Ktorý kočiar odporúčate?

1tinka6
20. sep 2016

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať skúsenejších mamičiek, ktorá značka kočiara je dobrá a čo si všímať pri výbere kočiara. Ďakujem

mary275
20. sep 2016

Poviem ti podla coho sme vyberali my. Chcela som co najvacsiu vanicku, aby sa mi tam dieta zmestilo aj s fusakom a co najdlhsie, nafukovacie kolesa, pre mna bolo dolezite aby bol co najlahsi, kedze mame maly vytah a najprv som si vanicku nosila stale do bytu a neskor som cely kociar nechavala v kocikarni kde som musela ist dole po schodoch. Je dobre osobne si kocik vyskusat. Chcela som aby sa dobre a lahko ovladal co mi kazdy povie ked ho chyti do ruky ze sa s nim dobre ide. Este sme hladali taky aby mal aretaciu kolies. Asinje dolezita aj farba. Zevraj sa bledy skor zaspiny ale zas tmavy vybledne na slnku. My mame tmavo fialovy a vidim to teraz na taske, co pouzivam v kuse 1,5roka ze uz je bledsia oproti kociaru. A nie vsetko drahe je naozaj najlepsie 🙂 . Uz neviem co by ma take napadlo.

siska53
20. sep 2016

@1tinka6 Kazda ti napise ten svoj.
Ja som mala dost odkocikovane rozne kociky,takze som presne vedela,vo chcem a co nie.
A to si musis zvazit aj ty.

Ja som mala inglesinu magnum a ta splnila vsetko,co som JA od kocika ocakavala - velke kolesa neotacajuce sa (ja to neznasam) do kazdeho terenu, velky kosik,dlha vanicka,polohovatelna rucka (kvoli malemu vytahu a tomu,ze ja som mala,muz vysoky), vanicka sa stala sportovou castou tym,ze sa dal dole kryt,cize ziadne skladovanie velkeho kusu "dacoho", cize rovno aj polohovatelna opierka,remence,fusak som.kupovala na mieru do kocika - nastavitelny pre mimi a neskor i pre vasie deti, hojdajuci,cize pekne perujuci. Kolesami som presla hladko bez tvrdych narazov aj po tych otrasne rozbitych chodnikoch. Farbu som ja vybrala cervenu. Zvazovala som.bezovu,ale som mala pocit,ze sa lahko zaspini. Toto som hladala a nasla ja.

mimla
21. sep 2016

Dobrý kočík KAM? Je dôležité kde ho chceš používať. Máš ho kde skladovať, alebo ti bude tri roky parkovať megavoz v úzkej chodbe? Narodí sa dieťa do leta, alebo do zimy? Podľa toho vyberieš veľkosť vaničky. Ak sa ti narodí dieťa uprostred zimy, tak koniec vaničkového obdobia bude mať pravdepodobne v opaľovačkách a naopak letné dieťa bude potrebovať extra miesto na fusak, či overal. Pozri sa z okna. Aké máte chodníky? Ukážkové, či rozmlátené, či nebodaj žiadne? Ak sú na tom vaše chodníky zle, na malé kolesá treba zabudnúť. Aké máte auto? Resp. Aký veľký kufor má vaše auto? Alebo budete chodiť autobusom? Treba vybrať kočík, ktorý udvihneš sama. Gentlemani síce ešte nevymreli, ale kto by ich vyzeral, keď sa človek ponáhľa. Máte schody, resp panelák bez výťahu? Vyberacia taška to istí. Plánuješ športovať? Na to je lepší citlivý kočík s nižším ťažiskom, nejaká trojkolka. Ako zvláda vaša obec zimnú údržbu chodníkov? Ak to nie je žiadna sláva, tak po zdvojených kolesách ani nepozeraj. Medzi tými kolieskami sa drží sneh. Ak máte výťah, aký je veľký? Ak malý, potrebuješ kočík s preklápacou rúčkou, alebo aspoň s rúčkou, ktorá sa dá nadvihnúť. Veci ktoré sa často podceňujú je napríklad strieška. Mala by ísť v podstate až pred tvár dieťaťa, inak si ju budeš musieť upravovať ako napríklad ja. Polohovanie nožičiek môžeš vynechať iba v prípade, že sa sedacia časť zvažuje dozadu. Ak budeš nákupy obstarávať kočíkom, poriadne si obzri veľkosť a hlavne prístup ku košíku. A to aj s opierkou športovej časti spustenou úplne dolu. Ak toto všetko zvážiš, budeš mať pomerne jasné v akej skupine kočíkov sa pohybuješ. A potom samozrejme budeš niektoré zo svojich požiadaviek oželieť, pretože ideálny super mega extra špeciál kočík neexistuje.

1tinka6
autor
22. sep 2016

Dakujem 🙂

zuzanaech
23. sep 2016

Inak ja dakujem tiez, zacinam si to pozerat, ale mam zatial kasu. Ale su to super rady. 🙂

autumn11
23. sep 2016

ja som si kúpila britax b motion 4 a som spokojná. Je dosť priestranný, dobre sa ovláda a syn je v ňom spokojný. Predtým som mala casualplay S4 a ten nebol až tak dobrý.