Kočík s väčšími nafukovacími kolesami a pevnou vaničkou

tatikat
18. júl 2016

ahojte, aký kočík kúpiť, ak chcem, aby mal:
- väčšie a nafukovacie kolesá - samozrejme predné otočné s možnosťou fixácie a tie môžu byť menšie
- pevnú vaničku (nie fusakotašku)
- aj vajíčko, ktoré sa dá bez prídavného adaptéra napojiť na konštrukciu (isofix nemusí byť možný ale môže)
- športovú časť polohovateľnú až do rovného ľahu
- možnosť nakliknúť športovú časť aj v smere jazdy aj proti smeru jazdy
- aspoň nejaké odpruženie, t.j. nie mestský typ pevnej konštrukcie
- vaničku dlhšiu ako 75 cm (vnútorná dĺžka)
- kryt vaničky aj s takým prekrytím priestoru otvoru strechy v prípade napr. vetra (z krytu vaničky sa dvíha to prekrytie a upevňuje na boky strechy)
Kufor auta síce máme väčší, ale mal by byť po poskladaní skladný (bez odpájania kolies), nech nezaberie veľa. Samozrejme mi je jasné, že ak ho zložím a naň položím vaničku, tak zaberie veľa, ale ešte vždy sa vedľa neho musí zmestiť aj nejaká batožina 🙂 .
A poslednou podmienkou je, že nebude drahý (drahý = kočík nad 700 EUR). Hlavné je, aby bol pohodlný a bezpečný pre bábo a ľahko ovládateľný pre dospelého.
Prosím poraďte. Prešla som množstvo diskusií tu, ale väčšinou sa vyjadrujete len k nejakému konkrétnemu typu kočíka a je ich také množstvo, že sa človek naozaj nevyzná. Vďaka.

februar2017
18. júl 2016

ja som mala riko brano a splnal presne vsetky tvoje pozadovane parametre az na vajicko,ktore podla mojich znalosti bez adapterov na konstrukciu nenakliknes.drzim palce pri vybere toho vysnivaneho 😉

tatikat
autor
18. júl 2016

@februar2017 Ďakujem za tip, pozriem, k tejto značke som sa zatiaľ nedostala. Áno, zrejme v niečom budem musieť ustúpiť a asi to bude zrovna ten adaptér, lebo veľa kočíkov čo som pozerala ho má.

denduska
18. júl 2016

Abc design Viper 4S takisto až na to vajíčko kde treba adaptéry.

natalushka
18. júl 2016

Ja som za tako alive..splna vsetko co ste hore spomenula..len vajicko sa naklikava na adaptrry,ale to len nakliknete na konstrukciu a na to vajco,ziadna praca..a celkom som neporozumela tej casti so strieskou🙂ozaj top kocik za super prachy..ja som mala verziu eco,potah bol cely z eko koze..uzasna vec🙂neviem si predstavit mat ho latkovy..este vyrabaju aj lacnejsiu variantu,ta sa vola baby heaven..su ale myslim rovnako kvalitne..

tatikat
autor
18. júl 2016

@februar2017 Už ho pozerám a prosím ťa, chcem sa spýtať, ako sa udržuje tá biela konštrukcia vaničky, je to ľahko utierateľné / umývateľné?

natalushka
18. júl 2016

Ja som mala presne tento🙂

tatikat
autor
18. júl 2016

@natalushka Ďakujem aj za tento tip, už pozerám. To s tou strieškou - pozri na fotku prvú a ten polkruh čo je na kryte vaničky by sa mal dať dvihnúť, nie? http://prntscr.com/buek9z

salome51
18. júl 2016

@tatikat my máme BabyActive Shell Eko. Mala som podobné podmienky ako ty. Maximálna spokojnosť. Síce odskúšaný len na záhrade, ale perfektne odpružený, vanička veľká, super ochrana pred vetrom aj slnkom. Ešte Tako Extreme je fajn.

salome51
18. júl 2016

Vyzerá takto

natalushka
18. júl 2016

@tatikat jako kvazi odopnut strechu myslis?asi si sedim na kabli..🙂

natalushka
18. júl 2016

Na vetranie je v strieske taky cely jeden ten"mesiacik",odzipsujes cele a tam je sietka..v sportaku urcite to je,to som vyuzivala..ale myslim,ze aj hlboky to uricte ma

cichlida
18. júl 2016

@tatikat ja ta chapem😄ano ten polkruh sa zdvihne a chrani cele vnutro vane, nemala som ho, ale videla som to ked mamicky kocikovali v tychto typoch. Len pozor pocas leta a tepla by si tam babatko tak akurat uvarila😊

februar2017
18. júl 2016

@tatikat vies co,ja som mala riko brano carbon a mala som ciernu konstrukciu.takze s bielou ti veru povedat neviem

tatikat
autor
18. júl 2016

@natalushka nie je nad kvalitný kábel, tiež poznám :D tu je obrázok, červenou šípkou to čo som myslela tým polkruhom a modrou, ako sa dá dvihnúť 🙂

tatikat
autor
18. júl 2016

@cichlida Ďakujem, aj som si myslela, len nebola istá 🙂 a neboj, je mi jasné, že by sa uvarilo, to naozaj len pre nepriaznivé počasie

natalushka
18. júl 2016

Aha🙂blik..uz som dlho na materskej asi🙂hej,zdvihnes to pekne hore,skoro az po vrch..ale vanicka je dost hlboka,takze na babo urcite nefuka..

tatikat
autor
18. júl 2016

@februar2017 v tej čiernej vyzerá super 🙂

februar2017
18. júl 2016

@tatikat ja som s nim bola velmi spokojna. aj ten kryt som vyuzivala pri mega vetre alebo pri snezeni. a je tam hore este gombik,takze to tam zahaknes a na babo voooobec nefuka.a ked bol hic,tak som stiahla casg v strieske a prefukovalo. vanicka je mega velka a hlboka,dlho som ju vyuzila.len by som uz nekupovala 3j kombinaciu.sportovy som vobec nevyuzila. potom sme kupili vyslovene sportovy. ak este nieco chces vediet,kludne sa pytaj 😉

njanan
22. júl 2016

@februar2017 dobrý večer. Chcela by som sa informovať ohľadom kočíka, ktorý spomínate Riko brano a to aká veľká je športová časť. Viete mi to odmerať? Ďakujem.

februar2017
24. júl 2016

@njanan bohuzial uz som moj predala 😕 ale rozmery su aj v popise kocika v netovych obchodoch

njanan
27. júl 2016

@februar2017 veď to, že tam som našla rozmery a to 85 cm (sedátko 25cm, opierka chrbta 41cm a opierka nôh 19 cm) čo sa mi zdá málo na šporťák, keď hlboký je dlhý 80 cm.