Musí byť športový kočík nový?

erienka
20. dec 2013

Ahojte, mozete mi prosim poradit s kupou sportoveho kocika? Hlboky kocik Peg Perego som kupovala z druhej ruky za relativne lacny peniaz a okrem vyheganych koliesok, ktore bolo raz za 2 tyzdne treba dotiahnut, s nim doteraz nemam problem. Pozeram vsak uz po sportovych kocikoch. Ja som chcela kupit opat z druhej ruky, ale manzel hovori, ze kedze taky kocik sa pouziva aj rok a pol, moze to byt risk kupovat ho ojazdeny a radsej treba kupit novy. Aky mate na to nazor? Ja sa totiz do kocikov velmi nevyznam, aj ten hlboky som kupila pomaly na prvy inzerat, co som na internete nasla...

adulla2
20. dec 2013

Jasné, že nemusí 🙂 to závisí od vás či chcete nový alebo nie. Nové kočíky som kupovala len pri prvom dieťati, teraz by som už nové nekupovala, dá sa kúpiť aj z druhej ruky len si treba dobre vybrať. Ja som teraz kupovala malej Maclaren Quest bol používaný mesiac a bol vo výbornom stave a ušetrila som 80€, čo je dosť si myslím....Rozhodnutie je len na tebe.

erienka
autor
20. dec 2013

@adulla2 takze myslis, ze sa nemusim bat, ze kolieska mozu byt uz uplne donicene? Z toho mam trochu obavy, ze ak sa v nom vozil nejaky vacsi neposedny chlapcek...

evabb35
20. dec 2013

@erienka Hlboký kočík som kupovala z bazáru a športový kočík som kupovala nový, ale bol zlacnený vo výpredaji.

erienka
autor
20. dec 2013

@adulla2 jaj, az teraz som si vsimla, ze ten ojazdeny, co si kupovala, bol len mesiac pouzivany. Tak pri takom by som nevahala ani ja, najlepsie, co som zatial nasla, je 6 mesiacov pouzivany...

evabb35
20. dec 2013

@erienka Záleží od kvality kočíka. Viem, že náš športový kočík bol pre deti do 4 rokov a aj pre vyššiu váhovú kategóriu bol určený. Takže to bol taký nezničiteľný kočík.

erienka
autor
20. dec 2013

@evabb35 a aka to bola znacka? pozriem ho na nete

maca_p
20. dec 2013

@erienka ja som kupila rocny kocik trojkombinaciu a pouzivam ho uz skoro 5 rokov v kuse. cize nie nemusis kupovat novy, ale mala by si sa vyznat trocha v tom, co ides kupovat a co vyzadujes od kocika.

adulla2
20. dec 2013

@erienka no musíš si pozrieť čo kupuješ, určite by som nekupovala kočík bez toho aby som si ho neodskúšala. Ale jasné nový je nový, no môj názor je taký že radšej si kúpim kvalitný používaný ako lacný nový.

erienka
autor
20. dec 2013

myslite, ze by ste sa mi mohli vyjadrit k tomuto inzeratu? Poznate tento kocik? Dakujem!
http://deti.bazos.sk/inzerat/32476841/sportovy-...

zuzka1008
20. dec 2013

My sme kupovali novy,skoda penazi, mala od 13mes krasne chodila,takze nam len zavadzal a stal kopu penazi ale poznam aj maminy co vozia 4roc.deti v kociku, u nas skoda penazí

tilly
20. dec 2013

@erienka su kocky, co predavaju kociky po mesiaci, aj menej... treba dobre natrafit... nemusi to byt novy kocik, len treba hladat, najprv si najst nejaky kvalitny a potom hladat po bazaroch...

zuzka1008
20. dec 2013

K tvojmu inzeratu,za pouzity kocik by som tolko penazi nedala

tilly
20. dec 2013

@zuzka1008 ano, my sa vozime 😀 😵 ale musime, chodime vzdialenosti, ktore by mi maly nepresiel este peso a keby mal ist na bicykli (jazdi uz sam na 16" bez pomocnych koliesok, je sportovo velmi sikovny), odrazadle, alebo kolobezke, tak by som dosla o nervy, tak to jedine kocik isti, si neviem predstavit co bude, ked ho nebudeme moct pouzivat 😀 teraz v zime chodime autom, ale ked je pekne pocasie, tak je to skoda...

tilly
20. dec 2013

@erienka to je velmi velky a tazky kocik... ako sportovy by bolo lepsie nieco lahsie a pre 6mesacne dieta este reverzne, aby si na babo videla...

tilly
20. dec 2013

@erienka a inak niekedy sa zadari a da sa zohnat kocik aj lacnejsie ako sa predavaju jazdene v inzeratoch, treba si najprv vybrat model (pripadne viac) a hladat a hladat...

evabb35
20. dec 2013

@erienka športový kočík je najlepšie kupovať spolu s dieťaťom. Treba doň dieťa posadiť a budeš vidieť ako sa mu v ňom sedí, resp. ako v ňom sedí, leží...dobré je si vyskúšať ako sa s ním manipuluje, ako sa skladá, aký nákupný košík potrebuješ....Lebo dnes sú na trhu kočíky s rôznou kvalitou a s rôznymi vlastnosťami, s rôzne nastaviteľným sedom. My sme mali Quinny, ale bola to veľmi stará edícia - mali sme štvorkolesový, nafukovacie kolieska, do terénu, do snehu, dala sa sedačka otočiť do smeru jazdy aj proti smeru jazdy. Bola to športová časť zo štvorkombinácie. Nám vyhovoval práve takýto kočík. Niekto potrebuje ľahučkú buginu, ktorá sa dobre zloží...každý má iné potreby. Ak je kočík kvalitný, tak si ho užívateľka obľúbi a používa dlho, nie len pár mesiacov a skôr si ho odloží pre budúce dieťa, lebo niektoré edície sú naozaj veľmi vydarené.

evabb35
20. dec 2013

My sme mali Quinny Freestyle 4XL ešte, ale bol ťažší a väčší - taký tereňák. Veľa detí sa po roku už v športovom kočíku nechceli voziť, v našom sa chceli voziť všetky deti. Asi bol pohodlný pre deti.

fezan
20. dec 2013

Riešim to isté, zatiaľ mám trojkombináciu, malý má 8 mes. a je veľký chlap🙂 a tak som aj rada, že máme veľký, aj keď starší typ kočíka (adbor aston) ale má v ňom pohodlie a v pohodičke sa vojde aj s fusakom. kočík som nekupovala nový, našla som ho tu z MK, predávajúca bola z nášho mesta, tak som si ho išla aj obzrieť naživo a som spokojná. V apríli bude mať synček rok, tak mu chceme kúpiť nejaký ľahký športový kočík - ľahký nie len manipulácia s ním, ale aj kg. Hľadám, porovnávam, určite pôjdeme aj do obchodu s malým aby si vyskúšal a potom budem hľadať niečo na bazári.

evabb35
20. dec 2013

@erienka Suseda kúpila buginu v bazári a veru tie kolieska už boli dosť opotrebované. Buginu by som asi kúpila radšej novú - kvôli tým kolieskam.

evabb35
20. dec 2013

@erienka Niektoré kočíky na trhu sú nekvalitné a pokazia sa po pár mesiacoch. Potom radšej kúpiť kvalitný, hoci aj ojazdený z bazáru. X-landery som stretávala na lesných chodníkoch. Otázne je len, či nekúpiš za tú cenu kvalitný nový /v záruke/ vo výpredaji.

bastika
20. dec 2013

Ja mam jane slalom športiak mam odskusany pri dcérke nedám dopustiť nie je síce reverz ale dieťa ked sedí nechce kukat na mamu🙂 potom uz len golfac na cestovanie. Inak mam z bazaru komplet za 300. Športiak tak do 200 ok ale isto nie poľský ako x lander za tu cenu uz kupis aj kvalitný

evabb35
20. dec 2013

@erienka Kvalitné športové kočíky má napr. Jané, Quinny, Maxi-cosi, Mutsy, ABC Design,Cam

maca_p
20. dec 2013

@zuzka1008 aj ja vozim 4,5 rocne dieta 😀 ale to len vtedy, ked sa dohodne s mladsim. alebo starsi sedi a mladsi stoji na naprave kolies a ma z toho prcu 😉

oktobermimi
20. dec 2013

já som to viriesila mam hlboký kočík ktorí sa dá preskladať na športák 🙂

oktobermimi
20. dec 2013

@erienka pozri taký to mam ja a stál ma 80 eur 🙂 http://deti.bazos.sk/inzerat/31705064/Kombinova... zatial mam malú vo vaničke ale je super 🙂

ketrinka17
20. dec 2013

Ja by som kupila novy, mala som dva pouzivane kociky a pouzivany by som nikdy uz nekupila.
@erienka

luciannka83
21. dec 2013
erienka
autor
21. dec 2013

@luciannka83 vyzera dobre, dakujem za tip, pozriem ho v obchode

tilly
25. dec 2013

sportovy kocik by mal byt trosku lahsi a hlavne by mal mat reverz, aby si videla na babatko... 6mesacne dieta ta este potrebuje vidiet...

tilly
25. dec 2013