Ahojte, uvedomujem si, ze je tu kopcisko prispevkov o kvalite kocikov, uz som ich asi patdesiat precitala a uz sa mi z toho aj oci krizia, preto si predsalen dovolim polozit otazku, aky kombinovany kocik - hlboky, sportova cast, vajicko - povazujete za najlepsi? Ja potrebujem, aby zvladol aj teren mimo chodnika, aby bola vanicka dost hlboka aj pre fusak, rovnako sportova cast (rodim do zimy) a bolo by fajn, keby aj peroval. Dufam, ze nie som privelmi narocna. Este aby sa s nim nie velmi tazko operovalo. zatial som nadobudla dojem, ze celkom maminy chvalia jane, ale aj tak poprosim o nazory. dakujem krasne 🙂
@anetkaadamko aky typ?
cam cortina x3 evolution, mam starsiu verziu, neperuje, ale ma velke kolesa, u nas na Orave mame asi viac snehu a aj miesto, kde byvame nie je bohvie ako udrziavane a dostanem sa vsade, ma velku a hlboku vanicku (obe deti som v nej vozila do cca 11 mes. aj s fusakom), aj sportova cast je velka, da sa dat v oboch smeroch, super je, ze sa da komplet vsetko dat dole a oprat, vajicko ma odkladacie casti vpredu aj vzadu, ked som niekam isla nemusela som brat uz ziadnu tasku, penazenku som si dala do prednej casti, oblenecie, plienky do zadnej. Neviem vsak, ci su aj novsie verzie rovnake, najlepsie vidiet nazivo
tiež by som brala Cam Cortina 3x.. ja som sa trápila v snehu so svojím kočíkom a iná mamička s Cortinou šla v tom istom snehu v úplnej pohode, akoby nič. 🙂
a este doplnim dalsie plus, ze ma v sebe zabudovanu sietku a riadne pevnu konstrukciu, kamoska ma rovnaky kocik ale znacky chicco (zevraj okopceny od cam) a po dvoch detoch je inak rozhegany, ja mam dva kociky cam x3, jeden uplne stary som si kupila z bazaru, aby som k starym rodicom nemusela vozit kocik a konstrukcia je stale bez chyby
@mimanr toto je on. Kryt - nanoznik som mala opraty doma,zabudla som ho vziat. Ak staci takto. Ten sa len nasadi a mas hlbboky. Fusak som kupovala tak aby tam pasoval. Mam marcove deti a zmestili sa tam i v zime. Dokonca ked dcera mala rok,tak bola v tom cas este zima so snehom a spavala tam vo fusaku.
Viac sa mi pacila Inglesssina vittoria no bola drahsia a sporptva cast uz bola oddelene,takze u mna zvitazilo moje drzgrosstvo a praktickost (nemusiet skladovat dalsi kus dacoho).
Odvozene 2deti chlapec i dievca a aj dalsie by sa odviezlo ci odviezli.
@mimanr @siska53
Tiez mame tento magnum, ale teda mne pekne liezol na nervy pretoze:
- nema otocne kolesa, co je sice do snehu fajn, ale na bezne pouzivanie (trebars obchod) to je na slak trafenie, hlavne pri tak tazkom kociku, ako je ten magnum. Jednou rukou s tym prakticky nezabocis ani do mensej zakruty a do vacsej sa o ten kocik treba vyslovene opriet
- je to priserne nespratne. Nemame zrovna najmensie auto, ale vanicka s podvozkom sa do kufra nezmesti. Jedine tak, ze odmontujes kolesa, ale toto robit zakazdym, ked ides autom a potom to na mieste skladat, to ta velmi rychlo prestane bavit (nehovoriac o tom, ze ked ides do terenu a potom to mas spinave a rozoberat na casti, zababres aj seba....)
Hlavne z toho druheho dovodu sme tento kocik pouzivali len dovtedy, kym sa maly zmestil do vajicka (nebolo treba autom trepat vanicku, len podvozok). V sportovej verzii sme to nepouzivali prakticky vobec, kupili sme druhy kocik 😝
@maslenka47 nam sa zmestil do auta v pohode cely a boli sme s nim aj na dovolenke s 2 detmi. Mne zas lezu na nervy otocne kolesa mne to prosto prekaza. Nikdy sme kolesa z kocika nemuseli datvat dole.
Jednou rukou som s nim v pohode zabocila do akejkolvek zakruty a uplne v pohode som ho aj 1 rukou ovladal,ak som napr.druhou telefonovala ci drzala maleho. Mne osobne vyhovoval. Mal vsetko,co som od kocika ocakavala ja.
Odkocikovala som predtym aj kociky s otocnymi kolesami,mame zial aj nemozny sportiak s otocnymi kolesami, ked ich zaarerujes,zas nevies pohodlne na tom sportiaku zatocit,je to otrava. Momentalne nam sluzi ako vesiak. Takze ja by som zas uz naozaj nikdy kocik s otocnymi kolesami nekupila. A ani taky,co robi kolesami viac ako dve stopy nie a kolesa len velke,nie male.
@mimanr
Takze kazdy ma ine kriteria,ine poziadavky, ty sa musis rozhodnut,co chces co ti vyhovuje.
@mimanr my sme mali Gesslein F6, jeden par koliesok je vymenitelny, tie vacsie su do terenu, mensie do mesta. Vymienaju sa lahko, ale 99 percent casu som jazdila s tymi velkymi, nechceli sa mi vymienat.
Niekomu sa s velkymi kolesami zle manevruje a neda dopustit na tie male otocne, je to sila zvyku, ja som si zvykla na velke. S nimi sme zvadli vylety trebars okolo Strbskeho plesa, po polnych a lesnych cestach, sneh sme s velkymi kolesami presli bez problemov, tento kocik je taky traktor.
Je to trojkombinacia - vajicko, hlboky kocik (vanicka je taka rozoberatelna fusakotaska, ktorej velkost prisposobis dietatu podla toho ake je velke), sportovy kocik. Vajicko sa da pripnut na podvozok. Do fusakotasky sa zmesti fusak ak je babatko uplne malicke, neskor, okolo tych 6-7 mesiacov sa da fusakotaska rozobrat a vtedy si mozes na kocik namontovat lubovolne velky fusak.
Zmesti sa aj do mensieho auta (mame odskusanu Ford Fiestu). Do Fiesty som ho davala s odmontovanymi kolieskami, ale zvykla som si, demontaz je rychla. Ani mi popravde nic ine neostavalo, so synom sme chodievali autom niekolko krat za tyzden.
Co si chvalim fakt ze moc, je otocitelna vanicka a otocitelna rucka, ktora sa da zaroven polohovat, napr. ked si v malom vytahu, rucku vypnes nad kocik. Rucku som otacala hlavne ked svietilo slnko a nechcela som aby drobcovi svietilo do oci, pripadne ked bol v sportiaku, niekedy som ho mala otoceneho k sebe, inokedy od seba.
Kocik peruje, v pohode som v nom drncala nasho drobca. Sportova cast je dost velka, minule v nej syn nahodou zaspal a prespal tam cely poobedny spanok a to uz ma 2 roky. Mne sa sportiak dost osvecil, golfac sme ani nekupovali.
Teraz bude kocik sluzit dalsiemu drobcovi, takze nam sa kupa oplatila.
Ja myslim ze nas. Mame dada paradiso 2017 limited od baby merci.
@mimanr Ja nedam dopustit na Inglesinu magnum. Ta splna vsetko,co potrebujes,tie poziada ky som mala aj ja,plus este polohovatelnu rucku a velky kosik. To vserko mi splnila a bez skladovania osobitne sportovej a osobitne hlbokej casti a tym ma presvedcila.
Ak chces foto, vlozim.