Ahojte dievčatá, prosím poraďte, aký kočík pre bábätko narodené koncom júla? Základné požiadavky: skladnosť aj do menšieho auta, nie extrémne ťažká konštrukcia a hlboká vanička, do ktorej v zime v pohode vojde bábo vo fusaku, resp. aby športová časť bola optimálna aj na využite v zime.
Taktiež, či sú lepšie 3 alebo 4 kolieska. Kupovať 2- alebo 3-kombináciu, alebo je lepšie kupovať autosedačku samostatne? Plus na aké detaily je dobré prihliadať aj podľa Vašich osobných skúseností? Ďakujem pekne za rady.
No každá má skúsenosti iné, takže za mna ja som kupovala vždy normálne trojkombináciu a to už len preto, že na konštrukciu sa dá nasadiť autosedačka, čiže ked ti bábo zaspí v aute a ideš napr. do nemocnice, tak nasadíš autosedačku pekne na konštrukciu a bábo sa ani nezobudí. Moj tretí syn tak do 3-4 mesiacoch nechcel byť vo vaničke, len v autosedčke plus konštrukcia, vo vaničke reval. Ja mám Cam dinamico, malý sa tam zmestil ako 8mesačný do vaničky, ale aj tak tam už veľmi nechcel byť. Ked bábo naobliekaš a dáš do fusaku, tak prežije zimu aj v športovej časti.
Mne sa narodil syn 27.7. a mame jane muum micro koos, spokojna som aj s podvozkom. Ma 4 koliecka, tri su podla mna nestabilne v zime. Vanicka mu vydrzala do 6m a teraz uz ma sportovy. Ten je super, lebo ma zboku vyssie steny a nefuka mu tam. Vajicko mam len v aute, nikdy som ho v tom nekocikovala. Za mna urcite trojkombinaciu, je to prakticke a neplanujem ho tam vozit v 2 rokoch 😂
Ja som kupovala trojkombinaciu v Poľsku znacka Baby Merc Neo Style a vyslo to jednak lacnejsie a k tomu som dostala aj narucnik ktory je super vec v zime ked fuka mi nezmrzli prsty (dcerka bola narodena v novembri ciže bolo chladno) a aj fusak som presne kupila ku kociku a taky čo som si ho predlzila o nožky čize este aj teraz sa tam zmesti dcerka. A velka vyhoda bola vanicka neviem presne kolko cm dlzka ale z tych najvacsich a to bolo plus.
@fantinka Ja v športiaku kludne vozím ešte malého 2,5ročného teraz v zime, ked sa ráno ponáhlame so starším do školy, takže prečo nie?
Treba pozerat aj na nosnost tych sportovych casti pri trojkombinacii. Kocik je super aj pre vacsie deti. Moj ma tiez 2,5 roka a prave preto sme po trojkombinacii este teraz kúpili baby jogger city mini gt, aby sa mohol vozit. Takmer rok sme kocik uz nepouzivali, ale fakt nam liezlo na nervy ho nosit na rukach, ked uz nevladal.
Autosedacky mavaju nasady na rozne kociky, takze staci najst autisedacku kompatibilnu s kocikom (alebo naopak). Ja osobne som moznost nakliknutia na konstrukciu vyuzila len dvakrat. Za mna teda zvlast hlboky kocik, a potom nejaky poriadny sportak ako baby jogger, ktory je do 30kg, odpruzeny, pevny, pohodlný a supersky skladny. Je nan aj vanicka, ale ta je mala.
@petrofka Ja používam normálne športiak z trojkombinácie, lebo moj malý má lne 11kg, takže nám to stačí v pohode. Do 30kg to sa mi zdá fakt už prehnané, ved dieťa vozíš tak do 3 rokov, moj 7ročný má 23kg.
Moj ma o 5 kil viac :D je to velky chlap. Bala som sa, ze ak kupim nejaký do 18, nebude to stacit. Ked idem na nakup, to su tiez kila, ktore zatazia kocik a rataju sa do celkovej nosnosti. A ta nosnost ci mas 25 alebo 30 je uz jedno, riesili sme uz potom len praktickost a cenu 🙂 a myslim, ze kocik vyuzijeme aj do tých 4 rokov na vylety, lebo neveriiim, ze mi v takej zoo bude pol dna chodit 🙂 a teda nosit toho obrika tiez odmietame, to sme potom nervozni obaja rodicia a z vyletu je prd. Jeho totizto nezaujímajú ziadne odrazadla ani auticka na akumulator, takze toto bolo jedine riesenie. A ja konecne mozem chodit aj daleko do mesta, kedze muz chodi na aute do prace.
Ja by som tiez urcite odporucila 3 kombináciu. Mala som kocík Jané Rider s autovanou a aj autosedackou. Kedze sme viac cestovali malého sme vozili vo vanicke a vzdy nám celú cestu prespal. Autosedacku som vyuzívala len na krátke cesty a sportiak je do 15 kg a to majú deti priblizne v 3rokoch. To úplne stací. Ten posledný rok sme ho uz velmi nevyuzívali, lebo malý sa vozit uz nechcel. Bol dobre odpruzený a zmestil sa mi aj do malého kufra. odporúcam🙂
Môj sa narodil 18.8. a máme Petit mars Vario,primeraná cena,vanička dostatočná že ma malý skoro 7 mesiacov a je tam aj vo fusaky,ľahko sa zloží,konštrukcia riadne ľahká,kočík správe aj môj otec do obyčajnej fabie čo kufor malý,dá sa kupit aj 1 kombinácia,my sme tak kúpili lebo športiak sme mali a vajíčko k nemu sme nukupovali original ale Concord Ion za 25€ naklikava sa tam a pasuje,takže sme usetrili
Ja som bola nadmieru spokojna s Camarelo, 4velke nafukovacie kolesa, do vanicky by sa zmestil aj teraz v roku aj s fusakom a to je fakt dlhy. Velka strieska, ktora v lete super tienila. Sportova cast tiez super velka. Ak bude niekedy druhe, rozhodne opat kupim tento.
mozno by som hladala len hlboky kociar a potom kupila zvlast sportovy, lebo je pravda, ze trojkombinacie maju zvacsa jednu alebo druhu cast taku mensiu a samostatne sportovy kociar byva o trocha vacsi a hlavne lepsie skladnejsi
Co ma mesiac narodenia spolocne s kocikom?? Ved kup aky sa ti paci
Ja by som si kupila len hlboky bazarovy sak viac ako pol roka sa v nom vozit nebude a sportiak by som si uz kupila lepsi😉a ziadnu trojkombi polsku tazku jak hovado😂ak uz trojkombi tak taku co stoji zato napr.cybex,bugaboo teda normalne znacky ziadny cinan ani poliak
@misa1988 My sme kúpili trojkombináciu zn. Coletto - Savona Decor 2016 kvôli dlhej a širokej vaničke d85cm -šírka 42cm a hĺbka 28cm, dcérka je februárová. V športovej časti je od 7 mesiacov. Vo vajíčku vydržala len pokým sa nenaučila sedieť.
Výhoda kočíka boli všetky 4 nafukovacie kolesá s odpružením, čo bola nutnosť, lebo v našom meste sú chodníky ako po bombardovaní plus občasné výlety do prírody, super dlhá strieška a mal plnú výbavu za fajn cenu. Kočík sa v pohode zmestí rozložený do auta - nemáme kombík.
Ale už pomaly začíname uvažovať o kúpe čisto športiaku, kvôli šírke - príde mi, že v lete jej už bude asi úzky, na výšku má ešte miesta dosť, ale s tým sme rátali.
Záleží aj aký máte cenový strop, a čo sa vám viac oplatí kúpiť či troj/dvojkombinácia, alebo osve hlboký kočík a športiak, vajíčko/autosedačka...😉
@janickacrazy Pretoze podla mna raje velke dieta uz ma chodit, ale chaoem, ze je to prakticke, ked sa treba rychlo presunut.
Camarelo je super!
@misa1988 moje skúsenosti, ale až pri treťom som na to konečne prišla po tých všetkých 3 - kombináciách..😖 hlboký určite zvláśť - my sme mali Inglesinu Vittoriu, super pohodlný, priestranný kočík a odpružený 😍.nevýhoda treba vyskúšať či sa zmestí do kufra auta..nám sa do kombi vošiel, ale oddelene a zabral celý kufor, ale zase netrvá to z časového hľadiska tak dlho toto obdobie, pre mňa boli dôležité tie predchádzajúce kritériá.. vozili sme pomaly do 9 mes. malú, potom sme kúpili športový britax affinity, tiež perfektná volba.. nahradí aj golfový,pritom je pohodlný a dobre odpružený.😍
My see mali a mame dvojkombinaciu (hlboky a sportak). Najstarsi 27.7. ma ale uz 12 rokov, tanze tam boli ine kociky, mala 17.7. bude mat v lete 3 roky. My sme volili naschval trojkolku s dobrou velkou vanickou a vynikajucim sportakom koli behaniu. Mala sa uz sice dlho envyvaza ale obcas ide s muzom "behat". Vajicko som neriesila, zo zasady nekupujem trojkombinaciu.
Inak nasa uz ma takmer 95 cm a necelych 13 kg a v sportaku sa v pohode aj vyspi. je siroky a dlhy a da sa dat takmer do uplneho lahu.
Rozhodnut sa musis sama. Dolezite je aj, do akych roznych terenov ten kocik budes pouzivat.
bugaboo chameleon.predlzovacia strecha.nastavanie vysky rukovate a hlavne otocna rucka.top pri sportovom kociku.ziadne dvihanie sedacky
Kup si hlboky kocik samostatne. Vanicka nad 80 cm, cim viac, tym lepsie. Nekupuj trojkombinaciu, budes nadavat na sportovu cast. Na hlboky kocik urcite 4 kolesa. Autosedacku isto samostatne.