Kedže nie každá z nás má dostatok financí na kúpu 700 alebo viac eurového kočíky chcela by som vás poprosiť o vaše rady a skúsenosti s kúpou kočíka na splátky, viem že kočík by sa nemal kupovať takto skoro ale....... naraz a ked sa bábo narodí to asi nepojde..... Tak milé mamičky ktoré ste týmto prišli máte s tým negatívne či pozitívne skúsenosti?
@penny007 nie je lepsie kupit lacnejsi a bez splatok?? My sme mali za 250e novy a stale je funkcny 😉
@penny007 no ako asi toto nechces pocut ale nemate peniaze a ides kupovat 700e kocik? si sa nacisto zblaznila? ja peniaze mam a kocik som mala tu z kona, z bazaru za 120e co som po 1,5roku este predala za 70 a pani co ho brala po mne boal vytesena ako velkonocne vajce. po prve nevyzeral a po 2.kociky nemaju tu hodnotu co za ne pytaju teda pokial v tom neodkocikujes min 3deti.
Do porodu mas daleko zvaz tuto cestu.
@penny007 no a kolko ma ten kocik na splatky stat ? 100e?
uz vidim 400, aj tak zbytocne vela, vela mamiciek robi tu chybu ze si kupi kocik maju k nemu citovy vztah ( pre mna je to obycajne premiestniovadlo) potom zistia ze je velky/tazky/nemotorny..... ale dalo zan vela penazi tak sa ho drzia zubami nechtami...
je to v bazari naozaj velmi vela dobrych kocikov aj do 200e co si myslim ze je za kocik az az, konkretne ten moj bol autosedacky, hlboky, sportovy .... len za samostatnu sedacku das 30-40e. Treba dlhsie hladat a pozriet osobne.
Takže milé mamičky dakujem, čakala som normálne reakcie a pomoc ale tých sa tu už asi nedočkám.....Nezabudnite ma ukamenovať
@penny007 neviem, koľko ti zostáva do pôrodu, ale nebolo by lepšie tú sumu dovtedy našetriť? lebo veci na splátky /akékoľvek/ ok, nič nemožné v dnešnej dobe, ale treba si uvedomiť, že v konečnom dôsledku zaplatíš viac, v lepšom prípade o 10% ale často aj viac...
@alenah31 keby mi na kočíku za 1000€ čokoľvek prasklo, tak nie že reklamujem, ale otrieskam ho predajcovi aj výrobcovi o hlavu, za čo ľudia majú platiť 1000€ keď nie za kvalitu?? (o dizajne tých kočíkov radšej pomlčím,ale koľko ľudí toľko chutí)
@penny007 ahoj ak sa ti paci kocik za 400 euro,alebo aj za 1000 a nemas na nan, tak si ho kup na splatky. Zakladom je spokojne dieta a tomu je naozaj jedno v akom kociku je,, ale ty ten kocik budes 3 roky tlacit,skladat, atd. Takze ak mas neaky vybrany, ktory ti vyhovuje, splna tvoje poziadavky tak ano .
nechapem tie co sa tu ohanaju ze sa 400 euro kociky predavaju len v katalogu, by som chcela vidiet 3kombinaciu za 100 euro. A tie co tu pisete ze ked nan nema nech sa pozrie po inom. Tiez nechapem ak ma finacne prostriedky na splatky preco by si nedopriala. Co zijeme len preto aby si sme si odopierali???
@penny007 nikto ta nejde ukamenovat ale ocividne zijes niekde v sladkom ocakavani, ako ti napisala Iriss, co tu citam na konovi oblecko Nextik, Stoke, Gapy.... ako ani neviem co, a hned vedla uz bol 12.teho rodicak? ako uvarit z 0,8e pre 6 ludi? a pod...
kkso ma ine prijmy ako vycsina mojich kamosiek ale tie "najchudobnejsie" su povybliekane najznackovejsie, ona vyvali 45e za rifle co vyzeraju akoby ich pes otrhal, ja nie lebo proste za handru 40e nedam... my ideme na dovolenku aoni si pozicaju od rodicov... proste v okoli sledujem trend bielych ciganov, 15teho ruka hore a zvysok mesiaca sa pasu
Snaziem sa ti naznacit ze dat 400e , co naozaj nie je normalna suma , prepac, je absurdne a to najma v situacii ze peniaze nemate, este si neporodila a nevies ci budes kojit, tam idu ine palky na mlieko , lieky ( blba nadcha a 30e je v lekarni ako doma)
@penny007 ale nikto ťa tu neukameňuje, len sa ti snažia mamičky vysvetliť, že netreba podliehať ošialu. ja som na svoje prvé (a zatiaľ jediné)dieťa oplieskala toľko peňazí ten prvý rok, že si sama ťukám na čelo doteraz. a kočík - ak si kúpiš trojkombináciu je jedno či za 250e alebo za 1000 e, tak ho budeš používať tak cca rok a potom aj tak budeš pozerať po niečom ľahšom. aby sa ti jednoducho nestalo, že ešte jeden kočík nebude dosplácaný a už budeš nahovárať manžela na niečo ľahšie a skladnejšie. ja osobne som si vyhliadla kočík tuto cez bazár, bol po 1 dieťati ale vyzeral ako nový. mám PP gt 3 a dala som zaň 180 eur, to je cena ktorú som bola ochotná akceptovať, nikdy by som za nový nedala tých cca 550 eur. myslím, že to je to, čo ti tu kočky chceli povedať. a nie že musíš kúpiť nejaký poľský tank, len pre to, že je to jediné na čo ti momentálne vychádzajú financie.
@eeffka za nadchu 30 euro? ved lieky su na predpis a tie preplaca poistovna
To co ty hovoris no ano mas pravdu ale to si kazdy musi zvazit sam. Ja mam stokke ale to neznamena ze dam za rifle 45 euro! a ze doprajem napr. next no ano ved ceny uz skoro ako v hm ale kvalita a farby ovela krajsie. Ono ked nato niekto nema tak mas pravdu netreba sa ukazovat ale zase si myslim ze zaplatit za kvalitnu trojkombinaciu 400 euro neni nic extra
@eeffka
@penny007
Dokud tu bude panovat povrchnost a predhanet se zivot nafoceny v nablyskanem fotoblogu a HRATKY na Supermatky(mluvim vseobecne !!!) tak predstava normalniho cloveka, ktery si zaslouzi uctu za svuj charakter a smysl pro zivot bude dostavat DEPKY a citit se nulou!!!!
Mne se naopak libi, kdyz nekdo umi navarit za 1euro pro 6 lidi...
libi se mi RADOST cloveka, ktery se nestydi zakricet....ze jaky ulovek na Aukru - za 2 eura oteplovacky!!!
Libi se mi lide, co se neboji uprimne rict: Je mi blbe..POsral jsem to..ale promin..napravim... 😔
@cawes áno, otrieskala by som ho predajcovi o hlavu... na čo mi je kávovar za 2000€ keď sa kazí a neslúži mi tak ako má? to som si mohla kúpiť za 200€ a mala by som to isté, akurát 1800€ som mohla minúť na iné... veci sa samozrejme kazia, ale preto si zvážim, čo mi ponúka drahá spotrebná vec oproti tej lacnejšej - ak to nie je kvalita, tak čo potom? imidž? na trhu je široký výber čohokoľvek, v rôznych cenových reláciach, ale v prvom rade očakávam, že pomer cena:kvalita bude adekvátny... ak nie je, tak prečo mám vyhadzovať prachy von oknom??
@elienka ja ti rozumiem a viem čo chceš povedať ale už sa dlho obzerám po kočíkoch a ked mám kupiť používaný v nie celkom super stave za 280eur radšej si rozdeliť splátky kým sa bábo narodí a mám pokoj,nechcem kočík za 1000euro ikdy by som nedala viac ako cca 400eur aj to je už podla mna dosť ale stačí trochu sledovať trh a uvidíš že sa proste lacnejšie kúpiť nedá, jasné že by bolo super kebyže nájdem kočík za 150eur po akom túžim v super stave ale to je málopravdepodobné
@eeffka ja nie som z tých čo nakupujú gap a next a iné blbosti, áno páči sa mi to ale to je všetko....nemám 14rokov a viem že peniaze nemáš na jeden den, len poukazujem nato že za 7mesiacov ked sa miminko narodí sa dá kočík splatiť....preto som chcela normálne názory mamičiek nie aby si ma tu išla prirovnávať k "bielym cigánom"
@penny007 - je nonsens brat si kocik na splatky 😲
Dieta toho potrebuje tolko, budete mat mensi prijem a este si navalat na krk splatky, to urcite nie je dobre riesenie.
My zarabame s priatelom obaja fajn, ale aj tak mi ani nenapadlo kupovat novy kocik..pekne som si tu na MK vybrala, za 170,- eur, dokopy mu nic nie je a zaplatim ho v pohode v hotovosti
@girlie_konik prosím ak to chceš komentovať tak si prečítaj čo som písala........chceli sme si dať splátky na kočík kým sa bábo narodí.....nie potom..........Na pol roka a hotovo
@cawes
@sissy27
za 2.000 eur kavovar?
No strasneeeeeeeeeeeeeeeee...a vite proc? Ten, kdo v zivote zakusi to, ze manzel prijde z prace v patek domu a rekne Vam, ze v pondeli ho uz v praci neni treba..protoze majitel bud zemrel ci zbankrotoval....a vy se podivate na deti, co kolem vas a teto zpravy behaji, tak se vam vybavi jen jedno..to nejdulezitejsi v te chvili!!!
MLEKO!!!
a od teto zkusenosti budete prepocitavat VZDY vsechno na litr mleka..
takze 2.000 Eur je zhruba 3000 litru mleka!!!!!!!!!!!!! pro 4 deti zhruba 8 litru mleka za den /rocne 😲 😲 😲 😲
vsak normalny koci 3 kombinacia sa da kupit aj za 160 euro, a mozes pozriet aj v bazari, na kocik sa ti naozaj nepolati investovat, ja som mala najprv 3kombinaciu skoro za 300 euro, vyvozila som v nom 2 deti do 5 mesiacov potom som kupila sportak a kocik zapada zbytocne prachom u svokrovcov a ani nie je vidiet ze bol pouzivany, keby som mala este raz mat prve dieta tak kupim vsetko na bazari
@sissy27 ach jaaaj no ja ti to vysvetlim takto, zoberiem uz ten kavovar ked sme u neho, pri vybere pre mna bolo dolezite aby som ho mala na 10-15 rokov, je malo znaciek ktore to ponukaju, dalej ze mi bude mlet kavu, cize bude na cerstve zrnka plus na mletu kavu. Dalej som chcela aby mi urobil aj cappuccino a latte machiatto a to vsetko bez toho aby som nieco prestavovala atd. Takze uz sa dostavam urcite nad cenu 200 euro, ked za 200 euro sa daju kupit tie na kapsule. No a bohuzial kavovar Jura Najlepsi na trhu hold stoji tolko a vzdy tolko stal! To nie je o imidze ale o tom ze nema konkurenciu na trhu! je to kvalitny svajciarsky vyrobok. Bohuzial sa stane ze sa obcas vyrobi aj nepodarok, a ja som mala to stastie nan, zavolala som servis, prisli, zobrali, poslali novy tam sa pokazila no ani nie pokazila len jedna nasadka aj to mojou vinou a mam dalsie tri nahradne. A odvtedy slape ako hodinky. Nemam dovod ho trieskat niekomu na hlavu, to len moderne zienky z MK nevedia nic ine len peticie pisat, SOI volat atd.
@irriss my mlieko nepijeme okrem maleho zatial takze mi to je jedno. A na druhej strane pozri ja som si dost odopierala nez som si nasla pracu, taku aby som mohla slusne zit, to iste moj priatel. Prve dieta som mala az teraz v 30 a to ked citam na MK tak maju mamicky ovela ovela skor. Nemame dve auta, ani vlastny dom a zahradu, tiez vela mamiciek zije v dome, takze som dostala ako porodne za dost narocne tehotenstvo kavovar za 2000 euro.
---budu asi stara skola...ale kdyz na to nemam, tak po tom ani netouzim... 😉
Trh je preplneny predrazenymi vecmi..neustale si chceme neco dokazovat?
Takovy kocar za tisic eur , ktery bude mit povesenou na madlu "starou deravou igelitku" snad ani nema smysl... ☹
Jo, jsem nastvana...SMYSL zivota a noveho zivota neni v tom, aby se vozil v NOBL "hracce"..ale aby mu mama byla schopna dat Lasku a investovala do budoucnosti....
Omlouvam se, ale honba za NEJ (drazsim) na MK uz mne presytila.. ☹
PROC jezdit na dovolenou na splatky? Proc kocar na splatky? Proc si neustale na NECO ("co nejsem") hrat???
.....
Rada: Vyber si z rady peknych kocarku, ktere jsou ve Tvych moznostech 😉 🙂