Ahojte babenky...Máte tu niektorá tieto kočíky? Veľmi sa mi páči Stokke - ale zdá sa mi športová časť malá...a páči sa mi aj Orbit G2-ale u tej ma odrádza rukoväť...chcela by som vcelosti - nie ako na golfáči. Našla som tu diskusiu o Stokke ale Orbit nespomína nikto..A baby, ak máte Stokke, aké veľké dieťatko tam vozíte??? Chcela som niečo pohodlnejšie aj na spinkanie v športovej časti, nie je malá? Díky moc
ahoj, skus si porovnat rozmery vaniciek alebo celkovo rozmery sportovej casti....Ak sa ma v Stokke vozit babatko na zimu vo vanicke, podla mna je mala a vydrzi kratko, maminky si preto prehadzuju sportovu cast aj v zime...Ja som velmi chcela Stokke, no cakame v polovici oktobra, kde by sa mi babo nevoslo do vanicky aj z fusakom do 6mesiaca-urcite nie-. :(, podla mna je vhodný na letne obdobie hlboka vanicka a do sportovej sa zmesti aj vacsie....o tom druhom som nic nepocula :(
Stokke ma vanicku porovnatelnu s vacsinou u nas predavanych kocikov. Zmesti sa tam aj babo s fusakom a kludne ho tam mozes mat aj do 6 mesiacov, moja mala v nom do 6 mes bola. Sportova cast je velka, zmesti sa tam aj moj trojrocny synator. Orbit osobne odskusany nemam, ale videla som ho zblizka, vanicka sa mi zda kratsia a sportova cast je porovnatelna so stokke, mozno o nieco mensia...Obidva kociky maju dostatok ulozneho priestoru a kazdy ma svoje "vychytavky".
Tak ste ma asi presvedcili🙂 Dám sa na stokke...ja som ešte len na začiatku tehu, termin mam v marci, takze fusak nebude aktualny...díky moc babenky
@vevika a napcham fusak do sportovej casti? lebo babo sa mi narodi v marci, takze v zime bude este malinkate a fusak na sedenie v kociku urcite bude nutny...a Ty si svoje babatko dávala v sportovej casti aj spat? lebo moja mala rada spávala na dvore v kociku...ale ja som mala pri nej hauck traxx a ten bol super velky a dal sa dat celkom nalezato..ako je to s nim z tejto stránky? díky moc
@katkasofi ten nozickovy fusak, ktory je do sportovej casti do vanicky nenapchas, ale das do nej hocijaky iny, ten original stokke fusacik do hlbokej casti sa ti uz neoplati kupovat lebo je dost drahy a v zime uz budes mat babo v sportaku. moja mala spava cez den iba v kociku, do 6 mesiacov bola v hlbokej vanicke a teraz ma 17 mesiacov a spava kazdy den 3 hod v sportaku. poloha je v sportaku mierne vyvysena, asi ako sa dava pri refluxe, ale pre male babo je tam zmensovacia vlozka+vystuz, ktora zabezpeci babu rovny chrbatik.
@katkasofi teraz som si precitala tvoj prispevok poriadne 🙂 takze fusak na zimu do sportovej casti budes urcite potrebovat. Musis kupit original Stokke - taky s nozickami. Je fantasticky, ja som ani pri tych krutych mrazoch co boli nepotrebovala ziadnu deku navyse (ale mala som aj winter kit).
@katkasofi ja ti odporucim stokke. Orbit som tiez len videla v predajni, aj mi ho predvadzali a vanicka je velmi hlboka, co je fajn, ale zdala sa mi strasne kratka. a sportova cast je porovnatelna so stokke, ale mne sa osobne viacej stokke paci a s orbitom nemozes po schodoch :D to je na nezaplatenie v meste do obchodov, vojdes s nim vsade, aj cez uzke ulicky sa dostanes, a sportova cast je velika, moja mladsia dcerka ma teraz 14 mesiacov, ma 10kg a este musi mat tu zmensovaciu vlozku, ale bez vankusika uz, lebo bez toho ma sedacku este hlboku... a je velmi pohodlny pre male urcite, lebo sedacka ma potah makulinky... :D takze urcite STOKKE - nebudes lutovat... :D a vanicky sa na zimu neboj, ja sice nie, ale babenky na fore o stokke maju vela skusenosti s vanickou, radi poradia :D
@mikolajova.zuzana no ja mam termin az v marci, takze co budem potrebovat? vanicka mi na leto bude stacit, ale potom na zimu budem musiet uz pouzivat sportak...a co je v tej winter výbave? inak my byvame na dedine, viem ze tie koliecka nie su az take velke...takze nemam ani schody atd..a auto mam Q7 audinu, takze do kufra sa zmesti urcite...ty si ho kde kupovala? a kolko Ta vysiel? su od Tvojho aj novsie modely??? ja som povodne rozmyslala nad niecim s vacsimi kolesami, ale akonahle som zbadala stokke tak ma to preslo...vies vacsie kolieska kvoli snehu...nemala si s tym v zime problem? a ozaj kolesa su umele, pogumovane alebo je tam klasická "dusa"? ja som ho nazivo videla minuly rok a uz si to celkom nepamatam...díky moc
no vanicka ti bude urcite stacit, mozno nejaky fusacik do vanicky este - v marci bude este chladno, a ten stokke fusak do vanicky je vraj uplne suprovy. Na zimu ti uz staci sportova, a tiez nozickovy fusak. Ja winterkit nemam, ale obsahuje striesku hrubsiu s kozusinkou, potah na sedacku zo zadu, kryt na prednu stranu taky sustakovy vraj, da sa dat aj vyssie na striesku ze nefuka do kociarika, da sa to dat aj na vanicku tusim, ale nie som ista, rukavnik na rucku s kozusinkou... hadam som vsetko vymenovala... Do kufra ti to vojde urcite bez problemov, ja mam octaviu a nemam problem. ja som kupovala na stranke babymarket a bol akurat v akcii len sportovy som brala za 699,- eur a fusak 109,- eur. Stokke ma vyjst s novinkami dvoma v septembri, tak pockaj, ma tam byt nieco s inymi kolesami vhodnejsimi na zimu a horsi teren, aj ked tieto nemaju problem, ja byvam sice v meste, ale mame tu vselijake chodniky. kolieska su gumene, ale tvrda a pevna guma. ved skus zbehnut na tu diskusiu - je tam toho sice vela, ale aj ine baby ti urcite viac poradia, ja nemam ani vanicku ani ten winter... s kociarikom som naozaj velmi velmi spokojna... :D
@
@mikolajova.zuzana ruky moc zuzi. Pozriem na tu stránku a si má potesila že nové budú mat iné kolieska... 🙂
@katkasofi nozickovy fusak do vanicky das v pohode, ja mam syna narodeneho v novembri a v nozickovom fusaku bol vo vanicke a mal tam este jednu deku a dalsiu na sebe takze uplna pohoda a odporucam ten kocik
@mikolajova.zuzana mala som orbit a po schodoch som s ním chodila denne a sama kedže inak by som sa domov nedostala 🙂. Nemenila vy som za iny...
@mikolajova.zuzana mala som orbit a po schodoch som s ním chodila denne a sama kedže inak by som sa domov nedostala 🙂. Nemenila by som za iny...
@sasenkah tak už ho máme i my a som s ním nadmieru spokojná, je úžasný a vo veľa veciach lepší ako Stokke, už to môžem zodpovedne napísať, lebo máme oba 🙂
@milankovazuzana a včom je podla teba lepsi ako stokke??? mna na nom odrádza tá rukoväť, že nie je spojená, že je tip golfové palice..či?
@katkasofi poviem Ti tak, že mne sa golfáče nepáčia, preto ich nemáme, ale toto je úplne niečo iné, úžasne ergonomicky premyslené, do schodov vynikajúce.Popísala som výhody do súkr. témy v Stokke, tak ti to skopčím a pridám sem... Podotýkam, že Stokke mám, a amala som i starší typ.Nechávam ho do jari kôli WK ale potom pôjde z domu 😀 Je iba do 15kg a malý ich o chvíľku dosiahne 🙂
@katkasofi o 1-2 strany som to popísala , sedačka je oveľa, oveľa vačšia, nemusíš prehadzovať sedačku, proste ju otočíš, skladanie 1 rukou, aj je to rýchlovka, lepšie zvláda terén, nerovnosti, je veľmi stabilný, tak tým ma úplne dostal, aj keď tam sedí taká vazba ako je Miško a aj keď sedí bokom, skúšala som ho nahýňať do boku, proste to nejde, sedí na ceste, ani sa nehne a tie nákupné bagy-nemám slov, ja ich využívam miesto nák. košíka, visia na kočiariku, nahádžem tam nákup, dám pokladníčke, zase zavesím a je to.A tá prebaľovacia taška-zavesím po kočík, inaj je super urobená.Uf.
Včera o 22:25 • 2 deti • Odpovedz • 1 •
@katkasofi Tak prvé dojmy sú naozaj veľmi dobré.Jazdné vlastnosti sú vynikajúce, lepšie sa kočiarik nadvihuje na obrubníky než Stokke, pri jazde je makkší.Výškovo je to taký stred-je nižšie posadený ako Stokke, ale vyššie ako všetky ostatné.Výška opierky je o dosť vyššia, takisto šírka i hĺbka sedačky-merala som.Čo sa mi páči je madielko, dá sa odopnúť a dať do strany, takže nepadne z ruky...Odvezie v bagoch veľa nákupu, na každej strane 3,6kg.Prebaľovacia taštička je praktická, ľahúčko sa vyberá.Strieška sa dá riadne sklopiť, netreba slnečník.Čo sa táka stability, tak tu ma naozaj prekvapil, aj pri natočení Miška nabok je maximálne stabilný, ani náznak prevažovania.Veľmi som ocenila to odvetrávanie chrbátika, malý sa po zobudení zobudil úplne suchý.Čo sa týka skladania a naopak, tak to je malina, jedným pohybom sa konštr. zloží, paráda. Ale nemá Winterkit
@milankovazuzana ďakujem ti za odpoved. Začala som tuto diskusiu lebo sa mi páčia oba, a ešte prosím ťa športová časť je ako vymyslena s nozickami ? Dajú sa pri spánku dieťaťa vystriet alebo sú skrcene? Dá sa dať sedacka do úplného ľahu?
@katkasofi s nožičkami je to presne ako u Stokke-3 polohy, polohovanie-sklon pri spinkaní je ako u Stokke, nieje to 100% ľah a taktiež sú to 3 polohy-sed, polosed, ľah.
@katkasofi inak bavíme sa stále o športiaku, ako je v úvode témy, lebo vaničky sú rozdielne, neviem, či vieš, ale u Orbitu je to ešte menej ako u Stokke, naopak športiak je omnoho vačší a pohodlnejší ako u Stokke.Vajíčko má Orbit veľké, a neskutočne praktické a pohodlné.Ja, keby som vtedy vedela o Orbite, išla by som do neho už od narodenia, ale nevadí, máme ho teraz a minimálne rok ho ešte využijeme.
@milankovazuzana ja mam rodit v marci. takze na zimu uz bude babo aj tak v sportovom. a myslis ze sa tam babo (v sportovej casti) vyspi ked nebude mat vystrete nozicky? mne moja mala dost spavala v sportovom. ja som mala hauck traxx dovezeny z nemecka a ten bol super 🙂
@katkasofi Katka, vyspí sa v ňom úplne fantasticky, môj malý synček bude mať 2 rôčky a v kočiariku spinká každý 2. deň...a veru v pohode.Dieťatko má nôžky stále pokrčené, aj môj Miško keď spinká, tak ich nemá vystreté a madielko pod nôžkami sa dá nastaviť veľmi nízko, pre prípad, že by bol vysoký.
@milankovazuzana no tak si pozriem obidva a rozhodnem v obchode🙂 ty si kde kupovala kociare? my tu nemame nablizku predajnu kde by boli vystavene...jedine objednat. asi budem musiet zbehnut do dákeho vacsieho mesta.. nevies ci ich dakde maju v ziline napriklad?
stokke je najlepší kočík, športová časť je veliká, vozí sa v ňom v pohode aj 2, 5 ročné dieťa.
Známa má quinny , má chlapca, ktorý má 2 roky, je veľký fakt že hej.
Takže odporúčam stokke!!!