Kočík s hlbokou a širokou vaničkou

vierusik5
28. feb 2018

Ahojte,prosím poraďte mi kočík pre naše prvé bábatko 🙂 chcela by som nejaký kočík ktorý ma hlavne vaničku hlbokú a širokú, čize z tých najväčších aby som tú vaničku aspon do toho 10 mesiaca využila... 🙂 máte niekto skúsenosť s kočíkom EDREMA BREVA? alebo COTO BABY QUARA ? 🙂 ĎAKUJEM

lavieenrose
28. feb 2018

@vierusik5 tvoje dieta by muselo mat spomaleny vyvoj aby lezalo az do 10 mesiaca...a inac su kociare ktore sa daju dat v sportovej verzii do uplneho lahu...iba tak aby si si nekladla nezmyselne podmienky

vierusik5
autor
28. feb 2018

🙂 no kamoška má malého ktorý ma 10 mesiacov a malý je este v hlbokej časti 🙂 takže ak nedávaš radu ale nezmyselny komentar tak radsej nekomentuj 🙂))

lavieenrose
28. feb 2018

@vierusik5 ja ti radim aby si nehladala nezmyselne najvaciu vanicku...ale pozri sa bude to tvoj kocik mne je to fuk ja ti iba radim ako matka ktora mala dieta vo vanicke do 4 mesiacov lebo mala jacala ako keby ju rezali a v sportovej casti spokojne mimino..a takych deti je viac ;)

lavieenrose
28. feb 2018

a v 9 tt vyberat kociar ...celkom skoro

rajka25
28. feb 2018

Pyta sa na radu este ho nekupuje. 🙄 Co je na tom. Tiez si zvyknem zajst do detskeho obchodu pokukat sa a to dieta mam este len niekde v plane za rok dva.

petrofka
28. feb 2018

My sme mali rico brano a vanicka je obrovska, tusim aj camarelo ci co malo velku vaničku. Ale uz by som si nekupila trojkombinaciu. Skor dobry velky sportak do 25 a viac kg a k tomu vaničku a autosedacku. Alebo teda samostatny hlboký kocik. Zajdi si to centra kocikov do obcjodu a pochytaj si ich. Ak cakas v lete, na jesen babo, vo vanicke bude len jednu zimu a na jar uz bude chciet sediet a vsetko vidiet, takze vanicka nebude bezpecna lebo sa obzries a moze ti z nej vyskocit. A vobec ak ma tvoja kamoska dieta tak dlho vo vanicke, je to skor ojedinele ako bezne a tiez sa po nej nemusis opicit 🙂 ale ist radsej vlastnou cestou. Zeny ti tu radia dobre.

halci
28. feb 2018

Zdravim, ja mam skusenost s Dakota Camarelo - ten ma obrovsku vanicku ale zas sportova cast neni uplne idealna a potom este s GB Hardy - z hlbokeho spravite sportovy a tam je sportova cast uplne perfektna. asi o pol roka ho budem predavat, mozno skor 🙂

siska53
28. feb 2018

@vierusik5 ja som mala inglesinu magnum ( uz len cez bazar sa da zohnat) a ta bola skvela,velka vanicka,deti tam lezali aj ako rocne a viac.. V pripade potreby si si dala hore opierku,mal remence,velky kosik,ovladatelnu rucku,peroval, super kolesa.. Pre MNA najdokonalejsi.. A vydrzal.. Skoda,ze sme.nemali tretie.. Predala.som ho..
Roan marita by mal byt podobny.. Deti mam.beznej velkosti....

siska53
28. feb 2018

@lavieenrose to sme ako za socika mali vsetci spomaleny vyvoj,lebo kociky mali velke vanicky??
Prepac,amal som.skvely kocik a moje deti nemali ziaden spomaleny vyvoj... Moja segra,ked potrebovalz vidiet,tak sa naucila sediet.

hettinka
28. feb 2018

@lavieenrose veľká vanička má zmysel pri jesennom bábätku. Keď aj do pol roka, ale treba tam napchať ešte fusak alebo deku.
Pri jarnom je veľká vanička nie až taká nutná.

@vierusik5 išla by som do kvalitného samostatného hlbokého kočíka a na jar vymenila za športový. Ja som tak mala pri dcere narodenej v lete. Značku neporadím, ja mám deti veľké, ale skús takéto pozerať.

dhlinkova
28. feb 2018

Ja mám Cameleon 3 od Bugaboo a vanička je dosť dlhá, ale zase si tiež myslím, že 10. mesačné dieťa v hlbokej vaničke je od veci. Môj syn je zimné dieťa a ako 10 mesačný by vo vaničke ani nebol vydržal.
U rodičov mám Krasnal Nexxo, ten je síce o hodne lacnejší, ale vanička je malá.
Ja som pri výbere kočíka mala iné priority, ako dĺžka vaničky, takže sa skús poobzerať v obchodoch.

danusskaaa
28. feb 2018

Velka a hlboka vanicka nie je najdolezitejsia pri vybere kocika. Dietatko tam asi nebude chciet byt tak dlho, lebo chce vidiet. Ale ak ti zalezi len na tom skus stokke trailz napr. Ale skor sa zameraj na hmotnost, skladanie (velkost do auta), velkost koliesok (treba zohladnit teren) a nakupneho kosika, nastaviteľnost rucky (podla výšky rodicov), cena!!!!!, celková udrzba ...
Máš cas tak skus popremyslat a skonkretizovat viac kriterii ako len vanicku. Popozeraj net, ale urcite chod aj kuknut do predajni a nieco poskusaj. Uvidis, ze problem vanicky bude uplne zbytocny. Drzim palce a pekne a bezproblémové tehotenstvo prajem 😉

nela6
28. feb 2018

@lavieenrose môj bol do 10m vo vanicke spokojny, nic mu nie je, zacal chodit na rok a tri dni, rozpravat ako 16m a aj vzrastovo mal 85cm na rok... Nepatril medzi tych co vyskakuju z kočíka... 🙂)

halci
28. feb 2018

@danusskaaa co ja viem, podla mna velkost vanicky je dost dolezita. a kym dieta nesedi same tak musi byt v hlbokom kociku. dcera sedela sama az ked mala 10 mes a az vtedy sla do sportoveho..

hettinka
28. feb 2018

@halci nemusí byt v hlbokom. Syn išiel do športového v 4 mesiacoch, polohovateľný bol ale do úplného lahu a dieťa narodené na jar, takze nebolo treba baliť do deky.

mironka
28. feb 2018

Aj moje boli v hlbokej vanicke pomerne dlho,nevyskakovali,ked uz sedeli a dvihala sa,podlozka v hlbokej casti sa dala polohovat. Ja som hladala kociar s velkou vanickou,vyhovovala mi aj cena trojkombinacie,urcite by som nekupovala tie drahe stylove miniatury (netvrdim,ze nie su pekne a urcite rovnako spolahlive,ale mimo mojich finan.moznosti). To je vsak vec vkusu,poziadaviek,priorit a financnych moznosti maminy. My mame Dada paradiso kocik,mam ho 5 rokov,vyvozil dve nase deti, po poli,po velkej zahrade,zijeme na dedine. A tento rok by mal vozit nase tretie. Doteraz spokojnost. Odolny. ☺

ivanamyl
28. feb 2018

Pozerajte podla svojich moznosti, aby sa hlavne Vam pacil, aby vy ste bola spokojna. Ked chcete velku vanicku, tak kupte velku. Pozerajte, aby Vam vosiel do auta. Tie polske trojkombinacie maju vanicky OK, ale sportove casti su o nicom, take neforemne rarohy. Aj vajicka nic moc. Tiez sme taku mali, presnejsie Camarelo. Nebol zly, celkom ok, kocik sa dobre ovladal, mal dobre odpruzenie, vadilo nam ze zaberal cely kufor auta a potom ta sportova cast, bola taka divna.
Berte to tak, ze 10mesacne deti niektore uz zacinaju chodit, tak nebudu chciet uz byt v hlbokej casti. Je to skor vynimka, ze babatko tak dlho v nej vydrzi. Vy neviete ake bude to Vase.

ivanamyl
28. feb 2018

Z vlastnej skusenosti by som uz kociar vyberala podla sportovej casti, v nej je dieta najdlhsiu dobu.

lus2909
28. feb 2018

@halci to je riadna blbost ze kym dieta nesedi musi byt v hlbokom omg!!!

lus2909
28. feb 2018

Boze nic v zlom ale mat prioritu velku vanicku lebo mas v plane vozit 10mes.dieta co neobsedi na zadku lebo uz zacina chodit po styroch v hlbokaci a opicit sa po kamoske je cisty blud, moj mal 4m ked isiel do sportiaku lebo rical segrin 3 mesacny neznasal hlboky az bol fialovy od revu tak siel do sportiaku s novorod.vlozkou 😁baby ti dobre radia maju nejake skusenosti a coto odkocikovane kazde dieta je ine. Kocik vyberaj podla inych kriterii napr. Kolesa,odpruzenie, lahky, skladny atd radsej si daj € na lepsi sportiak ako na marhu velku vanicku ktoru ani nevyuzijes nedaj boh 3 mesiace😂😂😂

vierusik5
autor
1. mar 2018

@danusskaaa ďakujem 😊😊😊

halci
1. mar 2018

@hettinka jasne, ked sa da dat do lahu aj sportovy. mne ide len o to, aby si nezatazovalo a nekrivilo chrbat, ked si nevie same sadnut (za sed nepovazujem, ked dieta podoprieme ale az ked si sadne uplne same). niektore sedia skor a niektore neskor.

danusskaaa
1. mar 2018

@halci korytkove sedenie nevyzaduje aby dieta samotne sedelo. Je to prirodzenejsia poloha, ako klasicke sedenie. Nevravim, ze velkost vanicky si vsimat netreba. Ale nie je to prvoradá vec pri výbere kocika.

madamcoco
1. mar 2018

@vierusik5 vanicku sme tiez kupovali pri oboch detoch co najvacsiu. (Nasi chalani nie su ziadni drobci)
A v 5 mesiacoch uz boli obaja v sportovom aby videli, inak bolo zle, jacanie, vrieskanie..
Inak je pravda ze 10 mesacne babatko je v hlbokom kociku uz len vynimocne. 🙂
Ale ked sa ti babo narodi v zime, vanicka sa zmensi o fusak.. velke vanicky maju svoje vyhody.. 🙂

veronikazoja
1. mar 2018

my sme kúpili kunert romantic, a bola som s ním spokojná, keď mám pravdu povedať pri kúpe som sa neorientovala veľkosťou vaničky, malá tam bola do 7 mesiacov a potom išla do športového kedže už sedela a potrebovala všetko sledovať 😀 ja som vyberala podľa konštrukcie kočík, aby bol ľahký a dalo sa v ňom bábätko "pohupovať" - taká tá klasická konštrukcia ako bola za socializmu, malá v ňom zaspávala cez deň až do roka, kedže v postielke cez deň len vymýšlala a nechcelo sa jej v nej spať, v kočíku do 5 minút zaspala

sandral
1. mar 2018

@vierusik5 Ja som mala Chicco Trio I Move Top a má celkom priestrannú vaničku. Syn v nej vydržal do 6. mesiaca a dlhšie by bolo aj zbytočné, hoci ak by som veľmi chcela malý by sa v nej ešte bol zmestil. V lete mu už bolo lepšie v športovom.
Ja som mala pri výbere kočíka úplne iné priority ako veľkosť vaničky, tá ma trápila akurát na toľko, aby sa tam bez problémov zmestil fusak.
Ak budeš mať na prd podvozok, kolesá a bude sa Ti s kočíkom ťažko manipulovať, príp. obiješ denne 5x auto keď ho tam budeš dávať, budeš mať o mnoho viac starostí, ako s dilemou 10 mes. dieťaťa vo vaničke.
Ja som si vyskúšala trieskať denne 2x kočík na 6. poschodie pri pokazenom výťahu a to Chicco je jeden s tých ľahších kočíkov.

essenceee
26. máj 2020

baby, prosím o radu. Sestra bude mat v novembri druhé babo a chcem jej kupit kočik. Viete mi poradit nejaky dobry, moderny, prakticky a s velkou korbičkou za rozumnu cenu?

martulienka25
11. júl 2020

Ja by som ti poradila ist rovno do kombinácie. My sme kúpili EAsywalker Mosey+, s ktorým sme nad mieru spokojní. Vyhovuje nielen manželovi pri kočíkovania, ale aj mne. Ale ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chuti. Rozhodovali sme sa ešte medzi Britax Go, ale tŕň vychádzal aj drahšie a bol ťažší, nakolko sme hľadali hlavne ľahký kočík.
@essenceee