Zdravím chcem sa opýtať. Zo všetkých strán počujem iný názor. Medzi mojimi deťmi bude rozdiel dva roky a tri mesiace. Jedna známa predáva dvoj-kočík a ponúkla mi ho či ho nechcem za lacno inak by ma to ani nenapadlo riešiť . Môj syn mám teraz rok aj osem mesiacov a neviem si to teraz predstaviť s dvoma deťmi vonku je dosť aktívny stále niekde pobehuje nemám kľud ani sekundu bez buginy by som bola stratená. V bugine sedí rád, ale potrebuje aj chodiť tak to striedame. Počula som rôzne názory veľa krát mi odporúčajú kúpu dvoj-kočíka - aj keď môj vekový rozdiel je dosť hraničný by som ja povedala. Viem, že veľa ľudí využíva buginy do troch rokov. Malé sa narodí na začiatku zimy čo mi moje rozhodnutie ešte sťažuje viem si predstaviť že v lete môj syn môže byť na trojkolke alebo autíčku ale v zime neviem či bude poslušne kráčať za mnou neviem aký bude neskôr..... a žijeme ešte k tomu v Alpách.... Páči sa mi Jogger - city select - super kočík dá sa využiť aj len pre jedno dieťa, je malý, skladný, len ta cena..... A ta kamoška ma Firstwheel na predaj použitý. Viem aj o možnosti takého systému kde dieťa stojí no neviem si to v zime predstaviť.... Prosím o každú radu ak by tu bol niekto s podobným vekovým rozdielom budem rada za typ, radu,diky 🙂
jednoznacne by som brala dvojkocik osobne moja dcera ma 21m a poviem ti doteraz spi niekedy 2x za den a kocik vyuzivame casto hlavne ked niekde ideme na cely den a zima je zima pochybujemže ked pojdete na 2h. prechadzku ti bude cele 2h. v zime behat.
máte pravdu hlavne moje dieťa 🙂 Ešte sa rozhodnúť aký..... Ten Jogger je dosť praktický len drahý a ten druhy je zas lacný ale nie je tak skladný aj keď jeden z tých najmenších... dik pa
@sylwi23 ja by som sa s kupou dvojkocika vobec neponahlala...babo cakas az v novembri tak to ries az tak koncom leta...mozno sa tvoj drobec natolko rozbeha ze to budes mat zbytocne 😉
skor by som to starsie dieta ucila co najviac na odrazadle a chodit peso nech si zvyka ze sa bude co najmenej vozit v kociku ,,cez zimu sa nejako 2-3 mesiace premotate - aj tak ked je velka zima tak s kocikom dlho vonku nebudes...
mne sa teraz narodi babo a maleho uz v kociku nevozim-max 1-2x za mesiac ked prsi a potrebujem nieco vybavit,atd...inak ide pekne peso alebo ma odrazadlo 😅
este je aj moznost ze tvoje babo ani nebude chciet byt v kociku a budes musiet "satkovat" 🙂 tazko povedat,deti su vseliake 🙂 🙂 🙂
@sylwi23 takýto vekový rozdiel mám aj ja.a neriešila som dvojkočík.malý sa mal narodiť v januári,tak od septembra sme učili čo najviac chodiť pešo.samozrejme chodila na motorke a tak.ked sa malý narodil,tak ked som potrebovala ísť do obchodu,len som ju na chvíľku šupla na kočík.inak sme jej vysvetľovali,že musí chodiť pešo,lebo pôjde do škôlky a tam ju nikto nebude nosiť.a ešte máš na kúpu veľa času
skôr by som na tvojom mieste brala súrodenecký kočík ako sú baby jogger city select alebo tomu podobné, kde sa dá z dvoch kočíkov urobiť časom len jeden... máš dosť veľký vekový rozdiel a aby si potom nemusela ten dvojičkový predávať a kupovať další pre to bábo čo sa narodí, lebo trojročné dieťa ti už v kočíku sedieť nebude a budeš chodiť len z jedným...
dakujem baby za rady prehodnotím a ponahlat sa fakt nechcem budeme cakat a uvidime ako so to vsetko vyvinie ale mozno nakoniec fakt len ten jeden kocik, viete mi poradit nejaky dobry prakticky kocar pre jedno dieta nieco skladne a aj do snehu vhodne? diky moc
Inak mate pravdu, ze ho treba ucit chodit a odrazadlo sme uz skusali len on sa na nom chce len vozit zatial 🙂
@sylwi23 my mame rozdiel 19 mesiacov, ale ninka vobec v kociku byt nechcela, posledne tri mesiace chodila len peso...ale kupili sme phil and teds vibe, to som bola asi v 5 mesiaci (pouzity, vyhodna cena), a dokupila som aj samostatnu vanicku, takze ked ideme len na kratsiu vzdialenost, tak ide ninka peso a maly ma klasicky kocik a ked idem do obchodu, k mame tak ho vyuzijem ako surodenecky, lebo inak by som ozaj nenakupila a na dlhsie trasy sa nedostala...a nejako sa jej potvorke zapacilo vozit sa 🙂 niekedy nechce zliezt a pritom sme predtym mali strasny problem ju do kocika dostat, to som vsade doslova utekala, vydrzala max 10 minut.... ale tvoj bude mat uz cez dva roky, uz by som to neriesila...ja planujem kupit ten skejtik...ked nebude vladat, postavi sa nan a hotovo 🙂
este k tomu joggeru kamoska ho ma je dost malicky a na zimu aboslutne zle- a je drahy teda pekne,mysleli sme ze ak pre dve deti tak od abc Zoom - teoreticky by sa mohol pouzivat len na jeden kocik, ale kupit nejaky pre jedno dieta prakticky lebo nas stary sme predali,pa
diky ejuska aj ja rozmyslam ze skejtik. Ono nie je problem on chodi rad len na vsetky strany a ak tak budem aj potom neviem si to predtavit ako prejdeme mestom myslim ze je prakticke ked mas kam posadit dieta. Mama mala len mna a vyuzivala buginu do troch rokov a to nie je preto, ze som nechcela chodit len preto, ze ak chcela nieco vybavit mala to najlepsie supla ma tam a mala vybavene.Môj syn je šidlo neviem si predstavit aspon teraz nie bez buginy. Ale pockame ako to bude neskôr možno sa to zmeni....
ejuska akurat pozeram na youtube tvok kocik a je super to by bolo nieco pre nas .... super kompromis, dik za typ 🙂
nevies co stoja? Nepredas nahodou?
ahojte. my mame rozdiel medzi detmi 2roky a 9dni. riesili sme to "skejtom" privesom za kocik.... tak ma napada, ze ho musim dat do inzeratov na predaj
@mily7 ja mam medzi detmi rozdiel 20 mesiacov a dvojkocik sme nakoniec nekupili - aj ked obcas by sa hodil.. napr. ked potrebujem ist s nimi sama k dr a pod..
ale mame to vyriesene tak - ak ideme niekam nadlhsie, tak berieme kociky dva - syn ma golfku a dcera uz sportovy.. ak sme vonku len v okoli domu, syn ide na motorke, alebo pesi a dcera je v kociku.. ak sa mu uz nechce chodit, tak mam vzdy v kociku ergonosic - malu si dam do neho a syn ide do kocika.. alebo rozkrocim dcere nozky a maly si sadne na kraj kocika a drzi sa madla - na to ale musia mat obaja naladu..
dcera sa inak narodila v oktobri a aj tak sme prve tri mesiace vlastne nikam poriadne nechodili, takze vtedy sme dvojkocik tiez nepotrebovali.. ak bol sneh, syna som tahala na sankach a malu tlacila..
ak dvojkocik nekupis, radim hlavne kvalitny kocik pre mladsie babo, ktory sa dobre tlaci a dobre sa mu tocia predne kolesa - to ked budes nahanat starsieho ak bude blizko cesty a pod.. 🙂 zatial som neosedivela, da sa to..
@jana_eyre 🙂) dakujem velmi pekne. uz som citala baby, ze pisali, ze vacsie dietatko do golfaca a male do nosica. to sa mi celkom pozdava, maly bol vynoseny, mame manducu a v zime je lepsie ako v horucom lete potit sa tam. a presne, ked sa narodi a budem schopna chodit po 3 tyzdnoch ako pri malom tak tu vyjdem pred bytovku s malym babom v hlbokom a maly nech si stavia snehuliaka a pod. mna nenapadlo kupovat suroden. kocik ale kamaratky mi dali chrobaka do hlavy, ale nakupy organizacne poriesime inak, to je najdlhsia trasa a zatial necham to na ten nosic a kocik pre vacisieho, alebo hlboky pre babo a maly pesi. maly bude mat 2,5 roka vtedy hadam uz bude viac chodit ako teraz, ze presuvat sa tak si sadne, pohodlny chlapina. dakujem.
Ja mam rozdiel 24 mesiacov (bez 8 dni), rodila som pred 5 tyzdnami, mam surodenecky kocik Bumbleride Indie Twin, a neviem si predstavit, co by som bez neho robila. Dcerka je tiez trochu zivsia, nevie pekne kracat vedla mna, zastat ked poviem, a hlavne sa rada vozi.... Doma supnem obe deti do kocika, odveziem si ich na ihrisko, starsiu "vypustim", a potom nalozim a ideme domov. Na prednom madielku ma taky piknikovy kosik, tam jej dam pitie a jedlo, a dieta ticho sedi, krmi sa a ja mam klud, ziadny stres, ze dieta uteka opacnym smerom🙂))
To je individualne..ja mam rozdiel 2roky a 3 tyzdne a dvojkocik ani skejtik sme vobec nepotrebovali. Maly bol zdatny chodec a kedze som mala kocik,kde som ho mohla drzat za ruku a kocikovat bez problemov len jednou rukou,tak aj prechod cez cestu som mala vyrieseny.
ale napr.kebyze mam ako prve dieta malu,tak dvojkocik ci skejtik by bol nevyhnutnostou,ona jednak casto ide inym smerom ako my (takze casto konci v kociku),jednak nevydrzi tak vela a dlho chodit.
@mily7 ja som inak maleho zacala ucit bez kocika este ked bola dcera v bruchu.. syn teda zacal samostatne chodit az v 16tich mesiacoch, ale to sme uz vacsinou kocik nechavali doma a lopotili sme sa len v okoli.. je pravda, ze som ho cele tehotenstvo vela vlacila, ale oplatilo sa, na prechadzke vie kde sa nesmie pustat a kde moze /sice to stalo vela vysvetlovania/..
ja som inak chcela syna oducit od kocika hlavne preto, aby sa poriadne vybehal, pretoze potom dobre spi a poslucha.. lebo ked kocik berieme, chce v nom sediet a potom ma moc energie doma..
@jana_eyre no jo zatial uvidim. nekupim, naucim chodit viac cez leto a po narodeni uvidim. maly tobias sa vozil v autosedacke alebo sa nosil. novorodenec, lebo ho rozculovalo normalne ze nic nevidi z hlbokeho kocika! takze len pockat ako sa to vyvinie, lebo clovek nikdy nevie. teraz miluje babetka, sestrine, ale ta je daleko alebo ine ale je dost na mna nalepeny, naviazany, bojim sa, ci nebude velmi ziarlit pri narodeni druheho a opakovat vsetko po nom. teda chciet sa aj vozit. to ozaj asi az potom treba riesit ako sa situacia vyvine. a mozno milo prekvapi🙂 neviem
Medzi mojimi detmi je rozdiel 17 mes. Starsi mal teraz v maji 2 roky a kocik nepouziva od decembra. Chodi peso pekne vedla za rucicku, alebo tlaci kocik s mensim. Mali sme surodenecky, ale ten sme v decembri predali lebo bola s nim len opacha a bolo to horsie ako, ked chodi peso. Ked tak kup si skejtik
@mily7 ja som sa inak ziarlenia dost bala, ale nakoniec z toho nic nie je.. nevravim teda, ze nema svoje dni - ale su iba obcas.. tiez je na mna dost naviazany a este viac ked bol babo..
hlavne mu treba vela opakovat, ze aj on bol take krasne male babo a ukazovat mu, ze aj on mal presne take ocka, rucky atd.. maly si sestricku zamiloval, lebo sa v nej asi vidi 🙂 ale vozit sa v kociku ho nenapadlo, kym som mala vanicku, ked som dala sportovy tak uz chcel.. vanicka mu asi neprisla moc pritazliva :D
ale pravda, vsetko treba riesit az ked to nastane..
@sylwi23 ja by som na tvojom miesta brala ten dvojkocik. sice dvojrocne dieta uz prejde co to same.ale sem tam sa ti moze zist hlavne ked sa budete chciet niekam premiestnit ze ho vyuzijes. a ked budete na bezpecnom mieste kde sa moze syn vybehat tak ho "vypustis". ja budem mat medzi detmi rozdiel vyse troch rokov a po synovi mam taky kocik co sa da vyuzit aj ako surodenecky. a viem ze ked pojdeme napriklad do zoo alebo na vylet kde sa dlhsie chodi tak ho urcite vyuzijem.