Korýtkové sedenie

anicka2486
28. máj 2024

Môj 3 mesačný, okolo 6,5kg a niečo cez 65cm syn už nechce ležať v kočíku. Nebaví ho to, nevidí dobre, najradšej by bol stále na rukách a sledoval všetko vôkol seba. Zároveň nás trápi mierny tichý reflux. Preto ma zaujíma váš názor na korýtkové sedenie. Je vhodné aj v 3 mesiacoch? Počkať radšej ešte? Alebo iná varianta “pololehu” s lepším výhľadom?
Ďakujem 🙂

katarina_sm
28. máj 2024

@anicka2486 ja som pockala a az ked sam vedel sediet, dala som korytkovu sportovu cast. tiez nebol kocikove dieta, ale vyriesila som to tak, ze som kazdy den od teplej jari do jesene chodievala do parku a tam bol na deke. tam sme nieco male zjedli (ked uz jedol), citali si, sledoval okolie, ludi atd. pacilo sa mu to.

anicka2486
autor
28. máj 2024

@katarina_sm to áno, na to aby sme len “boli von” ho vezmem aj na ruky a pôjdeme si niekam sadnúť do trávy. Ale keď potrebujem ísť ku lekárke, do obchodu, niekedy sa prejsť na dlhšie, lebo veď aj mne je dlho medzi 4 stenami a ešte keď je vonku pekne a aj pohybu mi treba po pôrode, tak je to katastrofa. Nie len, že mu ostáva asi 10cm do toho, aby bol na celú vaničku ale ešte aj hneď vrieska, ako ho tam položím. Celá prechádzka je umrnkaná. Preto by som potrebovala nejaký kočík aj na dlhšie presuny.

pukina
28. máj 2024

@anicka2486 neskusala si ho do kocika davat na brusko a stiahnut uplne striesku? Pripadne nosic.. na sportiak je podla mna este velmi skoro.

banalu
28. máj 2024

V troch mesiacoch urcite nie do korytka (niesom proti korytku, sama som mala korytkovy kocik). Skor zohnat iny kocik, kde sa da odzipsovat vanicka tak aby maly videl von.
A este je tu moznost nosic. Nejaky ergo satkovy nosic ako be lenka, sestrice, rischino a podobne. LEN NIE TVAROU NAPRED!

anicka2486
autor
28. máj 2024

@pukina mali sme nosič, nosil sa od narodenia, ale odkedy drží hlavičku a chce všetko sledovať, prestalo sa mu páčiť vidieť môj hrudník. 😄 Tak čakám na RS v nádeji, že sa mu to bude páčiť. Na brušku by bol rád, ale on si nevie tak pekne lažkať s hlavičkou, keď už sa nechce pozerať, vždy si hlavu len džubne dolu a začne vrešťať (to je v jeho jazyku “už mám dosť, okamžite ma ber”), takže môžeme vyskúšať, ale tiež si nemyslím, že to bude 100%. 😄

anicka2486
autor
28. máj 2024

@banalu áno nebojte sa, v nosení máme prax 🙂

luckajozko21
28. máj 2024

Este existuje aj nieco taketo https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/kocikov... Asi to nebude ideal, ale ked by to inak neslo, tak urcite lepsie ako do korytka.

basulaak
28. máj 2024

Ja som ho davala do vajca a to som nastokla na konstrukciu kocika ked este poriadne nesedel ale chcel vidiet. Bolo to vyborne, len som z ajta vybrala vajce, nastokla a obehla som co som potrebovala.
To iste tu okolo domu. A bol klud aj tam pospal.

anicka2486
autor
28. máj 2024

@luckajozko21 ďakujem, len keď na to pozerám, vyzerá to rovnako ako korýtko. Či sa mi to len zdá? Aký je medzi nimi rozdiel a prečo je tento lepší? 🙂

anicka2486
autor
28. máj 2024

@basulaak aj náš je vo vajci rád, lebo vidí, ale vajce vraj nie je dobré na chrbátik a hlavičku dieťatka, takže aj ohľadom toho mám také zmiešané pocity. No zložitá situácia. 😄

anicka2486
autor
28. máj 2024

@luckajozko21 oh pardon, ja som si všimla hneď kočík, ktorý na mňa vyskočil a tam išlo o ten klin. 😄 Už chápem… Ďakujem, určite si budem ešte veľa zisťovať, už som písala aj detskej fyzio, aby mi poradila, ale aj ten klin vyzerá zaujímavo. 🙂

basulaak
28. máj 2024

@anicka2486 ano ani nosic nie je dobry na chrbatik a decka su v nich odrastene. V 8.mes som sla na rutinnu prehliadku k ortopedovi a povedal mi ze uz ho mozem aj v nosici nosit. Nechapala som ze uz? Ved od narodenia ho nosim v rischine. A on mavol rukou, ze uz je to jedno u druheho budem uz vediet lepsie. 😄

katarina_sm
28. máj 2024

@anicka2486 chapem.. myslim, ze nic nevymyslite. lekara, maly nakup si viem predstavit, aby bol vo vajicku, take tie 30 minutovky, ale inak nie. aj u nas boli obdobia, kedy kocik uplne odmietal, potom mu v nom bolo dobre, a potom zasa zle. prisposobila som sa iba.