Ahojte, možno vytváram duplicitnú tému, ale zatiaľ som to ne jednom mieste nenašla... Zaujíma ma, ktoré kočíky majú "korýtkové sedenie", t.j., že detičky v ňom sedia a ležia ako keby vo vajíčku a chrbátik a nožičky sa nedajú polohovať osobitne. Taktiež by ma zaujímal váš názor na toto sedenie a výhody/nevýhody oproti klasickému... Dík 🙂
@livsa tiez som mala prvy kocik s korytkovym sedenim a ocenila som to hlavne preto ze maly je augustovy a v januari uz musel do sportovej casti...cize aj ked bol este taky mensi nevadilo to a vedel sa tam pekne ulozit,nezosuchoval sa do stran a v podstate stale lezal na chrbte len mal nohy vyssie.dalsia vyhoda je ked ma dieta reflux a potrebuje zvysenu polohu,,aj ked este nevie sediet je stale nahnute,popripade das do strednej polohy- cize dieta ani nelezi ani nesedi a vidi pekne von z kocika ale nevadi to chrbtici 😉 u nas sa tento kocik vyuzil tak do 18mes,,ked uz maly vacsinou sedel tak sa dost mrvil lebo uz chcel sedet tak ze sa drzi madla a pozera z kocika. ale pri niektorych tychto kocikoch je cela sedacka mierne nahnuta dozadu,aj na tom nasom a to mu vadilo...
mne osobne taketo sedenia neva,,ale zalezi ci to znesie dieta 🙂
quinny buzz,,brio go ,,abc design 3tech ,,jane rider ,,pegperego skate,,
Aj BabyJogger CitySelect 😉 my mame tento a tiez by som nemenila, prave pre ten isty dovod ako @zuzikkaa
maly este nevedel poriadne sediet a musel do sportiaku, takze tymto sa to super vyriesilo 😉
a nas tam spava radsej ako v posteli.....ked ma sopliky, tak spi v kociku aby mu nestekali, takze menej roboty s podopieranim postielky a maly sa nezosuchol.....
a aj mne sa lepsie spi, ked mam zdvihnute nohy 😉
mne povedali v predajni kocikov, ze vo vajicku moze byt dieta max 2 hodiny, lebo mu to tlaci na pluca, tak neviem, ci by som volila este aj kocik s takymto stylom sedenia...
@livsa a este som zabudla....ja mam aj PegPerego Si golfky, ale v tych sa mi vzdy zosuchne, ze ma potom cely chrbatik ohnuty....
@liz_lemon podla mna je to lepsie....ale tak 100 ludi 200 nazorov 😀 😀 😀
Tak my máme BGB Cameleon a nemůžu si na korýtko stěžovat. Tedy, co já, spíš malá. 🙂 Sedí se jí v něm krásně, nemá problém usnout. Má madlo, připínám ji jen mezi nožičkama, aby se o madlo mohla opřít a jezdí v něm moc ráda. Je hodná, neplače, nekroutí se, nevrtí. Každé mimčo je jiné, ale té naší to moc vyhovuje. Teď budeme kupovat golfky na dovolenou, tak jsem zvědavá, jak bude reagovat na klasicky polohovatelné sezení. Za mě ale korýtko klidně ano. Mně totiž přijde daleko děsivější, když vidím miminka ve sporťáčku zkroucená a nahlá různě do stran, než když pěkně zapadnou do korýtek. Ten zadeček mají pěkně pevně usazený a záda krásně v rovině, tedy aspoň u Bugaboo.Vůbec nezklouzává dolů nebo tak...
@livsa My sme mali s týmto polohovaním Coletto Austin 4. Predajca mi pri kupe vravel, že tam bol zhodou okolností jeden ortoped, ktorý bol týmto štýlom nadšený, pretože práve toto sedenie je pre detičky to najlepšie-najzdavšie a musel to navrhnuť niekto, kto sa dobre rozumel anatomii. 🙂
pre moje deti autosedacky -vajicka boli utrpenie, je to nevyhnutne zlo, preto sme aj malo cestovali ked deti boli male, my financne si mozeme dovolit najdrahsie kociky, ale ja som pre deticky vybrala lacny kocik, ktory vobec nebol pekny, ale pre moje deti bol idealny.Dal sa polohovat tak, ako nam to vyhovovalo, bol dost velky, od 5. mesiaca som im trosku nadvihla opierky, aby videli von z vanicky a hlboky kocik sme v pohode pouzivali do roka, kvoli zime, krasne boli chranene deticky, ked mali 7-8 mesiacov, pouzivali sme uz sportovu verziu, ale na zimu som im dala naspat hlboku verziu kocika(kde mohli aj sediet).Kocik mal jednu chybu, bol velmi tazky, takze po roku som menila na Peg-perego, detom velmi vyhovoval, uz krasne vedeli sediet a ked zaspali len som im pustila opierky uplne dole, a lezali na rovnom, korytkove sedenie by som im nedovolila nikdy.Velmi sa mi pacia tie nove kociky, ale iba na obrazkoch.Dolezite je, aby nase deti sa citili dobre, pohodlne a nie to, aby sme mali najkrajsi kocik, aby sme sa vedeli pochvalit, co sme kupili.Kocik ma sluzit hlavne detom, my matky by sme mali byt na druhom mieste.
Vdaka za doterajsie prispevky, tesim saa dalsie 😉
Tu je doterajsi zoznam "korytkovych" kocikov:
- Gesslein F2
- Quinny Buzz
- Bugaboo
- Joolz
- Concord Neo
- Jane Rider
- Baby Jogger City Select
- ABC Design 3tech
- Peg-Perego Skate
- Coletto Austin
- Brio Go (aj ked tu si nie som uplne usta, z toho, co si ho pamatam)
Tesim sa na dalsie tipy, pripadne aj vase skusenosti s jednotlivymi kocikmi 🙂
korýtkové má i mima ( krásný designový kočárek), quinny moon,colleto, nurse hello, z golfek quinn zapp xtra,je jich určo víc, pak ferrari ( je podobný bgb) zopa ( ted nevím typ jak se jmenuje), já měla nurse hello a příliš pohodlné mi to nepřišlo, nožky trčely výš jak hlava, ale myslím, že u těch dražších korýtek, je to lepší- stokke má i nějakou vložku pro menší děti, že i když v korýtku, tak mají rovná záda.
Petr se vozil v Britax Vigour 3+, tříkolka, s tímhle typem sezení-ležení, a nemohla jsem si to vynachválit. Je to ergonomicky tvarované, prostě se tam nekroutil, nesunull, zapadl, když usnul, jedním pohybem jsem ho položila s celou sedačkou, tak jak byl. Za mě pohoda, nebála bych se toho. NAvíc tyhle sedačky bývají otočné, ne že se přehodí rukoje´t, ale otočí sedačka, a to mi vyhovovalo.
hmmm, už se letos neprodává☹(((
http://kocarky.heureka.cz/britax-vigour-3-plus/...
Mna korýtkové sedenie vôbec neoslovilo, drobec v nom "nemal miesta"... kupila som ten najobyčajnenší kočík, prvý syn v nom nostop spal celé tri roky, pri druhom bábu som ho ešte 10 mesiacov používala, potom doslúžil.. BOl to normálny kočík z Poľska, síce velký a ťažký, ale dole vošiel obrovskiý nákup a hore sa zas vyspalo aj velké dieťa :DTeraz som kúpila Graco Quattro, áno, je tiež velký, ale zas, bábatko by som don asi nedala :D
@livsa Na zozname ti chyba kral medzi korytkovymi kocikmi (aspon podla mna 🙂)- Stokke Xplory 🙂
@livsa A moja skusenost- super na prechodne obdobie (zhruba 6 mesiacov az rok), horsie pre vacsie deti. Ak mas tu moznost mat dva kociky, alebo najprv jeden a potom druhy, tak je to idealne 🙂
@livsa este si omrkni, ktorym tymto kocikom sa daju polohovat nozicky. Pri Stokke je to napr. iba na dlzku noziciek, ak sa nemylim. Gesslein F2 a Q.buzz sa daju polohovat, Bugaboo urcite nie, PP Skate tiez nie. Ostatne neviem na 100%.
My máme korýtkové sedenie na športovej časti Chipollino Gemma Travel, ale nôžky sa dajú polohovať. Pre mňa to bolo najskôr zvláštne, ale následne mi prišiel ako ten najkrajší kočík na svete. A malej sa v ňo veľmi dobre sedelo a sedí. Dieťa sa tam tak pohodlnšie "vyvalí", lebo je prispôsobený chrbátiku, nie ako klasické rovné chrbty väčšiny športiakov.
Takže podľa mňa jednoznačne správna voľba. Máme i klasický športiak Esprit, či skôr golfáč, ale najčastejšie sa vozíme v ružovej limuzíne. 😀
@pallacinka presne tak sa mi to javi, ze do toho roka aj daco sa mi bude v normalno sportaku "hrbit". Ja uz jeden kocik mam, takze, ak kupim korytkovy, urcite len sportovu cast a z druhej ruky... Keby som vedela, ze bude "takato", tak kupim hned korytkovy a potom golfac typu McClaren...
@pallacinka Stokke som zabudla nejakym omylom 😉
@livsa brio go mam doma a brio urcite nie je korytkove sedenie -normalne sa polohuje zvlast chrbatik a zvlast nozicky 🙂 ja som vyhladavala kocik prave podla toho aby sa dal sportak polohovat tymnto sposobom ja by som korytkove nechcela -aj vo vajicku bol maly len nevyhnutny cas 😉 korytkove sedenia su podla mna aj mensie - ale kazdy podla svojho gusta ja som za polohovanie zvlast chrbatik a zvlast nozky 🙂
Tak ja pojdem s malou niekde to korytkove sedenie vyskusat... Potrebujem ich vidiet nazivo, lebo zatial netusim, ake su medzi nimi rozdiely a ci sa jej v nich bude pacit. Doteraz som sa vzdy vyhybala trojkolkam, niektore z vyssie uvedenych su na styl trojkoliek, tak uvidime. A kedze chcem kupit uz pouzivany, tak budem dost obmedzena tym, co sa vlastne ponuka🙂 Ak ma este niekto nejake tipy a postrehy, sem s nimi 🙂
@livsa inak super obchod je Brendon v Raci 😉 super personal 😀
Ahojte, tak ja som dnes vylucila Quinny Buzz - najma kvoli sirke zadnych koliesok, lepsie povedane, vzdialenosti medzi nimi... By sa mi nevpratal do chodbicky ☹ . Ta sedacia cast vyzera super, ale tipujem, ze vacsie deti tam vydrzia tak do roka, roka a pol. ☹ Co mi este na nom na prvy pohlad chybalo je "dlhsia" strieska. Zajtra idem pozriet Concord Neo, Jane Rider a PP Skate. Velmi sa mi paci na obrazkoch Baby Jogger City Select, ale ten sa teraz nazivo v BA neda vidiet, az koncom maja... Inak, super je, ze ich mam moznost vyskusat s dietatom. Toto keby sa dalo vzdy, asi by sme boli vsetky spokojne so svojimi kociarmi 🙂
@jankohrasko a zajtra idem pozerat do Brendonu 😉
Baby, tak este pridavam dalsiu znacku do zoznamu: iCandy. Vzhladom na nasu situaciu (ponuka kocikov z druhej ruky) ja skoncim pri Concord Neo...
no ono se ty deti v normalnim sportaku hrbi pro to ze jeste sami nesedi a vy je tam posazujete, dite, ktere jiz sedi samo se v polohovacim sportaku hrbit nebude. Ja bych korytko svemu diteti nikdy nedala, to bych mu nikdy neudelala i kdyby byl jakkoliv krasny ten kocar.
Ja som mala Nurse Hello s korýtkovým sedením a nevyhovoval mi kvôli tomu, že malý spával na boku a tam sa to nedá. Preto sme ho aj neuvyužili a kúpili obyčajný športový kočík. Závisí asi od zvykov dieťaťa, ale to dopredu nevieš, ked vyberáš kočík... Ja už pri druhom dieťati budem kupovať radšej kočík, kde sa dá sklopiť opierka chrbta, pretože korýtkové kočíky sú dosť drahé a ja osobne som na ňom prerobila 300 eur 😖
Taky pořád hledám a nemůžu vybrat. Tak jsem ráda, že mi některé z vás potuplovaly, že "korýtko" je ok.
Ještě jsem k výše uvedenému seznamu našla Graco Symbio 🙂
Já bych nejraději takový, ať mi jde na podvozek nasadit autosedačka Römer...
baby a co poviete na korýtkove sedenie na kociku Baby Joger city versa???myslíte že aj pre vätšie deti??
http://www.bestbuggy.co.uk/2012/08/baby-jogger-...
@livsa No taketo sedenie ma vela kocikov, hlavne tych dizajnovejsich 😀 Teda aspon podla mna krajsich. Concord Neo, Stokke xplory, Joolz, Bugaboo cameleon.....Uz je vela hodin, tak momentalne asi viac nevymenujem 😀 . Ja osobne som mala ten prvy spomenuty. Pre mna ako pre mamicku super kocik, ale pre moje dieta bola sportova cast, korytkove sedenie, ako pises ty, utrpenie. Bola v nom asi len dva, tri krat a kupovali sme hned novy kocik. Ona sa v nom nevedela ulozit, ked isla spinkat, bola zvyknuta spat na boku a to v takom type kocika velmi nejde. Okrem toho si vie dieta vytvorit vacsie pohodlie, ak sa da sklopit chrbtova opierka osobitne. S kocikom som sa lucila velmi tazko, ale pohodlie mojho dietata mi je prednejsie. Mozno teraz, ked uz je starsia, by uz vedela byt aj v takom type, ale to uz neriesim, uz kupujem iba sklopne opierky 😀 Inak stokke bol moja srdcovka od zaciatku, stale po tych kocikoch pokukujem, ked ich vidim v meste, som ako maniak 😀 ale fakt to je len dizajnovka pre mna, kocik do nakupnych centier, nie na dlhsie prechadzky alebo vylety. Ale to je len moj nazor, vela mamiciek ti toto sedenie mozno bude chvalit, no pre mna uz nie 😉