Kočík pre súrodencov - skúsenosti

veronikas30
9. mar 2021

Ahojte mamičky. Potrebovala by som poradiť - aké máte skúsenosti. V júni pribudne súrodenec a mám ešte 1,5ročnú dcérku. Zatiaľ má stále spánok na obed a v kočiari vonku. Ak by jej to ostalo, uvažujem nad dvojkočárom. A teda otázka znie, či je lepšie riešiť kočík ako pre dvojičky, že sú vedľa seba deti alebo potom také, ktoré sú oproti sebe (respektíve vajíčko/hlboká vanička a vpredu športová časť pre väčšie dieťa). Ďakujem za poradenie. Ďakujem

090255
9. mar 2021
zuvelyn
9. mar 2021

Mne sa tak narodi druhé a neplánujem kupovat kociar pre súrodencov. Ale ak by nastala situácia ze ho treba, tak kúpim easywalker harvey 2.

petrisa213
9. mar 2021

Ja som sa musela riadiť miestom na kočar. Bývame v bytovke bez výťahu takže kočar musel ostávat dole a tam6by sa mi so sedením za sebou nezmestil, tak sme kúpili so sedením vedľa srba6, šírku 74. Do väčšina dverí som sa zmestila ale napr v obchode cez pokladne som neprešla. Musela som hľadať vozickarske alebo samoobslužné. Takisto ani k detskej doktorke do čakárne som sa nezmestila, musela som parkovať vonku a deti prenášať. (mame rozdiel 11 mesiacov takže prvé mesiace ešte ani starší syn nechodil, začal až v 15 mesiacoch chodiť 🙈) a ak bývate v bytovke s výťahom pomersla by som aj výťah 😁 mne sa ale aj tsk viac paci sedenie vedľa seba. No a ešte ďalšia vec. Váha kocara. Mala som Dorjan a vážil 25kg!!!+ váha deti a hneď bolo 40 kg na prechádzku tlačiť 🙈 veľmi rychlo (keď mala mladšia iba 3,5 mesiaca) som ho vymenila za športový Valco duo, ten bol 9kg!!! Co je sakra rozdiel.

veronikas30
autor
9. mar 2021

@petrisa213 bývame v dome a na dedine, ale občas treba tlačiť kočík do kopca :D. Ďakujem za poradenie, niektoré veci som si ani neuvedomila. Ak by dcérka prestala spať cez obed, tak mi stačí ku kočíku len také sedenie dokúpiť. Ale ak stále bude spávať na obed, tak preto dvojkočík, lebo neviem ju uspať doma. A neviem či sa malé bude chcieť nosiť v šatke.

jaga18
11. mar 2021

@veronikas30 bugaboo donkey mono je super riešenie, pár klikov a vedľa sa pridá sedenie pre súrodenca, až už starší nebude potrebovať kočík, opäť pár klikov a je to klasický úzky kočík pre jedno dieťa. Konštrukcia je super riešená 👍 zúži sa a rozšíri podľa potreby a jednoducho.