Na čo si dať pozor pri kúpe použitého kočíka?

12. dec 2020

Idem zajtra na prehliadku, môj prvý kočík,prvé bábo. Poraďte z vlastnej skúsenosti na čo si dať pozor pri kúpe už používaného kočíka?ďakujem.

tanyan
12. dec 2020

záleží od nárokov a šikovnosti - na čom ti záleží a čo si dokážeš opraviť.
my sme napríklad s manželom vysokí, takže som hľadala kočík s najväčšou vaničkou (dcéra mala pri pôrode 60 cm a 4430g), aby sa zmestil aj fusak a výškovo dostatočne nastaviteľnou rúčkou.
na kočíku si musíš vyskúšať všetko čo budeš používať - zapínanie, skladanie, rozkladanie. odopínanie oddeliteľných prateľných súčastí, miera opotrebenia látky na kontaktných miestach (kontakt kočíka s dieťaťom, s rodičom, jednotlivých pohyblivých súčastí navzájom).
nezabudni skontrolovať aj funkčnosť príslušenstva - zapínanie nánožníka / fusaku, úchyt na tašku, skladanie striešky, pláštenka, vetrací otvor, nákupný košík...
ja som napríklad kúpila kočík, ktorý bol super zachovalý, akurát kolieska akoby robili osmičky. manžel kúpil ložiská za pár eur, vymenil a kočík bol funkčne opäť ako nový.
mimochodom, toto vážne nie je taká chúlostivá téma, aby musela byť založená anonymne. alebo?

janickacrazy
12. dec 2020

Tak treba pozrieť asi všetko, napr. kolieska či nie sú priveľmi zjazdene, či je kočík čistý, nevyblednuty, či všetko pasuje, ak kupuješ 3-kombinaciu, treba skontrolovať všetky časti, nie ako my, že športová časť bola zabalená, vyzeralo to ako v pôvodnom balení, predávajúci tvrdil, že tú časť vôbec nepoužívali, doma sme zistili, že jeden trak zo športovej časti má len polovičnú dĺžku, skoro ma porazilo, ale našťastie mám šikovného manžela, tak to opravil. Vyskúšaj si, ako sa ti s ním manipuluje, ako sa skladá, atď.

sara07
12. dec 2020

či sa dokaže bez problémov poskladat a hlavne kolieska v akom su stave, tie kočiky su väčšinou doslova stavané na 2 deti viac nie

hipuska
12. dec 2020

Skladanie kočíka, opierka/rucka hore-dole, naklikavanie všetkých častí, brzda, kolieska, "silnejsie a dlhšie " ho potlačiť, či nehrkoce. Vajíčko či sa dá sklápať rúčka, či nie sú zlamane polystyrény.

moonlight1210
12. dec 2020

Pochodit si s nim, posotit ho na rovnej ceste a nechat ist sam, ci pojde rovno, alebo zacne zatacat.

Kamoska takto kupila od niekoho a nepovedali jej, ze bol naburany (alebo sa to mozno stalo pri zlom skladovani). Mal jemne vyosene kolieska a zatahoval do jednej strany. Po polroku ju velmi bolelo zapastie, lebo musela neustale na tu stranu viac tlacit, aby kocik netahal do strany, ale siel rovno.
Nakoniec radsej tento vyhodila a kupila novy.