Dobrý deň, chcem sa spýtať keď dieta ešte samo nesedi môžem ho dať do športovej časti? Ide o to že sa nedá dať úplne úplne do ľahu ale je tam minimálny rozdiel,a neviem či to je problém alebo to tak ma každý kocik
@pe_mi ja ešte len očakávam babo,ale dostala som ponuku na kocik od rodiny akurát sportova časť nejde úplne do ľahu,akurát je tam minimálny sklon,ale kamoskin syn nechcel byt vo banícke od 3 mesiacov museli ho dávať do športového,tak chcem byt aj na túto možnosť pripravená,preto neviem či ho brat alebo radsej nie
Zalezi od toho, ci hovorime o 2-mesacnom co nesedi alebo 7-mesacnom 🤷♀️ 2-mesacne urcite len uplny lah, to 7-mesacne uz by mohlo mat jemny sklon
Ak sa ti paci a mas ho kde skladovat vezmi a uvidis ci vyuzijes alebo nie
O sedení nájdeš tak protichodné odporúčania, keď si ich spojíš, že to až bolí.
Nedávaj dieťa do žiadneho sklonu, kým nevie sedieť. Nedávaj dieťa sedieť, kým si nesadne samo. Dieťa sa naučí sadnúť samotatne do desiateho mesiaca života. Do vtedy má asi poslušne ležať v gigantickej vaničke.
V konečnom dôsledku dieťa odmieta kočík, matka je nervózna a nevie sa nikam s dieťaťom dostať, všetci jej do toho kecajú, niečo z toho poruší, cíti sa previnilo, dostane zdrba na koníku a detskí ortopédi sa potľapkajú po pleci, že aké bezpečné dávajú odporúčania.
Takto funguje mnoho vecí ohľadom malých detí.
@petamich toto je veľká pravda 🙂 my máme 4 mesačného a bojím sa, že vaňa mu bude zachvíľu malá, dokedy si sadne tak ju isto prerastie.. ale to možno bude za dva mesiace, tak to je iné, keď tam dám pol ročné ako takéto malé..
Ja mám 8-mesačného, ktorý ešte nesedí. Ale teda už od 6-mesiaca ho dávam so polosedu, pretože v ľahu mi nevydrží. Ano asi sa to nemá. Ale chcem vidieť mamičku, ktorá by ho nechala v ľahu v záchvate plaču, on lezat nechce a keď leží robí nonstop brusaky lebo chce vidieť. Neviem si predstaviť to vydrzat do 10-mesiaca kým sa naučí sedieť. 🤷🏻♀️
Zbytočne predbiehaš niečo čo teba nemusí stretnúť . Takže ak si nemôžete dovoliť kočík podľa tvojich predstáv a ponúka ktorá vám bola ponúknutá vám vyhovuje tak zober ale isto nedávaj dieťa do športového potom skôr kým ti nesedí .
Ono zase na tom dieťati vidno, či sa pri danom sklone udrží rovno alebo je vykrútené na stranu.
@veraaq ahoj,nedávaj ho do športového,keď nesedí a nejde do ľahu,aký je dôvod sa ponahlat?