Kočík na dedinu

jatva
24. jan 2017

Ahojte, potrebujem poradit s kocikom. Nas gesslein uz dosluhuje. Kedze viac satkujem ako vozim, nechce sa mi do to prilis vrazat ;) byvame na dedine, cesty sa neudrzuju a mam radsej prechadzky po poli ako po obci. Mu ale neznasa pevne predne kolesa, takze idealne aby sa dali vymienat 🙂
Z gessleinu mam vloznu tasku, takze nemusi byt korbicka, staci aby som tam tu vloznu tasku nejak vedela pripevnit.
Chcem velku budu, aby nevrzgala a dala sa poriadne zatiahnut a drzala 🙂
Samozrejme nech je dobre skladny do auta a nie je privelmi tazky 🙂
Taka nenarocna som 🙂 mate daky tip? Dakujem.

terezka1947
24. jan 2017

hm...ja som mala "obycajny"giovanni coletto....a pochodili sme s nim teda aj Tatry a zahrada nasa,cesty necesty....ma nafukovacie kolesa,no nikdy sme ich nemenili,akurat dofukali...zvladol obe deti...dokonca by zvladol aj tretie,xi
asi ti kazda napise svoj tip...a asi aj inu znacku

jatva
autor
24. jan 2017

@terezka1947 dik, len ja by som rada aby to splnalo vsetky moje poziadavky 🙂 ak taky nenajdem, tak bude budem bez kocika alebo obcas pouzijeme tu nasu rozpadlinu 🙂

m_
24. jan 2017

@jatva ja mam inglesinu🙂 z druhej ruky za par supek🙂 brazdila som s nim aj dedinu aj mesto faktom je ze neni velmi skladny... a tazky je tiez dost nema ani otacacie kolesa... ja som vtedy tuzila len po inglesine ak by som sa nad tym trochu viac zamyslela tak by som sla do gessleinu bez debat.🙂 nerozmyslala si nad druhym gessleinom?🙂
inak bracho kupil teutonia be you🙂 a vravi ze je porovnatelny s gessleinom ale ja som ho este nevidela tak neviem🙂

karolka_2028
24. jan 2017

Ja mam britax b-motion 4. Stojí okolo 200-250 eur nový. Chrbát ide do ľahu, strecha veľká, priestranný. Akurát si tu na MK dokupujem polohovanie na nohy, aby aj tie boli vodorovne. Predáva to tu jedna mamina za dobrú cenu.Novší model má už aj polohovanie. B-motion plus. Terén zvláda dobre, aj sneh a kašu. Košík je dosť vysoko, tak neškriabeme o obrubníky. Nám vojde do fábie aj naležato. Kolesá nafukovacie, dajú sa dokúpiť aj terénne predné, ktoré sú viac naširoko.

m_
24. jan 2017

@jatva inak nerozmyslala si este nad surodeneckym kocom? lebo ty myslim budes mat este mensi rozdiel nez my🙂 ci mladeho pana budes nosit?

terezka1947
24. jan 2017

@jatva ja ked tak sledujem MK,tak si myslim,ze je to tu skor o znacke...cest vynimkam
ja som kadeco na nete pozerala,pytala sa na nazory...ale tie sa tak rozchadzali,ze som nakoniecbehala po obchodoch a normalne vsetko vyskusala,ochytala...dala si predviest
a nakoniec zvitazil tento...nie je to nai super znacka...aaale mne sa osvdecil,dokonca aj v tuto zimu vo vysokych zavejom,hooooci som sa bala,lebo predne kolesa ma mensie...ale krasne to zvladol
este ho pouzivam-ale urcite odlozim...asi pre bud.generacie,xixixi,z nostalgie?pre potencialne tretie?
inak,tiez som pouzival anosic,no musela som to obmedzit-nech som nastavovala akokolvek,vzdy som pri dlhsom noseni vemi citila ranu po cisarskom...

marcelatje
24. jan 2017

Ja mam bubleride az na par much som spoko. Tiez som viac nosila ale posluzil

ajsha123
24. jan 2017

Ja mam zalusk na BOB Revolution PRO, je pisane, ze je to bezecky, ale vsetci si ho chvalia ako kocik do terenu. Pevna, kvalitna konstrukcia, da sa nan dat adapter na autosedacku a vanicku Peg-Perego. Je dost drahy, hladam z druhej ruky. V obchode mi radili Gesslein, ale nazivo som ho nevidela, preto uprednostnujem BOB (ten som nazivo videla, dobre sa ovlada, ide lahucko). Sestra ma trojkolku Teutoniu, do terenu perfektny kocik, ale nie je vobec skladny, je to obrovske hebedo do kufra. BOB je skladny, pozri si videa. Kazdy Ti poradi nieco ine, vyber je fakt velky...

ajsha123
24. jan 2017

Adapter sa da dat na Britax prioritne, ale existuje aj na Peg-Perego (mam vajce a vanicku doma, nechce sa mi to menit).

jatva
autor
24. jan 2017

@m_ teutonku ma svagrina a nie je to ono...taka labilnejsia sa mi zda. Gesslei je super, len ta cena... pri tomto som sa dobehla. Kupila som z druhej ruhy, ani sa mi nepacil, po tyzdni sme museli nove kolesa objednavat, taha do jednej strany, buda nedrzi, je strasne vysisovana a teraz este aj brzda rachla... nez do toho vrazat, tak chcem novy. Len aky? 🙂 asi to zas vidim na ten gesslein. Musime si dat s muzom tour de obchod 🙂 a surodenecky nechcem, to je krava velka 🙂 aj teraz som hrdinka a hovorim si, ze ziaden mi netreba a babky nech kocikuju v tej herke ked sa parkrat do roka objavia 🙂

jatva
autor
24. jan 2017

@terezka1947 o znacku mi nejde, len nech to vydrzi aje podla mojich predstav. Mam zle skusenosti s tymi malymi kolesami. Mala som tako a to bola prisernost a teraz som vdacna, ze na gessleine viem vymenit zapevne, inak by som to na tej nasej ceste nedala.

jesika35
24. jan 2017

Skús pozrieť Stokke Scoot, my žijeme na dedine a sme veeeľmi spokojný. k chceš niečo s väčšími tak kukni Stokke trailz, alebo Stokke scoot V2. 🙂

jatva
autor
24. jan 2017

@jesika35 to asi nebude splnat podmienku ceny 🙂 a sttoke uz z principu mam problem :D ale kuknem...mozno prekvapi

jesika35
24. jan 2017

Ceny sú vyššie, ale tá kvalita určite stojí za to 😉

yanni
24. jan 2017

My mame TFK, sice sa neda zlozit na 2x2 cm ako by niekto chcel, ale je to super ferari. Tento kocik prezije asi aj dve tri generacie hihi Nie vazne, mala ma 18 mesiacov a uz 18 mesiacov ho terigame po celom svete. Vydrzal zatial nespocetne mnozstvo letov, dlhych ciest autom, prezil vylet do puste, o nasich bezeckych seansach ani nehovorim, vydrzal polmaraton v pusti pri takmer 40tich stupnoch, stale ho skladame a rozkladame, ma velke nafukovacie kolesa a ani nesetrne zaobchadzanie na letisku (stale ho odovzdavame ako batozinu, nikdy neberiem az do kabiny), sportak sa da az do lahu, polohovanie noh tiez az do vodorovna atd.
A ani v jednej krajine nezijeme priamo v meste. Som aj malu nahompalala po lese, strhovitych cestach, poliach atd.
Len vravim, neda sa zlozit na velkost papierovej vreckovky, tiez nema len pol kila ale zmesti sa aj do maleho forda.

m_
24. jan 2017

@jatva phils and teds kukni surodenecky aj z druhej ruky ja by som ho brala🙂

jatva
autor
24. jan 2017

@jesika35 pozrela som 🙂 a strasne sa mi paci predstava ako ja, s jednym dietatom v satke, v dlhej rozviatej sukni vlastnej vyroby, bosa ci vo vkusnych barefootoch tlacim stokke 🙂 juuuj nieeee :D

jatva
autor
24. jan 2017

@yanni a ktory mate? 🙂 ten vyzera tiez celkom dobre

jatva
autor
24. jan 2017

@m_ ja surodenecky nechcem 🙂 starsej som hodila kocik do kosa ked mala 2 a krasne chodila vsade mozne s nami...

yanni
24. jan 2017

@jatva joggster lll

jatva
autor
24. jan 2017

@yanni a ako si riesila novorodenca? korba?

m_
24. jan 2017

@jatva ja s tebou suhlasim🙂 nasa hanka tiez chodi viac nez sa nosi alebo vozi a ja som rada🙂 pre istotu mi suseda slubila ten skejtik na kocik🙂 ale ja by som aj tak najradsej len v satke a nosici babo🙂 no uvidime ako bude🙂

jatva
autor
24. jan 2017

@m_ to je aj moja predstava. Novos v satke, mlady ak nebude vladat, tak nosic na chrbat a najstarsia nech si lieta okolo 🙂 ale aka bude realita.... staci riadne sparne leto a bude obcas fajn odlozit mladatka na zahradu do kocika na spanok 🙂 i ked na to postaci aj herka bez brzdy 🙂

m_
24. jan 2017

@jatva ved prave🙂 ja som kocik kupovala len koli svokre... lebo ta bola pripravena ze mi sama kupi kocik ak si ho nekupim ja... tak pre klud v rodine🙂... ale na druhej strane bolo super ked hanka asi v 9 mesiacoch zacala spavat vonku v koci🙂 ( zrovna sme sa stahovali) takze ona vonku a ja dnu balila🙂...

bosoriak
24. jan 2017

@jatva Mala som kocik do terenu - jedine Inglesina Magnum. Mal nafukovacie kolesa, jednoducho odpnutelne, takze aj do auta. Perfektny, stabilny a vynikajuci velky kosik dolu. Mala som aj GEsslein, aj ABC Design, ale Inglesina pre mna do terenu na dedinu ostava No.1 bezkonkurencne.

kika691
24. jan 2017

Camarelo lacný,ľahký,,veľký, pevný

yanni
25. jan 2017

@jatva Ahoj. Prepac, ze som uz neodpisala. My tu mame o dve hodiny viac, uz sa mi oci zatlacali.😲😂
TFK ponuka dva druhy vaniciek. Jednu uplne tvrdu a jednu flexibilnu ale nie je to ziadna mäkka taska, tiez je dost pevna, akurat, ze je spratnejsia (aj do auta napr.) a tiez sa da vyuzit ak ako "medziriesenie" pred sportakom, ked dieta este nevie poriadne sediet ale uz nechce ani lezat.
Da sa totiz super naklonit na "sedenie", tiez aj nohy, ako potrebujes a ako to dietatu vyhovuje.
K vanicke bol aj matrac a my sme este dokupili taku mäkku "obliecku" na matrac. TFK ma vela doplnok, ktore pasuju takmer na vsetky ich kociky.
Vanicku sme vyuzili, ak ked uz mala vedela sedia a uz bola v sportaku, na tyzdennu lyzovacku, mala 8 mesiacov. Na kopci bola v nosici a na prechadzkach, v dedine atd. sedela vo vanicke. Zmestila sa (ich vanicky su velke. Dlhe aj siroke), bola lepsie chranena proti chladu ako v sportaku a ked odkväcla, tak som ju spustila na lezato a lezala vo vanicke.
Este sme dokupili predne dvojkoleso, otacave, da sa ale aj zaaretovat, cize nemusis stale kolesa vymienat. To jogger kolesp sme davali len na sutazne behanie, inak som behavala s tym otacavym, s tym, ked bolo zaaretovane, sa behalo tiez super.

A ina. Nasa od roka sa tiez malo vozi. Ako zacala chodit, chce len behat. Ale kocik este stale vlacime so sebou, neraz sme ho potrebovali, hlavne ked ideme niekde na cely den alebo skoro rano (napr. na sutaze), to rano v nom este dodrichme.

yanni
25. jan 2017

@jatva to je vanicka. Copana tam mala cerstvych 8 mesiacov. Zmestila sa tam naobliekana aj s fusakom a dekou a to bol a stale je dost dlha.
Ako vravim, nie je to najlahsi kocik ale aj ked sa nezda, spratny. Zmestil sa aj do mini auta a to aj bez odmontovania predneho kolesa (velmi lahke, je tam taka akoby paka, rychlo odmontujes a namontujes). Vydrzal neuveritelne vela, bez nehod, nemali sme ani len defekt a to je tu kamenista pust, no hroza. Ale keby daco, nahradne diely sa daju v pohode kupit aj na Slovensku.

jatva
autor
25. jan 2017

@bosoriak inglesina sa aj mne paci ale muz neznesie tie kolesa 😒

kvetulienka253
25. jan 2017

Len pridám, že gesslein by som už nekupovala. To, čo sa ti rozpadlo po rokoch, dnes zazijes omnoho skôr. S nimi to šlo kvalitatívne strašne dolu vodou