kocik uzivala neprimeranym sposobom a na to sa reklamacia nevstahuje..

fokuska
29. aug 2016

@sofiina no to je najlepsie povedatzeuzivas kocik neprimeranym sposobom, ale co to znamena podla nich? Ze ho hadzes o zem, alebo sa na tu rucku vesas celou vahou ze sa zlomila? :(
My sme si svoje uzili s reklamaciou telefonov a ja naposledy s tabletom a mam pocit ze servisy schvalne davaju take posudky a ty nemas sancu dozvediet sa pravdu.

Nukaju ti teda moznost mimozarucnej opravy, ked sa na toto zaruka nevztahuje?

draik
29. aug 2016

@sofiiina
Náklady na odborné posúdenie a všetky nevyhnutné náklady (napr. poštovné), ak sa rozhodne pre kontra posudok, Vám bez ohľadu na výsledok bude musieť preplatiť predávajúci.

sofiiina
autor
29. aug 2016

@fokuska Neponukli mi tuto moznost,ale obratila som sa aj priamo na vyrobcu,kt tuto moznost spomenul,uvidime co odpise..

sofiiina
autor
29. aug 2016

@draik to je dobre vediet,dakujem,mohli by ste mi prosim napisat aj zakon resp iny predpis kt im tuto povinnost uklada?vdaka

draik
29. aug 2016

@sofiiina
§18 ods. 7 zákona o ochrane sapotrebiteľa (250/2007 Z.z.). Vychádzam z toho, že reklamácia bola po roku od kúpy.

sofiiina
autor
29. aug 2016

@draik Dakujem pekne

mau
29. aug 2016

@sofiiina skús sa obrátiť na Združenie slovenských spotrebiteľov, budú ti vedieť poradiť akreditované laboratórium na vyhotovenie odborného posudku. My sme v minulosti reklamovali koberec. Reklamácia bola zo strany obchodníka zamietnutá. Obrátili sme sa na textilné laboratórium, kde nám vyhotovili odborný posudok. Na základe uvedeného posudku musel obchodník reklamáciu uznať, navyše nám musel v plnom rozsahu uhradiť náklady na znalecký posudok a prepravné (náklady na dopravu do laboratória a prepravné náklady súvisiace s opätovným zaslaním predávajúcemu).

sofiiina
autor
29. aug 2016

@mau Dakujem,obratim sa na nich