Ahojte, riesil tu uz niekto problem s panelakovym schodiskom a presunom detskeho vozika po nom? Existuje nejaka firma, ktora vyraba/instaluje take kovove "zvodidla", po ktorych mozno presuvat vozik cez niekolko schodov?
Vopred dakujem za napady🙂
Keby sa len skladali, oni jej to musia aj odsúhlasiť.
Ahoj, mne manzel vyrobil taketo docasne kolajnicky na kocik
kup si nosic na dietatko namiesto kocika a nemusis riesit 🙂
U nas mali tiez take kolajnicky vyrobene. A suhlas dali len tot co byvali na tom poschodi a jeden papier poslali aj na bytove lebo tam sa to vrtalo do steny.
@vesnoj85 rampa bude fakt problem ... teda aj podla toho o kolko schodov ide ... jednak to vraj musia odsuhlasit na schodzi aj kebyze to platis sama, z fondu oprav to asi neprejde. nemate dolu nejake spolocne priestory alebo tvoju lahko dostupnu pivnicu, kde by sa dal bezpecne ulozit aspon podvozok?
@tarvika nosic je fajn vecicka, ale pre uplne male babo nepouzitelny (mam manducu s novorodeneckou vlozkou a realne pouzitelna je od 3m), cize by musela mat aj satku. No a na dlhsie vyjazdy je to dost nafigu .. dieta nemas ako poriadne prebalit, v obchode nic nevyskusas, v lete ti je teplo, nemas ho ako nakojit pokial nenatrenujes kojaco-satkovu kamasutru co prve mesiace po porode je dost nemozne, kazdu chvilu sa spusta mlieko cize si ty aj babo mokre a ulepene ... mam s tym teraz dost skusenost, kedze mi babo nechce byt v kociku a musim vela jazdit v mhd ... kocik je sice otrava niekam sa s tym dostat, ale je to uzasna ulava ked mi tam obcas dieta chvilku pospi
To myslite vazne, ze riesite 5-6 schodov? 😉 Kazdy jeden kocik zvlada vyhupkat tych par schodikov...Ja som liezla prvych par mesiacov zivota mojho dietata na medziposchodie a potom na prve - aj ja a aj dieta sme tu 😀
inak ak je to vazne iba jedno schodisko, nie niekolko poschodi, tak to v pohode vynesies a znesies na rukach aj s babom. len si kup lahky kocik 🙂
ja chodim na 3 poschodie a mam kocik kde sa vanicka odpoji a podvozok nechavam v aute alebo v pivnici kde su sice tiez schody ale menej ako na 3 poschodie 😀
Odporucam na zaklade vlastnej skusenosti aspon docasne riesenie, zvihat kocik + pripadny nakup po cisarskom este 2/3 mesiace ani nahodou. "Vyhupkat" cerstveho novorodenca alebo aj batola ked zaspalo v kociku po schodoch to tiez nie. Uz ked ma aspon cca 9-12mes. Tak ked nespi tak relativne v pohode vyhupkam dole alebo hore. Ale ked spi je to trosku problem alebo aj ked mam nakup.
@kosima bola som po cisarskom a nic sa nedalo robit, vyniesla som vanicku s dietatom a potom podvozok, teda ked nemal kto pomoct, dost casto pomohol nejakz sused, ale hovorim o medziposchodi a potom o prvom poschodi 100rocneho domu, co su ovela vyssieposchodia, naozaj nevidim problem v 5-6schodoch 😉 na tretie, je to riadny zaberak, ale pochybujem, zeby niekto dal spravit kolajnice na tri poschodia
Mne manzel vyrobil drevene najazdy, su oprete o stenu, na schodisko ich davam iba ked idem dole alebo hore a hned ich opat opriem o stenu. Hopkat po schodoch nie je bohvieco ani pre dieta ani pre kocik. Kym je dieta vo vanicke, je to relativne v pohode, odpojit podvozok, horsie je to neskor. A ziadny kocik nie je tak lahky, aby sa dal v pohode vyniest aj s dietatom viac ako par schodov... byvali sme na 4.poschodi bez vytahu a vyskusala som si vselico, no najazdy boli najlepsia pomoc ☺
My mame tiez 10 schodov k vytahu. Samozrejme som tomu prisposobila aj vahu kocika, cize s nafukovacimi kolesami som ja ani neratala a aj veľkosť kocika bola podstatna, lebo mame malicky vytah. Volila som kocik Peg perego swich easy drive a bola to dobra volba. Ked som isla hore (aj so spiacim babom v hlbokej a aj potom s vacsim v sportovej casti) - otocila som sa chrbtom k schodom a tahala som kocik po zadnych kolesach hore a zhora isiel najrpv kocik (po zadnych kolesach) a potom ja. Samozrejme ho treba pevne drzat vo vodorovnej polohe. Prve pokusy boli so strachom, bola som rada ked som niekoho stretla a pomohol mi, ale potom som uz isla sup sup, je to o zvyku. A robia to tak vsetky mamicky v okoli kedze je cela dlha ulica s tymito schodami. Je to len o systeme a zvyku. Ale velky kocik s velkymi tazkymi kolesami a velkou vanickou by som urcite neriesila. Ja som s tymto prezila velku zimu v r 2012 (kopa snehu a kalamity) a vanicka uplne stacila a v 6m na jar sme presli na sportovu cast....a po tom co nas kocik absolvoval schody a sneh min 2x denne na prechadzkach, som ho este predala ako novy, nerozhegany 🙂
@katie1 presne tak som o riesila aj ja 😉 a to aj po cisaraku aj so spiacim babom, kocik v pohode prezil a neskor som zvladala bugynu - peg perego tiez ale pliko niest aj s dietatom
Na foto je jedna kolajnica nafotena obratene, tie drievka pridrziavali kolajnicu aby nesklzavala dole. Trosku som musela davat pozor aby sa kolajnice nerozisli ked som s kocikom nabiehala na ne ale aj to sa mohlo poriesit. Predtym pri 1.dietati som mala urobene ine kolajnicky ktore spravil moj nebohy otec. Ten ich spravil este tak, aby aj boli spojene a sa dvihali a opierali o stenu. Tieto pri 2.dietati mali vyhodu ze sa zlozili na seba a susedom menej vadili ako tie predtym. Inak kolajnicky uz davno nepotrebujem, tak ak bude mat niekto zaujem mozem mu podarovat.
@kosima dakujem velmi pekne za odpoved a ja by som bola povdacna ak uz ich nepotrebujete. Povedzte aspon niaku drobnost co potesi pre deticky ci tak, lebo tym, ze sme v najme nam neprejde plosina a nemame zas len tak na vyhodenie xy eur tych skladacich plosin co som pozerala na nete, a dvihat kocik uplne nemozem tak casto lebo musim si davat pozor na chrbat kvoli problemom v minulosti.
@rajmundp odpovedala som už vyššie na to. Skopirujem: Na foto je jedna kolajnica nafotena obratene, tie drievka pridrziavali kolajnicu aby nesklzavala dole. Trosku som musela davat pozor aby sa kolajnice nerozisli ked som s kocikom nabiehala na ne ale aj to sa mohlo poriesit. Predtym pri 1.dietati som mala urobene ine kolajnicky ktore spravil moj nebohy otec. Ten ich spravil este tak, aby aj boli spojene a sa dvihali a opierali o stenu. Tieto pri 2.dietati mali vyhodu ze sa zlozili na seba a susedom menej vadili ako tie predtym.
Kocik ci vozik? Lebo poznam firmy vo vyrábajú plošiny na prepravu vozíkov ponad schodište
Ale ja píšem o invalid.vozikoch
Neviem vi existuje nejaka firma co nieco take vyrába pre kociky
Su to fost drahé záležitosti, takte neviem vi by si si to chcela cvakat, lebo neverim, ze ostatni v paneláku by sa ti chceli na to skladať