Nafukovacie alebo penové kolesá?

jarkam721
19. júl 2018

Zdravim. Chcem sa spýtať mamičiek,ktoré majú dobrý prehľad a vlastne skúsenosti, aké asi kolesá sú lepšie? Na kombinovaný kočík. Penové či nafukovacie kolesá? Nejaké plusy mínusy?? Ďakujem za každú radu.

asia83
19. júl 2018

V živote by som si už kočík s nafukovacími kolesami nekúpila. Je tam totiž potrebná údržba (nafukovanie kolies, výmena či plátanie duše pri defekte). My sme už dve duše menili, nie je to lacná záležitosť, pretože sa proste sfukovali a aj defekty mali. Ventily sa postupne deformujú, dezén na kolesách odretý neustále. Proste katastrofa. Ja som si neuvedomila ako dlho budem ten kočík používať a ako často. Však každý deň aj zo 4 hodiny ten kočík ide. A bola som optimistka, že to bude pre dve deti. Nazdar. Ak mi toto prvé vydrží, budem rada. Nafukovacie nie. Taký, nech je to plná guma, ani plastové by som nekupovala.

sasunka
19. júl 2018

@jarkam721 Ja mam zas uplne opacny nazor 🙂 Prvy kocik bol s penovymi a uplna katastrofa, kazdy kamienok bolo citit, ziadne perovanie. Slovenske chodniky su proste teren 🙂 Druhy kocik sme kupili s nafukovacimi a ten rozdiel bol neskutocny. Ale do auta na rychle presuny mame skladny kocik Valco Snap 4 bez nafukovacich. Treba si to poriadne vyskusat, pochodit viacero obchodov. Ja som citala milion diskusii a riadila sa pri vybere tymi radmi a spokojna som s penovymi nebola.

vandica
19. júl 2018

No ked vybrat z tychto dvoch tak jednoznacne nafukovacie. Ale naj by boli gelove. Napr. kocik zn. Bexa ich ma. Maju vlastnosti nafukovacich, no nedostanes defekt nikdy, nehrkocu a nezoderu sa ako umele resp.penove.

kreata
19. júl 2018

Podla toho na aky teren ich budes pouzivat. Ak hlavne do obchodov nakupnych centier a po celkom dobrych asfaltkach myslim ze stacia penove. Ak castejsie do parkov ci prirody s co i len trochu nerovnym terenom ci strkovou cestou jednoznacne nafukovacie. Ale aj tak celkovo i pre komfort babatka tlmenie otrasov kvoli chrbtici by som odporucala nafukovacie pripadne tie gelove.

candii
19. júl 2018

Ja som mala vsetku kociky s nafukovacimi, momentalne pouzivam sportiak a ten ma nafukovacie, mam ho od r.2016, vozi sa v nom uz druhe dieta. Nikdy nemal defekt, asi 2x som dofukovala kolesa. Za mna urcite nafukovacie.

martina2ve
19. júl 2018

Ja som mala prvy kocik s kombinaciou nafukovacich a gumenych... samozrejme v predu hrkali a zadne boli tichucke, druhy kocik mal iba 3nafukovacie a bol perfektny. Teraz mame opat male babo a mame s gumenymi, po 3 mesiacoch od novoty hrkaju... a mame este jednu buginu v aute ktora ma gumene male kolieska a tie su Ok nato ze je to pouzivany starsi kocik... podla mna zalezi od znacky ,cize kvality materialu
Nestalo sa nam ze nafukovacie kolesa mali defekt, akurat sa dofukli ked bolo treba...ten prvy kocik co som spomenula s kombinaciou( gum. a nafuk.) mi vydrzal 9 rokov pouzivania od mojho syna, kamoska ho mala,deti mojej sestri,moja druha dcera a teraz som ho darovala svagrine.. stale v super stave nato ze sa nesetril 🙈

siska53
19. júl 2018

@asia83 a to co si mala za kocik??? Ja som.mala nafukovacie a mali sme.jedem jediny defekt,aj to az pri pouzivani pri druhom.dietati,ten som si ja ani nevsimla,az muz a sme.s nim.isli na opravu,,dieta v nom..stalo to dakych 7 eur.. a tak max.1-2x do roka dofukal gumy, viac nebolo treba.

Do penovych sa vraj kamienky zabodavaju. Na tom.otrasnom.sportiaku boli krpate kolesa a veru tam.dake kamienky aj boli pozapichovane..
@jarkam721

asia83
20. júl 2018

@siska53 Ešte mám. 🙂 My tiež s mužom nechápeme, čo sú to za kolesá. To, že hrdzavejú, ani nehovorím. Ja ho fakt denne 4 h používam, ide 4 h vkuse, ale zase nebývame na lazoch, ale v meste. Malá je ťažká, nákupy ťažké, možno aj to. No i tak sú tie kolesá proste brutálne nekvalitné. Nebol najlacnejší ani najdrahší.

tanikka
20. júl 2018

penové moc do mesta nie súúú. budeš štrkotať na každom kroku. radšej by som šla do tých nafukovacích

senta_sofia
20. júl 2018

@jarkam721 ja mam aj nafukovacie, aj penove velke, aj penove malicke, dolezite je, ci su odpruzene, od toho dost zavisi, ako bude kocik sediet na ceste. Do terenu sa mi osvedcili vacsie, chodime aj na tury, ked byvas niekde, kde byva v zime viac snehu, daj si na to pozor, male nepretlacis

danusskaaa
20. júl 2018

@jarkam721 moj pohlad... penove - záleží ake. Su lepsie a horsie. Napr. jeden kocik ma sice umelé (akoby gumene) kolesa a su vpohode. Ďalší s tym istým typom kolies je des. Je to mäkká guma a preto sa do nej zapichavaju kamene a hrkoce co pri predošlom nemam problem s týmto. Nafukovacie - záleží od vrchnej úpravy ale su na udrzbu náročnejšie. Treba ich casom vzdy dofukat a davat pozor na defekt. Treba si kolesa všímať, ale nie je to najdôležitejšia vec kocika.

jarkam721
autor
20. júl 2018

Ďakujem všetkým za rady. Bývame v meste ale ani obchodné strediská má nelákajú skôr klasika. Park hrádza ap.

danusskaaa
20. júl 2018

Pre upresnenie za mna naj taketo nieco. Nie je to nafukovacie, ale ani pena ci umelé hrkalky. Je to tzv. tvrdena guma. Ja to mám na bugaboo kociku a nestresujem kvoli defektu, nehrkocu a ani kamienky sa do nich nezapichavaju

tami2014
20. júl 2018

Za mna tiez urcite nafukovacie. Aj defekt sme mali, ale napriek tomu na ne nedam dopustit.

lubik87
20. júl 2018

@siska53 nezáleží že aký.mala.kocik ale.po akých udržiavaných cestách chodí....ja mám napr penové kolesa ..majú 7 mesiacov cca a od tých malých kamienkov z posypu co stale.mame.na.ceste mám kráter za kraterom :( takýmto.stylom môžem.do.roka.kupovat nové...

siska53
21. júl 2018

@asia83 tak.neviem..ja som.v meste,ale chodili sme.po roznych terenoch ,kamenoch, tu je kopec znicenych chodnikov,sama trhlina,nikdy som.ich neobchadzala,kedze kolesa velke,kocik krasne perujuci,co sa ten navlacil nakupov! A super vydrzal,este som.ho predavala a lutovala,ze ja nemam.este jedno dieta.. bol perfektny..
Ako ok,aj na nemoznom.sportiaki tie kolieska nrjak vydrzali,ale boli male, nieco pochytali,ale zosdna katastrofa,no tazko sa s nim.po takom.terene chodilo,to som.uz musela obchadzat tie trhliny,ak som.zabudla,ze nemam ten moj perujuci, chuda dieta.. takze moze byt to aj kvalitou,ja som kupovala taky stredne drahy.. vyhliadnuty uz davno..

siska53
21. júl 2018

@lubik87 ako som.pisala vyssie..tu je teren katastrofa,aj ked je to mesto, ale boli sme aj po lesoch a po kamenoch..nakupy.. vsetko vydrzalo..aj som.ho predala este..

asia83
21. júl 2018

@siska53 Môžeme si vymeniť značky, pozriem si to na internete. Môj je Kajtex Vertigo. Je pravda, že keď malá vážila menej, kočík bol nový, tak sme v podstate len raz za polrok dofukovali kolesá. Teraz malá váži 15 kg, fúkam ich každú chvíľu. Vadí mi tiež, že ho musím nakloniť, celú váhu zdvihnúť na seba, keď s ním chcem zabočiť.

siska53
21. júl 2018

@asia83 tak ja som.mala kocik,co sa uz nevyraba - inglesinu magnum. A co som.sa rozpravala s kolegynou,co tiez taky mala,tiez ho chvalila..
Nas sa don natrepal este ako trojrocny (ved on aj je do 3rokov), len uz neviem,kolko vtedy vazil,ale je mozne,ze mal tiez vtedy cca 15kg..aj sme ho vozili v nom.po zahrade a tam.teda rovny teren nie je,tam je taka neupravena trava. 🙂 A ked ai predstavim,co s nom.robil.muz do zatacok,maly nadseny.. som mu aj povedala,ze to nie je formula.. kupodivu,kocik nic, aj ked ja som.mala.obavy,ze co ked ho znici a ja som.uz vtedy mala v plane ho vyuzit pri druhom dietati..

siska53
21. júl 2018
tina18
21. nov 2018

A čo nízkoprofilové nafukovacie kolesá? Máte s nimi niektorá skúsenosť? Prípadne s kočíkom Riko vario? Zvažujem jeho kúpu, len tie kolesá....neviem neviem

trnava91701
5. júl 2020

@danusskaaa kde kúpim také kolesa?

lenkasek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svokrinjazykmonika
11. sep 2022

@jarkam721 my sme kúpili kočík s gélovými kolesami, tak nám poradili že tie sú najlepšie. O nafukovacie sa vraj treba stále starať, kontrolovať, dofukovať, aj defekt sa môže spraviť. A penové mi vôbec rozumné neprídu.