Ahojte, mam 5,5 mesacneho syna a uz by som rada vytiahla sportovu cast. Do vanicky sa mi este zmesti, ale maly je strasne zvedavy, mozno by mu bolo v sportovom lepsie. dakujem 🙂
My sme od vcera v sportaku, ma takmer 7 mesiacov, ma ho ale stale takmer nalezato, kedze poriadne nesedi. Do vanicky sa uz nezmesti + tam reve 🙄
náš drobec sa vozil v hlbokom do 9.mes. 🙂 (cam cortina) má polohovacie lôžko, tak videl aj svet, aj mu tam bolo útulne. Na športový som si musela zvykať, ale malý bol spokojný 😉
My sme v športovom asi mesiac z rovnakého dôvodu ako uvádzaš ty.Myslela som,že malá bude spokojnejšia,keď všetko uvidí.Ale funguje to len pár minút.Inak sme aj tak stále na rukách.Ale v hlbokom to už nejde-stále sa dvíha a zúri.Tu sedí a keď zaspí ide ležať.Ja viem,že chrbátik by sa nemal zaťažovať,ale kto má podobné dieťa,vie o čom hovorím.Už skúšame všetko,čo môže zabrať,aby v kočíku aspoň chvíľu vydržala.A som si istá,že radšej sedkať,ako ju nechať v tomto chladnom počasí jačať.Veď je v polosede rovnako ako vo vajíčku.
moja sa narodila v aprili a doteraz je v hlbokom,mame espiro,uz je velka,tak ju davam sediet,no aj ked si lahne este vojde..sportiak vytiahnem,ked bude teplejsie...o mesiac,dva 😉 ..uz som ho aj mala,ale vratila som vanicku koli zime.je tam lepsie chranena 😉
ahoj, vanicku by som tiez nechala kvoli zime a hlavne sportovy dat az ked dieta samo sedi. ja som sa aspon snazila nezatazovat chrbticu ked na to nie je pripravena aj ked nie vzdy to bolo lahke.zuzka
ani my sme dlho nevydržali aj ked hlboký kočík mám velký a zmestila by sa mi malá do neho aj 8-10mesačná ale riešila som to tak že narodila sa v oktobri a od cca 5. mesiaca sme spali v hlbokom kočíku a ked som vedela že slať v kočíku nebude tak som dala vajce čo je do auta na podvozok a tak mala výhliadkovú jazdu po okolí 😀 v šporotovom by sa ako 5mesoačná len krčila a bola v nom malinká, potom od cca mája už športový vpohode a teraz? máme rok a pomaly 3. mesoace a športový kočík bude radšej tlačiť ako v nom sedieť a byť pripútaná duplom nie 😀
Ahoj, moj maly bude mat zajtra sedem mesiacov, mam CAM, ktory ma dost velku vanicku (preto som ho kupila) a stale ho vozim v nej. Jednak preto, ze mi tam pospi aj dve hodinky, ked sa zadari, vyslovene sa tam tesi a jednak preto, ze Matusko je sice dlhy, ale chuducky a tym padom sa tam este vojde, aj ked je to s fusakom tak-tak. Ak tvoje babo nespi ,ale chce pozerat, je sportovy kocik lepsi Ja chodim von, ked ma spinkat a radsej ho vozim v tej vanicke, ked su teraz take mrazy, ma tam podla mna teplucko a v sportovom by mu bolo chladnejsie.
Ja som malú dala do šporťáku ked mala 7 mesiacov aj to preto, že sa už s fusakom nevošla do vaničky. Ja by som asi ešte počkala kým je takáto zima. Možno za mesiac už bude teplejšie a hor sa do šporťáku. Lebo aj ako píšu baby vyššie, aj tak ti dlho nevydrží obzerať, mne plakala malá tak vo vaničke ako v šporťáku 😀 😀 😀
ahoj...moja starsia dcerka sa narodila v juni a cca do konca februara som pouzivala vanicku...nastastie sa do nej vosla🙂...syncek sa narodil v auguste a tak mi to s vanickou "vyslo" az do konca zimy...mal cca 6 mesiacov...a potom sup s nim do sportiaka...🙂
nas mal 5,5 mesiaca ked som ho zacala davat do sportaku. do vanicky sa mi este zmestil, ale uz v nej nechcel byt, lebo nic nevidel.
my sme narodení v polovici septembra...celú zimu vo vaničke a na jar (okolo mája myslím) už som dala športový 😉
Dcerku som mala od 5 mesiaca v športiaku v pololahu. (Musela som už nejako riešiť jej večnu nespokojnosť v kočíku. Bola v nom ticho len vtedy,ak náhodou spala.Sportová časť nám pomohla len dočasne,lebo aj v nej sa všetko opakovalo.)
Naučila sa v 9 mesiacoch chodiť a už ju do kočíka nedostanem ani náhodou.
Proste čistá averzia ku kočíkom 😠 A to iste riešime teraz so sánkami 😀 Slečna mi odmieta v nich len tak nečinne sedieť a voziť sa 😝
z ortopedickeho hladiska je zaklad ten ze dieta by malo sediet v sportaku az ked vie samo sediet. To namena nie ked my ich posadime a sedia. Ale az ked ovladaju ukon zo stvornozkovania prelozit nozicku a sadnut. Vtedy je chrbtica dostatocne pevna na sedenie. Ak sa dieta dava sadat skor hrozia poskodenia chrbtice popribade nebude neskor az tak obratne. Najlepsie su hlboke vanicky ktore maju polohovatelne dno a tam moze babatko hoc aj do 9 mes (az kym nevie samo sediet) byt v takom polosede (ako v kresielku)
my sme menili v 6 mesiacoch, máme šporťák polohovateľný do ľahu a kým nevedela sama poriedne si sadnúť tak sme sa vozili v ľahu, poloľahu a tak všelijak 😉 len naša si sama sadla až v 9 mesiacoch a dovtedy by som ju už vo vaničke neuvozila, sadala si a ťahala sa hore a v neposlednom rade už bola veľká a nemestila by sa a to sme mali tú z väčších vaničiek...
My sme nášho chlapčeka dali do šporťáku vo 8 mesiaci, bol už v hlbokom ako sardinka, myslím že to bol najvyšší čas..
Dcérka má 7 a pol mesiaca a stále je vo vaničke. Ešte sa mi tam vojde, je tam aj relatívne spokojná, tak nevidím dôvod zmeny hlavne teraz v zime. Za také dva - tri týždne už asi budeme meniť za šporťák 🙂
Moj ma skoro 7 a ešte sme vo vaničke mame kočiarik Jané tak ja mu možem trošku zdvihnut hlavičku aby videl ale už aj mi sa nevieme dočkat kedy ho už dam do športiaku 🙂 už nech zima skonči.
drobec ma skoro 11m a teraz v zime je vo vanicke - este sa tam zmesti, tak preco to nevyuzit 🙂 ked chce sediet, tak podlozim vankus, aby sa jej pohodlne sedelo a ak spinka, tak spinka......a to sme tam vo fusaku a nad a pod nou su deky 🙂
ja este neviem ako to bude s nasou malou, ale kupovali sme kocik nedavno a viem, ze vanicky sa vseobecne robia do 6m. ked sa potiahne o 1m. dlhsie, asi sa nestane. starsie kociky maju vacsiu vanicku, ale tie nove su o nicom. my mame este obrovsku vyhodu, ze v zime, ked bude najviac naobliekana, tak bude najmensia a ked bude rast, tak bude mat na sebe menej a menej oblecenia.
obe moje deti isli do sportiaka tesne pred 6 mesiacom.Kludne ak je zvedavy a vo vanicke sa mu lezat nechce, tak ho presun do sportiaka.
Ja som vymenila vaničku za športový ani nie tak kvôli tomu, že bola zvedavá, ale kvôli "nášmu" refluxu. Keď som ju nakrmila, tak som aj dve hodinky musela sedieť doma, aby si odgrgla a vyvracala...a tak...teraz keď sa napapá, oblečieme sa, šup do kočíka, dám ju do polosedu a ide sa vonku. Je spokojnešia a ja tiež, že nezvracia.
a vanicku nemas polohovatelnu>?niektore vanicky su polohovatelne a sportaky?cam peg perego chicco atd. maju polohovatelnu zadnu cast vanicky
Ked sa ti zmesti do vanicky tak to nesil. Ja mam kocik Teutoniu a do vanicky v zumnom overale a este k tomu vo fusaku sami maly uz nezmesti a to ma 4,5 mesiaca, tak som to riesila vloznou fusakotaskou do sportaku lenze uz aj to zscina but problem je tam ako hurka napchaty, tak ide do sportaka. Bude lezat lebno v sportaku Teutonii sa to da, dam mu fusak z ovcieho runa a zima mu byt nemoze.
Napriek tomu idem sportak vymenit leboneviem ako ho tam napcham na buducu zimu.
ahoj, matko sa narodil16.6 a uz pred zimou som ho mala v sportovom..cize bol este male babo...vo vanicke, bol velmi *natrepany*, tak som to riesila sportakom, ved mal fusak, plastenku...a vlastne vsetky moje deti boli skoro v sportaku..nevidim dôvod preco nie.. 😉