Kočík Tako Baby Heaven Line verzus Danny Sport Line 5

petra_pepa
19. feb 2013

Ahojte, prosím, potrebujem poradiť ohľadom kočíka - hľadám ľahký, trojkombináciu, terénny...našla som Tako Baby heaven line alu a píšu, že podvozok váži iba 5,9 kg. V e-shope mi pani povedala, že to je zavádzanie, že toľko určite neváži, že tá váha je úplne porovnateľná s najnovším Danny Sport Line 5, kde zas píšu, že celková váha hlbokej verzie je nejakých 14 kg, s vaničkou, so všetkým....!!! Chápem, že tých 5,9 kg u Taka je bez vaničky, ale žeby to bolo aj bez kolies, keď je tam napísané, že "váha podvozku" a žeby tie hliníkové kolesá toľko pridali na váhe???. Je to naozaj pravda? Som z BA a neviem, kde majú tieto poľské kočíky naživo - tu sú všade len samé Jane, Peg-perego, a pod. ... Máte s týmto Tako Baby heaven line niekto skúsenosti? Ako sa nakladá napr. do auta? To je pre mňa veľmi dôležité. ďakujem.

kyska
19. feb 2013

Ahoj. Nemam skusenost s tvojim vybranym typom Tako Baby heaven line. Ja som odkocikovala dve deti v kociku znacky Tako a bola som maximalne spokojna s kocikom. Obaja s manzelom sme vysoky, zvladali sme bezne nakupy, kocikovanie po tazkom terene, vysoke chodniky, lesne cesty. Jedine co sa mu da vytknut je fakt jeho hmotnost.
V popise tvojho kocika je:
■hmotnosť hlbokej časti: 6 kg
■hmotnosť športovej časti: 5,5 kg
■hmotnosť konštrukcie: 5,9 kg
chapem to tak ze 5,9 + 5,5 /6/ kg = 11,4 resp 11,9 kg + dieta + taska + serepeticky do kocika.
Ja som v pohode nastupovala aj do MHD sama, bez pomoci. Je na tvojom zvazeni do akeho prostrenia ho potrebujes.
Ultra lahke kociky zase nie su viackombinacie resp. ide to na ukor priestoru pre dieta.

Nas tako kocik sa skladal tak ze sa rucka z pozicie hlbokeho kocika prehodila na sportovu poziciu kde tlacis dieta pred sebou a poistkami sa cela konstrukcia zlozila smerom dole ku kolieskam. Zmestilo sa nam to do kufra bezneho auta.

mimisk
19. feb 2013

@petra_pepa ak ste z ba máme predajnú v holiči kde máme baby heaven a môžete si všetko vyskúšať

georgia333
19. feb 2013

@petra_pepa ja som mala kočík TAKO, bola som s ním veľmi spokojná ale určite váha konštrukcie nebola 5,9 kg bez kolies, tašky, vaničky, koša aj hej ale keď si to spočítaš spolu tak určite to bude cca 14 kg, ja som si dokupovala iba jedno koleso a balík važil 1,2 kg takže štyri by važili cca 4 kg + taška+vanička+koš, teraz mám športový babyzen yoyo, uvádzajú, že je najľahší na trhu a váži 5,5 kg je ľahší ako moja taška, v pohode do jednej ruky ale hlboký to si neviem ani predstaviť
aby toľko vážil, myslím, že pani v e-shope ti povedala pravdu, že to bude odstrojená konštrukcia, ten DS5line je novinka, kamarátka ho má celý bodkovaný a je ľahší ako bol môj TAKO ale koľko váži neviem, akurát som bola prekvapená, že má veľkú vaničku,

petra_pepa
autor
20. feb 2013

Dakujem, no do holica asi rodinku uz asi nedostanem kvoli kociku ☹ a sama uz taktov zime soferovat nechcem...takze to asi rozhodnem doma...v podstate ste potvrdili , co som si aj myslela. Dakujem. A vedie zatial danny sport 🙂. Paci sa mi hrozne ten cierny bodkovany,ale manzelovi sa vidi dievcensky, tak uvidime.

tinushka13
20. feb 2013

@petra_pepa Ahoj kočíky Danny majú v Stupave. Ja som si ho vykukávala tam..asi jediné miesto kde som ich našla.. Neviem či majú tako ale treba sa spýtať.. 🙂 prípadne keď pôjdem na prechádzku a nezabudnem tak môžem sa tam spýtať.. 😉

tinushka13
20. feb 2013

@petra_pepa A aké veľké máš auto resp. kufor? ja mám ibizu a do kufra dám iba podvozok..vaničku mám na zadnom sedadle.. 😀 ja mám DS 3 a podvozok je ťažšký ale neviem o koľko od ostatných kočíkov..

mimisk
20. feb 2013

@petra_pepa rozdiel je medzi tako a danny sport ,že Tako je vyššie a ma väčšiu vanićku,ak mam povedat mam na predajni aj danny sport,ale ked niekto pride si pozriet kočik tak radšej čiahne po baby heavenu, baby heaven uz tiež sa robí v bodkovanej verzii

georgia333
20. feb 2013

@mimisk mate na predajni danny sport 5 line ?

mimisk
20. feb 2013

@georgia333 ja som nepisala ,ze mam danny sport 5 line, je som pisala ze mam len danny sport

petra_pepa
autor
20. feb 2013

Dakujem.dneska som obehla bratislavu a v all toys v avione mali tako captiva mohycan aj perso a na peknej ceste danny sport. Tak som ich porovnala a vyhrava tako - zdal sa mi lahsi a lahsie sa s nim manipulovalo ,aj pruzenie bolo pri zdvihani na obrubnik lepsie, prazdny som ho udvihla jednou rukou, co mi pri tom danny neslo. Baby heaven nemali ,ale v zasade to asi bude podobne ako ten captiva mohycan, nie? Auto mam citroen c4 a mam este 7 rocnu dceru ,takze hlboku vanu by som chcela vozit v kufri , nie na sedadle. Dufam, ze sa mi to vlezie. Pri tom taku sa neda sportova sedacka skladat spolu s podvozkom do auta ? Neskusali ste to ? Treba ju dat stale dolu?

mimisk
20. feb 2013

@petra_pepa baby heaven ma z kazdeho nieco, konstrukcia je podobna ako na captive ,ale je hliniková cize lahsia a persa ma taku velku vanicku rozmerovo, zakaznici to skušali do kratkej fabie a vmestilo sa v pohode, sportova cast sa zlozi z konstrukcoiu ,ale je to take hamatné a neskladné

georgia333
20. feb 2013

@petra_pepa skúšala ja som tako mala, tak ťa nepoteším, musíš dať dole sedačku

petra_pepa
autor
20. feb 2013

:( no mimi pise ze sa to da. A da sa objednat aj farba na zakazku - cely cierny alebo tmavo sivy alebo cierno biely...lebo mojmu manzelovi sa tie ponukane farby nepacia 😉

mimisk
21. feb 2013

@petra_pepa ten spotovy sa da zložit ,ale neviem či by ste ho dala do kufra, teraz urobili taký tmavo modry s bielym, sivý je č.1 je to imitecia lanu ,inak ten je velmi pekný