Môžem dať 5 mesačne dieťa do športiaku ak ešte nesedí? Športiak sa dá dať aj do ľahu. Hnevá sa už vo vanicke chce vidieť
Moj syn bol od 4teho mesiaca v športovom… do vaničky sa už nezmestil 😅
@amelia89 ide skôr o to že vo vanicke sú vyššie tie bočnice čiže vidi len mňa a nebo..v športovom by videl viac..
@amelia89 vážne nevidíš rozdiel medzi športovou časťou a vaničkou? Veď z vaničky to dieťa neuvidí vôbec nič, lebo je kryté zo všetkých strán, kdežto športová časť je otvorená a dieťa z nej normálne vidí aj keď je v ľahu.
A k otázke - áno, je to ok, ak bude ležať. Ja som dcéru takto dala ako 7-mesačnú z vaničky von aj keď by sa tam zmestila, no nič nevidela. V športovej to bolo lepšie.
Dceru som dala v 4 mesiacoch, kym nesedela, bola v uplnom lahu. A kym vo vanicke styri mesiace prehulakala, v sportaku okamzite zaspala od prvej prechadzky a zmenila sa na totalne kocikove dieta. Treba vyskusat 🤷♀️
autorka: ok vsak tak ked ho chces mat v lahu tak ho tam daj… sportovy kocik nijako neublizuje keď tam dieta leži.
Ideálne je korytkove sedenie športovej časti a pololah a určitedo protismeru! Moja bola veľmi vnimava (chcela vidieť viac ako len moju tvar) a ležať vo vanicke proste nechcela. Vrieskala, nechcela tam ležať. Dala som ju do športovej časti, pololah, a obrat o 180st. Takto spavala v kočíku ešte takmer do 1,5r. Myslím, že pre niektoré babatka je vanička od určitého mesiaca ako za trest.
Kľudne vyskúšaj, veď bude rovnako ležať. Ale až tak sa na to neupinaj, ja mám dve nekocikove deti a ani prechod do sportaku na tom nič nezmenil 😅
Ja som dala od cca 4 mesiacov do korytka. So suhlasom pediatra, lebo vo vanicke tak reval, ze az modral. Proste on potreboval vidiet. Dalsie dieta bolo vo vanicke do nejakych 8-9 mesiacov. V 4 sa proste dalo na brusko a pozeral tak.
Moj bol na brusku a videl 🙂 aspoň potrenoval poriadne
Ano, mozes dat. Ja som tiez tak vymenila vanicku za sportovy kocik, ked mal syn 5 mesiacov. V hlbokom kociku sa mu prestalo pacit, akonahle som ho tam vlozila reval, akoby ho z koze drali a nezaspal mi tam. Akonahle sme ho prelozili do sportiaka bol kludny, chvilku sa obzeral a pekne zaspal.
Ano
No a aky je rozdiel ci je v lahu v sportovom alebo vo vanicke ?
Inak ked zakladas tuto diskusiu asi v kutiku duse tusis ze to nie je ok. Kazdy si musi urobit podla seba, pre dieta ktore nesedi proste sediet v sportovom kociku idealne nie je. A ak ho tam chces len nechat lezat tak to moze byt aj vo vanicke… Ale rozhodnut sa musis ty 🙂