Kočík Stokke Xplory X

katka3212
21. nov 2022

Dobrý deň, prosím vás poraďte mi ohľadne kočiaru Stokke Xplory X . Som prvorodička a plánujem tento :
https://www.stokke.com/POL/pl-pl/571406.html

Máte ho niektorá ? Prípadne mi viete poradiť načo pozerať pri kúpe ? Ďakujem

anjelicek26
21. nov 2022

Bohuzial tento kocik je dost problematicky - manevorvatelnost cez obrubniky, skladnost do kufra auta a velkost vanicky pre babatko... materialy su skvele, aj design, typ sportovej sedacky... ale privela minusov, aspon na mna...kuk bugaboo oficialnu webku, maju teraz black friday sale...

mamamasama
21. nov 2022

Stokke mal dobry jedine trailz. Tieto stračie nôžky sú hrkálky.

beata_k
21. nov 2022

@katka3212 Je strasne maly. Dizajnovy, pekny, ale maly.

momoftwo
21. nov 2022

Mala som ho pri prvej dcere a az teraz pri druhej dcere(mam iny kocik) som zistila ze aku katastrofalnu hrkalku som to preboha mala..chuda moje prve dieta dobre som ju vyhrkala😳😁 ano dizajn je fajn ale pri kociku to fakt nestaci, hlavne ak ten kocik budes pouzivat denne, nedajboh este davat do auta a striedat vajicko a vanicku..tie adaptery tam vkuse musis davat ked chces dat vajce na podvozok potom ked davas vanicku adaptery zas dole…skladanie o dost narocnejsie ak to mam porovnat s kocikom co mam teraz no a tie jazdne vlastnosti to je hroza, ten kocik absolutne nepruzi, trafi do kazdej jamy ako hrom, kazdy obrubnik je boj, no zle proste..

simona20201309
21. nov 2022

@katka3212 wau, krásne ho vypeckovali!
Áno je hrkálka- cítiť každý kamienok na chodníku, asi preto sa v našom vozili deti z ulice - kamošky v ňom uspavali deti. Moja v ňom spavala dosť dlho a spala v ňom aj 4hod. Manevroval sa perfektne. Ak máš na tento kočík, určite máš ešte na jeden - do kufra na cestovanie. Lebo skladať ho do auta, toto ma prestalo rýchlo baviť. My sme kvôli nemu kúpili pickup, takže som ho cely nezlozeny nakladala do kufra 😅 a potom. Sme kúpili sportovy na cestovanie (ked už babo sedelo)
Ak sa ti páči, a chceš ho, kúp si ho. Budeš spokojná. Ma kopu premakanych detailov. Ja na neho nedám dopustiť. Je to moja srdcovka.
Počítaj s tým, že ho budeš mat problém predať. Je málo nadšencov tejto konkrétnej značky.

simona20201309
21. nov 2022

Keby som mala mat ešte jedno dieta tak tento chcem😆🙈🙈👌

momoftwo
22. nov 2022

@simona20201309 predat ho preda, ja som mala konkretne dva xplory, jeden z nich bol limitka a oba som predala a nie pod cenu. Skor by som rozmyslala ci chcem taky kocik ked ma tolko negativ, v tejto cenovej relacii ako je xplory su uz naozaj kociky ktore su velmi premakane a je s nimi radost kocikovat

katka3212
autor
22. nov 2022

@momoftwo aký ste kúpili druhý ?

katka3212
autor
22. nov 2022

@simona20201309 páči sa mi asi najviac, so všetkých . Ale zase na druhej strane chcem , aby bol aj funkčný . Akurát pozeram aj na druhý na skladanie do kufra Cybex eezy S twist. Aký ste kúpili druhý ?

momoftwo
22. nov 2022

@katka3212 Hartan Viva GTR selection black edition, je to nemecky vyrobca kocikov, nieje taky znamy na Slovensku ako stokke alebo cybex ale tu preciznost a kvalitu vidno na kazdom detaile, neskutocne lahucko sa kocikuje, je lahky, zdola aj zly teren, odpruzeny a podvozok sa sklada do auta jednym stlacenim👌 Cenovo asi ako Stokke aj ked neviem teraz kolko stoji explory

simona20201309
22. nov 2022

@momoftwo u nás si ho nevedel vynachváliť hlavne manžel. Kvôli výške, a kvôli tomu ze o nič nezakopaval pri kocikovani. Všetky kociky majú tyč medzi kolesami, tento nie. Ja som na ňom videla viac pozitiv ako negativ. 😀
Ale mala som fakt problém predať ho. Tiež v limitke. Myslím, že aj kvôli regiónu kde žijeme. Tu letia polske lacné kociky

point88
2. jan 2023

@katka3212 ak premýšľate nad cybex, ja osobne by som doňho nikdy nešla. Pri poradenstve medzi kočíkmi mi majiteľka obchodu hovorila, že s reklamáciu býva často problém.
Pri reklamovali stokke (mám xplory x) sme mali reklamáciu vybavenú do pár dni, schválili ju okamžite a ihneď poslali nový podvozok (ani nešiel na opravu).
Za mna TOP kočík, iný by som nechcela. Dizajn krásny, jazdné vlastnosti super, na voditku v jednej ruke mám 70kg psa a v druhej kočík, krásne a ľahko sa hýbe, v pohode s 1 rukov a 13kg dieťaťom v kočíku zvládam obrubníky a podobne. Je pravda, že do terénu (les, poľná cesta a podobne nie je, ale u nás zvládol aj jazdu po lúke ).
Skladanie do auta je jednoduché, ale určite sa dá nájsť aj skladnejsi kočík. Vajicko sme nemali, dieta sme vozili vo vanicke, absolútne nesúhlasím s tým, že je mala. Vošiel tam s perinku z paperia, dole som mala 2 deky (prvo matka, ktorá sa bala chladu pri svojom zimnom bábätku) .
Ak máte nejaké otázky pokojne napíšte spravu.

pyetka21
23. jún 2023

@point88 Dobrý deň, mohla by som Vás poprosiť o info ohľadom reklamacie kocika? Prave idem aj ja riesit, ze stokke xplory x podvozok nam vrzga. Myslim, ze je to dost je to pri beznej rovnej hladkej ceste. Vy ste mali aky problem s podvozkom? Pripadne ak to nie je moc osobne, v ktorom obchode ste reklamovali kocik? Velmi Vam dakujem za odpoved

point88
23. jún 2023

@pyetka21 dobrý deň, podvozok vrzgal približne v časti kde je rukoväť.
Reklamacia prebehla v poriadku, v rámci týždňa sme mali podanú reklamáciu, vybavenú reklamáciu a aj vymenený podvozok starý za nový.
Vŕzganie môže byt spôsobené aj zmenami teplôt, niekedy stačí len streknúť sprej s olejom.