Kočík - GB premium C990R

chocholuska
23. júl 2013

Ahojte. Dnes sme s manželom videli novinku od firmy GB, konkrétne typ Premium C990R. Vyzeral výborne a v dvoch obchodoch nám ho predstavovali ako výborný kočík za výbornú cenu. Trojkombinácia vychádzala okolo 550€. Chcela by som sa spýtať, či ste ho už niekto videli a čo vám na to predajcovia vraveli. Je to holandská značka, konštrukcia je hliníková a veľmi ľahká. Materiál vyzeral tiež kvalitne, len sa obávame, aby sme sa neoklamali, keď nevieme posúdiť s recenziami od rodičov a čakáme prvé bábätko, čiže je to prvá skúsenosť s kupovaním kočíka. Ďakujeme za rady.

janeita
23. júl 2013

@chocholuska len podla vyzoru nie je ta vanicka prilis nizka? 😅

akova
23. júl 2013

@chocholuska mne povedali v predajni Pre deti v TN ze je to americka znacka... 😅

ustrachana
23. júl 2013

@chocholuska lahky? ja ked som povedala, ze by som ho mala nosit na druhe poschodie tak okamzite mi povedali, nie.je dost tazky, som ho skusala - ale inak je pekny.

zuzana76
23. júl 2013

@chocholuska ja som ho nemala, ale posobi na mna ako polsky kocik a vanicka sa aj mne zda nizka a ta strieska prilis vysoka, ale na zivo som ho nevidela, takze len nezaujaty subjektivny nazor

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadika2504
23. júl 2013

Celkovo pôsobí nízko, ak nie si veľmi vyoká, tak možno ok. Vanička je príliž nízka, strecha vysoká ....☹ a športová časť kde sa preklápa celá a nedajú sa polohovať nožičky u mňa nepripadá do úvahy.... 😉

evanesco
23. júl 2013

Aj my sme ho dnes obzerali v predajni v Tn. V tej cene 550 je aj plnohodnotná hlboká vanička (na obrázku nie je). Na obrázku je iba športová časť, ktorá sa dá prerobiť na hlbokú vaničku (alebo skôr polo-hlbokú). Športová časť sa neprekladá cela, dá sa dať do úplného rovného vzhľadu. Dosť dlho sme ho na predajni obzerali, ale ešte nie sme úplne rozhodnutý. Pomohli by recenzie od ľudí, čo ho majú. 😅

usiko
23. júl 2013

@chocholuska http://www.chinadaily.com.cn/business/2012-02/1...
http://www.avaya.com/usa/about-avaya/newsroom/n...
http://goldentoys.net/gb-baby-strollers.html

No podla vsetkeho GB je GoodBaby a je to cinska znacka.....tym nechcem nic povedat lebo skoro vsetko uz je vyrobene v cine...ale nemam rada, ak predajcovia zavadzaju nepravdivymi informaciami....

Moj nazor je ze no a co, ked je vanicka nizka, dieta do 6 mesiacov z nej nevylezie, ani neumrzne...mne sa tenn kocik paci ale myslim ze za tuto cenu, ak je to fakt cinska znacka, kupis jeden a pol polskeho kocika, co su myslim s cinskymi vyropbkami uplne fajn porovnatelne,..takto, napadne s to podoba na polske kociky...takze ak ho chces, tak oki,ale podla mna je ta cena prehnana...my mame Coletto -polsky kocik, mame v nom uz druheho drobca a vydrzal take podmienky ze fuuuha...a stale vsetko super funguje....

chocholuska
autor
26. júl 2013

No tak dnes sme boli v Košiciach v Babetkovo.sk a tam mi pán povedal, že minulý týždeň mu ho ponúkali na predajňu a že po prekontrolovaní ho odmietol. Vraj si všimol, že konštrukcia bola vytvorená tak, že predné kolesá nie sú na skrutky, čiže sa koleso nedá po defekte vybrať. Je to na pevné nity, čiže nie je vraj žiadna možnosť výberu toho kolesa, hoci je na nafukovanie. Defekt je veľmi pravdepodobný tak sa vyjadril, že ak by to konštrukčne opravili, možno by ho vzal na predajňu, ale že nechápe odkiaľ mám to, že sú to holanďania, že je to vyrobené aj navrhnuté Čínou. Mrzí ma to už len preto, že v obchodoch zavádzajú a vážne asi kúpim poľský a budem mať pokoj...

babymarket_sk
26. júl 2013

Vyjadrenie českého distribútora:
GB ( čti dží bý ) je holandska znacka, vyrabena je v Číně, tak jak dnes většina světových značek.
GB je ochranná známka registrovaná v Holandsku pro celý svět.

oskarik
27. júl 2013

my čakáme druhé bábo, kočiar sme videli na predajni a pre mňa je to zatiaľ top v tejto cenovej relácii.. nedá sa ani porovnať s poľským camarelom, ktorý sme mali pri prvom dieťati.. hlboká časť je akurát (dieťatko tam aj tak bude len cca pol roka) a športová je skvelá (polohovanie, polstrovanie, madlo,..).. na strieške sú zipsy, ktorými ju môžete zväčšovať podľa potreby -keď bábo spí, spravíte mu úplný tieň.. čo sa mi ešte páči je jednoduché skladanie.. dizajnovo je tiež super, ale treba vidieť.. z môjho pohľadu 163cm maminy, má jednu vadu a to rúčka, nedá sa nastaviť a na mňa je príliš vysoko, ideálne pre maminy nad 170 cm..

chocholuska
autor
28. júl 2013

@oskarik aleako vyriesit to predne koleso?Ak dostanem defekt nijako to koleso nedam von kvoli oevnemu nitu,ktory ho tam drzi...pre mna bol tiez top :(

oskarik
28. júl 2013

@chocholuska no, pravdupovediac nám o kolesách nič podobné nevraveli..a v katalógu píšu, že sú odnímateľné aj predné, aj zadné..

veldinka
28. júl 2013

No my sme ho dnes tiež obzerali v ZA predeti.sk. Mali ho vo výklade a hneď sa mi zapáčil dizajnovo, tak sme sa na neho trošku popýtali. Je podľa mňa ťažší. No a keď som videla, že športová časť je korýtko, hneď som si pomyslela, tak toto teda nechcem, ale zrazu pani potiahla šnúrku a kočík bol úplne v ľahu 🙂 Tak to nás dosť ohúrilo 🙂. A ešte sa mi páčila aj strieška, že sa dala parádne predlĺžiť.Tiež povedali, že je to holandská značka, vraj títo výrobcovia vyrábajú aj casualplay. A pýtala som sa, či sa dajú odnímať kolesá a vraj že áno, ale je pravda, že nám to nepredviedli 😒

chocholuska
autor
30. júl 2013

No včera som prešla Bardejov, Prešov aj Košice a všade mali GB Premium C990R. Je to horúca novinka a stále mi to nedalo 😀, tak som ho obzerala všade. Dokonca po toľkých obchodoch už s ním vieme úplne manipulovať, odnímať vaničku, nasadzovať vajíčko... V každom obchode ho chvália do nebies, len v poslednom v Maredne v KE nám pani povedala, že jediná reklamácia toho kolesa je, že pošlem celú konštrukciu kolesa výrobcovi a on mi pošle nové... haha, to môže trvať aj mesiace... V žiadnom prípade ho nekupujem.

zamira
30. júl 2013

Ja som práve tento kočík objednala. Boli sme ho pozriet s manželom v predeti.sk v BA, a keby mali tuto farbu, tak ho hned aj beriem. Síce ja chcem len športovú časť, ale čo je na obrázku, to nie je vanička, to sa tak dá urobiť zo športovej časti. Tak ako písala evanesco. Ja som uvažovala nad Jané Muum, a v predajni mi povedali, že tak jednoznačne radšej tento. Na webovej stránke píšu o značke toto:

Značka GB je mezinárodní značkou od výrobní společnosti Goodbaby, která je již přes 20 let jedním z největších světových výrobců v oblasti zboží pro děti.
Design výrobků značky GB je navrhován v ateliérech v Holandsku, USA a Hongkongu, a následuje nejnovější světové módní trendy z hlediska designu a funkcí.
Velký důraz je kladen na bezpečnostní a hygienické normy platné pro Evropskou unii, proto jsou výrobky GB testovány ve zkušebnách pod německým vedením a také ve švýcarské mezinárodní společnosti SGS oprávněné provádět testování dle norem EU pro celou Evropskou unii.

a tu je ešte link:

https://www.youtube.com/watch?v=JSLPsJjxmUQ
zamira
30. júl 2013

a ešte tu sa uvádza tiež že kolesá su odnímateľné...

http://www.gbwithlove.cz/#/cz/katalog

chocholuska
autor
31. júl 2013

@zamira koleso je odnímateľné...celé koleso, aj s konštrukciou, ktorá ho drží s korbou. Skús ísť do predajne a spýtaj sa ich, nech ti ukážu ako vymenia pneumatiku na prednom kolese. Na zadnom sa dá pneumatika vymeniť... na prednom nie. Vzadu je disk aj pneumatika pripevnená šrubkou, vpredu je pevný nit, ktorý nedáš proste dolu. Jediná možnosť je vymeniť celé to koleso aj s držiakom (čo sa nasadzuje na konštrukciu), alebo zlomiť os, čo drží to predné koleso, ale tým pádom koleso nie je funkčné. Včera som to pozerala, keďže som túto stránku založila. Nič to, dúfam, že budete spokojní, pretože kočík vyzerá nádherne, boli sme ním nadšení. My sme sa rozhodli naozaj nakoniec pre Jané Muum Formula Rebel Micro 12 a tiež sme spokojní. Držíme palce...

sheronka
31. júl 2013

@zamira Ahoj. Mne tento kočík príde zajtra. Nevidela som ho naživo. Ako vyzerá športová časť zo zadu a keď je stiahnutá ta hlboká vanička, nie je to moc nazberané? Ďakujem.

zamira
31. júl 2013

@sheronka Asi zajtra príde aj mne. 🙂 Ale nevyzerá blbo, neboj, je to super... akú farbu si objednala?

zamira
31. júl 2013

@chocholuska bola som dnes v predajni sa opýtať na to koleso a predavačka mi povedala, že predné kolesá sú odnímateľné, len treba k tomu náradie. Tieto kočíky sú na Slovensku len týždeň - dva, a ešte nie v každej predajni mali na ne školenia, tým pádom ani nemôžu vedieť ako sa kolesá odnímajú. Ale si myslím, že v prípade nafukovacích kolies by bola blbosť, že by sa to nedalo opraviť. Určite sa dá. Keď ho budem mať doma, budem vedieť viac..

sheronka
31. júl 2013

@zamira Šedú som objednala, akurát pozerám ako ho trošku doladiť do ružova 🙂 Tá strieška nie je moc nazberaná a voľná?

zamira
31. júl 2013

Nie, lebo tam je zips, a tým si ho vieš skrátiť alebo naopak predĺžiť, a takmer úplne zakryť dieťatko, keď napr. fúka vietor alebo svieti slnko...my s tým máme stále problém...takže sa neviem dočkať. 🙂 a neviem či si videla to video na youtube, ale ten okraj striešky sa dá tiež ohnúť dovnútra...

kiakocikovsvet
1. aug 2013

@chocholuska my ich máme na predajni, kolesa sa pekne vyberajú, tak nechápem prečo Vás zavádza, to že je vyrobený v číne je to pravda ale veď aj bugabu sa vyrába v číne dokonca v tej istej fabrike, tiež tam vyrabajú stocke, inglesinu a ďalšie kočíky

zamira
1. aug 2013

@kiakocikovsvet no to som ešte práve chcela napísať. Aj Stokke, aj Bugaboo sa vyrábajú v Číne, takisto ako Adidas, Nike a podobne iné svetové značky...

zamira
1. aug 2013

Takže kočík mám už doma, a neviem sa vynadívať! 🙂 Nevieme sa dočkať prechádzky! 🙂 🙂 🙂 Predné koleso sa dá pekne odmontovať, ale z vnútornej strany kolesa. Z vonkajšej strany je tam akoby nit, ale z vnútornej strany kolesa je takisto šrób, ktoý sa dá odskrutkovať. Dokonca som písala aj českému distribútorovi týchto kočíkov ohľadom toho predného kolesa, tak čakám aj na ich vyjadrenie. Dám vedieť keď mi odpíšu. Ale si myslím, že nebude problém.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiakocikovsvet
1. aug 2013

@teegreen ja som nepísala že všetky modely ale niektoré áno a nie sú to zlé kočíky

veldinka
1. aug 2013

Tak paráda, predné koleso sa tedá dá odmontovať. A to znamená, že defekt sme schopní si opraviť aj doma? nemusím koleso nikde posielať a čakať kým mi ho niekto opraví?