Ktorý kočík vybrať - Jane slalom pro vs. valco snap 4 trend sport?

nancy171
23. feb 2020

prosim, poradte mi, uz som v koncoch. porovnavanim a vyberanim skveleho sportoveho kocika som zabila mesiace (neprehanam) a furt som sa nikam nedostala. Viem, ze idealny kocik nenajdem, lebo ak chcem pre vacsie dieta (co chcem), tak msim zabudnut na otacatelnu sedacku. OK, uz som ju oplakala, ale nepopustim z tychto kriterii aj keby som ho mala sama vyrobit (dufam, ze k tomu nedojde) 🙂
musi: 1) byt lahky idealne cca 7kg (maxim. 10)
2) strasne dobre skladny (na prenasanie)
3) do uplneho lahu SO ZDVIHNUTYMI AJ NOHAMI (lebo baby jogger city mini nie je)
4) vacsia strieska
5) mal by zvladnut aj kus teren (Bratislavska koliba, ...)
6)lahko ovladatelny
bolo by super, keby:
1) siel aj do uplneho sedu
2) bol rieseny prakticky (spodny kosik,...)
3) idealne (nie je nevyhnutne), keby sa na neho dala upevnit (hoc aj svojpomocne) prenosna fusako-taska (namiesto hlbokej korby)

gesslein f6 air + je moc tazky a nie je s nim uplne ladne manevrovanie. valco snap 4 trend sport asi splna vacsinu, i ked nejde do sedu :( no a obstaravacie naklady su cca 450e. neviem, ci sa oplati (pomer cena-vykon). a jane slalom pro je uz stary model a teda som ho nazivo nevidela (ani valco trend), len ma zas malu striesku a dietati tam svieti. neviem ani porovnat loznu plochu.
Idem sa z toho zblaznit :o/
znacka HELP!

musi

berenika39
23. feb 2020

Ahoj, mrkni, třeba najdeš něco tu?
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/kocikov...

amel
23. feb 2020

Ahoj, mala som oba. Jane Slalom som mala 8rokov,stale bol super. Ked som cakala tretie dieta, o inom som ani neuvazovala, len som si dala presit striesku a doplnky, bol ako novy. Cize toto sa da i so sportakom. Neviem ti zmerat loznu plochu, kedze kocik je uz u synovca a veselo ho vyuziva(4.dieta), no je naozaj priestranny.Je vsak dost tazky a navyse vobec nie skladny.jazdne vlastnosti vsak uzasne.
Kupila som Valco, po 3 dnoch putoval prec, nedali sa ani porovnat.

nancy171
autor
23. feb 2020

@amel dakujem za zhodnotenie. o jane slalom pro pisu, ze 8kg, tak som z toho jelen... no a mala si valco snap 4 alebo valco snap 4 TREND SPORT?
Lebo je medzi nimi velky rozdiel.

nancy171
autor
23. feb 2020

@berenika39 dakujem, pozerala som to tam - otvarala diskusie, ale nedopatrala som sa. uz ked som sa preklikala k recenziam, co ma zaujali, tak na konci bolo zhodnotenie, ze je to pre vacsie dieta a nie babatka. my mame 6,5mes a este nesedi..

amel
23. feb 2020

@nancy171 valco snap 4 trend sport, ked uz by som mala valco, tak by som kupila ten prvy. Dcerka mala 9 mesiacov, suchala sa, plytke sedadlo, obrovsky, ta polohovatelna rucka bola na dve veci, kozene madlo sa krutilo,kociar nesedel na ceste a tu dlhu strechu by som vyuzila mozno 2 x.... Ale to bol moj pocit, vzali mi ho v obchode nastastie spat.
Moj nazor je taky, ze malo muziky za vela penazi. No predpokladam, ze su i spokojne mamicky.

gumkac19
23. feb 2020

@nancy171 este pozri mamas and papas

simonecka008
23. feb 2020

Ja mam tento kocik ... hladala som dlho chcela som otocny ale tie kociky su strasne male,tazke a zapratali vela miesta ... najprv som kupila Petite&Mars bolo to dost na rychlo potom som sa zobudila 🙈 a po 3 mesiacoch co mi novy stal som ho predala 🤷‍♀️ tiez som mala par kriterii a nakonuec to vyhral tento Valco ... hlavne som chcela nafukovacky 🙂 bol sice drahy ale akurat v predajni pre deti mali akciu 15% cize aj to dost spravilo.. jedine co mi trosku vadilo ze madlo na drzanie sa neda polohovat ... ale clovek si zvykne.. hlavne je lahky a zmesti sa do kufra a sedenie som tiez vyriesila poslem Vam zajtra do spravy 😁

nancy171
autor
23. feb 2020

@amel cozeee?! tak to som v soku, lebo z popisov sa mi zdal ako obor a nenapadlo by mi, ze je plytky :o/ kto do kelu navrhuje tie kociky???!!!
este som dnes objavila nahodou jeden. je polsky, comu som sa chcela vyhnut, ale celkom zaujal. zda sa akoby to bola brutal zlacnena verzia valca, len sa mi zda tiez plytky :o/ hlbka 21cm. Euro-Cart Flex.

amel
24. feb 2020

@nancy171 mozno som sa zle vyjadrila, no chybal mi minimalny sklon sedadla dozadu, kde sa sedi.

amel
24. feb 2020

@nancy171 pfiestor na sedenie je obrovsky.

nancy171
autor
24. feb 2020

@amel ja som asi natvrdla alebo co, ale nerozumiem co je "minimalny sklon sedadla dozadu" to akoze operadla? teda aklon uplne do lahu - do roviny? lebo ak myslite toto, tak mi vsetci vravia, ze ziaden kocik nie je uplne vodorovny, ale spolu s podnoznikom sa da dat do rovnej osi - akurat bude mierne zosikmena. ci je to pravda, neviem. nemam zatial skusenost so sportakmi, ale uz nam ho akutne treba :(((

nancy171
autor
24. feb 2020

@nancy171 poznate euro chart flexi? alebo nejaky baby jogger, kde sa da polohovat aj podnozka?

nancy171
autor
24. feb 2020

@simonecka008 tak to sa potesim rade ako si to vylepsit 🙂 ta rucka sa neda ani vysunut - predlzit? ja mam 175cm a manzel 180cm, tak nech pri tom nekracame ako vlk pri zajacovi :o/

simonecka008
24. feb 2020

@nancy171 niektore Valca maju nastavitrlnu rucku ale tu co som dala ja tak ta neni ja aj priatel sme vysoky a nevadi mi to .. najlepsie ist do obchodu a vyskusat co By Vam viac vyhovovalo a poslala som Vam spravu a fotky 🙂

amel
24. feb 2020

@nancy171 laicky nakreslene. Na kocikoch je par stupnov akoby sklon sedacky smerom ku chrbtu.
Tu som mala skor opacny dojem, ale neodhovaram, treba ho vyskusat, aspon na predajni a uvidite.
Za mna bol toto najhorsi kocik, ktory som mala, dokonca moj muz je dost setrny, ale ked som kupila iny, neskutocne sa potesil.

nancy171
autor
24. feb 2020

@amel nakreslili ste to SUPER!!! 🙂 Chapem uz vas predosly opis. toto by mi vsak nenapadlo samej :D
ak spravne chapem "stary valco snap 4" tento blby sklon nemal. len ja som prvorodicka a mala mi za pol roka dost vyrastla. z 51cm novorodenca je 75cm babo a ma 8,5kg. trochu mam stres, ze ju buducu zimu s hrubim fusakom do stareho valca "nenarvem"..

nancy171
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nancy171
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nancy171
autor
24. feb 2020

@amel ups, prepacte za preklep "hrubym" 🙂))

ina7
24. feb 2020

Jane slalom je perfektne ovládateľný kočík aj do terénu. V našom sa aktuálne vozí asi 4. Dieťa, kúpila som z bazáru za 150€ pred 5 rokmi a dala si šiť nový potah. Jazdí sa v ňom super aj po meste, jednou rukou ovládateľný. Za mna super kočík.
Fotka v sede a v ľahu. Strieška ktorú som si dala sit ma vyklopitelny silt dopredu na predĺženie.

nancy171
autor
24. feb 2020

@ina7 dakujem za foto. mohli by ste mi prosim zmerat plochu na lezanie? dakujem

ina7
25. feb 2020

@nancy171 90x34 cm, úplne v pohode sa tam vyspi aj väčšie dieťa. Môj dvojročný vo fusaku tam spával túto zimu a vyspi sa aj trojročné, toto je naozaj veľký kočík, aj štvorročný syn sa v ňom výnimočné vozil.

ina7
25. feb 2020

@nancy171 tento kočík by som asi nenazval a ľahký a spratny, ale som naučená normálne ho zložiť a vložiť do kufra fabia kombi. Určite sú aj ľahšie aj ťažšie od neho. Nemôžete mat ľahký a priestranný kočík do terénu, to proste nejde, aj nafukovacie kolesá sú ťažšie ako nejaké odľahčené malé plastaky. Pokiaľ ho nepotrebujete vynášať denne na 2. poschodie, tak ten komfort je naozaj hodný aj vyššej váhy. Na sporák v pohode na kliknete vajíčko aj vaničku znaciek Jane aj concord, mám odskúšané oboje.

julia204
25. feb 2020

Ja som mala britax b motion a vymenila som ho za klasicky valco snap 4.. Valco trend uz nie je taky super ako obycajny valco.. S penovymi koleckami ma kocik 6,6kg a s nafukovacymi o cca 1,5kg viac.. Po meste využívam penove kolecka a ked ideme do hor alebo horší teren nakliknem nafukovacie.

nancy171
autor
25. feb 2020

@julia204 ano, uz ma amel upozornila na nevyhodu trendu oproti snap 4. To je super postreh. ten valco si zaobstaram kvoli castym cestovaniam, ale radsej s nafukovackami, kvoli terenu.