Moderné kočíky

zuzannaaa
26. júl 2015

Moderné kočíky,sú vôbec dostatočne pohodlné,a prachtické??
Oplati sa inverstovat do drahych modernych kočikov ?
Daju sa viuzit do naozaj do tych rokoch a kil co pišu?
Napriklad : Stokke xplory,Joolz day???? A ostatne

dollynkaa
26. júl 2015

@zuzannaaa ja mam uz druhy xplory a som spokojna. Ale pokial byvas v moc terene tak to neni vhodny kocik ;) ale keby mam aj desat deti vsetky vozim v stokke ;)

zuzannaaa
autor
26. júl 2015

@dollynkaa ahoj ... Cakam babo a pozerala som si na nete kociky
Nasla som nejake co sa mi pacia bola som si ich v obchode pokukat .Stokke xplory,stokke cruzi,Joolz day ,,,, no a moj favorit Stokke scoot...
stokke Xplory Sa mi zda dost neprachticky , ma maly ulozny priestor,zdalo sa mi ze dieta nema dostatocne miesto na sedenien je to take uzke ,a vanicka sa mi zdala strasne uzka Pre novorodenca ano ale zmesti sa tam v pohode 8mesacne dieta ? Nechce sa mi verit ......
Co sa mi pacilo je vysoky a vyska sa da nainstLovat inak ma nikako inak nematchol ..... U man ma viac -ako plus

STOKKE CRUSI ...sa mi pacil dost len ma odradza rucka ktora sa neda ohybat len vysuvat...

STOKKE Scoot. Sa mi pozdava najviac ,, ma ulozny priestor , dostatocne velke sedenie, a rudcka je vysuvatelna a aj ohybacia

aventka
26. júl 2015

Pozri sa do bazariku pricom si vsimaj kolko zvykli predajkyne pouzivat konkr.cast-verziu kocika..podla mna su to hriesne vys.ceny za taku dobu pocas ktorej sa pouzivaju..moj nazor.kde schvalne nebudem konkretizovat o ktore znacky sa jedna..ide tu predovsetkym o ,,cveng,, ked sa vyslovi konkr.znacka kocika 😎

mamulienka30
26. júl 2015

@zuzannaaa neviem, co chces pocut, ale kazdemu vyhovuje nieco ineho, ja za seba vravim, ano oplati sa investovat do drahsieho kocika, ale nemusi to byt ten TOP ktory ma nejaka celebrita ci uzasna kamoska ci niekto iny, pretoze to, co hladas a potrebujes ty, nemusi byt to, co hlada ona. Vzhlad totiz nie je vsetko. Musis sa zamysliet nad vela vecami - kolko krat tu vec budes nakladat do auta? Do vytahu? Pojdes do schodov? Pojdete do terenu? Vylet? Piesok? Sneh? Kolko kil si schopna a ochotna dvihat? Mate vela obrubnikov? Budes mat letne ci zimne babo? Si vysoka, ci nizka? Ocakavas velke, ci mensie babatko? Potrebujes otocne kolieska? Ide ti o image, ci image+pohodlie, ci hlavne pohodlie dietata? Dbas na chemicke zatazenie potahov a konstrukcie? Chces na kocik klikat certifikovane vajicko, potrebujes adaptor? Ako vyzera sportak? Kolko vazi sportak? Chces penove, ci nafukovacie kolesa? Aky potrebujem kosik - chcem tam davat nakup?

Tak a ked budes vediet na vsetky otazky odpoved, az potom ries, aky kocik. My mame drahsiu verziu, to je jedno teraz, aky, isli sme vylucovacou metodou... a nie do kategorie polskych, tankov a neotocnych mega kolies som nezabrdla aj tak 😀 Tie idu opticky aj co sa tyka praktickosti uplne mimo mna. Hlavne tuto na bazariku nemas problem drahsi kocik z prvej ruky predat za slusnu cenu. U lacneho kocika je strata pri predaji takmer sto percentna. Nikto to nechce, radsej dolozi a novy kupi.

kristiju
26. júl 2015

Aj ja som strasne chcela vyrazny moderny kocik, ale ked vidim ako maju deticky nohy v tych stokke sportakoch no nemam to srdce to spravit dcerke.skus pozriet znacky concord neo alebo bugaboo ja som si medzi tymito nasla kocik..

dollynkaa
26. júl 2015

@zuzannaaa no moja bola v stokke vanicke ako 9mesacna vo fusaku. Ale moja je drobna. Len vies ktore dieta ti vydrzi tak dlho vo vanicke.ja som dala malu od 5m do sportovej bo z vanicky vyliezala . a sport ma xplory super bo tam je novorodenecka vlozka. Iba svokra ju vzdy vozila vo vanicke ked spala ;) nakupny kosik vobec uplna debilina netreba lebo do tej tasky vpredu (shopka)sa ti zmesti viac ako do scoot kosika ;) Crusi som nemala to newem. A scoot chvilu lebo od narodenia si ho newem predstavit pre dieta a ked je starsie hrozne zla poloha spania -visia mu nozicky.a ma len poloha sed lah.xplory ma tri polohy aj crusi. Tolko moj postreh ;)

mkmimka
26. júl 2015

ahoj. ja som mala pri prvom dietati jane slalom pro. velka vana, siroka aj dlha a sportova cast - maly sa tam vozil do troch rokov super velka a priestranna. navyse super kocik do terenu kde su kopce lebo ma brzdu na rucke - ako bycikel. ale nevyhovoval mi vtom, ze sportova cast sa nedala otocit tak aby si videla na dieta. teraz cakame druhe a kupila som kocik jane trider. s tym ze sportova cast sa da otocit v smere aj v protismere jazdy. sportova cast je sice mala ale ja som rozhodnuta ju vyuzit maximalne do jeden a pol roka - pretoze vacsie dieta sa tam urcite nezmesti a potom pouzijem ten jane slalom. vies ak chces komfort neexistuje jeden kocik ktory ti da vsetko. bud je super vo vychytvkach ale vhodny do mesta skor ako do terenu. zvas si kde budes s tym kocikom jazdit ci budete chodit mestskou dopravou do mesta - tam su super lahke kociky. myslim ze kazdemu sa hodi nieco ine a ine potrebujes pre dieta narodene v lete ako v zime ine zase podla toho kde byvas a aky je teren v okoli. urcite moderne kociky su krasne ale na moj vkus tiez malo priestranne. ja som zvolila to ze uplne super moderny do roka a pol a potom po synovi, ktory je tiez v mode len je väcsi a praktickejsi pre väcsie dieta kde sa mi babo zmesti do troch rokov..... prajem prijemne vyberanie.

dollynkaa
26. júl 2015

@kristiju akoze ako maju nohy v sportakoch stokke?? Lebo moja je v nom maximalne spokojna a nohy ma normalne

zuzannaaa
autor
26. júl 2015

@mamulienka30 ,, zalozila som tutuo stranku preto aby sa tu zeny a hlavne ja dotvedela nazory na moderne kociky a ich praktickost ...... To co si mi ty napisal je presne to o com pisem ja ..... Kludne napis znacku tvojho kocika ja si ho najdem na nete a pozrem si ho mozno sa mi zapaci a kupim si ho aj ja ...
Vies mne nejde o to ze za celu sadu zaplatim 1500euro mne ide o to aby babetku bolo pohodlne
Nasla som 3druhy Stokke a Stokke scoot sa mi za premna osobne najpohodlnejsie. Ci sedackou uloznim priestorom a ruckou aj velkostou na Stokke sa mi paci ze si mozes menit imige kocika kedy sa ti zachce cez zimu sedy naprilkad a v lete modry alebo farebny vdaka Summer kit zimne aj letne verzie to je paradna vec ...
Mam rada moderne veci ale nechcem kupit moderne a dieta bude sediet alebo letkat nepohodlne vies co myslim 🙂

zuzannaaa
autor
26. júl 2015

@aventka vies co . Ja zas zaplatila by som tie peniaze jasne neni to malo ale dala by som len ide mi o tom ci su dobre vies co myslim

zuzannaaa
autor
26. júl 2015

@kristiju huraaaa ty si ma uplne pochopila ,,,, ja som bola pozret ten stokke. A skoro aom odpadla aka je ta vanicka uska. A ten sportov ten kustik na sedenie no neviem neviem presne ako pises tie nozicky maju deti uplne vonku lietaju a ozaj su v jednej pozicii nemozu sa ani otocit .. Neviem to na 100 percent ale myslim si to z toho co som vydela .....dakujem pozrem sa n tie co si pisala ty 🙂))))

mamulienka30
26. júl 2015

@zuzannaaa no nechcem ti brat iluzie o scootovi, ale ten u nas vydrzal ani nie pol roka, kvoli absolutnej nepraktickosti v terene... neprejde 2cm obrubnik bez podvihnutia, nadvihovanie A-koveho podvozku je za trest, nadavas po kazdy jeden raz... vzdy musis dolu zapriet nohou a tak ho dvihnut... koliecka fajn, presiel sneh, piesok, co ziaden iny, syn ho mal rad... keby nebolo toto... len ja som nadavala v meste az az pri normalnej jazde...

zuzannaaa
autor
26. júl 2015
zuzannaaa
autor
26. júl 2015

@mamulienka30 este mam cas na kupu kocika. Musim hladat . Kamoska si kupila od peg Perego dala zan okolo 1000e a za rok sa jej rozpadol

mamulienka30
26. júl 2015

@zuzannaaa tak po roku ho mohla este zreklamovat ;) Poskusaj, popozeraj a rozhodni sa... idealne ak kamosky kocik maju a mozes sa previezt aj s dietatom a pokecat o plusoch ci minusoch...

michaelkanr
26. júl 2015

Ja som si najprv myslela, ze je kocik ako kocik a co moze byt zle na kociku za 300-400€. No rychlo som zistila, ze ak mas na kocik aj nejake poziadavky, tak musis trosku investovat. Pre mna bolo najdolezitejsie, aby bol lahky a skladny do kufra maleho auta. Vybrali sme mutsy evo a pouzivali sme ho dva roky, maximalna spokojnost. Ani sme nepozerali golfac, stale sme pouzivali len mutsy. Takze hoci pociatocna investicia bola trosku vyssia (ale zas nie extra), tak sme v konecnom dosledku usetrili a najma-nikdy som nemala chut kocik vymenit 🙂

jeennyv
26. júl 2015

@zuzannaaa zalezi od toho ci chces nejaku dobru funkcnu 3-kombinaciu alebo planujes kocik vymenit za nejaky iny funkcnejsie sportiak ci golfac...cize zalezi aj na financiach...mam vela kamosiek, ktore kupili kocik cca 200 eur a teraz ho predavaju a menia za nieco lepsie, lebo ma svoje muchy napr. dieta sa do sportiaku nezmesti alebo dalsia prisla na to, ze sportiaku sa nedaju spravne polohovat nozicky a chrbatik, cize tam dieta nemoze spinkat, tiez zle sedenie atd...cize ak nemas peniazky na zvys a dokupovat dalsie kociky, tak investuj raz v priatelnej cene...je jasne, ze kazdy kocik ma svoje muchy a vsetkych ich uplne neodhalis, ale prave preto su tu skusenosti a rozne skupiny, ze aspon tie zakladne chybicky pochytis....ale dobre je si kocik ochytat v predajni a potom kupit z netu, lebo som minule pozerala a bolo to aj o 300 eur lacnejsie...

kubobubo
26. júl 2015

Ja uz 4 roky jazdim jeden Stokke Xplory. Najskor vyse 2 rokov pri dcere a teraz uz rok a pol pri synovi. Som vysoka - mam 178 cm a toto je jeden z mala kocarov, do ktoreho som sa nemusela zohybat do vanicky. Velmi lahko sa ovlada - aj jednou rukou a aj do kopca s minimom namahy. Par krat som kamoske potlacila Quinny, ale to bola riadna makacka naruky. Takisto aj golfac je vacsia namaha.
Vo vanicke boli obaja presne pol roka, potom sa naucili pretacat a bezpecnost zvitazila. Isli pekne na priputanie do sportovej casti. V sportovej casti si s velkou radostou vykladali nohy na tu tycku a nijako tym netrpeli.
Zmesti sa aj do nasho miniaturneho storocneho vytahu a plus ma funkciu schody - jednym hmatom sa zlozia kolieska zadne a velmi lahko sa da vytiahnut jedno poschodie (aj dve). S inym kocikom by som si to poschodie strasne odmakala, takto to je lavou zadnou. A do spodnej tasky sa da nahadzat riadne velky nakup - len pri viac ako 5 kg dole sa trochu tazsie soferuje cez obrubniky. 😉

zuzannaaa
autor
26. júl 2015

@michaelkanr ten som uz volakd vydela a pacil sa mi tiez

zuzannaaa
autor
26. júl 2015

A co tak joolz day mate skusenost s nim?

taami
26. júl 2015

Ja mam stokke xplory a mozem povedat ze je to jeden perfektný kocik. Vanička je dostatočne velka, používať ju budes max do pol roka. I ked moja dcera v nej na záhrade poobede spávala este ako 9 mesačná. Športová časť detto: otočná, polohovatelna, priestranná, taktiež ju používam na obedný spanok doteraz, dcéra ma 1rok a 9 mesiacov, a este min rok sa ho urcite nechystám predavat. Poobede v ňom perfektne pospi, v zime vo fusaku, je na vzduchu, super...
Ale je to mestský kocik. Ak potrebuješ do terénu, tak nie je moc vhodný.

siska53
26. júl 2015

@zuzannaaa este ako 😠 nemamicka som.kocikovala aj moderne kociky..preto som sa rozhodla pre klasiku. A len sa utvrdzujem vo svojom rozhodnuti.. Mnohe musia mat na zimu ini kocik alebo sa len presuvaju autom a kocikuju len na uplne odhrnutych plochach..

No komu to vyhovuje,jeho vec. Za mna - nie,nejdu mi do ruky.

katarinamarkova
26. júl 2015

@zuzannaaa pri super modernych kocikoch neplatis za kocik ( praktickost, vyuzitelnost ) ale za znacku, meno, rok v kt. je novinkou 🙂
kup si kocik co ti sadne do ruky a bude hlavne vyhovovat konkretne tebe - podla toho:
- po akych cestach budes s kocikom behat
- v akom pocasi planujes kocikovat - ci aj neplanujes....ale zvazit, ze ked kocikujes, moze aj prsat, aj snezit, aj slnko prazit.
- ak planujes chodit s kocikom na nakup - ulozny priestor
- ci budes kocik dennodenne skladat a vykladat z auta
- rozchodnost koliesok!!! - ci sa zmesti do vytahu, dveri......
- pratelnost, umyvatelnost!!! - je x kocikov co ked zrazu potrebujes okakene ci ogrckane oprat, lebo ved mala nehoda....tak prides na to, ze ono sa to rozobrat neda, lebo je to zanitovane! na to fakt pozor, ci sa potah da hop.sup dat dole a do pracky 🙂
- vyber si kocik, co ti bude vyhovovat.

ps: ja osobne sa vzdy s chutou vduchu smejem na mamckach co kocikuju v tych ultra modernych kocikoch....vies preco? lebo este nikdy som nestretla mamicku s ultra modernym kocikom inde ako v nakupnom centre 🙂 tie snad ani iny smer prechadzky nepoznaju.
( nechcem nikoho urazit - samozrejme viem, ze snad aj vynimky sa najdu )

vedorka
26. júl 2015

su aj drahe kociky, ktore nie su ultra moderne, ale super funkcne a za to sa plati.
nie za znacku ako ti tu niekto pise. ja osobne velmi citim rozdiel medzi polskym, alebo trhovym trickom, ci teniskami a medzi nike a adidas vecami a tak to je aj s kocikmi. platis za kvalitu. my mame Hartan topline S a vobec neni imidzovy a pritom bol hodne drahy. ale poviem ti, ze som mega spokojna a tie kamosky okolo mna, co maju lacne polske kociky, to uz davno olutovali. ja som stavila na nemecku kvalitu, aj ked design som chvilu predychavala za tu cenu, no lepsi kocik som v rukach nemala a to som hladala a skusala vsetko co sa dalo. 🙂

monika15
26. júl 2015

@zuzannaaa ja som mala moderny ale som vratila, maly tam bol natlaceny, vobec nepohodlne sorry u nas urcite nie !!

moni244
26. júl 2015

@katarinamarkova ja som videla take kociky mimo nakupnych centier par krat a bud nevedela nastupit do nizkopodlazneho autobusu alebo nevedeli ist z obrubnikov dole 😉

Cize aj za mna radsrj okusit par kocikov, ako vyberat podla trendu, fakt si zvaz, na co ho budes potrebovat, aky teren, auto, vytah, rocne obdobie. Ja som nakoniec kupila cez bazar, neznackovy, posluzil uplne super, ci do terenu, do snehu, do autobusu, auto som riesit nemusela, do vytahu vosiel, vacsi nakup odviezol

bielavila
26. júl 2015

ahoj ja sice nemam kocik znaciek ktore si vymenovala, ale mam moderny znacky hartan, je vyborny, prakticky a velmi pekny podla mna aj podla okolia, vsetci chvalia aky pekny a teda o praktickosti ani nebudem hovorit, je uzasny a uzasne kvalitny, v nemecku naj znacka kociarikov, skus kuk na ich stranku, ja som maximalne spokojna 🙂 snad som poradila orientacne 🙂

taami
26. júl 2015

@katarinamarkova
Ach tie predsudky 😀... Mozno by si mala chodiť aj inde ako do nákupného centra a tam by si ich stretla 😀

Pokial niekto potrebuje kocik do terénu, tak samozrejme ze si nekupi stokke xplory, a pod ...ale zachytila som ze je v predaji stokke neviem aka verzia s terénnymi kolieskami, su to dobre kvalitne kociky a po použití následne aj dobre predajne, takze v konečnom dôsledku ta vyjdú 1/2 z ceny

evittam
27. júl 2015

Takže kočky, takto. V živote by som nedala za kočík 1500Eur a podobne aj keď ich mám....A na čo preboha?! My sme pri prvom mali najskôr polský - takko - 3-kombináciu - nebol zlý ale nebolo to bohviečo....Potom ako sa mi zlomili na ňom rúčky - malý mal asi 2 roky, tak sme kúpili cez bazár skoro nový baby design-staršiu verziu ako je táto, ale vyzerajú rovnako:
http://www.babybabo.sk/babybabo/eshop/19-1-Koci...
Malý v ňom bol možno 2x a už nechcel byť v kočíku, tak sme ho pekne zbalili do pivnice. Pri malej som ani iný nekupovala - parádne som ju v ňom vozila ako bábo a ešte aj teraz - maximálna spokojnosť, dostanem sa všade kde chcem, nákup odveziem, malá je v ňom spokojná, je ľahučký a čo ma stál? 75Eur. 😝 😝 😝
Tie ultramoderné kočíky kde sa zmestí dieťa max.do 3 mesiacov - teda moje deti by sa tam odviezli možno prvé 2 a koniec sú aj mne len na smiech......-a čudujem sa tomu ,kto za takú "rárohu" a zbytočnosť dá toľké peniaze. 😉

mamulienka30
27. júl 2015

@evittam tvoje dieta malo v 2-3 mesiacoch 80 cm 😀 😀 😀 Ze by sa ti do bgb ci joolz ci icandy napriklad nezmestilo 😀 Tie posledne dva maju dlzku vanicky 82cm... Ja som mala takmer 4 kilove deti a tento problem (mali sme cameleon pri malom teraz) a boli fakt velky, do pol roka nemali problem vo vanicke byt a potom aj tak sportak, ze ano. Ja mam pocit, ze na moderne kociky pindaju len maminy, co ich nikdy nemali, nevyskusali a len od pohladu sudia, ze to asi nebude ono 😀 Nikoho nepresviedcam, ale prijde mi to trosku moc no 😀 Kazdy investuje do veci, ktore pouziva tolko, kolko su mu hodne, ja beriem kocik ako nieco, co pouzivam denne a to na zaciatku par hodin teda a musi to byt pohodlnne, pekne a prakticke pre mna a aj pre dieta a kompromisy som po rokoch prestala robit. Mne je mamin, co chodia s pevnymi koleckami zo 17 kilovym kocikom a dieta ku tomu proste luto... ze sa s tym musia tak tahat 😝