Kočík pre dvojičky a skejtík

pacesa
28. júl 2013

Rada by som sa vás opýtala čo náhodou neviete či sa dá aj na kočík pre dvojičky pripevniť skejtík pre staršieho súrodenca... Zvažujem kúpu peg perego duette... Dvojičky sa narodia keď bude mať malý dva roky a počítam že ešte nebude taký zdatný chodec 🙂 Ďakujem za každú odpoveď

tova
29. júl 2013

mal by sa, ale 2r. potrebuje este sediet. Si nerozmyslala nad dvojitym kociarom kde sa da dokupit nadstavec na dalsiu sedacku? http://www.tjskids.com/baby-jogger-seat-adaptor...

http://images.search.yahoo.com/images/view;_ylt...

anjelicek26
29. júl 2013

@pacesa - aj skejtik aj pridavna sedanka sa da dat, zavisi od modelu a konstrukcie kocika. Ja mam surodenecky kocik, kde skejtik dam, no ale je to taka z nudze cnost xixi Ale tak nasa velka to uz fakt nepotrebuje 😀

pacesa
autor
29. júl 2013

Dakujem za odpovede 🙂

najjulinka
29. júl 2013

@pacesa http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product... - mne sa toto pozdava.. nemam odskušane... ale toto na pp duette by mohlo pasovať.. daš si vaničky, korby za seba tak aby boli otočene smerom k tebe a na tu bližšie k tebee prihodíš toto.... 😉

kaktusik007
29. júl 2013

@pacesa no, budes to mat vesele... vela zdaru 😀 😀 😀
ale pre dvojrocneho by som skor odrazadlo, ako sedanku ci skejt na dvojickovsky kocik.... a pozeram, ze si z okolia 🙂 ja ma surodenecky kocik co nevyuzivam uz, ale to je fuk, no viem ti rozhodne doporucit bumbleride indie twin - nedam nan dopustit, ked chalani boli mensi, jasna volba...

pacesa
autor
30. júl 2013

@kaktusik007 dakujem 🙂 no veru dvojicky si asi nikto dopredu nenaplanuje 🙂
dakujem za odporucanie, ved to, ja tiez dufam ze sa to bude dat zvladnut len skejtikom, mame aj odrazadlo... toto je moja nocna mora ako budeme chodit von... 😒

kaktusik007
30. júl 2013

@pacesa kym male budu v kociku, chodenie von bude pohoda jahoda... horsie to bude ked budu mat male dva roky, a v kociku nebudu - kazde sa ti rozbehne na inu stranu a je to o nervy... dvojicky teda nemam, ale 360 dnovy rozdiel, co je medzi chalanmi, moc v tomto teraz nejako nebadam...
na druhu stranu, ked budu mat dvojicky dva, starsi bude mat styri -- a to je uz dost rozumne dieta, teda za predpokladu, ze si ho tak vychovas 😀 😀 😀 takze ten by sa ti na tretiu stranu rozbehnut nemusel....
problem budes zazivat na detskom ihrisku - ja do Hurbanovych sadov nikdy nejdem s chalanmi sama --- hodina tam s nimi a ja som total grogy... na druhu stranu, preliezku co mame pred bytovkou vyuzivam takmer denne a to je pohoda 🙂

takze neries ako budete chodit von, na nakupy s detmi zabudni (teda ked uz dvojky budu vacsie, ak budu male tak sa da) a nakupy si musis riesit po veceroch, ci ked budu deti prec --- ale vlastne sak ty na deti sama nebudes (aspon dufam) takze partner pomoze... proste urcite si najdes casom system...

inak, tu v okoli mesta je este jedna baba, co ma deti po roku a to sa jej narodili dvojicky -- takze som si vzdy vravela, ze ked ona da to, ja moje dve deti rok po roku dat musim 😀 😀 😀

pacesa
autor
30. júl 2013

@kaktusik007 😀 ty to mas teda tiez perne... veru mas to ako take dvojicky sa riadne nabehas...
starsieho mam velmi rozumneho, neviem teda po kom je 🙂 je to taky kludas pohodak neriesi, co mu poviem to spravi, zastavi, nerozbehne sa... dufam ze mu to vydrzi aj ked sa narodia dvojky 🙂
...a ta baba to ako zvlada s tymi dvojkami a starsim? aj jej niekto intenzivne pomaha? ci vystaci sama? ja mam dobreho muza len ma narocnu pracu, babky este obe robia... tak ze sa budem musiet spolahnut viac menej sama na seba

kaktusik007
30. júl 2013

@pacesa to zvladnes... len si daj pozor na jedno - neupozornuj maleho ze ma byt ticho lebo babatka spia, ze nema kricat, ze nema sa jasit a podobne.... aj ked isto budes mat taku tendenciu...
starsi mal iba rok, ale nechala som aby mi pomahal - a staval sa k tomu naozaj poctivo, nosil plienky, mastil ritku kremom, daval mu mliecko, spieval mu haaahaa... moja svokra skoro zosedivela, ked videla, ze mesacne dieta davam do ruk rocnemu -- lenze --- ako dobre, ani mne to nebolo jedno, ale som chcela aby mali pekny vztah a aby najma starsi na male babatko neziarlil.... takze ho fakt aj pestoval, aj hojdaval, aj papat mu daval... samozrejme ze som pritom vzdy bola a dohliadala, ale mam kopec fotiek ked mal mladsi tych 10 mesiacov ako ho starsi krmi - lyzicka az takmer do krku, ale mladsi to prezil v pohode takuto starostlivost 🙂

a su na seba naviazani - tak len dufam, ze im to vydrzi....
no a ty ked tvoj bude mat dva - tak to uz fakt velky chlap, to uz moze normalne sam aj prebalovat a krmit.... hlavne ho to nechaj robit a neodstrkuj ho od deti....
a este jedna vec - urcite ho zapis do skolky na dalsi skolsky rok... ulavi sa ti aspon v niecom 🙂

a potom este ekonomicka rada --- ked skoncis matersku, neries rodicovsky prispevok, ale ak to bude stale aktualne pories si prispevok na starostlivost o dieta - podla aktualnej legislativy je pre kazde dieta do 3 rokov veku vo vyske 230 eur, cize to by si mala 690 eur mesacne.... ale to je teraz, o par mesiacov to uz nemusi byt akutalne, tak rychlo sa tu menia zakony....

pacesa
autor
30. júl 2013

presne to mam v plane, takto sa (ho) k tomu postavit... dakujem pekne za rady, ty si to perfektne zvládla, klobuk dole, starsi sa musel ozaj citit dolezity a potrebny, to chcem aby bolo aj u nas... 🙂
ten zapis do skolky jasna vec, len dufam ze mi ho zoberu, lebo velakrat mamickam na materskej deti nepoberu...som aspon pocula.
a dakujem aj za ekonomicku radu, dufam ze sa to bude dat a nic nezmenia

...ked tak zhruba vo februari stretnes strhanu a ovesanu matku s troma detmi tak sa prihovor, vies ze som to ja 😀

kaktusik007
30. júl 2013

@pacesa ale prosim ta... vo februari budes v pohode.. .strhana a ovesena budes az zaciatkom jesene 😀 😀 😀 😀
a este jedna prakticka rada -- ked deti spia, spi aj ty... alebo minimalne lez... neupratuj - bordel neutecie !!!!! 😉

ja upratujem kazde dva tyzdne... ked si ich otec brava k sebe na vikend... a tearz, co su prazdniny, tak ich tak casto nema (ma ich na 14 dni v kuse, to preto) tak nechci vidiet aky je tu bordel... ale neriesim, bordel v byte, stastne dite, nie??? 😀 😀 😀 😀

o tom to je, aby sa starsi citil potrebny.... ako beriem, druhe rocne dieta by som asi mala nervy ak by mu niekto daval pestovat moje malinke mesacne, ci par dnove... avsak toto bol jeho surodenec, moje su obe deti - to je uplne ina situacia...

kamaratka toto neodhadla -- jej starsi mal 5 ked sa mladsi narodil.... no a to je uz pruser, kusal ho, prikryval vankusom, robil zakernosti... maleho musela zamykat pred starsim....
ale v podstate si za to mohla sama, lebo to bolo same - nekric, maly spi... nenahanaj sa s tou loptou, rusis maleho... a tak dalej...
tak to je logicke, ze starsiemu ten maly vadil...... ona iba nechapavo krutila hlavou, ze ja rocnemu dovolim s babatkom robit to, co ona svojmu patrocnemu nie.... a vidis, ako sa to vyvrbilo....

jej mladsi je o tri dni starsi od mojho mladsieho 🙂 ze aby si to mala kompletne 😀

k_a_j_k_a
30. júl 2013

@pacesa @kaktusik007 s tym prispevkom na starostlivost pozor, ano, da sa vybavit miesto rodicovskeho, ale dieta musi chodit do skolky alebo max inu celodennu starostlivost okrem Teba a Ty musis kazdy mesiac dokladovat fakturu zo skolky a preplatia len tu sumu, max. do vysky 230€. Viem, ze to ma aj dost malo mamin vybavene, lebo musis kazdy mesiac lietat na UPSVaR. Akurat nie som ista ako to funguje u dvojiciek, lebo predsa len aj rodicovsky dostavas len jeden, aj ked u dvojiciek mozno trochu zvyseny. Neviem, nevyznam sa v tom ako to je s dvojickami.

@pacesa inak gratulujem a prajem pevne nervy 🙂 ja mam rozdiel medzi detmi 18mesiacov, takze tiez bola obcas zabava 🙂

kaktusik007
30. júl 2013

@k_a_j_k_a ja som ten prispevok poberala, takze presne viem co to obnasa. ak sa chce, da sa najst skulinka v zakonoch a je to vsetko v poriadku... takze mne upsvar preplacal mesacne 460 eur - lebo dve deti.
ziadna celodenna starostlivost tam nie je - ano, preplacaju sa faktury za opatrovanie, avsak zivnost si moze otvorit ktokolvek a potom, ked to ides otvarat s umyslom dostavat preplacane faktury, tak si to hold zratas a aj podla toho sa rozhodnes, kto si tu zivnost otvori (ideal starobny alebo invalidny dochodca).
prispevok priznavaju osobe, ktora ma dochodkove poistenie -- no super, to matka deti nie je, avsak matka deti ma predsa manzela -- ktory je tiez opravnenou osobou na tento prispevok a ktory predpokladam zamestnany je....
dalej - matka moze poberat rodicovsku dovolenku zo zamestnania, ale naozaj nie je povinna poberat rodicovsky prispevok... akurat tu je jeden zadrhel -- na to, aby za nu ako poistenkynu platil zdravotne poistenie stat, deti nesmu byt u opatrovatelky (teda u tej osoby, co bude fakturovat) viac ako styri hodiny denne..... no a toto sa da jednoducho osetrit -- ak si dohodnes v zmluve opatrovanie za 3,50 na hodinu, tak mesacne ti staci vykazat 66 hodin, aby ti upsvar preplatil plnych 230 eur... 65 hodin, to je ak ratas pracovnych dni ze ich je 20 tak na den mi to vychadza 3,25 hodiny.... co splnis uplne v pohode...
vysledok??? mamicka je doma na rodicovskej dovolenke zo zamestnania, babicka (starobna dochodkyna ci invalidna ci u nas to bol dedo alebo niekto iny) fakturuje svojmu zatovi mesacne 65 hodin opatrovania po 3,50, manzel a otec deti chodi do prace a o tento prispevok poziada a upsvar kazdy mesiac preplaca faktury, co babicka vystavila a jej zat oficialne zaplatil....
jedine, co este treba preratat -- aby v prvy rok zivnosti bol babickyn prijem mensi ako 4700 eur -- (aktualne, kazdym rokom sa to meni) pretoze potom nevznika povinnost babicke platit odvody do socialnej poistovne -- ten dalsi rok sa to presvihne --- ale povinnost platit odvody je az od jula dalsieho roku, takze ak v maji babicka zivnost zrusi, preddavky platit nemusi.....

trosku staci precitat par zakonov a dopracovali by ste sa k takemu istemu vysledku....

chapeme sa???

@pacesa

k_a_j_k_a
30. júl 2013

@kaktusik007 fuha, komplikovane, ale pochopila som 🙂 dobra diera v zakone. Ja som to riesila minuly rok, ked mala ist mladsia do skolky, ale ja som nastupovala uz do prace. Nakoniec ju zobrali do statnej skolky, tak sa mi ten prispevok neoplatil vybavovat. u nas by bol problem s tym, ze ja nikoho na dochodku na koho by som to mohla dat nemam. Mame s MM na to moc mladych rodicov 🙂 a babka, na kt. by som to mohla dat bola minuly rok este zarobkovo cinna.

pacesa
autor
31. júl 2013

@kaktusik007 presne toto som chcela, maly vekovy rozdiel aby som sa vyhla ziarlivosti 🙂 a celkovo, aby si rozumeli v neskorsom veku... aj ked nie je to vzdy pravidlo.
super, dakujem este raz za rady, tie prispevky a veci okolo toho si nastudujem...este je cas, budem na to mysliet...

a s tym spankom...to mam aj teraz, o 11 s malym zalahnem a spime obaja aj tri hodiny 🙂

@k_a_j_k_a dakujem za rady, vyzera to komplikovane 🙂 nastudujem

kaktusik007
31. júl 2013

@pacesa ked budes sa rozhodovat pre kocik pre dvojky, kludne daj vediet, ja som ten moj este nepredala ale viem ti ho ukazat, ak by si chcela.... podla mna je to fakt ten naj kocik pre dvojicky ci surodencov..... takze ak sa mi ho teda nepodari dovtedy predat kym by si prisla, nemam s tym problem....

heh, spanok tri hodiny pri jednom dietati???? ty vole... zavidiiiiim"!!!!!!!!
aj ked teda je pravda, ze pri mojom druhom by aj bol, len.... to prve je take zive a neposedne... 😀 😀 😀 😀

ALE - uz coskoro je september!!!!!!!! skolkaaaaaa"!!!!!! huraaaaaaaaa!!!!!! 😅 😅 😅 😅

pacesa
autor
1. aug 2013

@kaktusik007 oki, budem na to mysliet, dakujem. Kocik ale zacneme riesit asi az v septembri...

s tym spankom...to bolo najdlhsie, vacsinou su to "len" dve hodinky 🙂

a maly sa tesi do skolky? 🙂

kaktusik007
1. aug 2013

@pacesa ano - uz v januari plakaval pretoze aj on chcel chodit do Koky 🙂